ترامپ: تقلب می‌شود

کد خبر: 1325801

ایلان ماسک، میلیاردر امریکایی و مؤسس شرکت «اسپیس ایکس» که به حمایت از دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا شهرت دارد، دیروز شکست او را به معنای این دانست که دیگر یک انتخابات واقعی در امریکا برگزار نخواهد شد

ترامپ: تقلب می‌شود

امریکا دیروز در حالی یکی از پرمناقشه‌ترین انتخابات خود را برگزار کرد که دونالد ترامپ به عنوان جنجالی‌ترین چهره سال‌های اخیر، تا آخرین ساعات قبل از برگزاری انتخابات، از موضع خود درباره اینکه دموکرات‌ها تقلب خواهند کرد، کوتاه نیامد؛ زنجیره اظهاراتی که ترامپ چند بار آن را تکرار کرده و کمیته ملی جمهوریخواهان را بر آن داشت تا با اعزام ۲۳۰ هزار نفر به همراه ۵۰۰ وکیل، بر روند انتخابات در ایالت‌های کلیدی نظارت کند. 

ایلان ماسک، میلیاردر امریکایی و مؤسس شرکت «اسپیس ایکس» که به حمایت از دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا شهرت دارد، دیروز شکست او را به معنای این دانست که دیگر یک انتخابات واقعی در امریکا برگزار نخواهد شد. ترامپ هم در آخرین تجمع انتخاباتی‌اش در شهر «گراند راپیدز» واقع در ایالت میشیگان، آخرین فرصت برای تکرار بحث تقلب از دست نداد و گفت که دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ تقلب خواهند کرد. او خطاب به حامیانش گفت: «من در رأی‌گیری زودهنگام پیشتاز هستم و دموکرات‌ها در انتخابات تقلب خواهند کرد.» ترامپ در جمع هوادارانش در شهر «پیتزبورگ» ایالت ویرجینیا با انتقاد شدید از کامالا هریس، رقیب دموکرات خود، از این حزب با عنوان ماشین شرارت یاد کرد و گفت: «این همان حزب بزرگ، قدرتمند و شرور است. خیر، این حزب ماشین شرارت است. این حزب دست به هر عمل بدی می‌زند تا در انتخابات پیروز شود.» ترامپ بار دیگر با تکرار ادعای تقلب در انتخابات ۲۰۲۰ امریکا افزود: «آن‌ها (دموکرات‌ها) دنبال یک توافق خیلی بد بودند، به همین دلیل آن انتخابات وحشتناک و نفرت‌انگیز رخ داد؛ بدترین چیزی که در تاریخ کشور ما رخ داد.» دونالدترامپ روز دوشنبه هم در گفت‌وگوی تلفنی با شبکه «ای‌بی‌سی‌نیوز» گفته بود: «به صورت چشمگیری جلو هستم»، اما در این حال تأیید کرد که احتمال باختش و هر چیزی هست، اما اتفاق‌های جالبی خواهد افتاد. این نامزد جمهوریخواه، تنها چند ساعت قبل از انتخابات به نوعی ظهارات خود را اصلاح کرد و گفت: «ما در این انتخابات شکست نخواهیم خورد.» او ساعتی بعد از آغاز انتخابات ریاست جمهوری هم با انتشار پیامی در تشویق مردم کشورش برای شرکت در انتخابات، از دموکرات‌ها با عنوان «کمونیست» یاد کرد. 

 نقش تعیین‌کننده آرای خاموش

انتخابات امریکا دیروز در شرایطی برگزار شد که رقابت میلیمتری هریس و ترامپ، پیش‌بینی آن را به شدت دشوار کرده است. در چنین شرایطی، نه تنها حساسیت‌های دو حزب رقیب، بلکه حامیان آن‌ها نیز به سطحی کم‌سابقه رسیده است. لارا ترامپ، عروس ترامپ دیروز گفت که کمیته ملی جمهوریخواهان نیرویی برای نظارت بر انتخابات تشکیل داده است که شامل ۲۳۰هزار ناظر و کارمند در شعب اخذ رأی و همچنین ۵۰۰ وکیل در تمامی ایالت‌های کلیدی است. مشاوران ترامپ می‌گویند، از نظر آن‌ها در این دور از انتخابات، ترامپ قوی‌ترین عملکرد را به ویژه در مقایسه با سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ داشته است و نگاه آنان متوجه آرای خاموش است. سی‌ان‌ان ازقول یکی از مشاوران ارشد ترامپ نقل کرد: «احساس‌مان این است در موقعیتی قرار داریم که اگر افرادی که فکر می‌کنیم قرار است به نفع رئیس‌جمهور ترامپ اقدام کنند، این کار را بکنند، او پیروز خواهد شد. بنابراین، به این موضوع بستگی دارد که به آن مهم دست پیدا می‌کنیم یا نه.» در جریان رأی‌گیری مقدماتی و طبق برآورد‌های اولیه آسوشیتدپرس، تقریباً ۸۲ میلیون رأی در رقابت‌های موسوم به رأی‌گیری زودهنگام سال ۲۰۲۴ به صندوق ریخته شد. پس از ثبت این آمار که در نوع خود، از دوقطبی شدید در جامعه امریکا حکایت دارد، انتخابات روز پنجم نوامبر با رأی‌گیری در منطقه کوچک «دیکسویل‌ناچ» ایالت نیوهمپشایر آغاز شد. شعب اخذ رأی در این شهر کوچک در نیمه‌شب باز شد و در ۱۲:۰۷ بامداد سه‌شنبه (به وقت محلی) بسته شد. بنابر یک سنت که از سال ۱۹۶۰ جاری است، رأی‌دهندگان رأی خود را اندکی پس از نیمه‌شب در یک جعبه چوبی می‌اندازند و نتایج آن هم دقایقی بعد اعلام می‌شود. شش نفر در انتخابات شرکت کردند. سه نفر از شش نفر به دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا رأی داده و سه نفر دیگر نیز به کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها رأی داده‌اند، چیزی که نمادی از رقابت شانه‌به‌شانه دو نامزد بود. ساعاتی بعد، انتخابات حضوری ریاست‌جمهوری امریکا در ایالت‌های خاکستری یعنی آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین آغاز شد. رقابت ترامپ و هریس در این هفت ایالت، نقش تعیین‌کننده در نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری دارند. اولین‌حوزه‌ها که رأی‌گیری آن‌ها تمام شد مربوط به ایندیانا و کنتاکی بود که ساعت ۲:۳۰ صبح امروز (چهارشنبه) به وقت تهران بسته شدند و بعد هم ساعت ۳:۳۰ حوزه‌های رأی‌گیری در هفت منطقه دیگر بسته شدند. دیروز همزمان با برگزاری انتخابات، ارسال نامه‌های تهدیدآمیز درباره اقدام برای بمب‌گذاری علیه کارکنان انتخاباتی ایالت جورجیا (یکی از این هفت ایالت) توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد. ستاد انتخابات ترامپ، تنها چند ساعت پس از شروع انتخابات، مشارکت در پنسیلوانیا را تاریخی ارزیابی کرد. 

 یا صلح یا جنگ جهانی سوم

موضع ترامپ درباره تقلب که دیروز در جریان انتخابات به اوج خود رسید با تهدید برخی حامیان ترامپ شکل و شمایل جدیدی پیدا کرد. عصر دیروز گزارش شد که کمپین‌های هواداری ترامپ تهدید کردند که در صورت تقلب و پیروزی هریس با اسلحه‌هایی که آماده کردند علیه دولت حاکم مبارزه خواهند کرد. همچنین یک ویدئو از مردی ناشناس منتشر شد که مدعی شد دستیار سابق آدریان فونتس، بالاترین مقام ارشد آریزونا گفته که شواهدی مبنی بر «تقلب گسترده علیه دونالد ترامپ» را مشاهده کرده است. همین باعث شده که بحث‌ها دراین باره در بالاترین سطوح مطرح شود. برنی سندرز، سناتور امریکایی دیروز درباره نتیجه انتخابات هشدار داد و گفت: «ترامپ خواهد گفت، فقط در صورتی شکست می‌خورم که تقلب شود. همه باید آگاه باشند که ترامپ ممکن است قبل از پایان انتخابات، اعلام پیروزی کند.» دیگر رسانه‌های امریکا هم گزارش‌هایی را با استناد به چند ویدئو در فضای مجازی منتشر کردند که ادعا می‌کند اف‌بی‌آی سه گروه را در ارتباط با وقوع تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا دستگیر کرده است، هرچند که اف‌بی‌آی با صدور بیانیه‌ای انتشار ویدئو‌هایی در فضای مجازی منتسب به خود را رد کرد. آسوشیتدپرس روز سه‌شنبه وضعیت پایتخت امریکا را حساس توصیف کرد: «واشینگتن‌دی‌سی در حال آماده شدن برای احتمال وقوع خشونت‌های مرتبط با انتخابات است و حضور پلیس رو به افزایش است.» خبرنگار شبکه «ای ۲۴» رژیم صهیونیستی درباره پیامد‌های این انتخابات هشدار داد: «به دلیل نزدیک بودن رقابت، احتمال شورش در امریکا پس از اعلام نتایج وجود دارد، به همین دلیل مغازه‌داران در حال نصب حفاظ برای مغازه‌های خود هستند!» الکساندر ووچیچ، رئیس‌جمهور صربستان، معتقد است که نتیجه این انتخابات یا به صلح می‌انجامد یا تغییر مسیر به سوی جنگ جهانی سوم خواهد بود.

منبع: روزنامه جوان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها