راه اندازی نخستین مسیر هوایی پهپادها در آفریقا

کد خبر: 607100

پهپادها یکی از فناوری‌های نوظهور هستند که اکنون توسط کمپانی‌های بزرگ از جمله آمازون برای ارسال محموله‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند ولی محققان معتقدند از این پهپادها می‌توان در کشورهای کمتر توسعه یافته آفریقایی، بهترین بهره را گرفت.

روزنامه ایران: پهپادها یکی از فناوری‌های نوظهور هستند که اکنون توسط کمپانی‌های بزرگ از جمله آمازون برای ارسال محموله‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند ولی محققان معتقدند از این پهپادها می‌توان در کشورهای کمتر توسعه یافته آفریقایی، بهترین بهره را گرفت. در کشورهای آفریقایی، روستاها و دهکده‌های دورافتاده‌ای وجود دارند که تنها راه دسترسی به آنها راه‌هایی صعب العبور است وهمین موضوع گاه کار خدمات‌رسانی به مردم را دچار وقفه می‌کند. برای حل اصولی این مشکل، قرار است نخستین کریدور هوایی آفریقا در مالاوی راه‌اندازی شود تا بتوان به ساکنان این مناطق بیشترین خدمات را ارائه داد.
یک کریدور بشردوستانه
با انجام پرواز آزمایشی یک پهپاد باحضور «پیتر کومپالومه» وزیر بهداشت، «جپی مانگو» وزیرحمل و نقل مالاوی و نیز نمایندگانی از یونیسف، این کشور گام‌های اولیه را برای تبدیل شدن به میزبان نخستین کریدور هوایی پهپادها در آفریقا برداشت. این پهپاد در مرحله آزمایشی موفق شد فاصله 10کیلومتری را در طول 20 دقیقه طی کند و در مقصد یعنی بیمارستان مرکزیKamuzu به سلامت بر زمین بنشیند. این کریدور هوایی که the Humanitarian UAS Testing نام گرفته است، برای مقاصد کلی ازجمله رساندن آیتم‌هایی همچون داروهای مختلف، واکسن و نیز انتقال نمونه‌های خون بیماران و... از این مناطق به بیمارستان‌های مجهز مالاوی به کار خواهد رفت.
با راه‌اندازی رسمی این کریدور هوایی، پهپادهای یونیسف می‌توانند در مواقع بحرانی همچون زمان وقوع حوادث غیرمترقبه ازجمله زلزله، خشکسالی، سیل و... با عکسبرداری مستقیم هوایی از محیط، دید کلی به مقامات کشور بدهند تا به موازات درک درست میزان خسارت، به فکر حل مشکلات ساکنان چنین مناطقی باشند. از دیگر قابلیت‌های مشخصی که برای این کریدور هوایی و پهپادهایی که قرار است در مسیر آن پرواز کنند در نظر گرفته شده است، می‌توان به توسعه و گسترش وای فای و اینترنت رایگان اشاره کرد. همچنین توسعه سیگنال‌های تلفن همراه در مناطقی که به دلیل صعب العبور بودن امکان نصب تجهیزات مناسب مخابراتی وجود ندارد نیز بخشی دیگر از پتانسیل این کریدور هوایی است. این کریدور قرار است در آوریل سال آینده میلادی(2017) مورد بهره‌برداری رسمی قرار بگیرد و از این زمان به بعد، علاوه بر تیم‌های امداد و نجات، گروه‌ها و شرکت‌های خصوصی، دانشگاه‌ها و... هم می‌توانند برای رفع مشکلات خود، از این فناوری بیشترین بهره را ببرند.

«سینتیا مک کافری» دبیر دفتر نوآوری یونیسف در این باره گفت: راه‌اندازی چنین کریدور هوایی آزمایشی بدان معناست که امیدها برای توسعه کارهای بشردوستانه افزایش یافته است. این برنامه به یونیسف اجازه می‌دهد تا با توسعه سریع در زمینه تکنولوژی پهپادها و هواپیماهای بدون سرنشین سازگار و هماهنگ شده و از آنها برای کمک به کودکان و بیماران استفاده کند و همچنین آموزش و... را در اختیار کودکان این مناطق فقیرنشین و دورافتاده قرار دهد.

«جپی مانگو» وزیرحمل و نقل مالاوی هم گفت: مالاوی در چند سال گذشته با سیل و همچنین خشکسالی‌های پیاپی مواجه بوده است و با وجود نامناسب بودن زیرساخت‌های ارتباطی از جمله راه‌ها، وجود این کریدور هوایی ملی برای جمع‌آوری اطلاعات توسط پهپادها می‌تواند در مواقع اضطراری بسیار کارآمد باشد. وی ادامه داد: با اینکه در بسیاری از کشورهای آفریقایی هنوز قوانین خاصی برای پرواز پهپادها پایه‌گذاری نشده است ولی انتظار می‌رود با پیشگامی مالاوی، شاهد تغییراتی گسترده و سریع در قاره آفریقا باشیم. با ایجاد این کریدور هوایی در مالاوی، قوانین خاص مربوط به پرواز پهپادها در این منطقه اجرا می‌شود.
مبارزه با ایدز در کانون توجه

یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که کشورهای آفریقایی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، شیوع گسترده بیماری‌های عفونی و از همه مهم‌تر ایدز است. با توجه به صعب العبور بودن بسیاری از روستاها و مناطق مختلف در کشورهای آفریقایی ازجمله مالاوی و همچنین نبود امکانات بهداشتی و درمانی مناسب در چنین نواحی، تشخیص و درمان ایدز با کندی پیش می‌رود و همین موضوع بر دامنه دار‌تر شدن این مشکل می‌افزاید. در حال حاضر 11روز طول می‌کشد تا نمونه‌های خون بیماران از طریق موتور یا آمبولانس از راههای ناهموار زمینی و از یک مرکز سلامت به آزمایشگاه مرکزی بیمارستان‌های مجهز مالاوی برسد. این موضوع در روزهای بارانی که گاه در اثر سیل پل‌ها از بین می‌روند بغرنج‌تر هم می‌شود. ازسوی دیگر به طور معمول 4هفته طول می‌کشد تا جواب آزمایش به دست بیمار برسد که این روند، سبب شناسایی دیرهنگام بیماران شده و روند درمان را کند می‌کند و گاه نیز درمان‌ناپذیر می‌شود.

به‌دنبال راه‌اندازی این کریدور هوایی، یونیسف معتقد است با استفاده از پهپادها می‌توان از انتظار طولانی بیماران برای اطلاع از نتیجه تست HIV کاست و ناقلان این ویروس و بیماران را زودتر شناسایی کرد تا شیوع بیماری کندتر شود.
«آنجلا تراویس» یکی از نمایندگان یونیسف دراین باره گفت: راه‌ها باعث تأخیر زیاد در ارسال نمونه‌های خونی می‌شود. ساکنان مناطق صعب العبور این کشور می‌توانند با قرار دادن نمونه خون خود روی کارت‌هایی ویژه پس از خشک شدن خون، آن را در کیسه مهر و موم شده قرار دهند و به محل انتقال نمونه‌ها ببرند تا توسط پهپادها به بیمارستان مرکزی مالاوی ارسال شود. «ماهیمبو مدوئه» یکی دیگر از نمایندگان یونیسف در مالاوی نیز گفت:تنها در سال 2014 حدود 40هزار کودک مبتلا به HIV در مالاوی به دنیا آمده‌اند. در حالی که اگر چنین سیستمی پیش از این راه افتاده بود با شناسایی زنان مبتلا به ایدز، تعداد کمتری کودک بیمار متولد می‌شدند. با توجه به مرگ و میر کودکان بیمار، در حال حاضر حدود 17هزار کودک بیمار در این کشور وجود دارد و باید گفت که کیفیت مراقبت از کودکان بیمار، به شناسایی زودهنگام این بیماری بستگی دارد پس باید خون آنها بسرعت مورد آزمایش قرار بگیرد.
بخش کودکان یونیسف برای مطمئن شدن از کارآیی مناسب پهپادها در انتقال نمونه‌های خون در ماه مارس آزمایشی را انجام داد که ببیند آیا پهپادها توانایی حمل 250نمونه خون با حداکثر یک کیلوگرم وزن را دارند یا نه. البته این نمونه‌ها به دلیل آزمایشی بودن، به دور از هر آلودگی بودند.«جودیت شرمن»دبیرHIV وطرح پهپاد یونیسف در مالاوی در این باره گفت: ما توانستیم نشان دهیم که همه سیستم‌ها می‌توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند و درنهایت، پهپادها را راهی مناطق جغرافیایی دورافتاده کنند. وی در گفت‌و‌گو با مجله WIRED افزود: ما تاکنون شاهد 93پرواز مستقل پهپادها با مسافت‌های 5 و 10کیلومتری در مناطق مختلف بوده‌ایم و هیچ اتفاق غیرمنتظره‌ای هم رخ نداده است. یونیسف اکنون با حمایت دولت عملکرد پهپادها را در مالاوی گسترش داده است.
سرمایه‌گذاری 9میلیارد دلاری برای کودکان

البته این نخستین تلاش یونیسف در همکاری با طرح‌های فناورانه نیست و این سازمان جهانی در ماه فوریه نیز اعلام کرد که حدود 9میلیون دلار در طرح‌های فناوری متن باز سرمایه‌گذاری خواهد کرد تا جان کودکان را در جهان نجات دهد. به گفته یونیسف، این پول که توسط سرمایه‌گذاران و دولت‌ها فراهم می‌شود برای سرمایه‌گذاری در 60 استارتاپ مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد تا زیرساخت‌ها، اتصال، قدرت وحمل و نقل را در کشورهای در حال توسعه ارتقا دهد. رواندا نیز یکی از کشورهای آفریقایی است که قرار است با همکاری کمپانی Zipline در «سیلیکون ولی»، نخستین سیستم ملی پهپاد ارسال خون را راه‌اندازی کرده و خون مورد نیاز مردم این کشور را برای بیمارستان‌های خاصی در رواندا ارسال کند تا در اختیار بیماران نیازمند قرار بگیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین