انتقاد حاجی‌دلیگانی از قطعی مکرر برق

کد خبر: 1314805

نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: طبق قانون دولت باید بدهی‌های خود به وزارت نیرو را بپردازد، اما متأسفانه قوانین مربوط به این موضوع به درستی اجرا نمی‌شود.

انتقاد حاجی‌دلیگانی از قطعی مکرر برق

نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: طبق قانون دولت باید بدهی‌های خود به وزارت نیرو را بپردازد، اما متأسفانه قوانین مربوط به این موضوع به درستی اجرا نمی‌شود.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، با انتقاد از قطعی مکرر برق، اظهار کرد: با وجود آنکه اعلام شده بود که قطعی برق تا ۱۵ شهریور ماه کاهش می‌یابد، اما طی چند روز گذشته روند قطعی برق در بخش‌های صنعت، کشاورزی و در بخش خانگی رو به افزایش بوده است.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ایجاد مشکلاتی برای واحدهای صنعتی به علت قطعی مکرر برق، گفت: قطعاً با قطعی برق مشکلاتی برای صنایع ایجاد می‌شود و زمانی که قطعی برق صنایع بدون اعلام قبلی است، این ضرر و زیان بیشتر می‌شود. برای مثال، اخیراً یک تولیدکننده شیرینی به بنده پیام داد و گفت که به علت قطعی برق، کل مواد اولیه‌ای که قرار بود به شیرینی تبدیل شود، از بین رفت.

نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قطعی برق در واحدهای بزرگ تولیدی و صنعتی هم مشکلاتی را به وجود آورده است و صاحبان تولید از این وضعیت ناراضی هستند. صاحب یک واحد تولیدی اخیراً به بنده مراجعه کرد و گفت که چندین بار است برق واحد تولیدی وی بدون اعلام قبلی قطع شده است و سوال کرد که با این شرایط، پول کارگران را باید از کجا پرداخت کند؟

قطع مکرر برق چاه‌های کشاورزی

حاجی‌دلیگانی با بیان اینکه قطعی برق در بخش خانگی هم مشکلاتی را ایجاد کرده است، گفت: در بخش کشاورزی هم این مشکل وجود دارد و الان که فصل کشت به خصوص کشت گندم و جو است، شاهدیم که برق کشاورزی برای مدت مدیدی قطع می‌شود. نقاطی را سراغ دارم که سه روز پشت سر هم برق چاه‌های کشاورزی قطع شده و این قطعی مشکلاتی را به وجود آورده است.

وی تاکید کرد: در این شرایط راهکار رفع مشکل آن است که دولت قانون را اجرا کند. در ماده ۶ «قانون حمایت از صنعت برق کشور» که مصوب سال ۱۳۹۴ است و همچنین در «قانون رفع موانع صنعت برق» که مصوب سال ۱۴۰۱ است، گفته شده که دولت باید بدهی‌های خودش را به وزارت نیرو بپردازد، اما متأسفانه این قوانین به درستی اجرا نشده است. در حال حاضر دولت ۶۳ هزار میلیارد تومان به صنعت برق بدهکار است و با این وضعیت، بخش خصوصی که می‌تواند به دولت و بخش خصوصی در تولید برق کمک کند، انگیزه لازم را برای این کار ندارد.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: در گذشته ناترازی برق حدود ۱۷ هزار مگاوات بود که پیش‌بینی می‌شد امسال با یک هزار مگاوات افزایش به ۱۸ هزار مگاوات برسد، اما با توجه به اینکه طی روزهای گذشته تعدادی از نیروگاه‌های برق آبی به جهت کاهش میزان آب سدها از تولید برق بازماندند، ناترازی برق به ۱۹ هزار مگاوات رسیده است. از سوی دیگر توان تولید نیروگاه‌های برق در کشور مجموعاً ۶۲ هزار مگاوات است، اما نیاز کشور بیشتر از این است.

نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت حمایت دولت از وزارت نیرو برای افزایش تولید برق، گفت: اینکه فقط به وزارت نیرو گفته شود که تولید برق را افزایش دهد اما امکاناتی به این وزارتخانه و توانیر داده نشود، نمی‌تواند نتیجه مشخصی برای تولید برق در پی داشته باشد و دولت هم باید حمایت‌های لازم را انجام دهد.

حاجی‌دلیگانی تاکید کرد: البته در برخی جاها شاهد اسراف واقعی در مصرف برق هستیم که جا دارد مردم و واحدهای صنفی در مصرف برق صرفه‌جویی کنند و مصرف برق را کاهش دهند.

