سرویس سیاسی فردا؛ حسن شمشادی، خبرنگار سابق واحد مرکزی خبر در سوریه در سه پست اینستاگرامی از وضعیت هموطنان زندانی مان در کربلا خبر داد.
وی در این پست نوشت: شنیده بودم شماری از هموطنانم در زندانی هستند، در کربلا. در ملاقاتی که با جناب حسینیان، سرکنسول محترم کشورمون در کربلای معلا داشتم، از ایشون در این باره سوال و درخواست کردم، در صورت امکان، هماهنگی لازم بشه تا بتونم به ملاقاتشون برم.
زحمتش رو کشیدند و سری به زندان کربلا زدم. اینجا در حقیقت بازداشتگاه پلیس کربلا است، معروف به زندان العباسیه. ساختمانی کوچک با سه بند گروهی که در یکی از اونها، سی و یک زندانی ایرانی نگهداری می شن.
به محض اینکه منو و دوست عزیزی که از کنسولگری همراهمون بود و وکیلشون رو دیدند، انگار دنیا رو بهشون دادند و سر درد دلشون باز شد که گاه به داد و بیداد و عصبانیت هم می کشید.
شرایط بسیار سختی داشتند و این ناراحتی و عصبانیت، قابل درک بود.
داخل یک سالن که چه عرض کنم ، اتاقی بودند که کمتر از هجده متر مربع فضای اون بود . تصور کنید سی و یک نفر در هجده متر مربع !
تازه می گفتن الان جاشون باز شده و کمی نفس می کشن. می گفتن تا همین چند روز پیش پنجاه نفر بودن، که با پیگیری های کنسولگری ایران و گرفتن وکیل براشون و اینور اونورکردن، نوزده نفرشون ازاد شدند.
سی و یک نفر از شهرهای مختلف ایران، از تهران و کرج و قم و همدان گرفته تا اصفهان و مراغه، از نوجوان هفده ساله گرفته (دو نفر بودند) تا پیرمردهای نزدیک به شصت ساله ، بی سواد تا مهندس برق، شهری و روستایی، با قیافه های مختلف .
بیست نفرشون متهم به حمل و مصرف مواد مخدر بودند، پونزده نفرشون اتهام سرقت داشتند و یک نفر هم به اتهام همراه داشتن پول جعلی در بند بود .
غیر از دو سه نفرشون که به حمل مواد مخدر و استفاده از اون اعتراف کرده بودند، هیچکدوم زیر بار اتهامشون نمی رفتن و خودشون رو بی گناه می دونستند .
البته سارقان حرفه ای " فیوج " هم اینجا بشدت مشغول هستند که طبیعتا کارهاشون به اسم ایرانی ها تموم می شه .
زندانی های هموطنم، مشغول درد و دل و خواهش و تمنا برای آزادی شون رو داشتند که زنگنه، وکیلی که کنسولگری برای اونا اختیار کرده گفت: هر متهمی که بازداشت میشه، به اتهام مواد مخدر دو تا سه ماه طول می کشه تا اینکه پرونده اش به دادگاه بره و براش حکم صادر بشه که میتونه تبرئه باشه یا مجازات حبس .
می گفت: بسته به میزان مواد مخدری که همراه هر شخص بدست بیاد، و با دیده رافت نگاه کردن به اینکه طرف زائر هست نه قاچاقچی، بین یک تا سه سال زندان داره، این جرم در عراق .
قبلا حسینیان، سرکنسول کشورمون در کربلا گفته بود که مجازات حمل و مصرف مواد مخدر در عراق بسیار سنگینه و نیروهای امنیتی و دستگاه قضایی این کشور با این اتهام وجرم، بشدت و با سخت گیری هرچه تمام تر برخورد می کنند .
اینایی که زندان کربلا بودند بیشترشون برای اربعین به عراق اومده بودند و البته چند تاشون هم قبلا بازداشت شده بودند و هنوز پرونده شون به دادگاه نرفته بود .
ادم وقتی گرفتاری هموطنش رو می بینه، هر چقدر هم که تصور اینو داشته باشه که طرف خودش متهمه یا مجرمه، ته دلش براش می سوزه و ناراحت میشه ، حالا این ناراحتی رو شما اضافه کنین به اینکه این تعداد ایرانی رو در این شرایط و در غربت ببینی که هر کدومشون ضجه می زدن و ناله می کردن
می خواستند که هرچی زودتر تکلیفشون مشخص بشه و حتی حاضر بودن که زندانیشون رو در کشور خودمون تحمل کنن.
اینا فقط تعدادی از زندانیان ایرانی در عراق هستند و من از آمار دقیقشون در زندان های دیگه، بجز کربلا، بی اطلاعم .
ادامه در پست بعد ...
.
چند نکته خطاب به همه بویژه زائران عتبات عالیات
یک / کنسولگری کشورمون در کربلا، از هنگامی که مطلع می شن که یک ایرانی بازداشت شده، پیگیر پرونده می شن ، براش وکیل می گیرند، به ملاقاتش می رن، چند بار امکان تماسش رو با خانواده در ایران فراهم می کنن، اگه محل بازداششتون کم و کسری داشته باشه، سعی می کنند در حد امکانات، در اختیارشون قرار بدن، اما همه اینها در کنار سختی هایی هست که بازداشتی ها و زندانیان هموطن تحمل می کنن .
دو / استدعای عاجزانه دارم از هموطنانم که به هیچ وجه من الوجوه مواد مخدر با خودشون به عراق حمل نکنند، و حتی اگه مبتلا به اعتیاد هستند، قید این سفر زیارتی رو بزنند تا خدایی نکرده خودشون و بقیه رو گرفتار نکنند .
سه / هموطنان عزیزم در سفر به عتبات، در هر زمان، مراقب حرف زدنشون باشند و از شوخی هایی که بوی " سرقت " و " مصرف مواد مخدر " رو می ده، خصوصا جلوی عراقی ها پرهیز کنند .
چهار / بر خلاف تصور عموم که اینها عراقی هستند و فارسی رو متوجه نمی شن، بسیاری از نجفی ها و کربلایی ها، به خوبی زبان فارسی رو می فهمند، حتی اگه در گفتگو و تعامل با زائران، این مساله رو نشون ندند و کتمان کنند .
پنج / شما رو به خدا از حمل ساک و چمدون افرادي که نمی شناسید یا امانت گرفتن وسایل دیگرانی که غریبه هستند، جدا خودداری کنید که خیلی از اینایی که گرفتار شدند، علت بازداشتشون در اصل، همینه .
شش / به هیچ وجه من الوجوه در صرافی های غیر مجاز، پول خودتون رو تبدیل نکنید و تنها این کار رو در صرافی های مجاز و شناخته شده انجام بدید، حتی اگه کمی در ظاهر به ضررتون باشه .
هفت / در شهرهای زیارتی و بویژه نجف و کربلا، برای تامین امنیت و به درستی، صدها دوربین مدار بسته کار گذاشته شده، پس لطفا مراقب رفتارتون باشید، چرا که از تصاویر همین دوربین ها، در برخی پرونده ها به عنوان مدرک استفاده شده .
هشت / از برخورد با نیروهای امنیتی و انتظامی و داد و بیداد و گردنکشی، به هر علت و دلیل، پرهیز کنید، که برخی از موارد اساسا اینگونه پروندش شکل گرفته و کار به جاهای باریک کشیده شده .
نه / اگه خدای نکرده به هر دلیل بازداشت شدید، فقط و فقط پای برگه ای رو امضاء کنید و اثر انگشت بذارید که بدونید چی نوشته شده، که اینکار یا با حضور مترجم یا وکیل از کنسولگری کشورمون باشه .
ده / با امید به آزادی هرچه سریعتر همه هموطنانمون
دیدگاه تان را بنویسید