سلاح پر سر و صدای کره شمالی | اشک اهالی کره جنوبی درآمد!
کره شمالی یک سلاح عجیب و پر سر و صدا را علیه کره جنوبی به کار میبرد که سکنه در روستایی نزدیک مرز دو کشور خود را قربانی «بمباران صدا» میدانند و میگویند از شدت این صداها جانشان به لبشان رسیده است.
روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی مینویسد: یکی از ساکنان میگوید که از شدت این سر و صدا نمیتواند بخوابد و دارد دیوانه میشود.
از ژوئیه ۲۰۲۴، کره شمالی بلندگوهایی را در سراسر مرز کره جنوبی راه اندازی کرده و ۱۰ تا ۲۴ ساعت در روز آنها را روشن میکند و با پخش صداهای گوشخراش باعث ناراحتی روستاییان کره جنوب شده بطوریکه این افراد میگویند تا به حال چنین پروپاگاندایی توسط پیونگ یانگ را شاهد نبودهاند.
این اقدام از سوی کره شمالی یکی از عجیبترین و غیرقابل تحملترین پیامدهای وخامت روابط بین دو کره است که در زمان کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، و یون سوک یول، رئیسجمهور کره جنوبی به پایینترین سطح خود در سالهای اخیر رسیده است.
برای چندین دهه، روابط دو کره در حد جنگ لفاظی بود. در زمان رهبری کیم جونگ اون، پیونگ یانگ در چند سال گذشته به سمت موضع جنگ طلبانهتر حرکت کرده است. این کشور تمام گفتوگوها با سئول و واشنگتن را متوقف و آزمایش موشکهای دارای قابلیت حمل کلاهک هستهای را دوچندان کرده و متعهد شده است که با کره جنوبی نه به عنوان یک شریک برای اتحاد مجدد، بلکه به عنوان دشمن رفتار کند.
یون سوک یول همچنین از زمان روی کار آمدن در سال ۲۰۲۲ به عنوان رئیس جمهور کره جنوبی رویکرد تقابلی بیشتری را در پیش گرفته است. کره جنوبی همچنین مانورهای نظامی مشترک با ایالات متحده و ژاپن را که شامل ناوهای هواپیمابر، بمب افکنهای استراتژیک و جنگندههای رادارگریز میشود، برای جلوگیری اقدامات پیونگ یانگ گسترش داده است.
یکی از ساکنان این روستای مرزی بین دو کره میگوید: این بمبارانی بدون شلیک حتی یک گلوله است. بلندگوهایی که پیونگ یانگ در مرز کار گذاشته، واقعا سر و صدای زیادی دارند. ما نمیدانیم این وضعیت سر و صدا چه زمانی به پایان میرسد یا اینکه اصلا پایانی دارند یا نه.
این روستا به نام «دانگسان» با جمعیتی ۳۵۴ نفری است که اکثر ساکنانش ۶۰ سال به بالا هستند و این سر و صداها آنها را آزار میدهد. این یکی از سختترین آسیبهای جنگ روانی از سوی کره شمالی است.
یکی دیگر از سکنه میگوید: ای کاش آنها دوباره توهینها و شعارهای پروپاگاندایی قدیمی خود را از این بلندگوها پخش کنند. حداقل اینها صداهای انسانی است و میشود تحملشان کرد.
از ۱۹۶۰، بلندگوهایی در منطقه غیرنظامی شده بین دو کره نصب شده است. افرادی که در امتداد مرز زندگی میکنند، برنامههای تبلیغاتی را به عنوان بخشی از زندگی مرزی تحمل میکنند، زیرا بسته به حال و هوای سیاسی، آنها خاموش و روشن میشوند.
جدیدترین استفاده از این بلندگوها توسط کره شمالی و این بمباران صدایی در حالی انجام شده که به گفته ساکنان مرزی، هیچ صدای انسان یا موسیقی از آنها پخش نمیشود و تنها صداهایی بدون وقفه هستند که روستاییان نمیتوانند آنها را توصیف کنند و برخی دیگر هم این صداها را استرسزا و مخرب توصیف میکنند.
به گفته ساکنان مرزی، این صدها باعث بی خوابی، سردرد و حتی مرگ حیوانات و بی قراری آنها میشود.
این سروصدا بخشی از مجموعه اقداماتی است که کره شمالی برای انتقام از آنچه خصومت کره جنوبی میداند، انجام داده است. رویدادهای اخیر ممکن است توضیح دهد که چرا صداها تا این حد غیرقابل تحمل شدهاند.
از زمانی که مذاکرات کیم جونگ اون با دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۹ به شکست انجامید، مسیر روابط خارجی پیونگ یانگ تغییر یافت.
بازگشت قریبالوقوع ترامپ به کاخ سفید که با رهبر کره شمالی روابط خوبی داشته و توانسته با او دیدار کند، میتواند شانس تعامل مجدد دو کشور را پس از سالها سکوت افزایش دهد.
برخی دیگر نیز میگویند که لفاظیهای اخیر رهبر کره شمالی در قبال سئول بازتاب یک تغییر بنیادی و بیانگر باور او درباره یک «جنگ سرد جدید» است.
با این حال، تا زمانیکه تنشها بین دو کره همچنان پابرجاست، این روستاییان مرزی هستند که باید این صداها را بشنوند. روستاییان پنجرههای خانههای خود را برای کاهش صدا میبندند. بچهها اجازه بازی در خارج از منزل را ندارند و برخی از روستاییان هم برای کم کردن از صداها، عایقهای ضد صدا نصب کردهاند.
سیاستمداران کره جنوبی به روستاها رفتهاند تا با آنها همدردی کنند. در جریان جلسه ماه گذشته پارلمان کره جنوبی، یکی از ساکنان با چشمهایی اشکبار خواستار راه حلی شده بود اما به گفته روستاییان، مقامهای کره جنوبی طرحی برای کاهش این جنگ روانی با کره شمالی یا راه حلی برای این صداها ارائه نکردهاند.
یکی از روستاییان به دولت کره جنوبی تاکید دارد تا از رفتارهای بچهگانه در قبال کره شمالی دست بردارد و از دولت یون سوک یول خواسته تا تمامی پروپاگاندا و ارسال خبرنامهها را به سمت کره شمالی متوقف کند تا پیونگ یانگ دست به عمل متقابل نزند.
ساکنان روستا میگویند که آنها قربانی رقابت سیاسی غیرقابل سازش بین دو کشور شدهاند.
ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید