سرویس سیاسی فردا: پیوستن ایران به FATF و حواشی ناشی از آن همچنان مهم ترین موضوعی است که کارشناسان و فعالان عرصه سیاست و رسانه به آن واکنش نشان دادند که بخشی از آن را در ادامه می خوانید:
نامه 8 سناتور آمریکایی درباره FATF: به تعهد سیاسی طیب نیا اعتنا نکنید! ایران باید در عمل تغییر کند
سیدیاسر جبرائیلی، کارشناس مسائل سیاسی در کانال تلگرامی خود نوشت: توقف 18 ماهه «اقدامات متقابل» FATF علیه ایران در ازای تعهد سیاسی وزیر اقتصاد برای اجرای برنامه اقدام، که از طرف دولت با عنوان جعلی «خروج از لیست سیاه» تبلیغ میشود، به شدت مورد اعتراض کنگره آمریکا و صهیونیستها بوده است؛ چه، آنها می گویند FATF نباید در ازای «تعهد سیاسی» آقای طیب نیا اقدامات متقابل را تعلیق میکرد بلکه پس از اجرایی شدن برنامه اقدام در عمل، این کار را میکرد. حال آنکه «توقف اقدامات متقابل»، «تقریبا هیچ» تاثیری در روابط بانکی کشور ایجاد نکرده و غربیها همه چیز را منوط به «اجرایی شدن برنامه اقدام» کرده اند.
8 سناتور آمریکایی در نامه ای در تاریخ 30 ژوئن 2016 خطاب به وزیر خزانهداری آمریکا، به توقف اقدامات متقابل FATF علیه ایران در ازای تعهد سیاسی آقای طیب نیا اعتراض کرده و مینویسند:«نظر به تداوم فعالیتهای ایران در حوزه پولشوئی و تامین مالی تروریسم،تصمیمات مربوط به رفتار ایران در نظام بانکی بینالملل باید برمبنای شواهد تغییر باشد، نه بر اساس یک تعهد سیاسی صرف توسط مقامات بلندپایه در ایران برای اجرایی کردن برنامه اقدام».
همانطوریکه مشاهده میشود، همه اعتراض صهیونیستها و نمایندگان کنگره آمریکا به این است که چرا FATF اقدامات متقابل علیه ایران را بر مبنای تعهد سیاسی متوقف کرده در حالی که باید بر مبنای اجرایی شدن برنامه اقدام چنین امتیازی داده میشده است. این همه غوغا بر سر توقف اقدامات متقابل در حالی است که این اتفاق، باعث هیچ تغییری در روابط بانکی ایران نشده و همچنان بانکها از همکاری با ایران خودداری می کنند. اتفاقی که دولتمردان یازدهم وعده داده بودند پس از اجرایی شدن برجام و لغو یکجای همه تحریمها بیفتد،اما اکنون منوط به اجرای برنامه اقدام و #خودتحریمی شده است.
واقعیت این است که داد و بیدادی که کنگره آمریکا و صهیونیستها بر سر توقف اقدامات متقابل FATF- که هیچ نیست- راه انداختهاند، جز برای اعمال فشار به تهران با هدف اجرایی شدن برنامه اقدام و پروژه خودتحریمی نیست.
رفتار دوگانه اصلاح طلبان با روحانی
رضا سراج ، کارشناس مسائل سیاسی نوشت: رفتار اصلاح طلبان و فتنهگران با آقای روحانی دچار دوگانگی شده است. این جریان از یک سو بر نهایی بودن گزینه روحانی برای انتخابات 96 تاکید دارد و از سوی دیگر با روحانی فاصله گذاری میکند و حاضر به دفاع از عملکرد وی نیست.
چرایی رفتار دوگانه اصلاح طلبان با روحانی:
نگاه اصلاح طلبان به روحانی، پل پیروزی برای بازگشت به قدرت است. آنان روحانی را برای انسجام بخشی در بدنه اجتماعی پسا فتنه و جلوگیری از تشتٌت در جریان خود میخواهند. اما ناکارآمدی و عدم تحقق وعدههای آقای روحانی و شکلگیری مطالبات اجتماعی، اصلاح طلبان را به فاصله گذاری با روحانی وادار کرده است. اصلاح طلبان و فتنهگران در این بازی دوگانه میخواهند؛ از فرصت احتمال تکرار دولت روحانی استفاده کرده اما نماد وضع موجود نیز تعریف نشوند تا شکست روحانی، شکست آنان محسوب نشود.
نتیجه:علاوه بر بازی دوگانه اصلاح طلبان و فتنهگران با روحانی، پرونده عبور از وی نیز در نزد این جریان بسته نشده است. منحنی نزولی مقبولیت اجتماعی روحانی و افزایش احتمال شکست وی در انتخابات 96 اصلاح طلبان را به این نتیجه رسانده که پرداخت هزینه عبور از روحانی را متوجه نظام نموده و خود از بستر آن، بالاترین بهره را ببرند.
یادی از فقیه مجاهد، مرد اقدام و عمل
محمدمهدی اسلامی ، روزنامه نگار اصولگرا نوشت: می گفت حاج آقا عصبانی شد که او بدترین جرم را هم که مرتکب شده باشد، حق نداشتی او را در مسیر بزنی، بعد آن متهم را خواست. گفت قصاص کن؛ متهم ترسید، باز آیت الله گفت من به تو می گویم، قصاص حق توست. باز ترسید. خودش به گوش مأمور خاطی سیلی زد، سیلی محکمی هم زد، به عنوان حاکم شرع و از باب تعزیر . گفت هیچ کس حق ندارد سر خود متهم را تنبیه کند. در اجرای عدالت حتی به خاطر سیلی به یک ضد انقلاب غیرت داشت.
امروز سالگرد شهادت آیت الله سید اسدالله مدنی دومین شهید محراب انقلاب اسلامی است. بزرگمردی که اگر چه قدرش شناخته نشده، اما نقش ویژه ای در تحقق انقلاب اسلامی داشت و از همین رو در صدر فهرست ترور سازمان منافقین قرار گرفت. از شاگردان وی شهید نواب صفوی (رهبر فدائیان اسلام) و شهید سید عارف حسینی (رهبر شیعیان پاکستان) را می توان نام برد. او به همان اندازه که عاشقانه از امام دفاع می کرد، در مقابل خرافات می ایستاد، به عنوان نمونه در برابر شایعه معروف افتادن عکس امام در ماه، به سرعت اطلاعیه تکذیب صادر کرد. او با هجرت به نجف، خرم آباد، همدان و تبریز و... در ترویج اسلام اصیل کوشید و در این راه به وعظ اکتفا نکرد، تا جایی که بارها تا مرز شهادت پیش رفت و در خاتمه دادن به غائله حزب خلق مسلمان در تبریز با غسل شهادت حضور میدانی داشت تا جایی که حتی توسط اعضای این حزب مورد جسارت و محبوس شدن قرار گرفت. برای پیشگیری تکرار هویزه در سوسنگرد، پیگیری جدی کرد و نقش ویژه ای در شکستن محاصره سوسنگرد داشت.
چند سال قبل در مصاحبه ای که با مرحوم سردار حاج احد پنجه شکار یکی از بنیان گذاران سپاه پاسداران در آذربایجان شرقی داشتم، نمونه ای از این اقدامات عملی ایشان را چنین نقل کرد: «بني صدر با سپاه همكاري نداشت و مدام این نهاد را تضعیف می کرد. شهید مدنی براي تقويت سپاه و پشتيباني از آن، لباس سپاه را پوشيد و خود را به سپاه منتسب كرد. تنها ايشان نبود. آيت الله اشرفي اصفهاني هم با آن سنش، لباس سپاه پوشيد و در جبهه حضور پيدا كرد. آقا برای تقویت سپاه، تشكيل ستاد مردمي پشتيباني جنگ در تبريز بود. يك بار از قرارگاه خودمان به قرارگاه خاتم ميرفتم. همين كه پياده شدم كه وارد سنگر شوم، ديدم يكي از تجار تبريز، گوني هاي برنج و حبوبات را به پشت گرفته است و ميبرد كه به انبار برساند. در تبريز كارخانه و چندين و چند كارگر داشت، ولي آنجا كارگري ميكرد. اين از آموخته هاي شهيد مدني بود.»
آقای نایب رئیس همین صداقت شما ما را کشته...
محمد ایمانی، عضو شورای سردبیری روزنامه کیهان نوشت: چند ماه پیش بود که آقای شیخ نماینده اصلاح طلب تهران صادقانه گفت «تقی به توقی خورد و نماینده مجلس شدیم». اکنون آقای پزشکیان نایب رئیس اصلاح طلب مجلس می گوید «صادقانه میگویم از موضوع FATF اطلاع ندارم ...باید جرات داشته باشیم در مورد چیزهای که تخصص نداریم، بگوییم نمیدانم. بدون اطلاعات مدیریت بیمعنی است ... آمریکا و اسرائیل و عربستان همانطور که با برجام مخالف بودند با FATF هم مخالفت میکنند...صداوسیما چند بچه را گذاشته درباره سیاست و اقتصاد کشور نظر بدهند...اساس FATF شفافسازی است.»
آقای پزشکیان باید پاسخ دهد در حالی که از FATF «اطلاع» ندارد، چگونه درباره «اساس» آن حرف می زند یا منتقدان را بچه می خواند؟ و در حالی که الحاق به FATF، از انتظارات صریح آمریکا از ایران است، ایشان چگونه آمریکا را مخالف الحاق ایران می خواند؟! این جرئت بچه خواندن منتقدان مطلع و جا به جا حرف زدن درباره چیزی که پزشکیان نمی شناسد، از کجا می آید؟ و مهمتر از همه، آیا نایب رئیس مجلس می تواند تا این حد درباره مسائل مربوط به امنیت ملی بی خبر باشد و خودتحریمی را با شفافیت اشتباه بگیرد یا به جای تشکر از صاحب نظران منتقد، اهانت کند؟ وکیل الدوله شدن و زیر سبیلی رد کردن به چه قیمت؟... یاد علی مطهری افتادم که ابتدا تعبیر پفیوز را علیه کوچک زاده به کارگرفت و بعد گفت معنایش را نمی دانستم. او هم نائب رئیس دوم است.
دیدگاه تان را بنویسید