قوانین جدید برای سرکوبی مردم در چین

کد خبر: 144624

از فوریه سال جاری تاکنون، تعدادی از وکلای مدافع سر‌شناس، در چین ناپدید شده‌اند. فعالان حقوق روستاییان در چین سرکوب شده‌اند. اعضاء یکی از کلیسا‌ها در بیژینگ، از ورود به کلیسا محروم شده‌اند و تلاش آن‌ها برای برگزاری مراسم در خارج از کلیسا به دستگیری آن‌ها منجر شد.

قوانین جدید برای سرکوبی مردم در چین
سرکوب مردم در چین، همیشه با فراز و فرودهایی همراه بوده است و این امر موجب شده تا حاکمان کمونیست چین بدون دغدغه به حکومت در این کشور ادامه دهند. در طول چند دهه اخیر با ایجاد فضای آزاد نسبی که بواسطه آزاد سازی‌های اقتصادی انجام شده بود، فضای انتقاد و انتقاد پذیری در چین افزایش یافته بود. اما در حال حاضر انقلاب‌های مردمی در خاورمیانه موجب افزایش نگرانی‌های سران کمونیست چین شده است. به گونه‌ای که در هفته‌های اخیر خواب را از چشم مقامات چینی ربوده است.
به گزارش «فردا»، هفته نامه اکونومیست در شماره اخیر خود (۱۶ آوریل ۲۰۱۱) به تحلیل شرایط نظامی ایجاد شده در چین پرداخته است. در اين گزارش آمده است: مقامات چینی از ترس کشیده شدن آتش انقلاب‌های خاورمیانه به کشور خود، شرایط امنیتی ویژه‌ای را برای خود تعریف کرده‌اند.
مقامات چینی سر‌شناس ترین بازیگر این کشور-آی وای وای- را که منتقد این حکومت بود را در فرودگاه دستگیر کرده‌اند و هیچ اطلاعی از شرایط او در دست نیست. از سوی دیگر آنان هر فردی را که بر روی اینترنت فراخوانی با مضمون تجمع در خیابان‌ها را قرار دهد، بلافاصله دستگیر می‌کند و به جای نامشخصی انتقال می‌دهد. همچنين افرادي غيرنظامي زیادی که وابسته به حزب کمونیست هستند، در خیابان‌ها و میادین اصلی این شهر تجمع می‌کنند تا از تجمع مخالفان در خیابان‌ها جلوگیری کنند.
به گزارش اکونومیست، تا به حال ده‌ها نفر در رابطه با این موضوع دستگیر شده‌اند و افرادی مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند. اما ماجرا صرفا به این‌ها محدود نمی‌شود. از فوریه سال جاری تاکنون، تعدادی از وکلای مدافع سر‌شناس، در چین ناپدید شده‌اند. فعالان حقوق روستاییان در چین سرکوب شده‌اند. اعضاء یکی از کلیسا‌ها در بیژینگ، از ورود به کلیسا محروم شده‌اند و تلاش آن‌ها برای برگزاری مراسم در خارج از کلیسا به دستگیری آن‌ها منجر شد.
این حوادث که با نا‌آرامی‌ها در منطقه تبت در سال ۲۰۰۸، آغاز شد و با حوادث مربوط به المپیک پکن در‌‌ همان سال و حادثه شانگهای در سال ۲۰۱۰، ادامه پیدا کرد. مخالفان حکومت در چین به مقامات چینی این پیام را منتقل کردند که با توجه به تغییرات گسترده اقتصادی چین در سطح جهان، مقامات کمونیست می‌توانند چهره موجه تری از خود به نمایش گذارند. اما تمامی این تلاش‌ها به بد‌ترین شکل پاسخ داده شد و ده‌ها هزار نفر از مهاجرین مجبور به ترک بیژینگ شدند و فعالان حقوق کارگری نیز ناپدید شدند.
آقای «آی» - بازیگر معروف چین- تنها به این دلیل مورد غضب حکومت قرار گرفته است که خواستار پاسخ گویی مسئولان شده است. از قرار معلوم در زلزله سال ۲۰۰۸ در منطقه «سی شوان»، دانش آموزان بسیاری کشته شده بودند و دلیل اصلی آن نیز ساخت و سازهای نامناسب مدارس دولتی بوده است.
روش ديگري كه حكومت چين براي سركوب استفاده مي كند اين است كه مخالفان به طور ناگهانی ربوده می‌شوند و دیگر هیچ رد و خبری از آن‌ها برجای نمی‌ماند. حتی به تازگی نیروهای امنیتی چین از ورود خبرنگاران خارجی به درون میدان «تیان آن من» جلوگیری به عمل می‌آورند.
این جریان که نزدیک به دو سال از آغاز آن می‌گذرد، نشان می‌دهد که رهبران کمونست چین خواهان عادی سازی جریان در چین نیستند. ناظران نگاه متفاوتی به چین دارند. در حالی که کسانی که از بیرون به قضایای چین می‌نگرند، حاکمان این کشور را قدرتمند می‌دانند، اما حاکمان داخلی بشدت احساس خطر می‌کنند. سرکوبی مردم چین به اعتماد به نفس حاکمان داخلی این کشور بازنمی گردد، بلکه ریشه در نگرانی آن‌ها دارد. پاسخ آن‌ها به این تهدیدات، تهدید دیگران است.
به گزارش «فردا»، رهبران جدید چین که در حال حاضر جزء طبقه آریستوکرات هستند برای حفظ شرایط خود در قدرت، به هر راهی متوسل خواهند شد. شرایط جدید در خاورمیانه و شبکه های اجتماعی که این روزها تحولات اساسی را در عرصه بین الملل ایجاد کرده است، چینی ها را بیش از پیش نگران ساخته است. از سوی دیگر، این روش‌ها گرچه در کوتاه مدت می‌توانند پاسخگو باشند، اما در دراز مدت با ادامه رشد اقتصادی چین، استفاده از این روش‌ها برای چین دردسر ساز خواهد بود. زیرا چین به عنوان کشوری که داعیه اقتصاد آزاد دارد، مجبور خواهد بود این آزادی را در دیگر بخش‌های خود نیز نهادینه کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها