گزارش امروز مجلس

کد خبر: 1319754

در این گزارش می‌توانید مشروح مهم‌ترین اخبار و مباحث مطرح‌ شده در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی را بخوانید.

گزارش امروز مجلس

صبح امروز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه غیرعلنی به بررسی سامانه تنقیح قوانین و نحوه قانونگذاری در مجلس دوازدهم پرداختند. این جلسه به گفته مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس، با حضور نمایندگان و به منظور ارتقای کیفیت قانون‌گذاری برگزار شد.

پس از این جلسه، سلیمی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، به تشریح جزئیات دو سامانه جدید با نام‌های «قانون‌یار» و «چشم‌انداز اقتصادی» پرداخت. این سامانه‌ها با هدف بهبود فرآیند قانون‌گذاری و افزایش شفافیت در این حوزه طراحی شده‌اند. سلیمی تأکید کرد که این اقدامات می‌تواند به نمایندگان کمک کند تا با آگاهی بیشتری به تصویب قوانین بپردازند و در نتیجه کیفیت قوانین مصوب افزایش یابد.

در ابتدای جلسه علنی امروز، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، در نطق پیش از دستور خود به نماز جمعه هفته گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد. وی این تجمع را نماد اتحاد و اقتدار ملی دانست و گفت: بار دیگر مردم ایران حماسه‌ی وحدت آفریدند. وی افزود که این تجمع تاریخی نشان‌دهنده قدرت و همبستگی ملت ایران است و نیروهای مسلح نیز به پشتوانه این وحدت دلگرم و قدرتمند هستند.

همچنین علیرضا سلیمی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس در تذکری گقت: در اصل 112 قانون اساسی آمده است که در مواردی که مصوبات مجلس توسط شورای نگهبان خلاف موازین شرعی یا قانون اساسی باشد و مجلس بر آن اصرار کند، آن مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود و مصوبات مجمع تشخیص روشن است که بر مدار مصلحت است؛ براساس رویه مجمع معمولاً مصوبات مجمع که یک سال معطل شود به دلیل اینکه مصلحت زمان دارد بعد از یک سال بایگانی می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم حفظ شأن مجلس شورای اسلامی گفت: شنیده‌ها حاکی است که به هر کیفیت لوایح پالرمو و cft دوباره در مجمع مطرح شده است؛ حرف ما این است که با توجه به اینکه زمان گذشته است، این لایحه باید به مجلس بازگردد و از طریق مجلس درباره آنها اقدام شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکر دیگری عنوان کرد: بر اساس اصل 71 اختیار قانونگذاری به مجلس واگذار شده است؛ ما شاهدیم که اتفاقاتی در حال وقوع است و مثلاً در مورد بازنشستگان ما در برنامه هفتم مصوبه‌ای داشتیم و در حالی که هنوز جوهر این مصوبه خشک نشده است لایحه دو فوریتی از سوی دولت مطرح شده است تا مواردی که درباره بازنشستگان به تصویب رسید با وجود اینکه منابع آن نیز تعیین شده است را تغییر دهند.

سلیمی در تذکر دیگری گفت: شنیده شده است که دولت قصد دارد لایحه‌ای یک فوریتی به مجلس ارائه دهد آن هم برای رفع مشکل یک نفر در مجلس؛ این در حالیست که قانون انتصابات در مشاغل حساس وجود دارد و از سوی دیگر نیز این که در ابتدا فردی منصوب شود سپس قانون را تغییر دهید حتما با حفظ شأن مجلس مغایرت دارد و این موضوع تلویحا نشانگر آن است که اقدام آقایان در دولت برای انتصاب یک فرد اقدامی غیرقانونی است و به همین خاطر نیاز دیدند تا قانون را تغییر دهند.

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکرات سلیمی عنوان کرد: درباره مجمع روال قانونی انجام می‌شود و زمانبندی آن نیز براساس آیین نامه داخلی مجمع بررسی می‌شود. اما چون مصوبات مجمع بر اساس مصلحت است زمان دارد و قید زمان نیز تغییر می‌کند.

وی ادامه داد: درباره لایحه دو فوریتی درباره بازنشستگان تا جایی که من مطلع و پیگیر شدم دوستان در دولت لایحه‌ را پس گرفتند؛ در این خصوص لازم است که حتما آقای تاج‌گردون به عنوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه این موضوع را از سازمان برنامه و بودجه پیگیری کند. در این زمینه اگر لازم شد من نیز در جلسات مربوطه حضور خواهم یافت.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بحث دیگری که اشاره شد و مهم است؛ حتماً برای یک نفر قانونگذاری نمی‌شود بلکه بحث کلی درباره تابعیت قهری مطرح است که مجلس و دولت باید آن را بحث و دنبال کنند. فعلاً آنچه که باید اجرا شود قوانین فعلی است.

در ادامه جلسه، قالیباف به تذکر حاجی دلیگانی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان پاسخ داد و تأکید کرد: به طور حتم این جلسه برگزار خواهد شد و پیگیری‌های لازم صورت خواهد گرفت.همچنین، صدیف بدری نیز در تذکری اظهار داشت که علی‌رغم تصویب قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، دولت به این قانون عمل نمی‌کند و از دولت خواست که به این موضوع توجه بیشتری داشته باشد.

در جریان جلسه علنی، یک عضو هیئت رئیسه مجلس 12 مورد طرح جدید را به صورت عادی اعلام وصول کرد. این طرح‌ها شامل طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی‌ها و همچنین طرح تدریس زبان‌های محلی و قومی در مدارس و دانشگاه‌ها بود. این اقدامات نشان‌دهنده تلاش مجلس برای توجه به مسائل اجتماعی و فرهنگی کشور است و می‌تواند به تقویت هویت ملی و تنوع فرهنگی کمک کند.

در این جلسه بیانیه‌ای از سوی مجلس در حمایت قاطعانه از محور مقاومت و ملت لبنان و فلسطین قرائت شد. این بیانیه نشان‌دهنده موضع‌گیری مجلس نسبت به تحولات منطقه‌ای و حمایت از حقوق ملت‌های تحت فشار است. نمایندگان با تأکید بر ضرورت حمایت از ملت‌های مقاوم در برابر ظلم و ستم، بر همبستگی خود با آنان تأکید کردند.

در جلسه علنی، حمیدرضا حاجی بابایی، نایب رئیس مجلس، با اشاره به نماز جمعه تهران به امامت مقام معظم رهبری گفت: روز جمعه روز اقتدار ملی بود؛ ملت بزرگ ایران این پیام را به جهانیان داد که پشت سر انقلاب ایستاده‌اند.

وی همچنین تأکید کرد که اقدامات نیروهای مسلح مورد تأیید قاطبه ملت بزرگ ایران است و این همبستگی می‌تواند در برابر چالش‌های آینده مؤثر باشد.

همچنین در ادامه مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، با انتشار نامه خطاب به رئیس‌ مجلس، لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را به مجلس ارسال کرد. 

در پایان جلسه، احمد نادری عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز قوه مقننه بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از محور مقاومت و ملت لبنان و فلسطین را قرائت کرد.

انتهای پیام/

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها