سرویس سیاسی فردا: تکاپو برای لغو وام 10 میلیونی، مدیر شیشلیکی معروف و موضوع پرواز جنگنده های روسی از نوژه مهم ترین موضوعاتی بود که کارشناسان و فعالان عرصه سیاست و رسانه به آن واکنش نشان دادند که بخشی از آن را در ادامه می خوانید:
تکاپوی شبکه بانکی برای لغو وام 10 میلیونی!
حجت الله عبدالملکی، کارشناس مسائل اقتصادی در کانال تلگرامی خود نوشت:شبکه بانکی با همکاری بانک مرکزی و دولت برای لغو قانون وام 10 میلیون تومانی ازدواج در تکاپو هستند!
بعد از اینکه در بودجه 95 مصوب شد بانکها رقم وام ازدواج را از 3 میلیون تومان به 10 میلیون تومان افزایش دهند، مخالفت های دولت، بانک مرکزی و شبکه بانکی آغاز شد.
در این ارتباط چند نکته را عرض می کنم:
نکته اول) سرجمع وام های ازدواج 10 میلیون تومانی در یک سال حدودا 7 هزار میلیارد تومان خواهد بود. این در حالیست که شبکه بانکی کشور به گزارش رییس کل محترم بانک مرکزی سال گذشته 417 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده. با این حساب وامهای ازدواج 10 میلیون تومانی اندکی بیش از 1.5 درصد کل تسهیلات شبکه بانکی خواهد بود (دقیقترش می شود 1.7 درصد). یعنی شبکه بانکی تمایل ندارد حتی 1.7 درصد از پول خود مردم را به جوانان خود مردم تسهیلات ازدواج بدهد!
نکته دوم) 15 سال پیش وقتی وام ازدواج 100 یا 200 هزار تومان بود، یکی از دوستان که رییس شعبه یک بانک بود می گفت سرپرستی شعب به من اجازه 100 میلیون تومان وام سودده را به راحتی می دهد، اما اجازه 100 یا 200 هزار تومان وام قرض الحسنه ازدواج را نه!
نکته سوم) شبکه بانکی حدود 50 درصد از کل سپرده های قرض الحسنه را به مدیران و کارکنان خود تسهیلات قرض الحسنه می دهد (احتمالا این غیر از وام ها و حقوق های نجومی است که گاهی اخبارش پخش می شود)؛
حالا دوستان دولت می خواهند از "فرصت" مجلس دهم استفاده کنند برای حذف این قانون ... اکنون نوبت نمایندگان مجلس دهم است که نشان دهند "وکیل الدوله" هستند یا "وکیل الرعایا" ...
اصلاح طلبان گرفتار بين دوگانه غرور_ وحشت
عبدالله گنجی ، مدیر مسئول روزنامه جوان نوشت: اصلاح طلبان احساس مي کنند روحاني در حال فاصله گرفتن از انهاست. برخورد با سيدصفدر و جابجايي انصاري،عدم توجه به حصر ،عدم تعويض وزير کشور ... از يک سو وگرايش به لاريجاني واصول گرايان از سوي ديگر باعث شد حجاريان به ميدان بيايد و بگويد روحاني فکر مي کند ما چاره اي جز حمايت از ايشان نداريم.ديگران نيز تحقير روحاني را با ادبياتي همچون :روحاني منهاي اصلاحات پايگاه راي ندارد و به او در منزلش هشدار داديم دنبال مي کنند. در عين حال شکوري راد و عده اي ديگر روحاني را رييس جمهور اينده مي دانند و عطريان فرد او را فوق تصور اصلاح طلبان معرفي کرد.اين جماعت هم مي خواهند بر غرور وهويت جرياني پاي فشارند و خود را محور راي اوري روحاني بدانند و هم مي دانند در صورت بي مهري روحاني به اصلاح طلبان،به دليل عدم اخذ سرپل مجدد در حاکميت بعد از فتنه88 از يک سو ونداشتن مهره چانه زن در درون نظام از سوي ديگر،مجددا سنجاق شدگي شان به نظام با تهديد مواجهه خواهد شد.معتقدم الان روحاني هر چه از اين
جماعت بخواهد چاره اي جز همراهي ندارند .هر چند در عرصه سياسي-رسانه اي کشور طوري ديگري مشي کنند
آقای روحانی! نمی توان برای همیشه به همه دروغ گفت
حمید رسایی ، نماینده سابق مجلس در کانال تلگرامی خود نوشت: «دروغ ممنوع» یکی از محورهای اصلی تخریب احمدی نژاد و دولت نهم در ایام برگزاری انتخابات سال 88 بود. تمام تلاش جریان رسانه ای و شبکه ای فتنه گران بر این عملیات روانی استوار شده بود که به افکار عمومی القا کند ادعاهای دولت نهم در خدمت رسانی به مردم دروغ است. چاپ پوسترهایی در تیراژ میلیونی در حالی که روی آن نوشته شده بود "دروغ ممنوع" یکی از مهمترین خطوط تبلیغی این جریان بود. در روزهای اخیر نیز رسانه ها و کانال های تلگرامی فتنه گران، اصلاح طلبان و هواداران روحانی به نقل از یکی از رئوس فتنه (موسوی) خبری را منتشر کرده اند که وی خطاب به باهنر گفته است: دروغ ممنوع!
اما چه کسی دروغگوست؟ دراینکه موسوی به دروغ ادعای تقلب کرد که تردید نداریم، در اینکه وی به دروغ ادعای تبعیت از قانون اساسی می کرد هم تردید نداریم و در اینکه وی خود را به دروغ مدافع حقوق و آرای مردم هم می نامید هم تردید نداریم. اما دروغگویی موسوی به کنار، آیا با به بن بست رسیدن برجام، حسن روحانی در ادعای چند روز قبل خود که گفته بود «از همان روز اول به تیم مذاکره کننده گفتم هدف ما حل تحریم ها نیست.» (1395/5/25) صادق است و راست می گوید؟ متاسفانه باید گفت نه! چرا؟ بخوانید:
برجام دروغ بزرگی بود که دولت یازدهم بیش از سه سال است مردم را با آن سرکار گذاشته و تمام تخم مرغ های خود را به امید کرم کدخدای دروغین در آن چیده و حالا دست از پا درازتر، هیچ آورده ای در قبال آن ندارد و همه تخم مرغ هایش هم شکسته. روحانی هیچ در چنته ندارد تا در ایام انتخابات مقابل مردم بگذارد. او فقط یک راه دارد، آن هم پاک کردن حافظه مردم و در روز روشن بر خلاف گذشته حرف زدن که «از همان روز اول به تیم مذاکره کننده گفتم هدف ما حل تحریم ها نیست.»
سئوال این است که اگر از روز اول چنین خطی را برای تیم مذاکره کننده تعیین کرده، پس این وعده های به مردم چیست:
نهاوندیان (1392/10/21) : طرفین توافق کردند درصورت حصول تفاهم نهایی، همه تحریم ها در یک بسته برداشته شود.
جهانگیری (1393/1/21): ما می خواهیم ضمن رعایت حقوقمان، همه تحریم ها نیز لغو شود.
حسن روحانی (1393/12/6): طرف مذاکره باید بداند که پایان این مذاکرات و نتیجه توافق ، برداشته شدن همه تحریم های ظالمانه و غیر قانونی است.
حسن روحانی (1394/3/24): کسانی که می گویند تحریم مهم نیست، گویی از جیب مردم بی خبرند.
جواد ظریف (1394/10/26): تمامی تحریم ها از شنبه لغو می شود .
عراقچی (1395/4/21): ما صرفا درباره موضوع هسته ای و تحریم های هسته ایی مذاکره کردیم.
کاسبان_تحریم
این همه تأکیدات دولت درباره لزوم مذاکره و باج دادن به آمریکایی ها تنها به بهانه رفع تحریم ها بود. به همین دلیل مقام معظم رهبری در تاریخ 21 فروردین 94 می فرمایند: «اگر قرار باشد که لغو تحریم ها باز متوقف بشود بر یک فرآیند دیگری، پس چرا اصلا مذاکره کردیم؟ اصلا مذاکره و نشستن پشت میز مذاکره و بحث کردن و بگو مگو برای چه بود ؟ برای همین که تحریم ها برداشته شود، این را باز بخواهند متوقف کنند یک چیز دیگر، اصلا قابل قبول نیست.»
خورشید همیشه پشت ابر نمی ماند و همانطور که برتولت برشت، شاعر و نمایشنامه نویس آلمانی می گوید:
«می توان به یک نفر برای همیشه دروغ گفت، می توان برای یک بار به همه دروغ گفت اما نمی توان برای همیشه ، به همه دروغ گفت.»
نگرانی از همکاری راهبردی ایران و روسیه
رضا سراج، همکاری راهبردی ایران و روسیه باعث نگرانی مقامات و استراتژیستهای ایالات متحده و شبکه همکار داخلی آمریکا در ایران (جریان نفوذ و غربگرایان) شده است.
چرایی نگرانی آمریکا :
کاخ سفید دریافته است که در دکترین چرخش آسیایی و تغییر ثقل راهبردی از غرب آسیا، دچار اشتباه محاسباتی شده است. جنگ نیابتی از حالت فرصت برای آمریکا و متحدانش خارج و تبدیل به تهدید راهبردی برای هژمونی ایالات متحده شده است. خلاء حضور آمریکا در منطقه، منجر به ظهور بلوکی جدید از قدرت شده است. این بلوک جدید متشکل از ایران، روسیه، چین و هند تبدیل به ائتلاف نظامی جدید خواهد شد که ترکیه را ناچار به همکاری با خود میسازد. شکل گیری بلوک جدید به معنای تغییر نظم منطقهای و ظهور ایران در تراز قدرت جهانی است.
آمریکا تنها نظارهگر روند زیر است:
ایران در حال پُر کردن خلأ قدرت در منطقه است
توازن راهبردی در منطقه تغییر کرده است.
روسیه به منطقه غرب آسیا بازگشته است.
ترکیه در حال فاصله گرفتن از غرب است.
عربستان قربانی جنگ نیابتی می شود.
چین وارد معادلات منطقه میشود.
هندسه جهانی در حال تغییر است.
ایران جدیدی در حال ظهور است.
نگرانی شبکه همکار داخلی:
همکاری راهبردی ایران و روسیه و ظهور بلوک جدید قدرت، کارآمدی دیپلماسی امنیت و اقتدار را در مقایسه با عملکرد تقریبا_هیچ دیپلماسی تعامل و برجام، به نمایش میگذارد. این روند از یک سو غربگرایان را نگران انتخابات 1396 میکند و از سوی دیگر پایانی بر رؤیای تعامل با آمریکا و برجامهای 2 و 3 و 4 و...میشود.
#شیشلیک
سید یاسر جبرائیلی، مدیر آموزش و پژوهش خبرگزاری فارس در کانال تلگرامی خود نوشت: آقای علی اکبر سیاری معاون وزیر بهداشت دولت یازدهم گفته است "30درصد مردم کشور گرسنهاند و نان خوردن ندارند که این آمار را وزارت رفاه هم تأیید میکند. 25 درصد جمعیت شهری ایران حاشیهنشیناند، 10میلیون و200هزارنفر در سکونتگاههای غیررسمی شناسایی شدهاند و حاشیهنشینها بیشتر مهاجران روستایی و تهیدستان شهریاند."
روشن نیست که مخاطب معاون وزیر هزار میلیاردی دولت جناب حجت الاسلام روحانی کیست و چه کسی باید تاوان وضعی که ایشان توصیف میکند را بپردازد. اما میتوان مصادیق متعددی برای این نابرابری ذکر کرد؛
کاش مخاطب ایشان آقای صفدر حسینی و دخترشان باشند و قدری تامل کنند در اینباره که با یک ماه حقوق چند ۱۰ میلیونی که گرفتهاند، چند گرسنه را چند وعده میتوان طعام داد.
کاش رفیق آقای حسین فریدون، جناب صدقی که از قبل مسئولیت در این دولت میلیاردر شده است، این خبر را بخواند و سهم خود در این گرسنگی را اندازه بگیرد.
کاش روی این سخن با وزیر راه لیبرال دولت یازدهم باشد و جناب آخوندی محاسبه کنند که با ۵۰ میلیارد دلاری که صرف خرید هواپیما میکنند چند میلیون نفر را میتوان از سکونتگاه های غیررسمی به مسکن_مهری که مزخرف میدانند، منتقل کرد.
کاش آقای نعمت زاده وزیر صنعت دولت یازدهم سخنان معاون وزیر بهداشت را بخواند و از خود بپرسد چند صباحی بعد چگونه خواهد توانست به این پرسش پاسخ گوید که سهم آن گرسنگان از ثروت یک هزار میلیاردی که در دوران مسئولیتهای مختلف رقم زدی چقدر بود؟
کاش فرماندار دولت یازدهم در ورامین هم وقتی برای کار کردن شیشلیگ و کباب میخواهد، این آمار وزارت بهداشت را جلو چشم خود به دیوار تابلو کرده باشد.
فقر در کشور ما ریشه کن نخواهد شد مگر از طریق بازستاندن پول مردم از کسانی که کرسیهای مسئولیت را، و حتی رای مردم را، ابزار چپاول اموال آنان کرده و به آلاف و الوف رسیدهاند و توامان فریاد آی دزد آی دزد سر میدهند. این، قدم اول مبارزه جدی با فساد است.
دیدگاه تان را بنویسید