انتقاد فرید زکریا از سیاست‌های بایدن و ترامپ علیه ایران

کد خبر: 1309023

تحلیلگر و نظریه‌پرداز مسائل سیاست خارجی با نگارش یادداشتی در روزنامه واشنگتن‌پست از سیاست‌های دونالد ترامپ و جو بایدن، روسای جمهور سابق و کنونی آمریکا انتقاد کرده است.

انتقاد فرید زکریا از سیاست‌های بایدن و ترامپ علیه ایران

فرید زکریا در این یادداشت در واشنگتن‌پست نوشته نام رویکرد شکست‌خورده آمریکا در قبال ایران را نمی‌توان راهبرد گذاشت. او نوشته که خاورمیانه امروز از هر زمان دیگری طی دهه‌های گذشته به یک جنگ گسترده منطقه‌ای نزدیک‌تر شده است. زکریا شکست در «سیاست‌گذاری منسجم» در ایالات متحده علیه ایران را یکی از دلایل این وضعیت دانسته است. او می‌نویسد از زمانی که دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای برجام خارج شد سیاست ایالات متحده در قبال ایران فشار حداکثری بوده است. طبق این تحلیل، شمار تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران از ۳۷۰ فقره در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما به بیش از ۱۵۰۰ فقره در دولت دونالد ترامپ افزایش یافت تا ایران تحریم‌شده‌ترین کشور کره زمین لقب بگیرد.  زکریا نوشته دولت بایدن هم «تا حد زیادی سیاست ترامپ را با اندکی تعدیل و تخفیف ادامه داده است.»این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که نتیجه سیاست فشار حداکثری بایدن-ترامپ چه بوده نوشته ایران بعد از رها شدن از محدودیت‌های برجام برنامه هسته‌ای خودش را به سرعت پیش برده است. وی در ادامه نوشته است: «علاوه بر این، ایران با برقراری روابط نزدیک با مجموعه‌ای از گروه‌های غیردولتی (حزب‌الله در لبنان، حماس در غزه، حوثی‌ها در یمن و شبه‌نظامیان در عراق و سوریه) به فشارها پاسخ داده است.»زکریا نوشته این «محور مقاومت» با همکاری یکدیگر اسرائیل را به قعر یکی از طولانی‌ترین و خطرناک‌ترین جنگ‌های خود طی چند دهه اخیر فرو برده‌اند، حدود ۷۰ درصد از ترافیک دریایی را به خارج از دریای سرخ هدایت کرده‌اند و عراق و سوریه را به دولت‌های تابعه قابل اعتماد تبدیل کرده‌اند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تأکید می‌کند: «با هر مقیاسی سیاست واشنگتن در مقابل ایران شکست خورده است.»وی تصریح می‌کند: «واقعیت این است نزدیک به یک دهه است که واشنگتن سیاست فشار و تضاد بی‌امان علیه ایران را در دستور کار داشته است نه راهبرد.»

زکریا پیشنهاد داده ایالات متحده و متحدانش بایستی اقدام به طراحی سیاستی در قبال ایران بکنند که واقعیت موجود مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد را به رسمیت می‌شناسد و بعد از آن تهدیدها و تنبیه‌ها و همچنین مشوق‌هایی برای ایجاد بازدارندگی در برابر او به کار بگیرد.

فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها