امنیتی های بریکس در سنپترزبورگ
تحولاتی مانند جنجال زنگزور، تحولات غزه و سوریه و تهدیدات رژیم صهیونیستی، در کنار پاسخ احتمالی ایران، اهمیت سفر احمدیان به روسیه را دو چندان کرده است
سن پترزبورگ روسیه از امروز میزبان مقامات عالی رتبه امنیتی کشورهای عضو بریکس و کشورهای موسوم به جنوب است. اجلاسی که قرار شده تا از آن سند ضد تروریسمی بیرون بیاید که راهبرد کشورهای بریکس و دوستانش را برای اقدامات ضد تروریسم، ضد پولشویی و ضد انواع قاچاق متحد کند.روز گذشته علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست مقامهای عالی امنیتی کشورهای عضو بریکس وارد سنپترزبورگ شد.نشست مقامات عالی رتبه امنیتی کشورهای عضو بریکس شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، ایران، امارات متحده عربی، اتیوپی و عربستان ۲۰ تا ۲۲ شهریور در شهر سن پترزبورگ روسیه برگزار میشود و علاوه بر نشست اعضای بریکس، نشست مشترکی نیز با حضور نمایندگان عالی رتبه امنیتی برخی از کشورهای جنوب از جمله اندونزی، ترکیه، قزاقستان، صربستان، تایلند، بلاروس، ویتنام، ونزوئلا، ازبکستان، نیکاراگوئه، کوبا، جمهوری آذربایجان، بحرین، بنگلادش، سریلانکا، موریتانی و لائوس برگزار خواهد شد. همچنین در حاشیه این دو نشست، احمدیان با برخی از همتایان خود ملاقاتهای جداگانه ای خواهد داشت.
از سوی دیگر یکی از نتایج این نشست که قرار است از کارگروه ضد تروریسم بریکس بیرون بیاید، سند راهبردی مقابله با تروریسم است. سندی چند وجهی که بر مبارزه با اشکال مختلف تروریسم، مبارزه با پول شویی و قاچاق انسان، کالا، سلاح و مواد مخدر تاکید دارد و می تواند پایه ای برای اقدامات گسترده تر بعدی بریکس و حتی تشکیل یک ساختار و نهاد ضد تروریسم در بریکس باشد. این خلاف دیدگاه عمومی نسبت به بریکس است که تصوری اقتصادی از آن ایجاد کرده است. جمهوری اسلامی برای حضور فعال در این حوزه هیئتی متشکل از مقامات وزارت دفاع و وزارت خارجه به همراه دارد و فعالانه در بخش های مختلف نشست نیز حضور خواهد داشت.
گفته شده در این سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با دبیر شورای امنیت ملی روسیه نیز دیدار و گفت و گو خواهد داشت. گفت و گو در مورد مهم ترین تحولات منطقه، بین المللی و روابط دوجانبه در عرصههای سیاسی، امنیتی و اقتصادی، مذاکره و ملاحظات جمهوری اسلامی ایران در مورد کریدورها، انرژی و ... موضوعات مطرح در این دیدار عنوان شده اما به نظر می رسد افکار عمومی و رسانه ها بیش از هر چیز منتظر توضیح رسمی مقامات ارشد روسی درباره جنجال اخیر بر سر موضوع دالان موهوم زنگزور در مرز ایران و ارمنستان باشند. طی روزهای اخیر مواضع برخی از مقامات روسیه بر گشایش کریدور زنگزور و همراهی با آذربایجان و ترکیه واکنش های زیادی را در داخل ایران به همراه داشت. مهمترین ویژگی این کریدور که موجب حساسیت بیشتر تهران شده، بُعد ژئوپلیتیک آن و امکان قطع ارتباط قلمرویی بین ایران و ارمنستان است.پاسخ طرف روسی و ابهام زدایی از این مسئله به همراه مواضع یک سال اخیر مسکو در خصوص جزایر سه گانه خلیج فارس می تواند به آرام شدن فضای رسانه ای در ایران در خصوص روسیه کمک زیادی کند.
دیدگاه تان را بنویسید