روزنامه کیهان: برنارد باربیه، مسئول عالیرتبه دستگاه اطلاعات و امنیت فرانسه یکی از مهمترین شخصیتهای دستگاه اطلاعاتی فرانسه طی ده سال اخیر، در نشستی با دانشجویان فاش کرد که حملات الکترونیکی علیه کاخ الیزه در سال 2012، کار آمریکا بوده است.
به گزارش رادیو فرانسه برنارد باربیه، مسئول عالیرتبه دستگاه اطلاعات و امنیت فرانسه در ماه ژوئن گذشته (خرداد) برای دانشجویان مدرسه عالی برق سخنرانی کرده است. اما محتوای سخنان برنارد باربیه تا روز شنبه 3 سپتامبر /11 شهریور که توسط روزنامه لوموند فاش شد، در هیچ رسانه و یا در فضای مجازی انعکاسی نداشته است.
روزنامه لوموند که خود از این بابت تعجبزده است، به ویدئوی سخنرانی برنارد باربیه دست یافته است. برنارد باربیه تا سال 2014 در رأس مسئولیتی بود که روزنامهنگار لوموند آن را معادل رهبری «آژانس امنیت ملی آمریکا» (NSA) میداند.
برنارد باربیه حکایت میکند که در ماه مه سال 2012، مسئول بخش امنیت الکترونیکی کاخ ریاست جمهوری (الیزه) با وی تماس میگیرد و از او کمک میخواهد. در آن زمان، نیکلا سارکوزی آخرین روزهای ریاست جمهوری خود را میگذراند و فرانسوا هولاند هنوز انتخاب نشده بود.
مسئول امنیتی الیزه به برنارد باربیه میگوید رایانههای برخی همکاران نزدیک رئیسجمهور مورد دستبرد الکترونیکی قرار گرفته است.
باربیه میافزاید: «متوجه وجود بدافزاری شدیم که در سال 2010 مشابهش را در ادارات اتحادیه اروپا کشف کرده بودیم. قبلا مطمئن شده بودیم که جاسوسی در اتحادیه اروپا یا کار آمریکاییهاست یا روسها... اما در سال 2012 با توجه به امکانات فنی بیشتری که در درست داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که جاسوسی از الیزه فقط زیر سر آمریکاست».
برنارد باربیه میگوید بدافزار یاد شده از طریق فیسبوک، کامپیوترهای الیزه را آلوده کرده بود. او میافزاید که فرانسوا هولاند، بعد از ورود به کاخالیزه به وی دستور داد به آمریکا برود و رسما به «آژانس امنیت ملی آمریکا» اعتراض کند.
باربیه میافزاید: «روز 12 آوریل 2013، یکی از لحظات مهم زندگی حرفهای من بود. بعد از گفتوگو با کیت الکساندر (مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا)، او به نظر بسیار ناراضی میآمد. بالاخره وقتی به اتفاق، سوار اتوبوس شدیم، به من گفت از این که دستشان رو شده و جاسوسیشان لو رفته، بسیار دلسرد شده است.
الکساندر اعتراف کرد کار سرویسهای فرانسوی بسیار خوب بوده است»(!)
او اعتراف میکند در سال 2009 سرویسهای فرانسوی عملیاتی را اجرا کردند که بعدها توسط کاناداییها رصد شد.
او میگوید: «در آن زمان هدف اصلی، سازمانهای ایرانی بودند که با برنامه اتمی ارتباط داشتند، اما چند کشور دیگر از جمله کانادا هم از سوی فرانسه هدف گرفته شدند».
دیدگاه تان را بنویسید