رئیسجمهور در اختتامیه جشنواره بینالمللی فارابی:
باید حق و عدالت در جامعه رعایت شود / عمل به انصاف و عدالت مشکلات را حل میکند
آیین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان پانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی با حضور مسعود پزشکیان، رئیسجمهور آغاز شد.
رئیس جمهور عدالت را از اصول دین عنوان کرد و گفت: همه پیامبران برای اجرای عدالت در جامعه آمده اند و اگر بتوانیم در جامعه براساس عدالت و انصاف عمل کنیم هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.
به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان روز سه شنبه در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی در محل سالن اجلاس سران، با بیان اینکه همه دعواها، ظلم ها و بی عدالتی ها در جامعه به خاطر این است که ما به حق خود قانع نیستیم و به حقوق دیگران تجاوز می کنیم، گفت: اختلافات امروز در جامعه بخاطر این است که به حقوق دیگران احترام نمی گذاریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه اصول دین به ما می گوید دنیا یک صاحب و قادری دارد و ما بیدلیل در این دنیا نیستیم و برای تحقق یک هدف و رسالتی در این دنیا آمدهایم،گفت: باید این باور در انسانها نهادینه شود که هستی را یک قدرتی خلق کرده و این قدرت انسان را آفریده است، زمین برای این انسان خلق شده و انسان به خاطر علم و علم به خاطر عمل، عملی که خالص برای خدا باشد.
وی افزود: براساس هرم مازلو انسان هرچقدر از قاعده هرم بالاتر میرود از خود و دنیا دورتر می شود و بعد به جایی میرسد که باور و اعتقاد و زندگیاش برای انسانیت، عدالت و انصاف است.
رئیس جمهور با بیان اینکه مشکلات جامعه با انتخاب راه درست و برخورد صادقانه با مردم امکان پذیر است، گفت: مشکلات امروز جامعه اعم از اجتماعی،اخلاقی، رفتاری و ... بخاطر این است که روش درست آموزش را نمی دانیم و درست اجرا نمی کنیم، با دستوردادن نمی توان انسانها را اصلاح کرد.
پزشکیان تاکید کرد: نارضایتی در جامعه به خاطر اجرا نشدن عدالت و ظلم است، ظلم به مردم عذاب خدا را به همراه خواهد داشت.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه برای بهتر شدن باید حرکت در مسیر درست را انتخاب کنیم، گفت: اگر باور بهتر شدن و برترین بودن در ما ایجاد شود همه چیز اصلاح خواهد شد و شما دانشمندان و استادان علوم انسانی می توانید با کمک علم و دانش به حل مشکلات و نهادینه شدن اخلاق در جامعه کمک کنید. این علم، مهارت و دانش شما است که چگونه بتوانیم حق را در جامعه پیاده کنیم، مدیران، مسئولین و سیاستگذاران را راهنمایی کنید، و نه تنها راهنمایی، بلکه در میدان قرار بگیرید و اجرا و حل کنید.
پزشکیان با بیان اینکه شما علومانسانیها هستید که باید شاخص های حق و عدالت را در جامعه مشخص کنید، گفت: همه دعواها برای این است که حق را در جامعه پیاده کنیم آیا ما حق را در جامعه پیاده میکنیم، آیا عدالت را در جامعه ایجاد میکنیم. اختلافاتی که ما اکنون در جامعه داریم برای این است که من به حقوق دیگران، به حقوق قومیت ها، جنسیت، تفکر و اندیشهای که دارند احترام نمی گذارم و تصور میکنم دیگران حتما باید آنگونه که من میبینیم و میفهمم، ببیند و بفهمند.
ادامه دارد ...
آیین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان پانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی با حضور مسعود پزشکیان، رئیسجمهور آغاز شد.
به گزارش ایرنا، جشنواره بینالمللی فارابی که تاکنون ۱۵ دوره آن برگزار شده و امروز آیین اختتامیه پانزدهمین دوره با حضور مسعود پزشکیان، رئیسجمهور درسالن اجلاس سران برگزار میشود؛ جشنوارهای ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی است که توسط وزارت علوم هرساله و با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی، معرفی و ارائه آثار و نظریههای برتر، روشها و طرحهای جدید در حوزه علوم انسانی و اسلامی در میان اندیشمندان ایرانی و غیرایرانی برگزار می شود.
در این مراسم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، شماری از روسای دانشگاهها و شخصیتهای دانشگاهی و علمی نیز حضور دارند.
این جشنواره در بخش داخلی در ۱۶ گروه علمی شامل اخلاق، ادیان و عرفان، تاریخ، جغرافیا و باستانشناسی، حقوق، زبان، ادبیات و زبانشناسی، علوم اجتماعی و علوم ارتباطات، علوم اسلامی انسانی، علوم اقتصادی، مدیریت و علوم مالی، علوم تربیتی، روانشناسی و علوم ورزشی، علوم سیاسی، روابط بینالملل و مطالعات منطقهای، علوم قرآنی، تفسیر و حدیث، فقه و اصول، فلسفه، منطق و کــلام، فناوری اطلاعات، اطلاعرسانی و کتابداری، مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، مطالعات میان رشتهای و مطالعات هنر و زیباییشناسی بهترین آثار را در چهار قالب کتاب پژوهشی، گزارش اختتامیافته پژوهش، رساله دکتری و پایاننامه کارشناسیارشد شناسایی و معرفی میکند.
همچنین در بخش بینالملل در سه عرصه ایرانشناسی، اسلامشناسی و علم دینی آثار پذیرفته و بررسی میشود.
تجلیل از ۳۸ دانشمند برجسته علوم انسانی
در این دوره از جشنواره که فراخوان آن از ۱۷ مهر ۱۴۰۲ (۹ اکتبر) آغاز شد و تا ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان ۱۴۰۲) ادامه داشت، مجموعاً ۲ هزار و ۵۸۵ اثر شامل ۲ هزار و ۲۲۲ اثر در بخش داخلی و ۳۸۳ اثر در بخش خارجی بقیه در بخش خارجی به دبیرخانه پانزدهمین جشنواره فارابی ارسال رسید.
قرار است امروز ۱۷ اثر در بخش داخلی و یک اثر در بخش بینالملل به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر در دو سطح بزرگسال و جوان تجلیل شوند. علاوه بر این آثار، در بخشهای ویژه و جانبی جشنواره هم از استادان و پژوهشگران برتر تجلیل میشود و مجموع تعداد جوایز این دوره از جشنواره به ۳۸ عدد میرسد.
همچنین در بخش ویژه ۹ تن از استادان برتر علوم انسانی تجلیل میشوند و یک مترجم برتر از زبان عربی به فارسی انتخاب شده است. دو انجمن علمی برتر دانشگاهی و حوزوی نیز بنابر پیشنهاد معاونت پژوهشی وزارت علوم انتخاب شده اند.
به گفته دبیر علمی جشنواره بینالمللی فارابی، آثار برتر گروهها در دو بخش برگزیده و شایسته تقدیر بر حسب احراز امتیاز گروه تقسیم میشوند و رتبه برگزیده خود به سه بخش برگزیده رتبه یک، دو و سه تقسیم میشود و سپس نوبت به آثار شایسته تقدیر میرسد. شرکت کنندگان در دو بخش بزرگسال (بالای ۳۵ سال) یا جوان (زیر ۳۵) هستند.
علاوه بر بخشهای اصلی بخشهای دیگری مانند شخصیتهای پیشگام علوم انسانی و اسلامی که استادان چهره و مرجع هستند، اما از دنیا رفتهاند، نیز در جشنواره وجود دارد. همچنین در بخش شخصیتهای پیشتاز علوم انسانی و اجتماعی از چهرههای مرجعی که در قید حیات هستند تقدیر خواهند شد. بخش مترجم برتر از زبانهای خارجی به فارسی یا فارسی به خارجی را داریم که تحت عنوان مترجم معکوس تعبیر میشود و آنها هم تقدیر خواهند شد. بخش نظریهپرداز برتر و انجمنهای علمی برتر در دو بخش دانشگاهی و حوزوی، نشریه علمی برتر در دو قالب دانشگاهی و حوزوی هم تقدیر میشوند.
همچنین بخش جایزه منشور توسعه فرهنگ قرآنی در جشنواره وجود دارد که آثار تعیین شده در این قالب هم تقدیر می شوند. گذشته از اینها جایزه صلح و دوستی به استادان و پژوهشگرانی اختصاص مییابد که در سطح بینالملل در این حوزه کار علمی درخور انجام دادهاند.
یک جایزه ویژه صلح و دوستی هم در این دوره وجود دارد. همه موسسات و شخصیت های حقیقی و حقوقی دارای ملیت غیرایرانی می توانند در این بخش شرکت کنند.
دیدگاه تان را بنویسید