جزئیات بررسی صلاحیت وزیران ‌پیشنهادی دولت چهاردهم

کد خبر: 1309407

چهارمین جلسه بررسی صلاحیت وزیران ‌پیشنهادی دولت چهاردهم در مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر یک شنبه در حال برگزاری است.

جزئیات بررسی صلاحیت وزیران ‌پیشنهادی دولت چهاردهم

چهارمین جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم در مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر یک شنبه در حال برگزاری است.

نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح، صلاحیت حجت‌الاسلام اسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات و عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی را بررسی کردند.

همچنین بررسی برنامه‌ها و صلاحیت سید عباس عراقچی، وزیر پیشنهادی امور خارجه ناتمام ماند و ادامه رسیدگی به آن در دستورکار قرار گرفت.

روند کامل جلسه علنی روز گذشته در دو نوبت صبح و عصر مجلس و همچنین جلسه نوبت صبح امروز برای بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم را می‌توانید بخوانید.

پایان چهارمین نوبت بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی

با اعلام محمدباقر قالیباف جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی پایان یافت. روز گذشته کلیات برنامه دولت چهاردهم مورد رسیدگی قرار گرفت و سپس مجلس وارد بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به تربیت حروف الفبای وزراتخانه‌ها شد. 

نمایندگان مجلس فردا به ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی می‌پردازند.

میدری: اصلاح‌طلبان فرزندان انقلاب هستند

احمد میدری، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: بیشتر پژوهشگر بودم و در دانشگاه فعالت نموده‌ام. منازعات بین تحول خواهان از انقلاب مشروطه تاکنون در کشور وجود داشته است. در وفاق ملی مشکلات داشته‌ایم و بین برادران اختلافات وجود داشته است.

میدری: اصلاح‌طلبان فرزندان انقلاب هستند

وی ادامه داد: اصلاح‌طلبان فرزندان ایران هستند و برخاسته و وفاداران به انقلاب هستند. سیاست ما نباید حذف باشد. با اقدامات سیاسی نمی‌شود وفاق ملی انجام داد.

روانبخش: میدری از اصلاح طلبان تندرو است

روانبخش: میدری از اصلاح طلبان تندرو است

حجت الاسلام قاسم روانبخش در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که مجلس هم پاسخگو است. بله همینطور است و ما هم باید در مقابله خداوند و ملت ایران پاسخگو باشیم.

وی افزود: رأی اعتماد ما به هریک از وزرا به معنای حاکم کردن یک شخص بر جان، مال و ناموس مردم است. دولت محصول مشترک مجلس و رئیس جمهور است، به این معنا که رئیس جمهور گزینه‌های وزارتخانه‌ها را معرفی کرده و ما هم در مجلس طبق قانون اساسی باید انتخاب کنیم و حق مجلس است که با وزرای پیشنهادی موافقت یا مخالفت کند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر ما با وزیری مخالفت می‌کنیم، هدفمان آن است که فردی قوی‌تر و سالم‌تر به مجلس معرفی شود و این کار نیز عملاً کمک به رئیس جمهور است. یک نقد به وزرای پیشنهادی دارم که کمتر به سوالات مخالفان پاسخ می‌دهند و زمانی که پشت تریبون قرار می‌گیرند، بیشتر مطالب خودشان را مطرح می‌کنند.

روانبخش در ادامه گفت: اصلاح طلب دو معنا دارد که یک معنا اصلاحات رضاخانی و آمریکایی است و یک معنا اصلاح و تغییر با پایبندی به اصول است که اگر اصلاح طلبی با معنای دوم منظور باشد، ما با آن مشکلی نداریم.

وی ادامه داد: در مقابل یک معنای اصلاح طلبی تغییر تدریجی یک نظام است و متأسفانه بخشی از افرادی که در کشور ادعای اصلاح طلبی کردند، این نگاه را دارند که ما به شدت با آنان مخالف هستیم چرا که آنان به دنبال زیر پا گذاشتن اصول هستند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کسانی که معتقد به اصلاحات رضاخانی و آمریکایی هستند به ولایت، ولایت فقیه و حکومت دینی اعتقادی ندارند و مبنای فکری آنان که اصلاح طلبان تندرو هستند، اومانیسم و سکولاریسم است. ما با این نوع از اصلاح طلبان زاویه داریم که متأسفانه برخی از افرادی که به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شدند مانند ظفرقندی و میدری جزو این دسته هستند.

روانبخش ادامه داد: اگر کسی به ولایت فقیه اعتقاد داشته باشد، نباید در مقابل مقام معظم رهبری نامه جام زهر را بنویسد. همچنین تحصن در مجلس ششم اقدامی بود که برای دشمن خوراک فراهم کرد.

وی گفت: فارغ از مسائل سیاسی، میدری عملکرد و کارآمدی لازم را هم نداشته و مدیریت وی در زمانی که معاونت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را برعهده داشت خوب نبود و در زمان وی جمعیت زیر خط فقر کشور افزایش یافت. مقام معظم رهبری فرمودند در جلسات رأی اعتماد دقت کنید و به افرادی رأی دهید که سوءسابقه نداشته باشند و بر این اساس حتی اگر میدری بابت کارهای گذشته خود هم بگوید پشیمان هستم، اما سوءسابقه دارد.

حاجی دلیگانی: میدری برنامه نسبتا خوبی نوشته اما کامل نیست

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر روز یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان بررسی برنامه و صلاحیت احمد میدری وزیر پیشنهادی تعاون کار و رفاه اجتماعی در سخنانی به عنوان مخالف گفت: آقای میدری برنامه نسبتاً خوبی را نوشته است اما چند مسئله وجود دارد که در تکالیف قانونی این وزارتخانه وجود دارد ولی در این برنامه قید نشده است که نقش وزارت تعاون در موضوع رشد ۸ درصد، تشکیل صندوق بازنشستگی غیردولتی، نحوه جذب مطالباتی که صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی از دولت دارد، متناسب سازی حقوق بازنشستگان کارگری و کشوری، حداقل حقوق مددجویان و معلولان، رفع تبعیض بین بیمه‌ها، بدهی‌های میان بخش درمان وزارت تعاون و دانشگاه علوم پزشکی، جذب و نگهداری پزشکان و پرستاران در بیمارستان‌های تامین اجتماعی، موضوع فرصت‌های شغلی و اشغال مشاغل از سوی اتباع بیگانه از جمله این تکالیف است.

حاجی دلیگانی: میدری برنامه نسبتا خوبی نوشته اما کامل نیست

وی خطاب به وزیر پیشنهادی تعاون کاربر دفاع آیا خودتان را مسئول اشتغال در کشور می‌دانید یا نه؟ اظهار کرد: برخی از وزرای قبلی می‌گفتند که ما مسئولیتی در این زمینه نداریم؛ از وزیر پیشنهادی کار می‌خواهم که در این خصوص پاسخ دهد.

حسینی: افراطی‌گری مسائل سیاسی در دوره مجلس ششم را محکوم می‌کنم

سید نجیب حسینی نماینده مینودشت، که به عنوان موافق برنامه‌های وزیر پیشنهادی تعاون کار و رفاه اجتماعی در صحن علنی مجلس دیدگاه‌های خود را بیان می‌کرد، گفت: به عنوان کسی با شما سخن می‌گویم که در دوره ششم مجلس شورای اسلامی در مجلس حضور داشتند امروز از پشت این تریبون افراطی‌گری مسائل سیاسی آن دوره را محکوم می‌کنم.

وی افزود: کسانی که برای ارتقای جمهوری اسلامی ایران و توانمندسازی اقشار محروم تلاش کردند و ماندند تا ثابت کنند ایران را دوست دارند امروز حقشان نیست که مورد عتاب قرار بگیرند. یک جوان ۳۵ ساله آن زمان اعلام می‌کند که در افکار خودم تجدید نظر کرده‌ام و ما از او نپذیریم. اسلام به ما این را می‌گوید که ما امروز برای ۲۳ سال قبل قضاوت کنیم.

حسینی گفت: در مجلس ششم فضای سیاسی آنقدر سخت بود که در ادوار گذشته متأسفانه بیانیه‌های مختلف را امضا کرده‌ایم و به هر دلیلی اشتباهی صورت گرفته است و امروز راه این است که بگذریم.

حسینی: افراطی‌گری مسائل سیاسی در دوره مجلس ششم را محکوم می‌کنم

نماینده مینو دشت ادامه داد: تعدادی خدمت مقام معظم رهبری نامه نوشتند راجع به مجلس ششم و ایشان گفتند بگذرید و خواهش می‌کنم با خط‌کش امروز قضاوت کنید و با خط‌کش امروز اندازه‌گیری کنید و با خط‌کش امروز رأی اعتماد دهید.

حسینی بیان کرد: حضرت امام فرمودند حال امروز مهم است. از کسانی که مدافع قوی انقلاب هستند و رئیس مجلس شورای اسلامی شهادت دادند که ما استعلام‌های وزرا را گرفته‌ایم و مشکلی نداشته است و برخی از نمایندگان چگونه می‌آیند به دستگاه‌های اطلاعاتی کشور که امنیت را برای کشور به ارمغان می‌آورند، آن‌ها را قضاوت می‌کنید که خدایی نکرده گزارش درست به ریاست جمهوری در پاسخ به استعلام نداده باشند.

وی اظهار کرد: دستگاه‌های امنیتی با هیچ کسی عقد اخوت نبسته است و خط قرمز آن‌ها ولایت و دفاع از جمهوری اسلامی است. وزیر پیشنهادی کار اشراف کاملی به این حوزه دارد.

بیگلری: حق وزیر پیشنهادی کار است که رای اعتماد بالایی از مجلس بگیرد

محسن بیگلری، نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی امروز در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: دکتر میدری بر اساس شعار عدالت دکتر پزشکیان که به ما وعده داده است، روی کار آمده است. آقای میدری در بحث سرمایه گذاری شرکت‌ها در تمام استان‌های کشور به ویژه مناطق محروم و نیز استفاده از ظرفیت پتانسیل نیروی انسانی حدود ۳۰۰۰ مدیرعامل و هیئت مدیره بر اساس شایسته سالاری انتخاب کنید.

بیگلری: حق وزیر پیشنهادی کار است که رای اعتماد بالایی از مجلس بگیرد

وی ادامه داد: سروران ارجمند خودتان بهتر از بنده می‌دانید که وزارت تعاون اجتماعی خودش یک دولت می‌باشد. بانک، بیمارستان، امین اجتماعی، بهزیستی، صندوق عشایر روستایی شستا و غیره. امروز کسی برای سکانداری آن وزارتخانه معرفی شده است که هشت سال سابقه معاون وزارتخانه را دارد و هم چهار سال نمایندگی مجلس و سوابق دیگر را. پس حق ایشان است که رای اعتماد بالایی را از این مجلس بگیرد.

بیگلری یادآور شد: چهره‌های ماندگار ایشان را مدیری توانمند، پاکدست، تشکل گرا و مشورت پذیر می‌داند.همشهری ما از پیشکسوتان سازمان برنامه و کشور در مورد ایشان می‌گوید دکتر میدری دارای مراتب عالی، علمی و آکادمیک و تجارب ارزشمند اجرایی است.

گودرزی: میدری نگاه ضد جمعیتی دارد

عباس گودرزی در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مجلس شورای اسلامی یک مجلس ولایتمدار است و ما حتماً در جهت توصیه‌های مقام معظم رهبری حرکت خواهیم کرد و بنایمان هم تعامل با دولت است.

وی گفت: البته تعامل با دولت به معنای حمایت از همه افرادی که از سوی دولت به مجلس معرفی شده‌اند نیست و گاهی اوقات مخالفت با برخی از افراد برای حمایت از دولت است.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت‌های رئیس مجلس مبنی بر اینکه صلاحیت وزرای پیشنهادی از سوی دستگاه‌های ذیربط تأیید شده است گفت: برادر عزیزمان گفت که دستگاه‌های امنیتی صلاحیت همه این گزینه‌ها را تأیید کردند؛ باید به این مسئله توجه کرد که مقام معظم رهبری به ما نگفتند که اگر دستگاه‌های چندگانه تأیید کردند، شما سکوت کنید و بررسی نکنید. رهبر انقلاب به صورت صریح شاخص‌های مورد نظر برای وزرا را مطرح فرمودند که ما باید مورد توجه قرار دهیم.

گودرزی ادامه داد: رهبر انقلاب تاکیدشان بر این بود که وزرای پیشنهادی باید افرادی باشند که از بن دندان به نظام جمهوری اسلامی معتقد باشند. بنده در تحیرم که چگونه ای عده‌ای می‌خواهند به راحتی از کنار فتنه بگذرند. فتنه صرفاً یک بحث سیاسی نیست بلکه یک بحث بنیادی و اقتصادی است و تحریم‌های فلج کننده محصول فتنه ۸۸ است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: گزینه پیشنهادی وزارت کار در کمیسیون اجتماعی مجلس حضور یافت و بنده از وی سوال پرسیدم که آیا قبول دارید که اقدام مجلس ششم و تحصن آنان یک اقدام خلاف امنیت ملی و سوءسابقه محسوب می‌شود.

وی افزود: بنده نمی گویم افرادی که نامه سراسر یأس و تیره آینده کشور را در آن زمان امضا کردند باید از زندگی ساقط شوند اما حرف بنده آن است که چنین افرادی نباید در صدر یک وزارتخانه نظام جمهوری اسلامی ایران باشند. عده‌ای می‌گویند میدری بعد از ماجراهای مجلس ششم توبه کرده است، خدا قبول کند اما چرا باید مسئولیت یک وزارتخانه را به وی بدهیم؟

گودرزی: میدری نگاه ضد جمعیتی دارد

نماینده بروجرد در مجلس متذکر شد: مقام معظم رهبری درباره آن نامه فرمودند که در سال ۸۲ عده‌ای از نمایندگان مجلس به بنده نامه‌ای غیرمنصفانه نوشتند و سوالی را مطرح کردند که پاسخ شأن را خودشان باید می‌دانند. مضمون آن نامه حساسیت شرایط، فرصت اندک و بزرگی خطر پیش روی کشور بود. این در حالی بود که مقام معظم رهبری به ما گفتند به کسانی رأی ندهید که افق و آینده کشور را تیره و تار نشان می‌دهند.

گودرزی گفت: آنهایی که آن نامه را امضا کردند همه رفتند دنبال کار خودشان اما میدری مورد حمایت دوستانش قرار گرفت و ۸ سال نیز در دولت روحانی معاون بود. آیندگان درباره ما قضاوت خواهند کرد و فردی که چنین خطاهای راهبردی و استراتژیک را در طول دوره خدمت خود داشته است، صلاحیت تصدی یک وزارتخانه را ندارد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: میدری نگاه ضد جمعیتی دارد و در سال ۶۸ گفت که باید نرخ فرزندآوری در کشور کاهش یابد. وی کتاب توانمندسازی و کاهش فقر را از سند ۲۰۲۰ ترجمه کرد. بنده بدون تعصبات جناحی حرف زدم اما معتقدم وزارتخانه یک پست کاملاً سیاسی است و هر کلمه‌ای که وزیری به زبان بیاورد، در جامعه تأثیر دارد.

وی اظهار کرد: بنده همین‌جا از دستگاه‌های امنیتی کشور گلایه می‌کنم که چرا چنین افرادی از آنان تاییدیه گرفته‌اند؟ فرصت نشد بنده درباره ظفرقندی، گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت صحبت کنم اما وی هم از سران فتنه حمایت کرد در حالی که فتنه ۸۸ خط قرمز و امری نابخشودنی است. امروز اگر سران فتنه در حصر هستند، از رأفت نظام اسلامی است وگرنه آنان باید به اشد مجازات می‌رسیدند.

ابراهیمی: میدری سال‌ها است درباره ضرورت اجماع و توافق می‌نویسد

سید محمد سادات ابراهیمی نماینده شوشتر در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی مواضع خود را مطرح کرد و گفت: امروز روزی است که باید رئیس جمهور کشورمان یاری کنیم. میدری سال‌ها است درباره ضرورت اجماع و توافق می‌نویسد و حالا حمایت از او برای وزارت رفاه خودش موضوع یک وفاق و اجماع کم سابقه شده است که از بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر و بسیاری از اقتصاددانان اصولگرا و اصلاح طلب و نیروهای عدالت‌خواه چهره‌های برجسته سیاسی از میدری برای وزارت رفاه حمایت می‌کنند، و این نشانه مهمی است.

وی ادامه داد: آقای حیدری به شهادت بهترین متخصصان بهترین فرد برای سکانداری وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است و او می‌تواند اولین وزیری باشد که در این وزارتخانه فهم نظری و تجربی بسیار عمیقی از سیاست اجتماعی تفاوت ساز عدالت‌گستر دارد.

ابراهیمی گفت: وزیر پیشنهادی دغدغه فقر و رنج بی‌پناهان را دارد و هزاران هزار کارگر ساختمانی را که از ابتدایی‌ترین حقوق اجتماعی خود که بیمه باشد محروم هستند چشم انتظار حضور میدری هستند. پایگاه رفاه ایرانیان را بنیانگذاری کرد و این مشهود است که ارزش خدمات او چقدر است.

وی بیان کرد: همه نمایندگان با رأی اعتماد به او خیر هم‌وطنان محروم را اولویت بر مواضع و منافع سیاسی و جناحی خود قرار دهند.

 

عظیمی‌راد: موافقت کمیسیون آموزش مجلس با صلاحیت احمد میدری

احسان عظیمی‌راد در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی درباره برنامه‌ها و صلاحیت احمد میدری، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی را قرائت کرد.

عظیمی‌راد: موافقت کمیسیون آموزش مجلس با صلاحیت احمد میدری

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: اعضای این کمیسیون، صلاحیت احمد میدری را برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأیید کردند.

اسحاقی: کمیسیون بهداشت مجلس با صلاحیت گزینه وزارت کار موافقت کرد

سلمان اسحاقی در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) گزارش کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی درباره برنامه‌ها و صلاحیت احمد میدری، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی را قرائت کرد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای این کمیسیون، صلاحیت احمد میدری را برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأیید کردند.

اسحاقی: کمیسیون بهداشت مجلس با صلاحیت گزینه وزارت کار موافقت کرد

موافقت کمیسیون اجتماعی مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی کار 

ولی داداشی در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره برنامه‌ها و صلاحیت احمد میدری، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی را قرائت کرد.

موافقت کمیسیون اجتماعی مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی کار 

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای کمیسیون مذکور پس از بررسی سابق و برنامه‌های احمد میدری، وی را فردی حائز شرایط لازم برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانستند.

قالیباف: بحث ردصلاحیت آقای پزشکیان در هیأت اجرایی استان بوده است

محمدباقر قالیباف در واکنش به بخشی از اظهارات وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره ردصلاحیت مسعود پزشکیان در انتخابات مجلس دوازدهم، گفت: بحث مربوط به پزشکیان در انتخابات مجلس دوازدهم، ردصلاحیت در هیأت اجرایی استان بوده است و صلاحیت وی در نهایت و از سوی شورای نگهبان تأیید شد.

آغاز بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز شد.

علیمردانی: برنامه‌های ظفرقندی کاملاً همسو و منطبق با اسناد بالادستی است

منصور علیمردانی در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در جلسه‌ای که به طور اختصاصی برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی فرمایشاتی داشتند، فرمودند که تمام ارکان نظام باید یک مجموعه واحد را تشکیل دهند و همکاری داشته باشند.

علیمردانی: برنامه‌های ظفرقندی کاملاً همسو و منطبق با اسناد بالادستی است

وی تاکید کرد: انسجام مجموعه نظام نیاز کشور است و موفقیت دولت موفقیت همه ما است و باید صدای واحد در مسائل مهم کشور از همه ارکان نظام شنیده شود.

نماینده مردم ابهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برخی در دنیا گوشت تیز کرده‌اند تا نشانه‌های اختلاف را در میان مسئولان ما پیدا کند و ما باید با صدای واحد آنان را مایوس کنیم و مجلس باید مرکز انتشار افکار مثبت باشد و با خودداری از سیاه نمایی، اذهان مردم را مشوش نکند.

علیمردانی ادامه داد: ما در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که دچار بحران‌های فراوان است و از سوی دیگر چالش‌های فراوان داخلی را پشت سر گذاشته‌ایم و فقط یک سال دیگر تا سند افق چشم انداز سال ۱۴۰۴ باقی مانده است و در برخی از مسائل فاصله‌های زیادی با اهداف این سند داریم.

وی اظهار کرد: در حوزه سلامت یک سند بالادستی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری را داریم و حوزه سلامت مشکلاتی دارد که باید حل شود. کابینه پیشنهادی پزشکیان شاکله سیاسی خاصی ندارد و اشخاصی معرفی شده‌اند که دارای صلاحیت و کارایی در حوزه خود هستند.

وی گفت: برنامه‌های ظفرقندی کاملاً همسو و منطبق با اسناد بالادستی است. وی از طب ایرانی، اصلاح بیمارستان‌های دولتی و جوانی جمعیت حمایت کرده است و مرجعیت وی در میان بزرگان نظام سلامت مشخص بوده است‌. وی گفته است که هرگونه سیاسی کاری در یک وزارتخانه تخصصی حرام است و اگر وی به عنوان وزیر بهداشت انتخاب شود، از همه توان تخصصی در کشور در این حوزه تخصصی استفاده خواهد کرد.

نماینده مردم ابهر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ظفرقندی همان کسی است که ماسک را از صورت خود برداشت و بر صورت مجروحی گذاشت و خودش ایثار کرد و شیمیایی شد. نگذاریم که وزارت بهداشت با سرپرست اداره شود و نباید با بهانه‌های کوچک، انسان‌های توانمند و بزرگ را محروم کنیم.

قالیباف: صلاحیت همه وزرای پیشنهادی در دستگاههای ذیربط تایید شده است

ابراهیم رضایی در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مردادماه) مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی اظهار کرد: از عاشورای ۶۶ تا عاشورای سال ۸۸ معیار همان فرمایش امام راحل است که فرمودند میزان حال فعلی افراد است.

وی بیان کرد: امروز ۲۸ مرداد، سالروز کودتای آمریکا است اما کودتای آمریکا منحصر به سال ۳۲ نشد و بارها کودتای نظامی و غیرنظامی شکست خورده داشته است و درود بر مقام معظم رهبری که نگذاشتند کودتاچیان در سال ۸۸ به هدف و مقصود خود برسند.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: سوال بنده از هیأت رئیسه مجلس آن است که چرا اجازه دادید صلاحیت فردی در مجلس بررسی شود که از اساس مجلس و مردم سالاری دینی را قبول ندارد و اعتقادی به مبانی جمهوری اسلامی ایران ندارد.

رضایی متذکر شد: ظفرقندی، وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفته است که همه ۲۹۰ نماینده مجلس دوازدهم با مهندسی انتخابات وارد مجلس شده‌اند و ما چگونه می‌خواهیم صلاحیت فردی را بررسی کنیم که نمایندگان مجلس را قبول ندارد.

قالیباف: صلاحیت همه وزرای پیشنهادی در دستگاههای ذیربط تایید شده است

عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بحث ما چپ و راست، اصولگرا و اصلاح طلب و این دو گانه ها نیست؛ محمدرضا عارف هم یک چهره اصلاح طلب است و مگر ما با وی مشکل داریم؟

بحث ما اصولگرا و اصلاح طلب نیست اما عده‌ای در سال ۸۸ کشور را تا لبه پرتگاه بردند و عامل آمریکایی‌ها در کشور شدند و مجلس انقلابی نباید اجازه می‌داد تا صلاحیت ظفرقندی در مجلس بررسی شود.

محمد باقر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده گفت:. همه ۱۹ نفری که به عنوان وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم از سوی دولت به مجلس معرفی شده‌اند، صلاحیت آنان در دستگاه‌های ذیربط تأیید شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس جمهور درباره وزرای پیشنهادی استعلام گرفته و به وی پاسخ داده شده است و در برخی از موارد هم که لازم بود دو مرتبه خود بنده هم پیگیری کردم.

ظفرقندی: تلاش می کنیم مردم بجز رنج بیماری رنج دیگری را تحمل نکنند

محمدرضا ظفرقندی، وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و خدمات پزشکی در دفاع از برنامه‌ها و سوابق خود در جلسه رأی اعتماد گفت: مردم به جز رنج بیماری نباید رنج دیگری تحمل کنند. وظیفه خود می‌دانم که از تمامی کارکنان حوزه سلامت که از دور افتاده‌ترین شهرها و روستاها تا بزرگترین بیمارستان‌ها مشغول خدمت‌رسانی به مردم عزیز هستند، تشکر تقدیر و تعظیم به عمل آورم. تمام کسانی که به صورت شبانه روزی در هر شرایطی در محل کار خود حاضرند و به خدمت به مردم مشغول هستند.

ظفرقندی: تلاش می کنیم مردم بجز رنج بیماری رنج دیگری را تحمل نکنند

وی افزود: وزیر بهداشت از یک طرف نماینده ۶۸ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، ۲۵۰ هزار نفر دانش آموخته علوم پزشکی، ۲۳۰ هزار نفر گروه پرستاری، بیش از ۲۲ هزار نفر هیئت علمی و ۲۵۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی، بیش از ۲۵۰ هزار سایر کارکنان حوزه سلامت در بیمارستان‌های خصوصی دولتی و خیریه در شبکه بهداشت هست و از طرف دیگر خدمت بیماران دریافت کننده خدمات سلامت در کشور هست.

وزیر پیشنهادی بهداشت ادامه داد: به عنوان یک پزشک یاد گرفتم که باید حامی همین مردم باشم. مردمی که علیرغم تمامی پیشرفت‌های به دست آمده در حوزه سلامت هنوز در برخی نقاط کشور دچار کمبودها و محرومیت‌های جدی هستند و با چالش‌های بزرگی نظیر دسترسی به خدمات، میزان پرداخت از جیب هزینه‌های کمرشکن و توانبخشی روبرو هستند.

ظفرقندی گفت: من ۴۰ سال است در مسیر خدمت‌رسانی به این مردم هستم. از روستاهای دور افتاده پس از پیروزی انقلاب تا حضور داوطلبانه در عرصه جنگ تحمیلی تا بیمارستان سینا در مرکز تهران به عنوان پایه گذار بخش جراحی علوم و روش‌های نوین درمانی داخلی و از طرف دیگر ۴۰ سال است که بین همکاران کار و زندگی می‌کنم و با کادر درمان کشور در تماس هستم. از این رو هر دو طرف این رابطه را به خوبی می‌شناسم.

وی افزود: در سابقه مدیریتی ۸ سال به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و دو دوره رئیس کل سازمان نظام پزشکی بودم‌. لذا به معضلات به خوبی آشنا هستم. مقدمه را گفتم که نمایندگان مجلس علت حضور من در این جایگاه را بهتر بدانند.

گزینه پیشنهادی جهت وزارت بهداشت گفت: من آماده هستم که با تمام توان و تجربه و همت خودم برای ارتقای حوزه سلامت و کاهش رنج مردم به کار ببرم. حوزه سلامت یک بخش خدماتی و تخصصی است که برای موفقیت در آن راهی به جز استفاده از سلایق معتبر در داخل و بین‌المللی نداریم. ما باید تجربیات دیگران و نتایج اقدامات خود را بازخوانی کنیم و بر اساس این شرایط راهکارهای مناسب را برای ادامه مسیر انتخاب کنیم.

ظفرقندی گفت: مبنای کار در وزارت بهداشت ارائه خدمات سلامت به مردم به صورت در دسترس با رعایت عدالت و با کیفیت مناسب است. همانطور که ذکر شد، حوزه سلامت در چهار دهه گذشته از افتخارات کشور است و باعث شده ایران جزو کشورهای سرآمد در حوزه سلامت در منطقه باشد.

وی افزود: در حوزه سلامت چالش‌هایی داریم که پرداخت به آنها ضروری است. چالش اول بحث تولیت سلامت است که طبق بند ۷ سیاست‌های کلی سلامت بر عهده وزارت بهداشت است. همانطور که می‌دانید، ۷۰ درصد سلامت مردم تحت تأثیر عوامل اجتماعی مؤثر در سلامت است که مدیریت آن خارج از حوزه بهداشت است. چالش دوم که در چند سال اخیر مطرح بوده و بحران نیروی انسانی بوده است. مسائلی مانند مهاجرت، تغییر شغل و عدم ادامه تحصیل به خصوص در دوره‌های دستیاری برخی از چالش‌های حوزه سلامت هستند. موضوع مهاجرت در بخش پرستاری و پزشکی به صورت یک معضل جدی خود را نشان داده و ما می‌توانیم این مهاجرت را کم و در نهایت آن را معکوس کنیم.

وی افزود: چالش سوم بحران دارو و تجهیزات پزشکی از مراحل تولید توزیع و دسترسی به قیمت دارو با مشکلات متعدد روبرو است. دولت وفاق ملی یعنی خدمت به مردم، تعامل مثبت و فعال با نمایندگان محترم مجلس به ویژه کمیسیون‌های تخصصی.‌

ظفرقندی گفت: من از تمام نیروهای توانمند متعهد و مسئولیت‌پذیر با سلایق مختلف سیاسی در اجرای برنامه‌ها استفاده خواهم کرد. تسهیل امور به منظور حفظ و نگهداشت دروازه سلامت و در همین برنامه‌ها این اساس کار ماست. من هیچ‌وقت با افزایش دانشجو مخالفت نکردم و فقط گفتیم افزایش دانشجو دو پیوند دارد و اینکه باید بودجه و استاد آن تأمین شود. به غیر از این کیفیت کم می‌شود و در حوزه سلامت کاهش کیفیت را نمی‌توانیم بپذیریم.

ظفرقندی گفت: ۸ سال رئیس دانشگاه بودم و سیاست‌بازی نکردم و معاونینم از نفرات متقابل من بودند. در خصوص مطلبی که نمایندگان مطرح‌کردند، صحبت من دال به یک مطلب بوده و آن مطلب این بوده است؛ آقای دکتر پزشکیان که الان رئیس جمهور هستند، در همان انتخابات رد صلاحیت شدند و اگر نبود دخالت بزرگان، امروز آقای دکتر پزشکان رئیس جمهوری مملکت نبودند. به نظر نمی‌توان واقعیت را کتمان کنیم و من اهانتی به نمایندگان محترم مجلس نکردم.

وی افزود: من محمدرضا ظفرقندی که در مسیر شکل‌گیری انقلاب اسلامی مشارکت داشتم، با التزام به قانون اساسی اکنون به پشتوانه رأی مردم به رئیس جمهور و حمایتی که مقام معظم رهبری از رئیس جمهور و دولت ایشان داشتند، آماده‌ام تا با رأی مجلس محترم مسئولیت خطیر وزارت بهداشت را بر عهده بگیرم و تمام تجربه و تمام خود را در خدمت مردم به کار گیرم.

ظفرقندی تصریح کرد: قانون اساسی میثاق ملی ما است. احترام و تمکین باید در عرصه تمام کنش‌ها و واکنش‌های سیاسی و اجتماعی محور باشد و مردم و رئیس جمهوری که منادی وفاق ملی و حمایت ارکان مختلف حاکمیت و نهادهای علمی صنفی و مدنی از این نگرش است‌، شرایط امروز را بیش از گذشته حساس کرده است.

وی افزود: برای توسعه پیشرفت کشور راهی جز هماهنگی و یکپارچگی سیاست‌های کلی کلان‌نگری و جامع‌اندیشی و تلاش مخلصانه و جدیت در اجرا تحت هدایت‌های رهبری نداریم. امروز شرایط ممتاز و کم‌نظیری برای بهبود و ارتقای سلامت مردم ایجاد شده است.

ظفرقندی گفت: حمایت همه وزرای سابق، آحاد کادر درمان، سندیکای علمی و صنفی موجب امید انگیزه مضاعف گردیده که موجب وفاق انسجام و افزایش سرمایه اجتماعی برای انجام بهتر امور خواهد شد. در کنار آن حضور رئیس جمهوری با شناختی وسیع از مشکلات این حوزه برای حل مشکلات، فضای مناسبی برای خدمت عادلانه و با کیفیت فراهم کرده است و نباید این فرصت را از دست بدهیم.

رضازاده: ۷ وزیر قبلی بهداشت از ظفرقندی حمایت کردند

بابک رضازاده در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با برنامه و صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار کرد: می‌دانم افرادی را که رئیس‌جمهور انتخاب کرده است، مانند خودش عدالت‌خواه هستند‌.

وی ادامه داد: ما اگر به وفاق ملی اعتقاد داریم باید همواره اینگونه باشیم، نه اینکه جایی که به نفعمان باشد آن را قبول داشته باشیم و در غیر این صورت آن را قبول نداشته باشیم.

رضازاده: ۷ وزیر قبلی بهداشت از ظفرقندی حمایت کردند

نماینده مردم مشکین‌شهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات کشور را حل و فصل کنیم و رفع مشکلات، افراد توانمند می‌خواهد و با شعار دادن کار انجام نمی‌شود.

رضازاده گفت: وزیر پیشنهادی بهداشت چندین سال در جبهه بوده است و وی دکتری ساک به دست بوده و روز عملیات به وی می‌گفتند که آماده رزم و حمایت از رزمندگان باشید. هیچکس نمی‌تواند وطنش را از خودش جدا کند و ما ایرانی هستیم و تمام نقاط کشور از آن ماست.

وی ادامه داد: در این ایام که کشور با تنگناهای مالی ناشی از تحریم روبرو است، توجه ظفرقندی به مدیریت منابع کشور و مصارف نظام سلامت بسیار قابل تحسین است و در برنامه‌های وی بر توزیع عادلانه و مدبرانه و بر مبنای اولویت‌های منابع تاکید شده است.

نماینده مردم مشکین‌شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ظفرقندی در تجربه مدیریت خود در نظام سلامت و خدمات بهداشتی و درمانی کشور به گونه‌ای عمل کرده است که بعد از سال‌ها هنوز مورد تقدیر اساتید و دانشجویان است.

رضازاده گفت: هفت وزیر قبلی بهداشت از وی حمایت کردند و این یک اساس علمی و مدیریتی دارد. برنامه ارائه شده ظفرقندی به مجلس شورای اسلامی واقع بینانه و جامع و در مسیر اسناد بالادستی و برنامه هفتم است.

رضازاده اظهار کرد: برخی گفتند که وی مخالف خارج شدن دکترها و پرستارها از کشور است و ما هم مخالف این موضوع هستیم و مخالف هستیم که نوابغ ما از کشور خارج شود و نباید بگذاریم که عزیزان ما از کشور خارج شوند و زمینه را باید برای آنان آماده کنیم، نه اینکه دانشجو زیاد تولید کنیم.

وی ادامه داد: در کشورمان ماما و پرستار زیاد داریم، اما درباره کسانی که در زمان کرونا کار کردند، استدعا دارم که حتماً این افراد در شرایطی باشند که بتواند استخدام شوند.

پاک‌مهر: سکان اداره وزارت بهداشت را باید فردی غیر سیاسی دست بگیرد

پاک‌مهر در مخالفت با وزیر بهداشت، درمان و علوم پزشکی گفت: سکان اداره وزارت بهداشت را باید فردی غیر سیاسی دست بگیرد.

پاک مهر: سکان اداره وزارت بهداشت را باید فردی غیر سیاسی دست بگیرد

بیگدلی: ظفرقندی از تجربیات گران بهایی برخوردار است

بیگدلی در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: دکتر ظفرقندی می‌دانند چگونه دانشجو تربیت کنند. بالای ۴۰۰ دانشجوی متخصص را برای ما تربیت کردند. یعنی نگذاشتند ارز از این مملکت خارج شود. در همین استانبول فقط ما بالای ۲۵ هزار دانشجو داریم که در آنجا تحصیل می‌کنند که هر دانشجو ۲ میلیارد هزینه آن است و ایشان نگذاشتند میلیاردها پول از مملکت به خارج رود.

بیگدلی: ظفرقندی از تجربیات گران بهایی برخوردار است

وی افزود: یعنی تمام مشکلات و درد و رنج‌های وزارت بهداشت را می‌داند. من پزشکم و هیئت مدیره بیمارستان‌های مختلف بودم، شورای عالی بیمه تعرفه را مشخص می‌کند و ربطی به رئیس سازمان نظام پزشکی ندارد. یک سال استثنا توسط سازمان نظام پزشکی این تعرفه تعیین شد.

بیگدلی گفت: به خون شهدا قسم می‌خورم که آقای ظفرقندی به این نظام التزام عملی دارد به ولایت فقیه التزام عملی دارد. زیرا مردم را دعوت به مشارکت حداکثری در پای صندوق‌های رای دعوت کرده است. اگر نداشت، اپوزیسیون می‌شد و می‌نشست در خانه ولی انجمن ایشان به تک تک پزشکانو تک تک کادر درمان و انجمن‌های ایشان تماس گرفتند و مردم را برای حضور در پای صندوق رای تشویق می‌کردند. این یعنی التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی ایران

وی افزود: آقای پزشکیان متخصص حوزه بهداشت هستند. من مطمئنم آقای دکتر ظفرقندی با هماهنگ مقامات ارشد نظام و استعلام دستگاه‌های امنیتی معرفی شدند. وزیر محترم اطلاعات در کمیسیون اجتماعی به همکاران من شهادت دادند که تمامی وزرا استعلام شدند و مورد تایید دستگاه‌های امنیتی بودند.

سنگدوینی: حوزه سلامتی را نباید سیاسی کنیم

سنگدوینی در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و علوم پزشکی گفت: حوزه سلامتی را نباید سیاسی کنیم، مردم مشکل دارند.

سنگدوینی: حوزه سلامتی را نباید سیاسی کنیم

شریعتی: مقام وزارت بهداشت مقام حاکمیتی در جمهوری اسلامی است

نماینده مردم تهران در مجلس دلایل سیاسی را علت مخالفت خود با وزیر پیشنهادی بهداشت اعلام کرد و گفت: فتنه ۸۸ سبب شد تا مشارکت ۸۵ درصدی مردم ضایع شود و حتی سبب اعمال تحریم‌ها شد.

شریعتی: مقام وزارت بهداشت مقام حاکمیتی در جمهوری اسلامی است

وی افزود: او می‌خواهد از مجلسی رای اعتماد بگیرد که چندی پیش درباره انتخابات آن گفته بود این انتخابات مهندسی شده است.

شریعتی ادامه داد: مقام وزارت بهداشت مقام حاکمیتی در جمهوری اسلامی است.

عباس‌پور: آقای ظفرقندی به جای اینکه به دنبال طبابت باشد، بیانیه صادر کرده است

روح الله عباسپور به عنوان نخستین مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت اظهار داشت: ما چالش‌های اساسی در حوزه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی داریم؛ تا جایی که اقدامات گذشته سبب شده تا امروز مسائل بهداشتی و درمانی کشور، مسائل امنیتی را ایجاد کند.

عباس‌پور: آقای ظفرقندی به جای اینکه به دنبال طبابت باشد، بیانیه صادر کرده است

وی یکی از دلایل مخالفت خود با وزیر پیشنهادی بهداشت را نقد وی به افزایش ظرفیت پزشکی دانست و اظهار داشت: رئیس جمهور پرهیز از تعارض منافع در حوزه پزشکی را مورد تایید قرار داده‌اند در حالی که آقای ظفرقندی در طول مدت فعالیت خود در سال‌های گذشته مطب داشته است.

عباسپور افزایش تعرفه‌های پزشکی را یکی دیگر از دلایل مخالفت خود بیان کرد و گفت: این افزایش سبب مهاجرت پزشکان به بخش خصوصی می‌شود که با برنامه‌های دولت پزشکیان همخوانی ندارد.

این نماینده مجلس به رویکرد سیاسی وزیر پیشنهادی بهداشت اشاره کرد و افزود: آقای ظفرقندی به جای اینکه به دنبال طبابت باشد، قلم به دست بوده و بیانیه صادر کرده است.

موافقت کمیسیون آموزش مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت 

احسان عظیمی‌راد در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی درباره برنامه‌ها و صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را قرائت کرد.

موافقت کمیسیون آموزش مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت 

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی پس از بررسی سابق و برنامه‌های محمدرضا ظفرقندی، وی را فردی حائز شرایط لازم برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانستند.

کمیسیون بهداشت مجلس با صلاحیت ظفرقندی موافقت کرد

سلمان اسحاقی در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) گزارش کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی درباره برنامه‌ها و صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را قرائت کرد.

کمیسیون بهداشت مجلس با صلاحیت ظفرقندی موافقت کرد

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی پس از بررسی سابق و برنامه‌های محمدرضا ظفرقندی وی را فردی مناسب برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانستند.

آغاز بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی

بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی آغاز شد.

عراقچی: ما راه مقاومت و حمایت از فلسطین را گم نخواهیم کرد

سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه در جلسه بررسی صلاحیت خود و برنامه‌هایش برای تصدی وزارت امورخارجه در دولت چهاردهم، گفت: ۳۹ سال قبل که به عنوان دانشجویی جوان وارد دانشکده وزارت امور خارجه شدم، با خود پیمان بستم که همواره پاسدار ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی، و حافظ منافع ملی ایران باشم.

وی افزود: وزارت امور خارجه را سنگری جدید دیدم که باید در آن از امنیت و منافع این ملت با جان و دل دفاع کنم و در برابر زیاده‌خواهی‌های دشمنانی که همواره استقلال و سعادت این کشور را هدف قرار داده یا می‌دهند، بایستم. از همان زمان با خود و خدای خود، عهد بستم که وارد هیچ دسته و جناحی نشوم، و تنها یک دیپلمات وفادار به انقلاب و ملتم باقی بمانم.

عراقچی: ما راه مقاومت و حمایت از فلسطین را گم نخواهیم کرد

وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه دولت چهاردهم بیان کرد: مفتخرم که قریب به چهار دهه است عضو خانواده شریف وزارت امور خارجه هستم و از متن و بطن آن برخاسته‌ام. جدای از مدارج و مسئولیت‌هایی که در وزارت امور خارجه داشته‌ام، در درجه اول خود را یک «کارشناس» وزارت امور خارجه می‌دانم و به آن افتخار می‌کنم؛ و اکنون با کوله‌باری از دانش و تجربه، و لمس عینیِ بسیاری از فراز و نشیب‌های سیاست خارجی، در معرض اعتماد شما سروران گرانقدر قرار دارم.

عراقچی گفت: استقلال، خودباوری، نهراسیدن از قدرت‌های سلطه‌گر، یاری مظلومان، نفی سلطه‌گری و سلطه‌پذیری، حسن همجواری با همسایگان، و حمایت همه جانبه از محور مقاومت، و خصوصاً ملت مظلوم و ستمدیده فلسطین، اساس سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را از ابتدای انقلاب تا کنون شکل داده و رمز اقتدار و منزلت کشور ما بوده است.

وی افزود: امامین انقلاب، روش نوینی را برای تحمیل اراده در محیط بین‌الملل تعریف کردند، و توانستند مفهوم قدرت را متحول سازند، و قدرت معنایی را به ادبیات نظام بین‌الملل وارد کنند. امام راحل و رهبر فرزانه انقلاب با کشف و معرفی منابع جدید قدرت، مسیری متفاوت برای مقاومت علیه قدرتمندان سلطه‌گر و زورگوی جهانی رقم زدند. امروز که ۴۶ سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی می‌گذرد، به پشتوانه این مکتب فکری، و با تکیه بر حمایت‌ها و فداکاری‌های ملت عزیز، و هدایت‌های داهیانه رهبر فرزانه انقلاب، ایران مقتدرتر از گذشته بر بام قدرت در منطقه ایستاده است.

متکی: اسرائیل از بین خواهد رفت

منوچهر متکی در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی وزیر امور خارجه گفت: اسرائیل از بین خواهد رفت.

متکی: اسرائیل از بین خواهد رفت

قوامی: رشد اقتصادی با شعار تحقق پیدا نمی‌کند

هادی قوامی در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: رشد اقتصادی با شعار تحقق پیدا نمی‌کند و آقای عراقچی برای این مهم برنامه دارند.

قوامی: رشد اقتصادی با شعار تحقق پیدا نمی‌کند

هادی قوامی نماینده موافق برنامه‌های عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه عصر امروز (یکشنبه) در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در برنامه آقای عراقچی فقط به بخشی که مربوط به تامین منافع ملی و حفظ و افزایش ثروت ملی هست اشاره می‌کنم که یکی از ماموریت‌های اصلی سیاست خارجی دولت چهاردهم است.

وی عنوان کرد: طبیعتاً بدون انجام دیپلماسی اقتصادی دیگر برنامه‌ها و ماموریت‌های وزارت خارجه ما را به دور تسلسل خواهد رساند. ما در بسیاری از کشورها قرارداد می‌بندیم اما رها می‌شود به این دلیل که وزارتخانه‌های ما لحاظ اقتصادی ندارند. از آقای عراقچی تقاضا دارم حتماً موضوع اقتصادی را که در برنامه خود آوردند در سفارتخانه‌ها حتماً لحاظ کنند. ما یک مزیت داریم و به همسایگان زیادی دسترسی داریم و باید بتوانیم فرصت‌های خود را به قوت تبدیل کنیم.

این نماینده مجلس بیان کرد: این تاکید مقام معظم رهبری هم هست که دیپلماسی اقتصادی را به یک ضرورت ساختاری و اجتناب ناپذیر تبدیل کرده است. طبیعتاً در چارچوب تعامل و اتصال پیوسته و هوشمندانه و منفعت محور با بازارهای جهانی می‌توانیم فضا را به سمت و سویی ببریم که لحاظ اقتصادی را در وزارت خارجه برجسته کنیم. دسترسی به این چشم انداز اتخاذ یک رویکرد جدید در دیپلماسی اقتصادی طلب می‌کند و آن این است که حتماً در سفارتخانه‌ها یک فرد با نگاه گسترش بخش خصوصی به کار گرفته شود تا سیاست خارجی و اقتصاد را در یک امتداد به سمت دستیابی به اهداف تبیین شده در اسناد بالادستی رهنمون کند.

قوامی تصریح کرد: برای رشد هشت درصدی در پنج ساله پیش رو در برنامه توسعه نیازمند حتماً ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم که بخشی از آن با سرمایه گذاری خارجی محقق می‌شود که با شعار دادن شدنی نیست. رساندن ۶۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز به نگاه جدید و اقداماتی دارد که در برنامه‌های دکتر عراقچی با ظرافت به آن اشاره شده است.

وی اضافه کرد: برای اینکه سیاست خارجی را در مسیر پیشرفت اقتصادی قرار دهیم حتماً باید مانع زدایی و تسهیل گری و امیدبخشی به فعالان اقتصادی می‌تواند موضوع و اولویت اساسی و مهمی باشد. اولویت بخشی به دیپلماسی اقتصادی درون زا و برونگرا مورد توجه مقام معظم رهبری بوده که در برنامه دکتر عراقچی به درستی جانمایی شده است و در برنامه کلی دولت هم دیده شده است. ما باید به این هم راستایی در مجلس کنیم.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه پیام رای بالا به دکتر عراقچی این خواهد بود که مجلس حتماً کمک کار دولت خواهد بود و زمینه‌های لازم را برای مانع زدایی و دستیابی به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی فراهم خواهد کرد، گفت: باید تلاش کرد در جهت پیشبرد همه جانبه سیاست حسن همسایگی، از غرب وسیع تا شرق وسیع و از شمال بارانی تا جنوب آفتابی باید به فرصت تبدیل کرد. اینکه دایم از مرزهای غربی پیام کولبری و فشار روی مرز نشینان مطرح شود یا در شرق تهدید داشته باشیم زمینه رشد هشت درصدی را فراهم نخواهد کرد.

قوامی در پایان تاکید کرد: مرز باید به منشأ ورود مطمئن و پایدار ارز تبدیل شود تا به بانک مرکزی و وزارت اقتصادی ما کمک کند. تلاش می‌کنیم در حوزه دیپلماسی اقتصادی و گسترش میدان دیپلماسی در شرق و آسیا اقدامات لازم صورت گیرد. در بحث مهم در خصوص مدیریت تخاصم و مقابله با سیاست‌های خصمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی فصل جدیدی در برنامه‌های دکتر عراقچی است و حتماً ایشان برنامه‌های جدیدی برای ان دارد. از همه همکاران تقاضا می‌کنیم فتیله لحاظ بالای سیاسی را پایین بیاوریم و فتیله لحاظ اقتصادی را در بخش‌های مختلف بالا ببریم.‌

آغاز چهارمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم

دقایقی پیش و با اعلام محمدباقر قالیباف، جلسه علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

منبع: مهر

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین