آیا چینی ها به ترامپ پاتک خواهند زد؟/ نارضایتی پکن از پیروزی جمهوریخواهان

کد خبر: 1325089

پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، بدترین خبر ممکن برای پکن محسوب می شود. ترامپ اعلام کرده است که در صورت حضور دوباره در کاخ سفید، وضع تعرفه های 60 درصدی علیه بخش عمده ای از کالاهای وارداتی از چین را در دستور کار قرار خواهد داد.این به معنای تشدید دامنه جنگ اقتصادی پکن-واشنگتن خواهد بود زیرا چینی ها قطعا در برابر این تهاجم اقتصادی واشنگتن منفعل نخواهند ماند.

آیا چینی ها به ترامپ پاتک خواهند زد؟/ نارضایتی پکن از پیروزی جمهوریخواهان

سرویس سیاسی فردا: پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، بدترین خبر ممکن برای پکن محسوب می شود. ترامپ اعلام کرده است که در صورت حضور دوباره در کاخ سفید، وضع تعرفه های 60 درصدی علیه بخش عمده ای از کالاهای وارداتی از چین را در دستور کار قرار خواهد داد.این به معنای تشدید دامنه جنگ اقتصادی پکن-واشنگتن خواهد بود زیرا چینی ها قطعا در برابر این تهاجم اقتصادی واشنگتن منفعل نخواهند ماند. اخباری که از شرکتهای تجاری چینی و شرکتهای چند ملیتی مستقر در این کشور آسیایی به گوش می رسد، نشان دهنده آن است که این شرکتها حضور مجدد ترامپ در کاخ سفید را به مثابه یک سناریوی بد، مورد توجه قرار داده اند. چهار شرکت چینی که هنوز تمامی زنجیره تولید آنها به طور کامل در این کشور مستقر است نیز اعلام کرده‌اند که در صورت افزایش تعرفه‌های واردات آمریکا، کارخانه‌هایی را در خارج از کشور باز خواهند کرد. یازده شرکت دیگر نیز که هنوز برنامه‌ریزی خاصی انجام نداده‌اند، اذعان کردند که مدام نسبت به از دست رفتن بازار آمریکا نگرانند.

با این حال، چینی ها در ماورای نگرانی ها و دغدغه های اقتصادی و تجاری خود در صورت پیروزی ترامپ، برنامه ریزی هایی نیز در مواجهه با این روند صورت داده اند. از کارشناسان معتقدند که آغاز دوباره جنگ تجاری میان آمریکا و چین، حتی با وجود تغییر مقر کارخانه‌ها موجب افزایش هزینه تولید و قیمت‌ها کالاها برای مصرف‌کنندگان آمریکایی می‌شود. به طوری که شرکت اسباب‌بازی سازی مایک سیگان برآورد کرده که هزینه‌های تولید این شرکت در چین ۱۰ درصد پایین‌تر از سایر کشورهای منطقه خواهد بود. همچنین، این شرکت نگران است که استاندارد تولیداتش در سایر کشورها تفاوت محسوسی با محصولات تولید شده در چین داشته باشد.افزایش قیمت کالاهای صادراتی چین به آمریکا، می تواند تبدیل به اهرم فشاری علیه کاخ سفید در تعدیل سیاستهای اقتصادی آمریکا تبدیل شود. ترامپ در دوران اول ریاست جمهوری خود نیز ناچار شد جهت تعدیل و تسهیل مدیریت منازعه متقابل چینی ها و واشنگتن، از برخی سیاستهای اعمالی خود در قبال پکن اجتناب نماید. 

بنابراین، بخشی از معادله، نه صرفا در میان تولید کنندگان چینی بلکه در میان مصرف کنندگان و سرمایه گذاران آمریکایی شکل می گیرد. سرمایه‌گذاران آمریکاییِ فعال در صنعت چین نیز این نگرانی را دارند که با وجود انتقال کارخانه‌های خود به ایالات متحده و برخورداری از حمایت‌های دولتی، قیمت تمام شده محصولاتشان در خاک آمریکا بالاتر از چین خواهد شد.از سوی دیگر، ترامپ نیز نمی تواند جنگ اقتصادی با چین را در یک روند سریع( به لحاظ زمانی) کلید بزند. اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که در صورت پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات پیش رو ، عملیاتی شدن تعرفه‌های ۶۰ درصدی تا اواسط سال ۲۰۲۵ طول خواهد کشید، اقدامی که می‌تواند رشد اقتصادی چین را در سال آینده ۰.۴ تا ۰.۷ درصد کاهش دهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها