اولین روز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور | مالیات بر ارزش افزوده تعیین شد | قالیباف: پیشنهادات بودجه‌ای نمایندگان نباید خلاف قانون برنامه هفتم باشد

کد خبر: 1330588

نمایندگان در جلسه علنی عصر امروز با تغییر روند بررسی لایحه بودجه مخالفت کردند.

اولین روز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور | مالیات بر ارزش افزوده تعیین شد | قالیباف: پیشنهادات بودجه‌ای نمایندگان نباید خلاف قانون برنامه هفتم باشد

جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس برای بررسی جزئیات لایحه بودجه سال 1404 آغاز شد.

محمدباقر قالیباف در ابتدای این جلسه گفت: در جریان بررسی لایحه بودجه سال آتی، نمایندگان نمی‌توانند پیشنهادات خلاف قانون برنامه را مطرح کنند همچنین اجازه طرح پیشنهاداتی که قانون‌گذاری جدید باشد، داده نمی‌شود.

وی همچنین افزود: پیشنهادات هزینه‌ای بودجه که محل درآمد آن مشخص نباشد بررسی نمی‌شود، تشخیص این موارد با صلاحیت معاونت قوانین است و هیئت رئیسه پیش از هر نشست پیشنهادات را بررسی می‌کند.

همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی پیشنهادی مطرح کرد که برخلاف سنوات گذشته، لایحه بودجه به صورت درآمدی و هزینه‌ای بررسی شود یعنی به جای این‌که ابتدا بخش درآمدی بودجه بررسی شده و بعد مجلس شورای اسلامی وارد بخش هزینه‌ای شود، لایحه بودجه به صورت ترکیبی درآمدی _ هزینه‌ای مورد بررسی قرار گیرد.

طبق این گزارش، در نهایت درباره این پیشنهاد رأی گیری شد که نمایندگان با اکثریت آرا با این پیشنهاد مخالفت کردند.

بنابراین گزارش، بنابراین لایحه بودجه سال 1404 مانند سنوات گذشته بررسی شده یعنی ابتدا بخش درآمدی ارزیابی می‌شود و پس ازآن بخش هزینه‌ای بررسی می‌شود.

قالیباف: طرح پیشنهاداتی مبتنی بر قانونگذاری جدید در جریان بررسی لایحه بودجه امکان­‌پذیر نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز بررسی لایحه بودجه 1404، گفت: طرح پیشنهاداتی خلاف برنامه و مبتنی بر قانونگذاری جدید توسط نمایندگان امکان پذیر نیست.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست نوبت عصر امروز (یکشنبه، 11 آذرماه) مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز بررسی لایحه بودجه، به چند نکته اشاره کرد و گفت: نکته مهم اول اینکه ما نمی توانیم در جریان بررسی تبصره های لایحه، موضوعی که در حوزه قانونگذاری است، پیشنهاد دهیم، همچنین پیشنهاد نمی تواند خلاف برنامه و یا مبتنی بر قانونگذاری جدیدی باشد لذا خواهش می کنم در رابطه با این موضوعات بحث نشود چراکه تشخیص اینکه موارد مذکور و اینکه باشند یا نباشند با رئیس جلسه است.

وی افزود: همچنین ما با دوستان اداره قوانین و مرکز پژوهش های مجلس صحبت کردیم, ضمن اینکه به همراه اعضای هیات رئیسه قبل از آغاز جلسه، تک تک این موارد را بررسی کارشناسی می کنیم؛ البته نمی گویم؛ اشتباه نمی کنیم و ممکن است تشخیص ما در یک جا اشتباه داشته باشد اما به هر حال این موارد را رعایت کنیم که بتوانیم به خوبی بررسی و تصویب مواد لایحه بودجه را پیش ببریم.

دکتر قالیباف در ادامه با اشاره به پیشنهادی در رابطه با بررسی و تصویب بخش های درآمدی و هزینه ای لایحه بودجه 1404 به طور همزمان، گفت: ابتدا خواهش می کنم پیشکسوت ها به این موضوع توجه ویژه کنند، طبق آئین نامه داخلی مجلس بررسی لایحه بودجه هم در کمیسیون تلفیق و هم در صحن مجلس بدین صورت است که ابتدا یک بار بخش درآمدی را تا آخر بررسی می کنیم و بعد دوباره باز می گردیم و بخش هزینه ای را از ابتدا تا انتها بررسی می کنیم، اما باید گفت؛ این کار در کمیسیون تلفیق درست است، چراکه تا ابتدا درآمدها را نبینیم، نمی توانیم هزینه ها را مشخص کنیم اما این مسئله در صحن علاوه بر اینکه وقت ما را می گیرد، اشکالات دیگری نیز پیدا می شود، ضمن آنکه هیچ پیشنهادی که بخواهد میزان درآمد را برهم بزند، حق مطرح شدن ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه توضیح داد: بدین معنا که حتما باید مشخص شود؛ درآمد پیشنهاد مطرح شده از کدام منبع است، یعنی باید درآمد و هزینه را با هم معلوم کنند در غیر این صورت قابل طرح نیست، بنابراین از آنجا که درآمد و هزینه با هم طرح می شوند برای ما فرقی نمی کند مثلا بخش درآمدی یا هزینه ای یک تبصره  را می خوانیم.

وی یادآور شد: به عنوان مثال در سال قبل موضوعاتی پیش آمد که می گفتیم این موضوع قابل طرح نیست چرا که مثلا هزینه ای است و سپس زمان بررسی بخش هزینه ای، پیشنهاد درآمدی مطرح می شد و از آنجا که این دو به هم متصل هستند باید همزمان بررسی شوند لذا به نظر من آئین نامه در این زمینه مشکل دارد.

وی مطرح کرد: از دوستان و پیشکسوتان مجلس می خواهم به این پیشنهاد فکر کنید و اگر آن را منطق درستی دانستید، یک رأی گیری شود، البته این مهم به دو سوم رأی نیاز دارد، نه با هدف تغییر آئین نامه چرا که قرار نیست آئین نامه را تغییر دهیم، صرفا برای اینکه این لایحه بودجه را بدین صورت بررسی کنیم و سپس پیشنهاد مذکور روال قانونی خود را در کمیسیون آئین نامه طی کند.

بنابراین گزارش در نهایت پیشنهاد بررسی همزمان بخش درآمدی و هزینه ای لایحه بودجه از­سوی نمایندگان رأی لازم را نیاورد./خانه ملت

مجلس با افزایش اختیارات سازمان امور مالیاتی درخصوص معافیت مودیان موافقت کرد

نمایندگان مجلس با افزایش اختیارات سازمان امور مالیاتی کشور در تبصره ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم در خصوص معافیت مودیان از انجام بخشی از تکالیف قانون مذکور به منظور تسریع و تسهیل و رسیدگی به پرونده های مالیاتی موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نمایندگان در نشست نوبت عصر امروز -یکشنبه، ۱۱ آذرماه- مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، با بند (پ) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

در بخش درآمدی بند (پ) تبصره یک این ماده واحده آمده است: به‌منظور تسریع و تسهیل رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی، اختیار ‌سازمان امور مالیاتی کشور در تبصره ماده (۱۰۰) قانون ‌مالیات‌های مستقیم در خصوص معافیت مؤدیان از انجام بخشی ‌از تکالیف قانون مذکور از قبیل نگهداری اسناد و مدارک و ارائه ‌اظهارنامه مالیاتی برای عملکرد سال ۱۴۰۳، به حداکثر یک‌صد و پنجاه برابر میزان معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات‌های ‌مستقیم افزایش می‌یابد.

در ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم آمده است:مودیان موضوع این فصل این قانون مکلفند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت‌های شغلی خود را در یک سال مالیاتی برای هر واحد شغلی یا برای هر محل جداگانه طبق‌ نمونه‌ای که وسیله سازمان امور مالیاتی کشور تهیه خواهد شد تنظیم و تا آخر خرداد ماه سال بعد به اداره امور مالیاتی محل شغل خود تسلیم و مالیات ‌متعلق را به نرخ مذکور در ماده (۱۳۱) این قانون پرداخت نمایند.

بر اساس تبصره این بند سازمان امور مالیاتی کشور میتواند برخی از مشاغل یا گروههایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر ده برابر معافیت موضوع ماده(۸۴) این قانون باشد از انجام بخشی از تکالیف از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند و مالیات مودیان مذکور را به‌صورت مقطوع تعیین و وصول نماید. در مواردی که مودی کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشتغال داشته باشد مالیات متعلق نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول می‌شود. حکم این تبصره مانع از رسیدگی به اظهارنامه‌های مالیاتی تسلیم شده در موعد مقرر نخواهد بود.

در ماده ۸۴ قانون مالیات‌های ‌مستقیم آمده است که «تا میزان هفتصد و بیست هزار ریال درآمد سالانه مشمول مالیات حقوق از یک یا چند منبع از پرداخت معاف خواهد بود.»

سقف معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی تعیین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی سقف معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی را در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، در جلسه نوبت عصر یکشنبه - ۱۱ آذرماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی، بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در دستور کار قرار گرفت و بند (الف) تبصره (۱) در بخش درآمدی این لایحه به تصویب نمایندگان رسید.

بر اساس بند الف، مجموع معافیت‌ها، نرخ صفر مالیاتی، کاهش نرخ مالیاتی و سایر مشوق‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از محل مجموع درآمدهای حاصل‌شده برای عملکرد سال ۱۴۰۴ کلیه مؤدیان به‌استثنای معافیت‌های دارای سقف زمانی مشخص و ماده (۸۱) قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سوم اسفندماه ۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی و موارد مندرج در مواد (۱۳۹)، (۱۴۱)، (۱۴۳)، (۱۴۳ مکرر) و (۱۴۵) قانون مذکور، قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی مصوب ۲۵ آذرماه ۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی برای اشخاص حقوقی تا هفت هزار و پانصد میلیارد (۷.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و اشخاص حقیقی تا هفتصد و پنجاه میلیارد (۷۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات (سود خالص) قابل اِعمال است.

در بندالف، از میان پیشنهادهای مطرح شده، پیشنهاد مهدی طغیانی نماینده اصفهان به تصویب نمایندگان رسید که در بند الف لحاظ شده است.

تعیین مالیات خودروهای لوکس در سال ۱۴۰۴

نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای مالیات خودروهای لوکس را در سال آینده تعیین کردند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت عصر امروز و در جریان بررسی جزییات بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش درآمدی، بند ت تبصره ۱ را تصویب کردند.

طبق این مصوبه، انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره ‌انتظامی شخصی دراختیار مالکان اعم از اشخاص حقیقی و ‌حقوقی غیردولتی که قیمت روز خودروی آنها بیش از پنجاه‌ میلیارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال است نسبت به مازاد بر این ‌مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد (۱%) می‌گردند.

ماخذ محاسبه مالیات خودرو موضوع این بند، قیمت روز خودرو ‌بر مبنای ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش‌ ‌افزوده مصوب ۲/ ۳ /۱۴۰۰  می‌باشد که توسط سازمان ‌امور مالیاتی کشور تعیین می‌شود.

سازوکار دریافت مالیات پزشکان تعیین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازوکار دریافت مالیات پزشکان را تعیین کردند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت ظهر امروز یکشنبه مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در بخش درآمدی، با تصویب بند ب تبصره یک این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:

ب - تمامی مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به ‌نهادهای عمومی غیردولتی، نیروهای مسلح، خیریه‌ها و شرکت‌های دولتی مکلفند ده درصد (۱۰%) از حق‌الزحمه یا حق‌العمل گروه پزشکی که به‌موجب دریافت وجه صورت‌حساب‌های ارسالی به بیمه‌ها و یا نقداً از طرف بیمار پرداخت می‌شود، به‌عنوان مالیات علی‌الحساب کسر و به نام فرد مربوط تا پایان ماه بعد از وصول ‌مبلغ صورت‌حساب، به‌حساب سازمان امور مالیاتی کشور نزد خزانه داری کل کشور واریز ‌کنند. مالیات علی‌الحساب این بند شامل تمامی پرداخت‌هایی ‌که به‌عنوان درآمد حقوق و کارانه مطابق قوانین بودجه سنواتی ‌پرداخت و مالیات آن کسر می‌شود، نخواهد بود. حکم ماده ‌‌(۱۹۹) قانون مالیات‌های مستقیم در اجرای این بند جاری است. ‌وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است فهرست ‌تمامی مراکز موضوع این بند را تا پایان اردیبهشت‌ سال ۱۴۰۴ ‌به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام نماید. سازمان امور مالیاتی ‌کشور مکلف به معرفی متخلفان به مراجع ذی‌صلاح می‌باشد‎.‎

دومین جلسه رسیدگی به لایحه بودجه 1404 آغاز شد

نشست علنی نوبت سوم امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف و با دستور کار بررسی لایحه بودجه سال 1404 آغاز شد.

نشست علنی مجلس شورای اسلامی در نوبت سوم امروز (یکشنبه، 11 آذرماه) به ریاست دکتر  محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، راس ساعت 18 با حضور بیش از دو سوم نمایندگان و با دستور کار ادامه بررسی لایحه بودجه سال 1404 آغاز شد./

تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور/ تذکر 154 نماینده به وزیر آموزش و پرورش برای تسریع در تعیین‌تکلیف نیروهای فرهنگی

عضو هیات رئیسه مجلس تذکرات کتبی جلسه نوبت سوم امروز مجلس شورای اسلامی را قرائت کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، عباس پاپی‌زاده عضو هیات رئیسه مجلس در نشست علنی شیفت سوم امروز (یک‌شنبه، 11 آذر ماه) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان را به شرح زیر قرائت کرد:

تذکر کمال حسین پور نماینده مردم سردشت و تعدادی دیگر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی درباره ضرورت تسریع در تکمیل بزرگراه پیران شهر به نقده

تذکر محمدرضا احمدی سنگر نماینده مردم خمام به همراه تعدادی دیگر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی درباره تسریع در توزیع اعتبارات طرح‌های راه و شهرسازی استان گیلان

تذکر نادرقلی ابراهیمی نماینده مردم اراک به همراه تعداد 53 نفر از نمایندگان به وزیر جهاد کشاورزی درباره تسریع در پرداخت مطالبات گندم‌کاران و تذکر دیگر این نماینده به همراه تعداد 31 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور در رابطه با لزوم توجه به کارآمدی در انتصابات دولتی

تذکر محمد پاک مهر نماینده مردم بجنورد و تعداد 57 نفر از نمایندگان به وزیر امور اقتصاد و دارایی درباره ضرورت تعیین تکلیف جا ماندگان سهام عدالت

تذکر رمضان رحیمی نماینده مردم فلاورجان به همراه تعداد 38 نفر از نمایندگان به وزیر دفاع و پشتیبانی درباره ضرورت تقویت بنیه دفاعی و زیرساخت‌ها در قبال تهدیدهای سایبری، شیمیایی و پرتویی دشمن

تذکر عباس بیگدلی نماینده مردم تاکستان به همراه تعداد 27 نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت درباره ضرورت تامین پزشک عمومی و متخصص مورد نیاز شهرستان تاکستان

تذکر قاسم روانبخش نماینده مردم قم به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره لزوم بازنگری در برکناری نیروهای انقلابی، کارآمد و توانمند

تذکر صدیف بدری نماینده مردم اردبیل به همراه تعداد 153 نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درباره تسریع در تعیین تکلیف نیروهای مختلف شاغل در آموزش و پرورش./

فعالیت‌های مطبوعاتی و قرآنی معاف از مالیات شدند

فعالیت‌های انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و دستگاه‌های ذی‌ربط از پرداخت مالیات معاف شدند.

به گزارش خبرنگار مهر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت شب یکشنبه و در جریان رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، با تصویب بند ث تبصره ۱ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:

ث- میزان معافیت درآمد مشمول مالیات سالانه مستغلات اشخاص فاقد درآمد موضوع ماده (۵۷) قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی مصوب ۲۷ /۱۱ /۱۳۸۰ و میزان معافیت درآمد مشمول مالیات سالانه مالیات بر درآمد مشاغل موضوع ماده (۱۰۱) قانون مذکور مبلغ دو میلیارد (۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعیین می‌شود. همچنین درآمد سالانه مشمول اشخاص موضوع بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم تا معادل دو برابر سقف مالیاتی ماده (۸۴) قانون مذکور معاف است و مازاد بر آن حسب مورد به نرخ قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات است.

فعالیت‌های انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و دستگاه‌های ذی‌ربط و مصادیق تولیدات فرهنگی در ماده ۶ قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب از معافیت مندرج در بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم برخوردار خواهند بود.

تعیین سازوکازی برای رفع زیان انباشته شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نیرو در سال ۱۴۰۴

نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازوکاری برای رفع زیان انباشته شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نیرو در سال ۱۴۰۴ تعیین کردند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت شب روز یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ صحن مجلس، در جریان رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، با تصویب بند چ تبصره ۱ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:

«چ- مابه‌التفاوت (یارانه) قیمت‌های فروش تکلیفی آب، برق و جمع‌آوری و دفع فاضلاب با هزینه تمام‌شده آن (مورد تأیید سازمان حسابرسی) که توسط دولت به شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو (تابعه و وابسته) پرداخت می‌شود، به‌عنوان کمک‌زیان محسوب و به‌حساب زیان انباشته این شرکت‌ها منظور می‌شود و از پرداخت سهم سود سهام دولت، معاف است. کمک‌زیان یادشده تا سقف زیان انباشته سنواتی شرکت‌های مزبور (ناشی از اعمال قیمت‌های تکلیفی) مشمول مالیات به نرخ صفر است.»

مالیات بر یارانه شرکت بازرگانی دولتی به قیمت صفر محاسبه می‌شود

با تصویب مجلس، یارانه پرداختی دولت به شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران بابت جبران زیان ناشی از فروش کالاهای اساسی به قیمت مصوب، مشمول مالیات به نرخ صفر خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت شب یکشنبه ۱۱ آذر ماه مجلس و در جریان رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، با بند ج تبصره ۱ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:

ج- یارانه پرداختی دولت به شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران بابت جبران زیان ناشی از فروش کالاهای اساسی به قیمت مصوب، تا سقف زیان مورد تأیید حسابرس منتخب وزارت امور اقتصادی و دارایی مشمول مالیات به نرخ صفر می‌باشد. این زیان از نظر مالیاتی قابل استهلاک در سنوات بعد نخواهد بود.

تولیدکنندگان چادر مشکی و مقنعه معاف از مالیات شدند

فعالیت‌های انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی دارای مجوز و همچنین تولیدکنندگان چادر مشکی و مقنعه معاف از مالیات شدند.

به گزارش خبرنگار مهر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت شب یکشنبه و در جریان رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، با تصویب بند ث تبصره ۱ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:

ث- میزان معافیت درآمد مشمول مالیات سالانه مستغلات اشخاص فاقد درآمد موضوع ماده (۵۷) قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی مصوب ۲۷ /۱۱ /۱۳۸۰ و میزان معافیت درآمد مشمول مالیات سالانه مالیات بر درآمد مشاغل موضوع ماده (۱۰۱) قانون مذکور مبلغ دو میلیارد (۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعیین می‌شود. همچنین درآمد سالانه مشمول اشخاص موضوع بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم تا معادل دو برابر سقف مالیاتی ماده (۸۴) قانون مذکور معاف است و مازاد بر آن حسب مورد به نرخ قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات است.

فعالیت‌های انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و دستگاه‌های ذی‌ربط و مصادیق تولیدات فرهنگی در ماده ۶ قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب از معافیت مندرج در بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم برخوردار خواهند بود.

در ماده ۶ قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب آمده است: تولید پارچه چادری مشکی، چادر مشکی، مقنعه و همچنین تولید مانتو مطابق معیارهای مصوب مذکور در ماده (۵) این قانون از مصادیق فعالیت فرهنگی موضوع بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۹۶/۱۲/۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی محسوب می‌شود.

مالیات بر ارزش افزوده در سال آینده ۱۰ درصد شد

بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، میزان مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۴ مانند سال جاری ۱۰ درصد خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت سوم امروز و در جریان بررسی جزئیات بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش درآمدی، بند خ تبصره ۱ را تصویب کردند.

طبق این مصوبه، در سال ۱۴۰۴ نرخ مالیات بر ارزش‌افزوده موضوع ماده (۷) و نرخ مالیات بر ارزش افزوده و جریمه موضوع بند ‌ (ب) ماده (۲۶) قانون مالیات بر ارزش افزوده به میزان ‌یک واحد درصد به‌عنوان سهم دولت افزایش می‌یابد تا کل نرخ مالیات بر ارزش افزوده برابر (۱۰) واحد درصد گردد.

در بخش هزینه‌ای این بند پیش بینی شده که درآمدهای حاصله صرف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و صندوق بازنشستگی فولاد با نود درصد (۹۰%) واریزی از محل حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول کسور دریافتی شاغلین مشابه و همتراز با رعایت قانون برنامه هفتم پیشرفت شود.

ساز و کار مجلس برای معافیت مالیاتی بر سود ابرازی حاصل از درآمدها

نمایندگان در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ سازوکاری برای معافیت مالیاتی بر سود ابرازی حاصل از درآمدها مشخص کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در نوبت سوم جلسه امروز (یکشنبه ۱۱ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ با بند (د) تبصره (۱) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

به موجب بخش درآمدی بند (ج) تبصره (۱)؛ در تبصره (۷)ماده (۱۰۵) و تبصره ماده (۱۳۱) قانون مالیات‌های مستقیم بعد از عبارت( ۱۰ )درصد، عبارت مازاد بر (۳۵) درصد اضافه می‌شود. معافیت ناظر به مواد مذکور صرفاً نسبت به درآمد مشمول مالیات ابرازی برای عملکرد سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ است.

لازم به ذکر است؛ در تبصره ۷ ماده ۱۰۵ قانون مالیات‌های مستقیم آمده است؛ به ازای هر ده درصد که سود ابرازی  نسبت به سال قبل افزایش پیدا کند مشمولان  از 1 واحد درصد معافیت برخوردار خواهند شد./

مالیات املاک لوکس مشخص شد/ واحدهای مسکونی بالای 30 میلیارد تومان مالیات می دهند

نمایندگان خانه ملت در جریان بررسی لایحه بودجه سال آینده برای واحدهای مسکونی با ارزش بیش از 30 میلیارد تومان مالیات تعیین کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم امروز (یکشنبه، 11 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 کل کشور به دنبال پیشنهاد احمد بیگدلی نماینده مردم خدابنده با اصلاح کل بند (ح) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه درباره مالیات خانه‌های لوکس موافقت کردند.

در بخش درآمدی بند (ح) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه آمده است: زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی و واحدهای مسکونی که ارزش هر یک از آنها بیش از سیصد میلیارد (300.000.000.000) ریال باشد و زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری اداری و تجاری و باغ ویلاهای که ارزش اسمی هر یک از آنها بیش از 500 میلیارد ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار می‌شوند. این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای سال 1404 مالک املاک فوق بوده است.

واحدهای مسکونی در حال ساخت که دارای پروانه ساخت می‌باشند ولی گواهی پایان کار یا انشعابات ندارند مشمول این مالیات نمی‌باشند. واحدهای مسکونی غیرمجاز تا زمان دریافت پروانه ساخت یا اجرای حکم کمیسیون‌های مواد (99) و (100) قانون شهرداری مصوب 11/4/1334 حسب مورد مشمول جریمه‌ای معادل دو برابر مالیات واحدهای مسکونی مجاز موضوع این بند می‌باشند.

رئیس مجلس: ارزش افزوده یک زمین در وسط شهر با توجه به تورم از سکه هم بالاتر است/ باید مالکان را وادار به ساخت کنیم

بنابراین گزارش، دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی این بند و طرح پیشنهاد نماینده خدابنده، توضیح داد: لازم است یک توضیح کلی بدهم، مبنی بر این که اولا این بند سال‌های قبل نیز در بودجه بوده است که ما اینجا ماده صدی‌ها را که بلاتکلیف بودند تعیین تکلیف کردیم.

وی افزود: به عنوان مثال یک ساختمان 5 طبقه، تفکیک شده که علاوه بر واگذاری پروانه نیز داشت، همچنین با قولنامه فروخته بود را مشمول حکم ماده 100 کرده بودند بدین معنا که واحدهای شماره 2 و 3 این ساختمان باید تخریب شوند و طبقات بالا باید سالم بماند، بنابراین ما با چنین مواردی روبه رو بودیم، اما اینجا تصویب کردیم و اجازه دادیم که این ماده صدها به شرط رعایت سازه از بعد زلزله و آن 3 تا آیتمی که گذاشتیم، شهرداری‌ها و کمیسیون ماده 100 به این زمین‌ها پروانه دهند و نرخ آنها نیز مشخص شود و از این طریق مشکل چندصد هزار نفر و شهرداری‌ها با آن 3 شرط حل شد.

رئیس مجلس ادامه داد: حال اینجا می‌گوییم املاک بالای 50 میلیارد تومان باید مشمول مالیات شوند چرا که فردی یک زمین را در وسط شهر گرفته و نمی‌سازد در حالی که ما باید برویم خارج از شهر که آب و برق نیز ندارد، متری 6 تا 7 میلیون تومان برای ایجاد زیرساخت‌ها هزینه کنیم، حال شما بگوید کالای مصرفی است، اما با توجه به تورم از سکه هم بیشتر ارزش افزوده ایجاد می‌کند، اما آیا ما نباید آنها را وادار به ساخت کنیم؟ 

دکتر قالیباف مطرح کرد: همچنین مالیات 2 در هزار هم برای زمین‌های بالای 50 میلیارد تومان است، هرچند من از این موضوع دفاع نمی‌کنم اما بهتر است منطق کار را ببینیم./

مجوز مجلس به دولت برای کاهش حقوق گمرکی واردات دارو و کالاهای اساسی 

مجلس به دولت مجوز داد حقوق گمرکی واردات دارو، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک، کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی و کشاورزی را به یک درصد کاهش دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت شب یکشنبه ۱۱ آذر ماه و در جریان رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، با تصویب جز ۱ بند ذ تبصره ۱ این لایحه موافقت کردند.

بر این اساس، به منظور حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به دولت اجازه داده می‌شود:

۱- در سال ۱۴۰۴ حقوق گمرکی واردات دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک مخصوص اطفال و مواد اولیه آن، کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی و کشاورزی را به یک درصد (۱%) کاهش دهد. سایر اقلام و کالاهایی که حقوق گمرکی آنها به موجب قوانین و مقررات مربوطه زیر یک درصد (%۱) می‌باشند به قوت خود باقی است.

فهرست شناسه (کد) تعرفه‌های موضوع این بند یک ماه از لازم‌الاجرا شدن این قانون، توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد. تا زمان تصویب فهرست جدید، فهرست مصوب سال ۱۴۰۳ مبنای عمل است.

همچنین نمایندگان با جز ۲ بند (ذ) تبصره ۱ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:

ذ- به‌منظور حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به دولت اجازه داده می‌شود:

۲- حقوق گمرکی تمامی ماشین‌آلات و تجهیزات (با رعایت ماده (۳) قانون جهش تولید دانش‌بنیان)، قطعات، مواد اولیه و واسطه‌ای تولیدی را به دو درصد (۲%) کاهش دهد.

شرایط اعمال تخفیف مالیاتی برای مودیان خوداظهار تعیین شد 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای، سازوکار اعمال تخفیف مالیاتی برای مودیان خوداظهار را مشخص کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت سوم امروز و در جریان بررسی جزئیات بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش درآمدی، بند (د) تبصره ۱ را تصویب کردند.

طبق این مصوبه، در تبصره (۷) ماده (۱۰۵) و تبصره ماده (۱۳۱) قانون مالیات‌های مستقیم بعد از عبارت «ده درصد (۱۰%)» عبارت «مازاد بر سی و پنج درصد (۳۵%)» اضافه می‌شود.

معافیت ناظر به مواد مذکور صرفاً نسبت به درآمد مشمول مالیات ابرازی برای عملکرد سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ است.

مطابق با تبصره ماده ۱۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم، به ازای هر ده درصد (۱۰%) افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخ‌های مذکور کاسته می‌شود.

شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوطه در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است.

همچنین بر اساس تبصره (۷) ماده (۱۰۵) قانون مالیات‌های مستقیم، به ازای هر ده درصد (۱۰٪) افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخ‌های مذکور کاسته می‌شود.

شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین