دانا رورِبارکر- نماینده جمهوری خواه مجلس نمایندگان امریکا- روز جمعه در بازدید خود از بغداد عنوان کرد، کشورعراق بایستی هزینه ۸ سال جنگ امریکا در این کشور را پرداخت کند.
به گزارش سرویس بین الملل «فردا» به نقل از وب سایت هافینگتون پست، روربارکر که در سفر یک روزه خود به همراه ۶ تن دیگر از نماینده مجلس به عراق سفر کرده بود، در دیدار با نوری المالکی- نخست وزیر عراق- عنوان کرد «زمانی که عراق دوباره ثروتمند شد، بایستی به امریکا تمامی هزینههای جنگ در عراق را پرداخت کند».
روربارکر در ادامه عنوان کرد «ما امیدواریم تا عراقیها میلیاردها دلاری را که امریکا در این کشور هزینه کرده است، را بازگرداند، همان طور که از انقلابیون لیبی نیز چنین درخواستی داریم».
بر اساس این گزارش، به نظر نمیرسد که ایده پرداخت پول به امریکا بابت جنگی که مردم عراق هیچ نقشی در برپایی آن نداشتند، در افکار عمومی مردم عراق که از این کشور متنفرند بازتاب چندانی داشته باشد. در حالی که بسیاری از مردم عراق از کشته شدن صدام خوشحال هستند، از سوی دیگر بسیاری از آنها امریکا را مسئول نابسامانیهای اخیر در کشور عراق میدانند.
این درخواست، پاسخی به خواسته مقامات عراقی است که چندی پیش از امریکا بایت خساراتی که به شهرهای این کشور در دوران جنگ وارد کرده بود خواهان پرداخت ۱ میلیارد دلار شده بود.
این نماینده جمهوری خواه همچنین عنوان کرد که امریکا به دلیل بحران مالی، دیگر به مانند گذشته قادر به اعزام نیرو به دیگر کشورهای جهان نیست. در این شرایط «ما میتوانیم از کسانی که در گذشته به کمک آنها شتافته بودیم چشم یاری داشته باشیم».
در حال حاضر نزدیک به ۴۷۰۰۰ از نیروهای امریکایی در عراق حضور دارند. این بحث از آنجا نشات گرفته است که با پایان حضور نیروهای امریکایی در عراق، آیا دولت عراق از امریکاییها خواهد خواست تا برای ایجاد امنیت در این کشور باقی بمانند یا خیر؟
لئون پانتا- نماینده پنتاگون در عراق- اوایل هفته گذشته اعلام کرده بود که مقامات عراقی مایل هستند تا نیروهای امریکایی در عراق باقی بمانند.
به گزارش فردا، در بحبوحه بحران مالی که در این چند سال اخیر بشدت امریکا را به خود مشغول داشته است، هزینههای سنگین نظامی امریکا و حضور نظامیان این کشور در نقاط مختلف جهان، هزینههای فراوانی را به مردم مالیات دهنده امریکا تحمیل کرده است. درحال حاضر امریکا درمیان کشورهای جهان بیشترین هزینههای نظامی را دارد و در سالیان اخیر بسیاری از خدمات رفاهی مردم امریکا حذف شده است.
از سوی دیگر اعلام پرداخت هزینههای نظامی به کشورهایی که هیچ درخواستی از امریکا برای آغاز جنگ نداشتهاند، میتواند رویه جدیدی در نظام بین الملل باشد. حملههای بشر دوستانه که به نام دموکراسی و رعایت حقوق بشر در دهه ۱۹۹۰ با حمله به یوگوسلاوی سابق و تجزیه آن انجام شد، در حال حاضر به مانند سندی در دستان کشورهای اروپایی وغربی برای حمله به دیگر کشورهاست. مثال بارز آن نیز حمله به افغانستان، عراق، لیبی و طرح حمله به سوریه است.
حال در شرایطی که اروپا و امریکا در بحران مالی فرو رفتهاند، آنها در پی این هستند تا هزینههای خود را به گونهای جبران کنند و قانون جدیدی در عرف بین الملل وضع نمایند. قانونی که بر اساس آن مردم یک کشور بایستی هزینههای جنگی را که دخلی به آنها ندارد به عهده گیرند.
دیدگاه تان را بنویسید