گفت‌و‌گوی «فردا» با غلامحسین رضوانی درباره تحولات سیاسی و دیدار جبهه پایداری با پزشکیان

پزشکیان از حامیان سهم‌خواهش گله داشت/ ما، شریانی‌ها را جزو خودمان نمی‌دانیم/ هیچ‌وقت با قالیباف دشمنی نداشتم/ همه اعضای پایداری حامی جلیلی نبودند/ مواضع پزشکیان در حمایت از مقاومت قابل تقدیر است

کد خبر: 1320810

غلامحسین رضوانی، از اعضای جبهه پایداری گفت: ما شخصیت حقیقی آقای پزشکیان را با اطرافیانش جدا می‌دانیم. هستند اطرافیانی پیرامون او که هنوز در دوره قبل از انتخابات به سر می‌برند. ما آنها را مشابه آقای پزشکیان در نظر نمی‌گیریم.

پزشکیان از حامیان سهم‌خواهش گله داشت/ ما، شریانی‌ها را جزو خودمان نمی‌دانیم/ هیچ‌وقت با قالیباف دشمنی نداشتم/ همه اعضای پایداری حامی جلیلی نبودند/ مواضع پزشکیان در حمایت از مقاومت قابل تقدیر است

گروه سیاست سایت فردا: اخیرا اعضای جبهه پایداری انقلاب اسلامی با مسعود پزشکیان دیدار و گفت‌وگو داشتند. در آن دیدار هم رئیس‌جمهور مطالباتی را از گروه‌های سیاسی مطرح کرد و هم جبهه پایداری به خصوص درباره موضوع وفاق ملی نظرات خود را مطرح کرد. حالا پرسش آن است که جبهه پایداری در ادامه مسیر می‌خواهد چه نسبتی با دولت چهاردهم برقرار کند؟ برای پاسخ به این پرسش و بیش از اینها با غلامحسین رضوانی، از اعضای جبهه پایداری و از حاضران در جلسه اخیر، گفت‌وگو کردیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

***

باتوجه به دیدار اخیر اعضای جبهه پایداری با آقای پزشکیان، نسبت جبهه پایداری با دولت چهاردهم را چه‌طور می‌بینید؟

باتوجه به اینکه سوال آغازین شما مشخصا درباره جبهه پایداری است باید بگویم که دروغ و تهمت‌های فراوانی در این سال‌ها به نیروهای جبهه پایداری زده‌اند؛ مثل اینکه کابینه دولت آقای رئیسی در دست پایداری‌هاست؛ در صورتی که یک نفر هم از جبهه پایداری در کابینه دولت سیزدهم حضور نداشت. جبهه پایداری تشکیلاتی انقلابی است که در چارچوب نظام و انقلاب اسلامی فعالیت می‌کند و باور دارد که دولت‌های مخلتف در این چارچوب، دولت‌های جمهوری اسلامی‌اند؛ فارغ از آنکه چه کسی رئیس‌جمهور باشد و جبهه پایداری با این نگاه می‌خواهد که همه دولت‌ها موفق شوند زیرا موفقیت آنها موفقیت نظام اسلامی است. دولت چهاردهم هم از این قاعده مستنثنی نیست و ما خود را موظف می‌دانیم در چارچوب‌های قانونی هر کمکی که لازم است به دولت ارائه دهیم. ما مثل برخی غربگراها نیستیم که هنوز در فضای قبل از انتخابات باشیم. ما مثل آنها نیستیم که اگر نتیجه انتخابات باب میل‌شان بود و نامزدشان پیروز انتخابات شد بگویند عجب انتخابات خوبی بود و اگر نامزدشان رأی نیاورد همه چیز را زیر سؤال ببرند. ما باور داریم رئیس‌جمهور، رئیس‌جمهور همه مردم است و همه هم باید در چارچوب قانون به او کمک کنند. در دیدار اخیرمان با آقای رئیس‌جمهور هم به دلیل اصلاح مواضعی که در نیویورک اتخاذ شده بود و حمایت قاطع و صریح دولت از محور مقاومت از آقای پزشکیان تقدیر کردیم. ما خود را جزوی از نظام اسلامی می‌دانیم و می‌خواهیم ادامه‌دهنده راهی باشیم که حضرت امام(ره) ترسیم کردند و رهبر معظم انقلاب هم اکنون علم‌دار همان مسیر هستند. ما خود را مطیع محض ولی فقیه می‌دانیم و در حد توانمان می‌خواهیم به هر شکل ممکن نظام اسلامی تقویت شود و طبیعی است دولت هم بخشی از نظام است.

 یکی از شعارهای محوری آقای پزشکیان چه قبل و چه بعد از انتخابات وفاق ملی بوده است. نگاه جبهه پایداری به این شعار چیست؟

ما باور داریم وفاق، چارچوب و موازینی دارد. وقتی سخن از وفاق می‌زنیم، یعنی حول محور رهبری و اصول انقلاب با یکدیگر وفاق داشته باشیم. ما صریح می‌گوییم که هرگز با براندازان یا کسانی که نزدیک به آنها هستند، وفاق نخواهیم داشت زیرا ما دنبال گسترش انقلاب اسلامی و موفقیت نظام هستیم و آنها دنبال براندازی نظام؛ بنابراین هیچ وفاقی بین ما و آنها برقرار نمی‌شود. آنهایی که دنبال وفاق هستند باید بر اساس موازین قانونی، شرعی و اخلاقی حول رهبر انقلاب اسلامی حرکت کنند. اگر کسانی بگویند دنبال وفاق هستیم اما معتقد به این ضوابط نباشد عملا وفاقی با آنها هم شکل نمی‌گیرد. ما از دولت انتظار داریم برای تحقق وفاق ملی از نیروهای متعهد به انقلاب اسلامی استفاده کند و در این زمینه تساهل به خرج ندهد؛ کسانی که سابقه مدیریت خوبی دارند و به مبانی انقلاب اسلامی وفادارند و این طور نباشد که با نیروهای انقلابی برخوردهای سلبی و حذفی شود. این موضوع حتما می‌تواند زمینه‌ساز یک وفاق واقعی باشد.

آیا تا اینجای کار آقای پزشکیان توانسته است به شعار وفاق ملی جامه عمل بپوشاند؟

ما شخصیت حقیقی آقای پزشکیان را با اطرافیانش جدا می‌دانیم. هستند اطرافیانی پیرامون او که هنوز در دوره قبل از انتخابات به سر می‌برند. ما آنها را مشابه آقای پزشکیان در نظر نمی‌گیریم. برخی از اطرافیان آقای پزشکیان می‌خواهند همه نیروهای حزب‌اللهی را حذف کنند و کنار بزنند. مثلا آنها مدام علیه جبهه پایداری فضاسازی می‌کنند و اتهاماتی می‌زنند که جبهه پایداری تندروی می‌کند یا افرادی را به جبهه پایداری منتسب می‌کنند که اساسا هیچ ارتباطی با جبهه پایدرای ندارند. ما بین ایشان و اطرافیانش این تفکیک را قائل هستیم و طبیعی است وقتی چنین فضایی وجود دارد، شکل‌گیری واقعی وفاق سخت می‌شود. حتی خود آقای پزشکیان هم در همین دیداری که با ما داشت، از آن حامیانش که حالا سهم‌خواهی می‌کنند، گلایه‌مند بود.

همان‌طور که گفتید برخی افراد که مشهود به اظهارات تند هستند، در برخی رسانه ها منتسب به جبهه پایداری می‌شوند؛ چه در مجلس و چه خارج از مجلس. موضع شما با چنین افراد و طیف‌هایی چیست؟

هر مجموعه‌ای که فعالیت قانونی دارد، چارچوب و ضوابطی برای خود تعیین می‌کند. کمتر تشکیلاتی هم مانند جبهه پایداری مرام‌نامه مشخص و مکتوب و منتشرشده دارد و همه مردم هم می‌توانند به مرام‌نامه جبهه پایداری که به صورت کتاب منتشر شده رجوع و آن را مطالعه کنند؛ بنابراین هم مرامنامه جبهه پایداری و هم اعضای شورای مرکزی و اعضای اصلی‌اش مشخص‌اند همه‌چیز روشن است. آنهایی که می‌گویند برخی افراد خاص عضو جبهه پایداری‌اند بگویند بر چه اساسی می‌گویند آنها در جبهه پایداری عضویت دارند؟ جبهه پایداری در انتخابات مجلس همراه با نیروهای اصولگرا لیست مشترک داد و آنهایی که منتسب به جبهه پایداری معرفی می‌شوند به دلیل اختلاف‌هایی که وجود داشت، لیست جداگانه خود را دادند. آنهایی که این افراد را منتسب به جبهه پایداری می‌کنند، آیا در همین حد از وقایع سیاسی اطلاع ندارند که آنها لیست خود را داشتند و ما با اصولگرایان لیست دادیم یا آنکه عالماً عامداً اطلاعات غلط ارائه می‌دهند؟ من به صراحت می‌گویم که مثلا جبهه پایداری به هیچ وجه شریانی‌ها را جزوی از خود نمی‌داند. ما کسی را طرد نمی‌کنیم اما آنها به هیچ‌وجه عضو جبهه پایداری نیستند. بنابراین همین‌جا می‌گویم که خط بطلانی بر این ادعا که شریان و پایداری یکی است، می‌کشم. افراد ما هم در مجلس مشخص‌اند و مواضع‌شان هم روشن است. مرام و مسلک جبهه پایداری روشن است. ما به دور از حواشی دنبال رفع مشکلات کشور در حوزه‌های مختلف اعم از معیشتی، امنیتی، فرهنگی و سیاسی هستیم. در عین حال خواهان حضور نیروهای وفادار به انقلاب در صحنه هستیم. ما در جلسه اخیرمان به رئیس‌جمهور انتقاداتی را مطرح کردیم و البته در مواردی اشتراک نظر هم داریم. در گذشته هم خیلی‌ از همین شریانی‌ها خرده می‌گرفتند که چرا با آقای قالیباف لیست واحد داده‌اید و می‌گفتند شما که در گذشته با قالیباف دشمنی داشتید چه‌طور به لیست واحد رسیدید؟ در صورتی که این هجمه‌ها درست نبود زیرا ما هیچ وقت با آقای قالیباف دشمن نبودیم و مشی جبهه پایداری این است که هم انتقاد کند و هم نقاط مشترک را شناسایی کند. ممکن است در برخی زمینه‌ها منتقد آقای قالیباف باشیم اما مثل برخی‌ها با ایشان عداوت نداریم. ما مخالف تخریب‌هایی هستیم که برخی درون جبهه انقلاب به وجود می‌آورند. 

به نظر می‌رسد شما سعی دارید با دولت آقای پزشکیان با رواداری رفتار کنید. این درحالی است که یکی از شعارهای آقای پزشکیان رفع فیلتر یا تعطیلی گشت ارشاد بوده است؛ در صورت پیگیری چنین موضوعاتی از سوی دولت نوع برخورد شما با آقای پزشکیان و مجموعه دولت چگونه خواهد بود؟

باید به مطالبات مردم پرداخته شود. ادبیات و نوع نگاه آقای رئیس‌جمهور هم با اطرافیانش که مدام دنبال مسائل فرعی‌اند، متفاوت است. در جلسه اخیر هم گفتیم که مهم‌ترین مسئله‌ای که می‌تواند در سرمایه اجتماعی نظام تأثیر مثبت بگذارد، بهبود وضع معیشتی مردم است. واقعا سرباز زدن از انجام مسئولیت‌های اقتصادی، ظلم در حق مردم است. ما در جلسه با آقای پزشکیان گفتیم که ضرورت وفاق ملی بهره‌گیری از نیروهای وفادار به انقلاب اسلامی و توجه به حوزه اقتصادی است. این هم نباید باشد که برخی از مشکلاتی سوء استفاده کنند تا بر اختلافات بیفزایند زیرا در حال حاضر مهم‌ترین مشکل در داخل موضوع اقتصاد است.

جبهه پایداری در جریان انتخابات حامی آقای جلیلی بود. نگاه شما اکنون و در دوره بعد از انتخابات به او چیست؟ آیا هنوز می‌شود او را رقیب آقای پزشکیان قلمداد کرد؟ درباره دولت در سایه مطرح‌شده از سوی آقای جلیلی چه فکر می‌کنید؟

این موضوعات مربوط به قبل از انتخابات است و گرچه اکثریت اعضای جبهه پایداری در مرحله اول از آقای جلیلی حمایت کردند اما این طور نبود که همه اعضا الزاما از یک نامزد حمایت کرده باشند. پرسش‌ها درباره آقای جلیلی را هم باید از خودشان بپرسید؛ ضمن اینکه قرار شد موضوع این گفت‌وگو بیشتر درباره محتوای مطرح‌شده در جلسه اخیر جبهه پایداری با آقای پزشکیان باشد.

هر طور شما مایل هستید. بفرمایید که در حوزه اقتصادی به آقای رئیس‌جمهور چه پیشنهاداتی داشتید؟

ما در مورد مسائل اقصادی نکاتی را مطرح کردیم. اولا پرسیدیم اگر مسئله FATF یک مسئله کارشناسی است چگونه است اینقدر بین نظرات کارشناسی آمریکایی ها و بعضی از کارشناسان داخلی تفاوت است؟ آنها میگویند برای اثرگذاری کامل تحریم ها باید ایران آن را بپذیرد اما بعضی در داخل میگویند برای رفع تحریم ها باید بپذیریم که البته آقای رئییس جمهور در پاسخ گفتند: اتاق بازرگانی چنین میگوید. اکنون من به شما میگویم بحث مجدد در این زمینه علاوه بر اینکه یک حرکت ارتجاعی است به معنای نادیده گرفتن تجربیات کشور در این زمینه و بستن مجدد راه های دور زدن تحریم و باعث سایر آسیب های امنیتی میشود؛ در گذشته هم افرادی بودند که میگفتند اگر چنین و چنان کنیم تحریم ها برداشته میشود که دیدیم عکس این امر اتفاق افتاد، راه‌های دور زدن تحریم ها مسدود و تحریم ها دو برابر شد به طوری که می‌گفتند به دلیل تحریم یک قطره نفت نمی توانیم بفروشیم و اگر بفروشیم نمیتوانیم پول آن را دریافت کنیم. من نمیدانم چرا اینهمه اصرار برای دادن اطلاعات دورزدن تحریم ها به دشمن، توسط مراجع ذی ربط پیگیری نمیشود؟ این یک جمله معترضه بود و برگردم به اینکه در جلسه ما سعی کردیم مضرات اجرای بی چون و چرای سیاست های تعدیل اقتصادی را تبیین کنیم و توجه بدهیم که در هیچ جای دنیا حتی در کشورهای صددرصد سرمایه داری غربی هم آزادسازی مطلق قیمت ها وجود ندارد. همچنین ضرورت جلوگیری از افزایش قیمت های ارز، خدمات و کالاها به بهانه رفع ناترازی ها را یادآور شدیم؛ آقای رئیس جمهور از ارائه پیشنهادات سازنده در این زمینه استقبال کردند و قرار شد پیشنهادات ارائه شود.

در حوزه سیاست خارجی چه طور؟ به خصوص در حوزه مذاکرات و احیای برجام؟

همانطور که قبلا گفتم ما از اصلاح مواضع سیاسی در خصوص محور مقاومت و محکومیت رژیم صهیونیستی تشکر کردیم. واقعا آقای رئیس‌جمهور حمایت صریح از محور مقاومت داشت و به طور روشن آمریکا و جنایات صهیونیست‌ها را محکوم کرد که چنین مواضعی قابل تقدیر بود.

به عنوان پرسش پایانی بفرمایید که یعنی جبهه پایداری می‌خواهد مانند نقش دولت در سایه را داشته باشد؟

این موضوع در ایران به شکلی که در غرب مطرح است اصلا موضوعیت ندارد. امیدوارم همه براساس واقعیت های فضای سیاسی کشور صحبت کنند و از بحث های کلیشه ای اجتناب شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین