از احمد الشرع تا ابومحمد جولانی؛ دیکتاتور دست ساز

کد خبر: 1333059

آبشناس درباره ویدئوی وایرال شده از رانندگی جولانی برای وزیر خارجه ترکیه که در گذشته سازمان اطلاعات ترکیه بوده گفت: «فیدان قبلا هم وزیر اطلاعات ترکیه بوده و جایگاه جولانی برای ترکیه دقیقا همان‌طور باقی مانده و فراتر از سطح یک راننده برای وزیر خارجه ترکیه نیست. اگر او به جایی رسیده باشد، خودش به ‌خوبی می‌داند که این موفقیت را مدیون حمایت‌های ترکیه و قطر است، وگرنه اصلا به این جایگاه نمی‌رسید.»

از احمد الشرع تا ابومحمد جولانی؛  دیکتاتور دست ساز

کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه در گفت‌وگو با «صبح نو» در خصوص روند تغییر الجولانی اظهارکرد: «اسم واقعی او احمد الشرع است؛ اما نام سازمانی‌اش ابومحمد جولانی بود و عملا هیچ فرقی نمی‌کند که او را با چه ظاهری ببینیم. چه او را به آرایشگاه برده باشند و چه ظاهرش را تغییر نداده باشند، آنچه ثابت مانده، عقاید و تفکرات او و گروهی است که با او کار می‌کند.» وی با بیان اینکه این تغییرات ظاهری تنها برای فریب افکار عمومی و جلب حمایت‌ها انجام شده است، ادامه داد: «آن‌ها در ترکیه ظاهر جولانی را اصلاح کرده و ظاهری جدید به او بخشیده‌اند، همچنین به او آموزش داده‌اند تا صحبت‌هایی عوام‌پسندانه مطرح کند؛ اما حقیقت این است که همچنان باید او را همان ابومحمد جولانی در نظر گرفت؛ تنها با ظاهری جدید و یک استراتژی تبلیغاتی تازه.»  کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه تصریح کرد: «پیامی که نباید فراموش شود این است؛ تغییر ظاهر چیزی از ماهیت و هدف‌های او کم نمی‌کند.»

‌‌‌‌از دیکتاتور کت‌وشلواری تا رانندگی فیدان  

آبشناس یادآور شد: «چشم‌اندازی که بسیاری برای آینده سوریه پیش‌بینی می‌کنند، متأسفانه تاریک و نگران‌کننده است. با وجود وعده‌های ابومحمد جولانی درباره دموکراسی و مشارکت همگانی، رفتارهای اخیر او نشان‌دهنده رویکردی کاملا متفاوت است. او از همان ابتدا خود را به‌عنوان رهبر یا رئیس‌جمهور سوریه معرفی کرده و با شخصیت‌های داخلی و خارجی دیدارهایی ترتیب داده است.»

وی اضافه کرد: «به نظر می‌رسد جولانی، بدون توجه به خواسته‌های مردم سوریه، حکومت را در دست گرفته است. درحالی‌که بسیاری از سوری‌ها از رفتن بشار اسد و سقوط دیکتاتوری خاندان اسد خوشحال‌اند، این خوشحالی کوتاه‌مدت جای خود را به واقعیتی تلخ خواهد داد. همان‌طور که حزب بعث و خاندان اسد در میان مردم سوریه وضعیت نامطلوبی داشتند، اکنون این نگرانی وجود دارد که جولانی جایگزینی مشابه با ظاهری متفاوت باشد؛ نه کت‌وشلوار و کراوات، بلکه ریش و شعارهای مذهبی.» کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه خاطرنشان کرد: «آنچه امروز در سوریه می‌بینیم، حکومتی است که جولانی تلاش دارد به‌ زور، ایده‌های خود را به مردم تحمیل کند؛ اما این مسیر نه‌تنها با خواسته‌های بخش اعظم مردم سوریه سازگار نیست، بلکه خلاف اهداف و آرزوهایی است که بسیاری برای آینده این کشور داشتند.»

‌‌‌‌از رانندگی تا سیاست؛ مدیون ترکیه و اسرائیل

آبشناس درباره ویدئوی وایرال شده از رانندگی جولانی برای وزیر خارجه ترکیه که در گذشته سازمان اطلاعات ترکیه بوده گفت: «فیدان قبلا هم وزیر اطلاعات ترکیه بوده و جایگاه جولانی برای ترکیه دقیقا همان‌طور باقی مانده و فراتر از سطح یک راننده برای وزیر خارجه ترکیه نیست. اگر او به جایی رسیده باشد، خودش به ‌خوبی می‌داند که این موفقیت را مدیون حمایت‌های ترکیه و قطر است، وگرنه اصلا به این جایگاه نمی‌رسید.»

وی اظهارکرد: «نکته مهم این است که حرکت اخیر، آشکارا با نقشه، حمایت و سیاست‌های ایالات متحده و برنامه‌ریزی رژیم صهیونیستی انجام شد. علاوه بر ترکیه، او مدیون اسرائیل نیز هست که به این جایگاه رسیده است. شاید برخی به‌خاطر داشته باشند که نیروهایش در زمان مجروحیت برای مداوا به اسرائیل فرستاده می‌شدند و حتی خود او برای عیادت از آن‌ها به اسرائیل می‌رفت. این ارتباطات نشان‌دهنده رابطه‌ای بسیار صمیمی با رژیم صهیونیستی است.»

‌‌‌‌مسیر آزاد شده؛ گوی و میدان در جولان

کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه اضافه کرد: «البته باید توجه داشت که گروه‌های جهادی و اسلام‌گرا در ترکیه محدود به طرفداران جولانی نیستند. همین جبهه تحریرالشام به حدود ۲۰ گروه تقسیم می‌شود که هر یک ایدئولوژی‌ها و تفکرات مختلفی دارند. عمده این گروه‌ها در گذشته بشار اسد را متهم می‌کردند که برای آزادی جولان هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد و اجازه نمی‌دهد این گروه‌ها برای جنگ با اسرائیل اقدام کنند.» آبشناس گفت: «به عقیده آنان، بشار اسد باید کنار زده شود تا مسیر آزاد شود و این گروه‌ها بتوانند به جولان برسند و برای آزادسازی آن بجنگند.»

وی تصریح کرد: «حال که بشار اسد در موقعیت ضعیف‌تری قرار دارد، مسیر مورد ادعای این گروه‌ها باز شده است. به قول معروف، این گوی و این میدان؛ باید دید که آیا آن‌ها به وعده‌های خود عمل خواهند کرد یا خیر.»

صبح نو

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها