رادیو فردا: کشتن سنوار مسیر جنگ را به نفع اسرائیل نمی‌کند

کد خبر: 1322490

ارگان رسمی سازمان سیا می‌گوید با وجود اهمیت بالای کشته شدن (شهادت) یحیی سنوار، بعید است این رویداد موجب عقب‌نشینی حماس و پیروزی اسرائیل شود.

رادیو فردا: کشتن سنوار مسیر جنگ را به نفع اسرائیل نمی‌کند

وب‌سایت رادیو فردا نوشت: تحلیلگران در مورد تأثیری که مرگ سنوار بر پایان جنگ در غزه می‌تواند داشته باشد، تردید دارند. مرگ یحیی سنوار تنها چند ماه پس از انتصاب او به عنوان رهبر ارشد حماس، با وجود آن‌که ضعف این گروه افراطی را برجسته می‌کند، ممکن است تأثیر عمده‌ای بر روند جنگ در نوار غزه نداشته باشد. سنوار ۶۲ساله متهم به سازماندهی و هدایت حمله مرگبار حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر پارسال بود که باعث شد نام او در صدر فهرست اهداف حملات اسرائیل قرار گیرد.

لوکاس وِبِر، تحلیلگر اطلاعاتی می‌گوید مرگ رهبر حماس، به عنوان یک موفقیت تاکتیکی تلقی می‌شود. اسرائیل هدفی باارزش را در زمانی از بین برد که آنها به نوعی به حمایت داخلی برای گسترش کارزار نظامی داخلی و خارجی خود نیاز داشتند. با این حال لوکاس وبر در مورد تأثیری که مرگ سنوار بر پایان جنگ در غزه می‌تواند داشته باشد، تردید دارد و با تأکید بر تجربه زیاد و جایگاه بالای سنوار در حماس و در میان طرفدارانش گفت: «فکر نمی‌کنم که کشتن او مسیر درگیری را به هیچ وجه به صورت اساسی تغییر دهد.»

این تحلیلگر آمریکایی در ادامه گفت: «حماس در حدود یک سال پس از تهاجم تلافی‌جویانه اسرائیل به غزه همچنان در حال جنگیدن است و شکست دادن این گروه افراطی دشوار خواهد بود. مرگ سنوار چندان در تلاش‌های اسرائیل برای پیروزی در جنگ تأثیرگذار نخواهد بود.

تاناسیس کامبیانیس، مدیر اندیشکده «بنیاد قرن» مستقر در آمریکا نیز می‌گوید: ارزیابی تأثیر مرگ سنوار بر توانایی حماس در غزه برای باقی ماندن در قدرت دشوار است. ما شاهد بوده‌ایم که پس از دوره‌های افراط‌گرایی شدید، افراد عملگراتری بر روی کار آمده‌اند و همچنین دیده‌ایم که در برخی جناح‌ها یا احزاب، افراد حتی بیشتر بر مواضع خود پافشاری کرده‌اند و با کشته شدن هر رهبر، جانشین او حتی سرسخت‌تر بوده 

است. ‌

تریتا پارسی، یکی از بنیانگذاران مؤسسه «کوئینسی برای دولت‌های مسئول»، هم در این زمینه هشدار داد که ایده تشکیل حماس، یعنی تشکیل دولت فلسطینی تنها از طریق مقاومت مسلحانه علیه اسرائیل ممکن است، نه‌تنها از بین نرفته بلکه احتمالاً رشد کرده باشد. بمباران بی‌رویه اسرائیل در غزه و کشتار گسترده غیرنظامیان، از جمله گرسنگی اجباری، احتمالاً باعث رادیکالیزه شدن مردم فلسطین شده و زمینه بیشتری برای جذب نیرو توسط حماس را فراهم کرده است./کیهان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها