آیا هاشمی به ریاست عارف رضایت داد؟!

کد خبر: 510680

برخی که بیشتر به طیف میانه‌روها نزدیک هستند بر گزینه ریاست لاریجانی در شرایط فعلی تاکید دارند چرا که آنها واقعیت را پیش روی خود قرار می‌دهند و نتیجه می‌گیرند در شرایطی که اصلاح‌طلبان روی حمایت از گزینه‌ای اصلاح‌طلب برای جلوس بر کرسی ریاست مجلس اجماع ندارند بهترین راهکار حمایت از شخصیتی است که درحال حاضر کمک کننده به دولت است.

آیا هاشمی به ریاست عارف رضایت داد؟!
آیا هاشمی به ریاست عارف رضایت داد؟!
سرویس سیاسی فردا: در حالی روزنامه آفتاب یزد در شماره امروز خبر حمایت هاشمی رفسنجانی از عارف برای ریاست مجلس دهم را به عنوان تیتر 1 انتخاب کرد که روزنامه آرمان امروز (منتسب به خاندان هاشمی رفسنجانی) از ماه ها قبل از انتخابات مجلس ریاست علی لاریجانی را سودمند تر از ریاست عارف بر این جایگاه می دانست.
آیا هاشمی به ریاست عارف رضایت داد؟!
نشریه صدا، ارگان حزب کارگزاران سازندگی نیز چند ماه قبل از انتخابات مجلس با اعلام این خبر که شخصیت های برجسته اصلاح طلب نظیر آیت الله هاشمی و حجت الاسلام حسن خمینی از حجت الاسلام ناطق نوری برای حضور در عرصه انتخابات دعوت بعمل آورده اند، ناطق نوری را گزینه مطلوب برای ریاست مجلس دهم معرفی کرد.
تاکید اعتدالیون بر ریاست کیست؟
روزنامه آرمان در 5 مهر 94 که هنوز 5 ماه تا انتخابات مانده بود، در مطلبی می نویسد: برخی که بیشتر به طیف میانه‌روها نزدیک هستند بر گزینه ریاست لاریجانی در شرایط فعلی تاکید دارند چرا که آنها واقعیت را پیش روی خود قرار می‌دهند و نتیجه می‌گیرند در شرایطی که اصلاح‌طلبان روی حمایت از گزینه‌ای اصلاح‌طلب برای جلوس بر کرسی ریاست مجلس اجماع ندارند بهترین راهکار حمایت از شخصیتی است که درحال حاضر کمک کننده به دولت است. لاریجانی هم در سال‌های اخیر از پوسته اصولگرایی صرف خارج شده و برای او اصلاح‌طلبان هم از نیروهای امین و مورد اعتماد کشور محسوب می‌شوند. از سوی دیگر لاریجانی تنها شخصیتی است که نشان داده توان کنترل تندروها را دارد و این رویکردش سبب رضایت بخشی ازاصلاح‌طلبان و اصولگرایان و اعتدال‌طلبان بوده و خواهد بود. علی لاریجانی از محبوبیت لازم هم در بین مراجع برخوردار است. از سوی دیگر لاریجانی حمایت علنی از حسن روحانی در جایگاه ریاست جمهوری نداشته است اما در مجلس نشان داده که حمایت از دولت را در اولویت خود دارد و در این مسیر هم از تلاشی فروگذار نکرد و نگذاشته تندروها خلل هزینه‌بری در عملکرد دولت ایجاد کنند.
آیا هاشمی به ریاست عارف رضایت داد؟!
لاريجاني يا عارف؟
این روزنامه در 15 فروردین 95 نیز مجددا بر این موضوع تاکید می کند و می نویسد: كمي آن طرف‌تر از مجلس خبرگان يك كرسي هم در مجلس شوراي اسلامي خالي است كه آن هم كرسي رياست است. اكنون تكليف اين كرسي تا حدودي مشخص شده است و به نظر مي‌رسد از ميان عارف از طيف اصلاح‌طلبان و لاريجاني از اردوگاه ميانه‌روها يكي بر كرسي رياست خواهند نشست. البته بايد اين موضوع را مدنظر داشت كه طيف گسترده‌اي از اصلاح‌طلبان تمايل به بقاي لاريجاني بر كرسي رياست مجلس دارند و بر اين اعتقاد هستند قدرت رايزني و تاثيرگذاري او به مراتب بيشتر از عارف است. لاريجاني با مراجع و بزرگان قم ارتباط نزديكي دارد و از آنجا كه سال‌ها بر كرسي سياست حضور داشته است تعامل با گرايشات مختلف را به خوبي آموخته و اجرا مي‌كند. عارف بيش از لاريجاني در فضاي دانشگاهي و علمي داراي تجربه است و قدرت رايزني كه لاريجاني از آن برخوردار است را دارا نيست كه دليلش هم شخصيت ذاتي اوست. حسين مرعشي، عضو شوراي مركزي كارگزاران گفته است: « ما دو خير داريم. يك خير اين است كه مجلسي مي‌خواهيم كه حامي دولت و اصلاح‌طلب باشد كه آقاي عارف از اين جهت بهترين گزينه براي رياست است. از طرف ديگر نمي‌خواهيم آقاي لاريجاني كه گام بزرگي را در جهت اصلاح جناح اصولگرا و جدا كردن اصولگرايان اصيل از جبهه پايداري برداشت ناديده گرفته يا به آن بي‌توجه باشيم. اين موضوع يك موضوع بين‌الخيرين است. نمي‌خواهيم آقاي لاريجاني را ناديده گرفته يا به او بي‌توجه باشيم. آقاي لاريجاني و آقاي عارف بايد با هم صحبت كنند. آقايان لاريجاني و عارف، مي‌توانند برنده بحث رياست باشند؛ همچنين هردو مي‌توانند بازنده اين بحث باشند.» اكنون آن طور كه به نظر مي‌رسد لاريجاني بر كرسي رياست خواهد ماند و احتمال دارد عارف به نايب‌رئيسي رضايت دهد.
نکته قابل توجه این است که اطرافیان عارف نیز به او اصرار می کنند که به خاطر نظر دولت شانس ریاست بر قوه مقننه را از دست ندهد و به اصطلاح دست از فردین بازی بردارد. با این حال شواهد نشان می دهد اطرافیان دولت اکیداً از عارف خواسته اند به هیچ عنوان مقابل علی لاریجانی قرار نگیرد و این بار نیز او به نفع روحانی کنار بکشد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین