امریکا در پناهگاه!
غربوحشی یک روز قبل از برگزاری انتخابات دموکراتیک، دور کاخسفید و کنگره حصار کشید تا از فاجعه تکرار هجوم به کنگره که بسیاری آن را در صورت شکست هر یک از دو نامزد اصلی و بهویژه شکست ترامپ قابلپیشبینی میدانند مانع شود. اما بهجز این دو نهاد دولتی بسیاری از کسبوکارها نیز در این کشور، مقابل در و پنجرههای خود حصار کشیدند تا از شورشها در امان باشند. ترامپ گفته اگر شکست بخورد حتماً تقلب شده و برخی دیپلماتها نیز گفتهاند بعید است این انتخابات به آرامی برگزار شود
دیروز در فاصله یک روز مانده تا انتخابات ریاست جمهوری، فضای اجتماعی امریکا بیش از آنکه رنگ و بوی سیاسی داشته باشد، به دلیل نگرانی از بروز هرج و مرج احتمالی به شدت امنیتی شد، تا جایی که کاخ سفید و کنگره از ترس تکرار حوادث ناگوار گذشته با حصارهای فلزی محاصره شدند. این تدابیر امنیتی در زمانی که دونالد ترامپ از هم اکنون خود را پیروز انتخابات میداند و از اینکه چهار سال پیش کاخ سفید را ترک کرده پشیمان است، نشان میدهد که هشدار کارشناسان و نهادهای امنیتی به خشونتهای پسا انتخاباتی بیدلیل نبوده است.
انتخابات ریاست جمهوری امریکا امروز برگزار میشود و میلیونها شهروند امریکایی برای انتخاب چهلوهفتمین رئیسجمهور خود از بین کامالا هریس، نامزد دموکراتها و دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان به پای صندوقهای رأی خواهند رفت، اما با نزدیکتر شدن ساعات رأیگیری فضای اجتماعی امریکا نیز ملتهبتر شد. پس از هشدارهای اخیر درباره احتمال بروز خشونتها و ناآرامیهای سیاسی در امریکا، تدابیر امنیتی در اطراف نهادهای حاکمیتی افزایش یافته است.
پلیس کنگره روز دوشنبه از نصب حصارهای بلند امنیتی در اطراف کاخ سفید و ساختمان کنگره خبر داد. به گزارش شبکه ایبیسی نیوز، در بیانیه پلیس کنگره آمده است: نصب این حصارها به منظور ایجاد یک سطح امنیتی اضافی در دستورکار قرار گرفته است و مناطق خاصی از اطراف کاخ سفید و همچنین اطراف کنگره تا برگزاری مراسم تحلیف رئیسجمهور بعدی بسته خواهد بود.» آژانس فدرال «خدمات پارک ملی» هم که وظیفه مدیریت تمام پارکهای ملی امریکا از جمله پارک لافایت در شمال کاخ سفید را برعهده دارد در بیانیهای اعلام کرد که قسمتهایی از این پارک برای ایجاد یک محیط امنتر و مطمئنتر با موانع امنیتی و نردههای ضد شورش مسدود و از دسترس بازدیدکنندگان خارج شده است.
به نوشته ایبیسی نیوز، این حصارها و موانع امنیتی با توجه به تجربه اتفاقاتی که در جریان شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به وقوع پیوست و نگرانی از تکرار آن اتفاقات، ایجاد شده است. این درحالی است که مقامهای ایالتی در ایالتهای فیلادلفیا، دیترویت و آتلانتا نیز اقدامات پیشگیرانه خود را برای جلوگیری از تکرار هرج و مرجهایی که در جریان انتخابات سال ۲۰۲۱ به وقوع پیوست، تقویت کردهاند. انبار شمارش آرا در ایالت فیلادلفیا اکنون با حصارهایی با سیم خاردار احاطه شده و در ایالتهای دیترویت و آتلانتا، برای برخی از دفاتر انتخاباتی شیشههای ضد گلوله نصب شده است.
تدابیر شدید امنیتی در امریکا درشرایطی است که نتایج نظرسنجیها از رقابت فشرده میان هریس و ترامپ حکایت دارد و همین مسئله احتمال بروز درگیریها در روزهای آتی را افزایش داده است.
اظهارات نگرانکننده ترامپ
اقدامات امنیتی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به خاطر ترس و نگرانیها از بازگشت مجدد ترامپ به کاخ سفید است که با اظهارات خود ساختارهای حاکمیتی را به لرزه درآورده است. ترامپ در سخنرانی یکشنبه شب خود اعلام کرد که پس از شکست در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ نباید کاخ سفید را ترک میکرد. به گزارش واشینگتنپست، ترامپ دراینباره گفت: «روزی که من آنجا را ترک کردم، امنترین مرز را در تاریخ کشورمان داشتیم. نباید میرفتم. یعنی صادقانه بگویم، چون خیلی خوب عمل کردیم.» ترامپ، دموکراتها را «شیطان» خواند و از نتایج نظرسنجی که او را پیشتاز نشان نمیدهد شدیداً انتقاد کرد و آنها را دروغ خواند. وی افزود: «با وجود نظرسنجیهای ساختگی، در انتخابات پیروز خواهم شد.» ترامپ بهخصوص به نتیجه نظرسنجی غیرمنتظره در ایالت آیووا اشاره کرد و گفت: «نظرسنجی منتشر شده در ایالت آیووا که نشاندهنده عقب افتادن من است، ساختگی بوده و حقیقت را منعکس نمیکند.» ترامپ همچنین در گفتوگوی تلفنی با شبکه «ایبیسینیوز» درباره نتایج احتمالی انتخابات گفت: «بله، به گمانم احتمال باخت وجود دارد، فکر میکنم خیلی جلوتر هستم، اما احتمال باخت هم وجود دارد. احتمال هر چیزی هست، اما اتفاقهای جالبی خواهد افتاد.»
از فحوای سخنان ترامپ اینگونه بر میآید که او این بار نیز خود را از پیش برنده میداند و اگر نتایج آرای انتخاباتی بر وفق مراد او نباشد، ممکن است مانند چهار سال پیش، به نتیجه انتخابات تمکین نکند. با توجه به رقابت تنگاتنگ دو نامزد، بعید نیست که ترامپ ادعای تقلب در انتخات را مطرح کند، چیزی که نیروهای امنیتی هم احتمال آن را دور از ذهن نمیدانند. به همین خاطر سرویس مخفی امریکا به روزنامه واشینگتنپست گفت: «سازمان سرویس مخفی در حال همکاری نزدیک با شرکای فدرال، ایالتی و محلی در واشینگتندیسی و پالم بیچ کانتی فلوریدا، جایی که ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ در آن قرار دارد، عالیترین درجه تدابیر امنیتی و ایمنی را در روز انتخابات اتخاذ خواهند کرد.»
نگرانی از بروز هرج و مرج سیاسی
هردو نامزد تا آخرین ساعتها وضعیتی نزدیک به هم داشتند. با این حال بیبیسی گفته که اگر میانگین نظرسنجیها بررسی شود، کامالا هریس ۴۸ درصد و ترامپ ۴۷ درصد به دست خواهند آورد. امریکاییها از تکرار حوادث ششم ژانویه نگران هستند، شرایطی که کسبوکارهای امریکایی را هم نگران تکرار رویدادی شبیه به ۶ ژانویه کرده است که ضربات جبرانناپذیری بر ساختارهای حاکمیتی و فعالیتهای اقتصادی امریکا وارد کند. به گزارش پایگاه بیزنس اینسایدر، شرکت «وریسک» که در حوزه تجزیه و تحلیل دادهها و مدیریت ریسک فعالیت میکند، امریکا را در میان پنج کشور پرخطر برای وقوع ناآرامیهای داخلی قرار داده و اعلام کرده است که بروز چنین آشوبهایی میتواند منجر به خسارات گسترده بیمه در سال آینده شود. وریسک تأکید کرد که هیجانها در طول انتخابات ریاستجمهوری بیشتر میشود و مدل پیشبینی شورشها و آشوب داخلی نشان میدهد که تنش و قطبیسازی سیاسی میتواند در سطح بسیار بالایی به ویژه در شهرهایی مانند نیویورک، لسآنجلس، شیکاگو و هیوستون رخ دهد.
توربیون سولوت، تحلیلگر ارشد شرکت وریسک نیز در بیانیهای مطبوعاتی، خطر بروز تهدید در انتخابات جاری را بیشتر از ژانویه ۲۰۲۱ دانست و تأکید کرد: «در حال حاضر ظرفیت دامن زدن به ناآرامیهای مدنی بسیار بیشتر از انتخابات قبلی است.»
منبع: روزنامه جوان
دیدگاه تان را بنویسید