ناترازی برق سال آینده به ۲۶ هزار مگاوات می رسد

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاه‌های ایران گفت: اگر وضعیت فعلی ادامه داشته باشد میزان ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴ حداقل به ۲۶ هزار مگاوات می رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی نیکبخت، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاه‌های ایران در نشست خبری با اشاره به اینکه بخش زیادی از نیروگاه‌های کشور در مالکیت ارگان‌هایی است که هیچ شناختی از برق ندارند، گفت: بخش اعظمی از مالکان نیروگاه‌ها از جمله تأمین اجتماعی، بانک‌ها و … شناختی از حوزه برق ندارند. همین مسئله را می‌توان یکی از مشکلاتی اعلام کرد که پس از واگذاری‌ها به بخش خصوصی پیش آمد.

وی افزود: برنامه‌ریزی‌های تعمیرات دوره‌ای نیروگاه‌ها به دلایل نقدینگی و اقتصاد برق با چالش جدی مواجه شده و برای تابستان امسال حدود ۳ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی را به دلیل توقف برنامه تعمیرات از دست دادیم به طوری که یا آنها را در مدار نداشتیم و یا با ظرفیتی حدود ۵۰ تا ۶۰ درصدی در مدار بودند.

نیکبخت با بیان اینکه مشکل نقدینگی باعث تأخیر در انجام تعمیرات می‌شود، گفت: مالکان نیروگاه‌ها به علت مطالبات انباشته‌ای که از دولت دارند، نمی‌توانند برای انجام به‌موقع تعمیرات، هزینه لازم را اختصاص دهند و این مسئله بعد از جهش قیمت ارز در سال ۹۸، بدتر شد؛ به‌طوری که درآمد نیروگاه‌ها از سال ۹۸ تا ۱۴۰۱ تقریباً دو برابر شد اما هزینه‌های نیروگاه‌ها متأثر از نرخ ارز و تورم، چندین برابر شد، نرخ ارز در این مدت ۶ برابر و تورم بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد رشد پیدا کرد.

وی ادامه داد: سفارش‌گذاری قطعات برای توربین‌های با تکنولوژی بالا بین ۲۴ تا ۳۰ ماه زودتر از رسیدن به موعد تعمیرات باید انجام شود و برای توربین‌های بومی، این فاصله زمانی حدود یک‌سال است؛ درواقع حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاهی که در تابستان امسال در مدار نبودند، دو سال پیش باید قطعات آنها سفارش‌گذاری می‌شد.

ناترازی برق سال آینده به ۲۶ هزار مگاوات می‌رسد

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاه‌های ایران خاطرنشان کرد: در صورت ادامه روند فعلی و اگر الان فکری نشود، میزان ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴ حداقل ۲۶ هزار مگاوات می‌رسد.

نیکبخت افزود: اگر وزارت نیرو امروز برای به‌سازی و اجرای پروژه‌های جبران افت تولید امروز اقدام کند می‌تواند با تخصیص ۹۰۰ میلیون دلار تا یک‌میلیارد دلار بودجه، ۲۷۰۰ مگاوات در نیروگاه‌های بخاری و ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات در نیروگاه‌های گازی فعلی، با رفع مشکلات جاری و به‌سازی فرآیند تولید برق، به تولید عملی برق حرارتی بیفزاید و با این کار، حداقل ناترازی در حد ۲۰ هزار مگاوات سال جاری باقی بماند.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاه‌های ایران خاطرنشان کرد: اتمام نیروگاه‌های در دست ساخت فعلی، انجام پروژه‌های رفع محدودیت و افزایش توان نیروگاه‌های موجود و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، راهکارهای کاهش ناترازی برق در بخش تولید هستند و همچنین در بخش مصرف نیز باید اصلاح الگوی مصرف در تمامی بخش‌ها انجام شود و برای اصلاح و کاهش مصرف در بخش‌های مختلف برای تابستان ۱۴۰۴ باید از امروز آغاز به‌کار کرد نه‌اینکه بعد از اردیبهشت‌ماه با اجرای طرح‌های تشویقی در یک بازه سه‌ماهه به دنبال کاهش و اصلاح الگوی مصرف باشیم.

وی ادامه داد: تبدیل واحدهای ساده به سیکل ترکیبی می‌تواند بین ۵ تا ۱۰ هزار مگاوات در بازه زمانی یک تا دو ساله به ظرفیت تولید برق حرارتی بیفزاید که با توجه به مشکلات سوخت گاز، تبدیل واحدهای ساده به سیکل ترکیبی که افزایش ظرفیت بدون نیاز به افزایش سوخت گاز را به‌همراه دارد، راهکار بسیار مؤثری است.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاه‌های ایران تصریح کرد: اگر با رفع مشکلات نقدینگی، تعمیرات نیروگاه‌های موجود که بخش قابل توجهی از آنها شامل ۱۱ هزار و ۹۰۰ مگاوات نیروگاه بخاری و ۲۷۰۰ مگاوات توربین گازی با عمر بالای ۳۰ سال در مدار هستند، به‌موقع انجام نشود، ظرفیت فعلی نیروگاه‌های حرارتی نیز نمی‌توانند به تولید پایدار برق بپردازند./مهر

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد