دستور عارف برای پرداخت مطالبات چایکاران
با توجه به دستور معاون اول رئیسجمهور به رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر کشاورزی جهت تسریع در پرداخت مطالبات چایکاران، باید دید چهزمانی جیب کشاورزان پر میشود.
گیلان دارای محصولات استراتژیک زیادی از جمله برنج، چای، زیتون، کیوی، کرم ابریشم و غیره است که هر کدام از آنها جایگاه ویژهای در تولیدات و نیاز کشور دارد، چای از جمله تولیداتی است که بخش قابلتوجهی از نیاز کشور را تأمین میکند که سالیانه 55 هزار چایکار به کاشت و برداشت چای در استان گیلان مشغول هستند.
طبق آمارهای رسمی از ابتدای فصل برداشت تاکنون یازده هزار و ششصد تن برگ سبز چای با ارزش بالغ بر یکهزار و 886 میلیارد تومان از چایکاران خریداری شده است و طبق آمار از مجموع بهای برگ سبز خریداریشده 42.5 درصد درجهیک و 57.5 درصد درجهدو است.
طبق اطلاعات موجود در سامانه خرید تضمینی برگ سبز چای از یکم اردیبهشت سال جاری تا بیست و سوم شهریورماه مجموعاً 114 هزار و 913 تن برگ سبز چای از کشاورزان چایکار استانهای گیلان و مازندران خریداری شد که ارزش ریالی آن هجده هزار و 701 میلیارد ریال بوده است.
بیست و پنجم شهریورماه بود که استاندار گیلان در خصوص پرداخت حقالسهم چایکاران، مکاتبهای با محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور انجام داد که در آن به قدرالسهم دولت (25٪) بابت بهاء خرید تضمینی برگ سبز چای معادل چهار هزار و 675 میلیارد ریال اشاره کرد که تا زمان مکاتبه با معاون اول رئیس جمهور، مبلغ سه هزار و 111 میلیارد ریال آن تخصیص و به چایکاران پرداخت شده است.
اسدالله عباسی استاندار گیلان در نامه شهریورماه خود به معاون اول رئیس جمهور، پیگیری برای پرداخت مطالبات کشاورزان چایکار و برنامهریزی برای وصول بهموقع بدهی کارخانجات چایسازی و همچنین پرداخت باقیمانده قدرالسهم دولت بهمبلغ یکهزار و 564 میلیارد ریال اشاره کرده بود.
حال بعد از نامه استاندار گیلان، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور طی نامهای به پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و نوری وزیر جهاد کشاورزی، دستور پرداخت باقیمانده حقالسهم چایکاران را داد.
به گزارش تسنیم، تاکنون حدود 55 درصد از مطالبات چایکاران پرداخت شده است و باید دید با توجه به دستور عارف معاون اول رئیس جمهور جهت تسریع در پرداخت مطالبات چایکاران، چهزمانی جیب کشاورزان پر میشود و سادهترین درخواست کشاورزان نیز توجه ویژه دولت به پرداخت بهموقع مطالبات و محصولات خریداریشده از کشاورزان است./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید