ساکنان «حلب»، سپر انسانی تروریست‌ها

کد خبر: 560249

با ادامه درگیری‌ها میان نیروهای شبه نظامی کرد و ارتش سوریه در شهر «حسکه» دیده بان حقوق بشر سوریه مدعی شد که نیروهای کرد دوشنبه شب کنترل 90 درصد این شهر را به دست گرفته‌اند. منابع دولتی اما گفته‌اند پیشروی کردها محدود بوده و مربع امنیتی این شهر همچنان در اختیار نیروهای دولتی است.

روزنامه ایران: دهها هزار غیرنظامی گروگان گروه های مسلح حاضر در بخش شرقی حلب هستند. مردان و زنانی که علی رغم کریدور امنی که ماه گذشته روسیه و ارتش سوریه برایشان گشود، با سرنیزه تروریست ها مجبور به ماندن در شهر حلب شدند. شهری که روزگاری بهشت سوریه بود و اکنون جولانگاه تروریست ها است. دیده‌بان حقوق بشر سوریه که مقر آن در لندن است، هفته گذشته اعلام کرد، از 31 ژوئیه که تحرکات گروه‌های تروریستی برای شکستن محاصره حلب آغاز شده، بیش از 300 غیرنظامی در بمباران‌ها کشته شده‌اند. این گروه روز یکشنبه اعلام کرد در جریان درگیری‌های 4 ماه اخیر در حلب و حومه آن دست کم 9 هزار و 500 غیرنظامی کشته یا زخمی شده‌اند. خبرگزاری نووستی روسیه نیز هفته گذشته اعلام کرد، از اوایل ماه جاری میلادی بیش از ۱۰۰ غیرنظامی در حمله شورشیان مسلح و تروریست‌ها به حلب کشته و ۷۰۰ نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.
این در حالی است که استفان دی میستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد، ده‌ها کامیون امدادرسانی این سازمان امکان ورود به حلب را ندارند و صدها هزار ساکن این مناطق که به نوعی از سوی تروریست‌ها به گروگان گرفته شده‌اند، به دلیل نبود آب آشامیدنی و برق در معرض تهدید جدی هستند. همچنین استفان اوبراین، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انسانی در جلسه هفته گذشته شورای امنیت اعلام کرد 275 هزار غیرنظامی ساکن در مناطق شرقی حلب نیازمند کمک‌های فوری هستند. او اعلام کرد، برای امداد رسانی به این مناطق نیاز به 48 ساعت آتش بس است. پیش‌تر روسیه اعلام کرده بود، با 3 ساعت آتش بس روزانه در حلب موافقت می‌کند. روسیه می‌گوید به دلیل وضعیت پیچیده حلب امکان تفکیک گروه‌هایی که از سوی غرب میانه رو خوانده می‌شوند، با گروه‌های تروریستی حاضر در مناطق شرقی وجود ندارد. تحرکات دیپلماتیک هفته‌های اخیر برای برقراری آتش بس 48 ساعته در حلب نیز که در سفر وزیر خارجه آلمان به مسکو جدی‌تر شد، سرانجام هفته گذشته با موافقت روسیه و دمشق مواجه شد. اما به نظر می‌رسد، سازوکار این آتش بس پس از دیدار قریب الوقوع وزیران خارجه امریکا و روسیه مشخص خواهد شد.
با وجود این سازمان‌های امدادرسان بین‌المللی و همچنین سازمان ملل در گزارش‌های مختلف درباره وضعیت فاجعه بار غیرنظامیان که در مناطق شرقی حضور دارند، هشدار می‌دهند. اسکای نیوز هفته گذشته خبر داد بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل در گزارشی، تازه‌ترین وقایع در سوریه و حلب را به شورای امنیت ارائه و نسبت به وقوع فاجعه انسانی بی‌سابقه در حلب هشدار داده است. همزمان فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز ضمن هشدار درباره وضعیت مناطق شرقی حلب اعلام کرد که مناطق غربی این شهر که یک میلیون و 200 هزار نفر در آن زندگی می‌کنند بهتر از مناطق شرقی است اما این مناطق نیز با بحران روبه روهستند. این در حالی است که پس از تکمیل محاصره حلب، روسیه و سوریه چند «کریدورامن» برای خروج غیرنظامیان از این مناطق ایجاد کردند اما پس از خروج ده‌ها خانواده، خروج از این کریدورهای امن به دلیل ممانعت گروه‌های مسلح و تروریست‌ها عملاً متوقف شده است. بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل نیز روز گذشته در گزارشی به شورای امنیت ضمن انتقاد از گزارش‌های حقوق بشری، کشورهای خارجی حامی تروریست‌ها را عامل اصلی رنج مردم سوریه عنوان کرده است. وضع پیچیده نبرد در سوریه پس از تحولات اخیر حلب وارد مرحله‌ای تازه شده است. ائتلاف‌های پیایی و گسترده تروریست‌ها و گروه‌های مسلح سرنوشت بزرگترین شهر سوریه که میراث دار تاریخ کهن این کشور است را در معرض تهدید جدی قرار داده است.
در حال حاضر ده‌ها گروه شبه نظامی و تکفیری در بخش‌هایی از مناطق شرقی و حومه جنوبی حلب مستقر هستند و نیروهای دولتی سوریه و متحدانش که بیش از یک ماه و نیم است که تروریست‌ها را محاصره کرده‌اند، کنترل مناطق غرب و حومه شمالی حلب را در اختیار دارند.
نبرد بزرگ
تصرف جاده استراتژیک کاستیلو و مزارع ملاح در حومه شمالی حلب، علاوه بر قطع مسیر لجستیکی گروه‌های مسلح و تروریست‌های حاضر در شرق حلب، در مدتی کوتاه زمینه ساز تکمیل محاصره این گروه‌ها توسط ارتش سوریه شد. «حلب» که بزرگترین شهر سوریه است و پیش‌تر مهم‌ترین مرکز تجاری این کشور محسوب می‌شد، از نیمه سال 2012 و چند ماه پس از آغاز درگیری‌ها در سوریه، به مقر اصلی مخالفان دولت سوریه تبدیل شد و گروه موسوم به «ارتش آزاد سوریه» متشکل از نظامیان جداشده از ارتش و چندین گروه محلی وابسته به «اخوان المسلمین سوریه» کنترل این منطقه را در دست گرفتند اما با ادامه این جنگ فرسایشی و ورود بازیگران منطقه‌ای، هم بحران در مناطق شمالی سوریه گسترش یافت و هم پای هزاران تروریست به این منطقه غیر نظامی باز شد. ناکامی‌های پیاپی ارتش آزاد و شاخه سیاسی آن (که در ترکیه مستقر بود) در دو سال ابتدایی جنگ موجب شد، گروه‌های تکفیری با استفاده از این موقعیت بخش مهمی از گروه‌های کوچک و بزرگ را جذب کرده و آرایش نیروهای مخالف سوریه از آنچه بعدها از سوی غرب «میانه رو» خوانده می‌شد، به سوی «تروریسم کور بین‌المللی» تغییر کند. ظهور«جبهه النصره» وابسته به القاعده و پس از آن بیعت ده‌ها گروه تکفیری با گروه تروریستی «داعش» که بسرعت در مناطق مرزی سوریه با عراق و ترکیه نفوذ خود را گسترش می‌داد، عملاً استان حلب را از پایتخت اسمی مخالفان به محل تجمع گروه‌های تروریستی تبدیل کرد. ارتش سوریه که درگیر نبردی بزرگ با تروریست‌ها در حومه دمشق، پایتخت سوریه بود، پس از تغییر آرایش نظامی و حمایت متحدان منطقه ای‌اش توانست در نبردهایی دشوار صف گروه‌های مسلح را به سوی مناطق شمالی بشکند و جبهه‌ای نیرومند در منطقه غربی این شهر ایجاد کند. کفه ترازوی جنگ در حلب با ورود جنگنده‌های روس در سپتامبر 2015 به نبرد بیش از همیشه به نفع ارتش تغییر کرد. در کمتر از یک سال تمام راه‌های ارتباطی تروریست‌ها به مناطق شرقی قطع شد و هزاران تروریست که مقرهای خود را در میان محل سکونت غیرنظامیان مستقر کرده‌اند، در این منطقه محاصره شدند.

پس از تکمیل محاصره حلب در روزهای پایانی ماه گذشته میلادی، جبهه النصره وابسته به القاعده که چند گروه تکفیری تحت لوای آن فعالیت می‌کردند، با تغییر نام به «جبهه الفتح الشام» اعلام کرد از القاعده جدا شده و ائتلافی بزرگ با دیگر گروه‌ها برای شکستن محاصره حلب را آغاز کرد. برخی منابع تعداد تروریست‌های حاضر در زمان آغاز این عملیات را بین 7 تا 11 هزار نفر تخمین زده‌اند. به گفته منابع نزدیک به دولت سوریه صدها نفر از این تروریست‌ها در درگیری‌های هفته‌های اخیر کشته شده‌اند. در یک هفته نخست، عملیات چند مرحله‌ای ائتلاف تروریست‌ها که با پشتیبانی شدید توپخانه‌ای و با استفاده از تجهیزات سنگین نظامی صورت می‌گرفت در نهایت راه به جایی نبرد و تروریست‌ها تنها توانستند پس از پیشروی در چند منطقه، با گشودن باریکه‌ای در جنوب غربی حلب محاصره حلب را بشکنند. اما آتش بازی سنگین ارتش عملاً عبور و مرور از این باریکه را غیر ممکن کرد و در روزهای بعد روند پیشروی‌ها در این مناطق به نفع ارتش تغییر کرد. روندی که تا به امروز ادامه پیدا کرده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد