چرا ولیعهد دوبی ٣/٥ میلیون فالوئر دارد

کد خبر: 552934

در میانه جنگ و افراط‌گرایی در منطقه، وليعهد امارت‌نشین دوبی تصویر دیگری را ارائه می‌دهد. او از طریق شبکه‌های مجازی و گذاشتن ویدئو و تصاویر در اینستاگرام دنیایی را به تصویر می‌کشد که خود در آن زندگی می‌کند. جهانی که هر عربی آرزویش را دارد؛ اما دستش به آن نمی‌رسد.

در میانه جنگ و افراط‌گرایی در منطقه، وليعهد امارت‌نشین دوبی تصویر دیگری را ارائه می‌دهد. او از طریق شبکه‌های مجازی و گذاشتن ویدئو و تصاویر در اینستاگرام دنیایی را به تصویر می‌کشد که خود در آن زندگی می‌کند. جهانی که هر عربی آرزویش را دارد؛ اما دستش به آن نمی‌رسد.
جایی او با پسر برادرش در سواحل دریا بازی می‌کند، جایی دیگر او با خانواده‌اش برای شکار عقاب می‌رود یا با ببرهای کوچک شوخی و بازی می‌کند.
«حمدان بن‌محمد بن‌راشد آل‌مکتوم» (٣٣ساله) هنوز مجرد است. گفته می‌شود تعداد فالوئرهایش در اینستاگرام به ٣,٥ میلیون نفر رسیده است؛ یعنی دو برابر طرفداران «ویلیام» و «کیت» و «هری» در خاندان سلطنتی بريتانيا. از بین سیاست‌مداران جهان این فقط «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکاست که از نظر تعداد فالوئرها از این شاهزاده اماراتی فراتر رفته است. حمدان در حساب کاربری‌اش در اینستاگرام زیر اسم FAZ٣ که در واقع شکل انگلیسی‌شده، حروف عربی کلمه «فزاع» به معنای کمک‌کننده است، نوشته: «هر تصویری برای خودش حکایتی دارد و هر حکایتی مربوط به یک دوره زمانی است که دوست داشتم شما هم در آنجا بودید». این مجموعه هزارو ٥٠٠ عکس را شامل می‌شود.
شیخ حمدان خودش را به عنوان نسل جدیدی از شاهزادگان خاندان سلطنتی عرب معرفی می‌کند که با دیگران متفاوت است. به‌این‌ترتیب او قصد دارد خود را در نقطه مقابل شاهزادگان عرب و حاکمان دیکتاتور منطقه قرار دهد؛ زیرا رسوایی‌های شاهزادگان دیگر همه جا را فرا گرفته است؛ ازجمله كتك‌زدن خدمتکاران زن، شب‌نشینی‌های آن‌چنانی و عربده‌کشی‌ها، استفاده از مواد مخدر و... . حمدان در صفحاتش بازی‌هایی را به نمایش می‌گذارد که با شرع اسلام مخالفتی ندارد؛ وقت‌گذرانی با خانواده، اسب‌سواری و ورزش‌های آبی.
امارت ابوظبی در سال ٢٠٠٩ با اعطای یک کمک ١٠میلیارددلاری امارت‌نشین دوبی را نجات داد و بدهی‌های جهانی‌اش را پرداخت کرد. امروزه وضع مالی دوبی بهتر شده و حدود ٧,٥ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده است. دوبی خود را حلقه وصل تجاری بین آسیا و اروپا می‌داند.
هدف این شاهزاده اماراتی از آنچه ارائه می‌دهد، این است که بیشتر او را باور کنند. «مارتین فوکس» مشاور سیاسی و کارشناس وسایل ارتباط جمعی، دراین‌باره می‌گوید او می‌خواهد به ملت بگوید که به آنها نزدیک است و در برج عاج زندگی نمی‌کند. این خودش یک نوع تبلیغات و بازاریابی است. او می‌خواهد یک پیام را با این مضمون به مخاطب منتقل کند که «من مدافع شما هستم».
اما ما چیزی غیر از آنچه این شاهزاده از خودش می‌گوید، نمی‌دانیم. براساس یکی از نوشته‌هایش، او در دوران کودکی در محیطی سالم بزرگ شده و معنای حقیقی زندگی را کشف کرده است. همچنین بعد از اتمام تحصیلات دبیرستان در دوبی، به آکادمی سلطنتی- نظامی «سنت هرست» در بریتانیا رفته و در آنجا نظم و دقت در کارها را فرا گرفته است. به نوشته او، پدرش «محمد بن‌راشد آل‌مکتوم» برایش یک الگوی برتر است و دیدگاه‌های پدرش را مانند «ستارگان در راه» دنبال می‌کند.
مادام که شیخ حمدان در کشورش باشد، حفظ این تصویر براق آسان خواهد بود؛ اما در بریتانیا برای مثال روزنامه‌های زرد تمام جزئیات کارهای روزمره خاندان حاکم را پیگیری می‌کنند. تا وقتی چنین آزادی‌هايی در امارات نباشد، ما نمی‌توانیم بفهمیم پشت پرده چه می‌گذرد. حتی روزنامه‌نگاران بریتانیایی، رفتن به زندان را بر تهیه گزارش از امارات ترجیح می‌دهند؛ زیرا نقد رهبران امارات -که حمدان هم یکی از آنهاست- جزء خطوط قرمز در بریتانیا به شمار می‌رود. سازمان خبرنگاران بدون‌مرز، دولت امارات را در بین ١٨٠ کشور با معیار آزادی بیان در رتبه ١٢٠ گذاشته است.
«راشد»، برادر بزرگ‌تر حمدان گویی پسر گمراه خانواده آل‌مکتوم بود. گفته می‌شود او جوانی بازیگوش بود و مواد مخدر استعمال می‌کرد. او در ٣٣سالگی فوت کرد و علت مرگش را بحران قلبی عنوان کردند.
اما شیخ حمدان جایی برای این حرف و حدیث‌ها باقی نمی‌گذارد. زمانی که روزنامه‌ها خبرهایی منفی از دوبی می‌دهند، او همچنان تصاویری عالي ارائه می‌دهد. در یکی از یادداشت‌های هفته‌نامه «فوربس» که به امور ثروتمندان اختصاص دارد، این شاهزاده «یکی از ثروتمندترین جوانان جهان» معرفی شد. بعد از مرگ برادرش رسانه‌ها تصاویری را از شیخ حمدان منتشر کردند که داشت برای برادرش می‌گریست؛ سپس او قصیده‌ای را در رثای برادر روی اینترنت گذاشت که بیان‌کننده حزن عمیق او بود. بعدها گفته شد او خودش این شعر را سروده و تخلصش را هم «فزاع» گذاشته است.
کلمه «فزاع» در عربی به معنای شخصی است که به دیگران کمک می‌کند. شیخ حمدان به طور خاص محبوب زنان است. بسیاری از زنان- با اسم‌های مستعار- به زبان عربی، انگلیسی، فرانسه، ترکی و اسپانیایی زیر عکس‌های او عبارت‌های عاشقانه می‌نویسند؛ اما در عکس‌های خود او چهره‌ای از زن یا مجالس شراب‌خواری و عربده‌کشی نیست.

گاه این ولیعهد دستش را به نشان «سلام» بلند می‌کند؛ به گونه‌ای که سه انگشت ابهام (شصت)، سبابه و میانی از همدیگر جدا باشند. غربی‌ها از دو انگشت سبابه و انگشت میانی برای علامت پیروزی استفاده می‌کنند. محمد بن‌راشد بارها گفته بود که حرف V نشانه پیروزی است؛ اما به نظر می‌رسد او با این شیوه سلام‌دادن سه هدف را دنبال می‌کند: پیروزی، رستگاری و عشق. شیخ محمد بن‌راشد آل‌مکتوم می‌گوید: «ما اعراب تاریخی غنی داریم؛ پس چرا باید از دیگران تبعیت کنیم؟»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها