موافقت مجلس با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده

کد خبر: 1324547

نمایندگان مجلس با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده برای حضور در کابینه دولت موافقت کردند.

موافقت مجلس با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده

نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (چهار‌شنبه، 9 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی، پس از استماع توضیحات و دلایل عبدالکریم حسین زاده برای استعفا از سمت نمایندگی مجلس، با 156 رای موافق، 69 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی با تقاضای استعفای وی موافقت کردند.

براساس این گزارش حسین‌زاده بعد از این به عنوان معاون امور توسعه روستایی، مناطق محروم و عشایر کشور در کابینه دولت چهاردهم حضور پیدا خواهد کرد.

در نشست امروز، قاسم روانبخش در مخالفت با تقاضای استعفای عبدالکریم حسین زاده نماینده اشنویه گفت: اصرار بر این نوعی توهین به مجلس است، چون اینگونه تلقی می‌شود که نمایندگان بدون تدبیر و دقت در هفته‌های گذشته رای داده‌اند و حالا باید بیشتر دقت کنند.

وی افزود: طرح این نوع اصرارها توهین به مجلس است و این شائبه ایجاد می‌شود که چه شده است که مجلس از رای خود برگشته است و مگر رهبری توصیه نکرده‌اند که نمایندگان برای پیمان خود با مردم تا حد ممکن به دولت منتقل نشوند، اما آقای حسین زاده این پیمان را شکسته است.

وی تاکید کرد: اگر قرار از استفاده از اهل سنت بود شخصیت‌های شایسته زیادی از میان اهل سنت وجود دارد و نباید مردم را از نمایندگان خود محروم کرد.

وی در بخش پایانی صحبت خود درخصوص حوادث منطقه گفت: رهبری فرمودند مقاومت و سازش هزینه دارد اما هزینه سازش به مراتب بیشتر از مقاومت است و تنها راه موفقیت در این راه قوی‌تر شدن است و هرچه ما قوی‌تر شویم دشمن ترس بیشتری پیدا می‌کند.

حمید رسایی، نماینده مردم تهران در مجلس یکی دیگر از مخالفان تقاضای استعفای حسین زاده، طی صحبت‌هایی گفت: همه می‌نالیم که چرا مجلس در راس امور نیست و چرا حرف ما نمایندگان خوانده نمی‌شود و تاثیر ندارد و چرا مسئولین اجرایی و وزرا و مسئولین قضایی گاهی برای صحبت‌های نمایندگان تره هم خرد نمی‌کنند و علت آن این است که ما خود به جایگاهی که قانون و رای مردم به ما ماده است توجه نمی‌کنیم.  

وی افزود: در نامه رئیس جمهور آمده، با احترام به رای و نظر نمایندگان، مبنی بر ادامه حضور جناب آقای حسین زاده در مجلس دولت برای استفاده از ایشان اصرار دارد. حال از رای قبلی ما تا امروز چه اتفاقی افتاده است و چه چیزی عوض شده است، آیا مصداق عوض شده است، این روال یعنی توهین به مجلس و اگر بخواهیم بگویم روال باید درست شود نباید به آن رای داد. البته آیین‌نامه هم در این رابطه سکوت کرده است.

رسایی تاکید کرد: انصافا رئیس جمهور نسبت به رئیس جمهورهای قبلی بیشتر به مجلس می‌آید و به نمایندگان وقت می‌دهد اما ما قانونی درخصوص تصدی مشاغل حساس داریم اما در عین حال رئیس جمهور کسی را که وزارت اطلاعات می‌گوید فرزند ایشان تابعیت امریکا دارد را به عنوان معاون راهبردی انتخاب کرده است و حالا لایحه دادند که قانون را عوض کنند، اما نمایندگان در کمیسیون امنیت ملی با حضور معاون حقوقی رئیس جمهور صحبت‌های خود را مطرح کردند و موضوع استنکاف از قانون رای آورد.

امیرحسین ثابتی یکی دیگر از نمایندگان مخالف استعفای نماینده اشنویه گفت: همه باید در پیشگاه خدا پاسخگو باشیم که آیا ما رای ما از روی غرض ورزی است یا از روی منطق. شخصی که سه هفته قبل استعفایش رای نیاورد مجددا به مجلس معرفی شده است و این نوعی لجبازی با مجلس است. همه ما به مردم قول دادیم چهار سال پای کار آنها باشیم. بحث ما بحث شخصی نیست. الان اگر به بهانه پست بهتری مجلس را خالی کنیم، مردم چه می‌گویند. طوری رای دهیم که جلوی مردم صادقانه و با یکرنگی حرف بزنیم، این کار وهن مجلس است که ما با اصرار رای خود را تغییر دهیم.

وی افزود: طبق قانون برنامه هفتم ایجاد چنین معاونتی وظیفه وزارت جهاد است پس چرا کاری که خلاف قانون و خلاف آیین‌نامه و به خاطر لابی انجام می‌شود. رهبر انقلاب نیز چندین بار تاکید کردند کسی از مجلس خارج نشود حالا مردم نقده و اشنویه چه گناهی دارند که چند ماه نباید نماینده داشته باشند. ما باید در مقابل رای خود جواب بدهیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان با انتقاد از بی‌توجهی به موضوع معلولان گفت: باید طبقات ضعیف را دریابیم و یکی از آنها معلولان هستند که دولت هفت سال است آیین‌نامه اجرایی این موضوع را مصوب نکرده است. استدلال آقای حسین زاده هم خدمت به محرومان است، مجلس دهم قانون را برای حداقل مقرری تصریح کرده است اما دولت در آیین‌نامه اجرایی آن بحث‌های دیگری را مطرح کرده است در حالی که در کشور پول هست اما تخصیص باید عادلانه باشد. اینها باید به جای حیف و میل به دست مردم محرومان، بازنشستگان و کارگران برسد و اگر ما به فکر کسانی که زیر فشار تورم له می‌شوند نباشیم چه کسی باید به فکر باشد. لذا لازم است کمیسیون تلفیق در فصل بودجه مورد توجه قرار دهد.

مجتبی ذوالنوری در مخالفت با استعفای عبدالکریم حسین زاده، با اشاره به اینکه همه شاهد بودید که بنده به همه کابینه رئیس جمهور رأی دادم و در موافقت با لایحه بودجه هم سنگ تمام گذاشتم، گفت: این بدین معنا است که موضع گیری بنده جریانی و سیاسی نیست، این چند روز افراد فراوانی به سراغ بنده آمدند که مثلا دل آقای حسین زاده شکسته یا اینکه روی آقای رئیس جمهور را زمین نیاندازید اما سوال من این است که کدام یک از این ها حجت شرعی است که فردا بتوانیم پاسخ دهیم.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که آیا رو دربایستی بهشت و جهنم ما را تعیین می کند یا اینکه منافع و مضار کشور و مردم بر اساس رودربایستی ها باید باشد؟ ادامه داد: آیا ما از عزیزان فرهیخته اهل سنت کم داریم که رئیس جمهور برای تقویت حضور آن ها در عرصه اداره جامعه استفاده کند؟ چرا باید یک جا را خراب کنیم که یک جای دیگر را آباد کنیم. چرا دولت 2 نفر اهل سنت را در اداره کشور مشارکت نمی دهد. چرا فقط می خواهد یک نفر از مجلس برای این کار ببرد.

وی ادامه داد: بگذارید کرسی عزیزان اهل سنت ما در مجلس باقی بماند و عزیز اهل سنت دیگری که می تواند این مسئولیت را بپذیرد را نصب کنید.

ذوالنوری با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که «مجلس را سکوی پرش به دستگاه های دیگر قرار ندهید»، گفت: آقایانی که سنگ ولایت را به سینه می زنید اجرای این فرمایشات کی باید اتفاق بیفتد؟ چرا ما تحت تاثیر، رودربایستی ها و بازی های سیاسی با آخرت خودمان بازی می کنیم. چه جوابی برای مردم مرزنشین نقده و اشنویه دارید که یک بار امانت 4 ساله را به نماینده خود سپرده اند و شما موافقت می کنید این بار بر زمین گذاشته شود.

وی خطاب به عبدالکریم حسین زاده، گفت: آقای حسین زاده شما نمی توانید از جایگاه جدید در تبعیض به حوزه انتخابیه خود برسید، مردم مرزنشین و محروم سیستان و بلوچستان و سایر نوار مرزی چه کرده اند که شما به جبران اینکه بار امانت مردم را بر زمین گذاشته اید بخواهید از حق آن ها به حوزه انتخابیه خود کمک کنید.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما امروز وظیفه داریم به آن حقیقتی که باید منافع مردم را تامین کند رأی دهیم. اصلا هیات رئیسه محترم مجلس به چه حقی مجدد این استعفا را در دستورکار قرار داد. مگر ما بعد از رأی نیاوردن یک وزیر مجدد صلاحیت او را در مجلس بررسی می کنیم که این موضوع مجدد به صحن مجلس برگشته است؟

مهدی کوچک زاده در مخالفت خود با این تقاضا عنوان کرد: ابتدا باید یک پاسخ به شارلاتانیزم رسانه ای بدهم که علیرغم نظر نمایندگان مخالف حرف ها و اراجیفی سرهم کردند که این اختلاف شیعه و سنی است. دنیا دید که شیعه خاک کف پای یحیی سنوار اهل سنت را توتیای چشم می کند و امتزاج خون پاک ده ها هزار رزمنده اهل سنت و در رأس آن ها شیخ احمد یاسین ها و یحیی سنوارها با خون رزمندگان و مجاهدان شیعه نظیر سید حسن نصرالله ها و حاج قاسم ها همه توطئه های چند دهه ای استکبار برای اختلاف شیعه و سنی را نقش بر آب کرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: عبدالکریم حسین زاده فرزند و نوه شهید و کرد غیرتمندی است که چند هزار مانند پدر و پدربزرگ او برای حفظ تمامیت ارضی این کشور به خاک و خون افتادند لذا ما نه با اهل تسنن بودن و نه با کرد بودن حسین زاده مشکل داریم، یک مسئله داریم آن هم این که اصل تعارض منافع در انتخاب او توسط رئیس جمهور رعایت نشده است. ما باید کسی را برای مدیریت مناطق محروم انتخاب کنیم که خود او وابسته به یک منطقه محروم نباشد. از این نظر انتخاب آقای حسین زاده از نظر بنده اشکال داشت که البته جزئی است.

کوچک زاده در پایان، گفت: بنده از جهاتی که اشاره کردم مخالف استعفای آقای حسین زاده بودم اما چون در لحظات پایانی فهمیدم ایشان فرزند و نوه شهید است به او رأی خواهم داد اما از رئیس جمهور می خواهم حرمت مجلس را حفظ کند، این طور نباشد که ابتدا حکم دهد بعد استعفا، رعایت قانون شأن همه را حفظ خواهد کرد و اگر وفاقی هم قرار است شکل گیرد باید حول محور قانون باشد.

محمدرضا احمدی سنگری در ابتدای صحبت خود در مخالفت با استعفای عبدالکریم حسین زاده از مجلس با اشاره به درخواست آقای کوچک زاده مبنی بر رأی نمایندگان به آقای حسین زاده به جهت فرزند و نوه شهید بودن، گفت: ما مخلص فرزندان شهدا و ایثارگران و همواره در خدمت ایشان هستیم اما آقای حسین زاده از اینکه قصد خدمت دارید بسیار ممنون شما هستیم اما مردم به امیدی به نمایندگان رأی می دهند و از آن ها انتظار خدمت دارند که باید به این انتظارات پاسخ داده شود.

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی نمایندگی مردم را افتخار خواند و افزود: خدمت به این مردم یک توفیق است و در مجلس خدمتی است که شاید در دولت نباشد، مردم عزیز نقده و اشنویه به امیدی به آقای حسین زاده رأی دادند و نمی توان امید آن ها را نا امید کرد.

احمدی سنگری با تکیه بر فرمایشات مقام معظم رهبری، گفت: ما نباید مجلس را مسیری برای ارتقای خود قرار دهیم، اگر ما با استعفای آقای حسین زاده موافقت کنیم و از حضور وی در مجلس محروم شویم قطعا مردم منطقه دلسرد و نا امید می شوند. دقت کنید که ما نمایندگان وکیل مردم هستیم نه وکیل الدوله.

وی در پایان ضمن قرائت بخشی از سوگندنامه نمایندگی مجلس، عنوان کرد: همه ما سوگند خوردیم برای این مسیر، این راه و نمایندگی مردم کار کنیم و اگر خلاف این عمل کنیم سوگند خود را شکسته ایم./

خانه ملت

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها