حماس: وارد چرخه «مذاکره برای مذاکره» نمی‌شویم

کد خبر: 1308759

به‌تازگی جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا، عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر و تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر خواهان از سرگیری مذاکرات آتش‌بس و آغاز اجرای توافق و تبادل اسرا شدند

حماس: وارد چرخه «مذاکره برای مذاکره» نمی‌شویم

جنبش حماس به صراحت اعلام کرد که در مذاکره آتش‌بس که برای امروز (پنج‌شنبه) برنامه‌ریزی شده است، شرکت نخواهد کرد و قصد ندارد به جای اجرای توافقات قبلی وارد مذاکراتی بیهوده شود که بنابر اعلام یکی از مقامات حماس، هدف آن سرپوش گذاشتن بر مواضع جنایتکارانه صهیونیست‌هاست. همزمان با دست رد حماس به سینه مذاکره‌کنندگان، ایران و حزب‌الله تأکید دارند که در پاسخ به ترور‌های اخیر رژیم صهیونیستی در تهران و بیروت تردید ندارند. 

به‌تازگی جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا، عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر و تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر خواهان از سرگیری مذاکرات آتش‌بس و آغاز اجرای توافق و تبادل اسرا شدند. از این رو قرار است امروز مذاکراتی در دوحه برگزار شود. رویترز به نقل از یک منبع آگاه در حماس گزارش داد که این جنبش برنامه‌ای برای حضور در این مذاکرات ندارد، چراکه حماس به اصول توافقات قبلی پایبند است و به جای ازسرگیری مذاکرات بیهوده بر اجرای این توافقات تأکید دارد. محمود مرداوی یکی از رهبران حماس در تشریح مواضع این جنبش گفت: «ما در پاسخ به تماس‌ها، همان موضع اخیر خود را اعلام کرده و بر لزوم ایجاد طرح عملی و سازوکار‌هایی برای اجرای فوری آن تأکید کردیم.» مرداوی در گفتگو با عرب ۲۱ گفت: «در حقیقت اسرائیل با پیشنهاد اخیر که در اظهارات جو بایدن به آن اشاره شد و شورای امنیت آن را تصویب کرد، موافقت کرده بود. آنچه امروز منطقه به آن نیاز دارد اجرای توافقات قبلی است نه مذاکرات جدید. تلف کردن وقت و هدر دادن تلاش‌ها بس است. جنبش حماس موضع خود را تغییر نخواهد داد، به ویژه اینکه ما به‌خوبی می‌دانیم که واشینگتن خواهان مذاکراتی با هدف فشار بر حماس و سرپوش گذاشتن بر موضع جنایتکارانه اسرائیل است.» مرداوی تأکید کرد: «کاری که باید روز پنج‌شنبه انجام شود ایجاد سازوکار‌های واقعی برای ملزم کردن رژیم اشغالگر به اجرای توافق‌های قبلی است نه ورود به مذاکرات جدید. ما به خاطر شروع کردن مذاکرات جدید پای میز مذاکره نمی‌نشینیم و قبول نمی‌کنیم که مذاکرات تا زمانی بی‌پایان ادامه داشته باشد. زمانی که توافقی حاصل می‌شود و همه با آن موافقت می‌کنند باید تمام طرف‌ها به آن پایبند باشند. مادامی که دولت امریکا موضع خود را درباره فشار بر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تغییر نداده است روز پنج‌شنبه نمی‌تواند فرصتی برای توقف جنگ باشد. نتانیاهو معتقد است که بهای انجام این معامله پایان فعالیت سیاسی وی و از بین رفتن ائتلاف دولتی او است.»

 فرصت طولانی کردن مذاکرات را نمی‌دهیم

روزنامه امریکایی وال‌استریت‌ژورنال گزارش کرد که یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس یک پیام خطاب به میانجیگران در جریان مذاکرات دستیابی به آتش‌بس در نوار غزه مخابره کرده است. السنوار در این پیام که به میانجی‌های عرب منتقل شده، تأکید کرده که اگر رژیم صهیونیستی در مذاکرات مربوط به آتش‌بس در غزه جدی است و می‌خواهد جنبش حماس در این مذاکرات شرکت کند باید در گام نخست حمله نظامی خود را به این باریکه متوقف کند. محمود مرداوی در بخش دیگری از گفتگو با عرب ۲۱ گفت: «ما با ورود به مذاکرات به خاطر مذاکرات موافقت نمی‌کنیم. این یک کار بیهوده است که ما آن را رد می‌کنیم. ما از میانجی‌ها و در رأس آن‌ها امریکا می‌خواهیم سازوکار‌هایی را برای اجرای توافق اخیر ایجاد کنند و رژیم صهیونیستی را ملزم کنند در صورت کارشکنی در توافق پاسخگو باشد. ما نمی‌خواهیم امروز فرصت جدیدی به نتانیاهو برای ناکام گذاشتن مذاکرات یا طولانی کردن آن بدهیم.» وی تصریح کرد: «نتانیاهو سیاست کارشکنی در مذاکرات را در پیش گرفته و در بیش از پنج دور مذاکرات در طول ماه‌های گذشته تلاش‌ها را ناکام گذاشته است. هرگونه مذاکرات جدید پوششی برای رژیم صهیونیستی برای ارتکاب جنایت‌ها علیه ملت فلسطین است که ما با آن مخالف هستیم. جنایت هولناک مدرسه التابعین در غزه را دیدیم که بعد از صدور بیانیه سه‌جانبه‌ای اتفاق افتاد که در آن مصر، امریکا و قطر خواهان از سرگیری مذاکرات شدند.» 

 ایران برای پاسخ از کسی اجازه نمی‌گیرد

مرداوی تأکید دارد که جنبش حماس و تمام گروه‌های مقاومت نقشی در آرام کردن منطقه برای ممانعت از پاسخ محور مقاومت ایفا نخواهند کرد، چراکه چنین مسئله‌ای در جهت منافع امریکا است. شبکه خبری الجزیره درباره اینکه آیا ایران به صهیونیست‌ها پاسخ می‌دهد یا نه نوشت: «ایران در پاسخ به درخواست‌های امریکا و کشور‌های اروپایی در رابطه با عقب‌نشینی از تهدید اسرائیل و عدم پاسخ به ترور اسماعیل هنیه تأکید کرد که برای پاسخ به ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در خاک خود از کسی «اجازه» نمی‌گیرد. واسطه‌ها برای کاهش تنش‌ها زیاد شده‌اند. در آخرین نمونه، واشینگتن از ترکیه خواسته که ایران را برای کاهش تنش متقاعد کند.» حزب‌الله لبنان هم دیروز در بیانیه‌هایی مسئولیت حملات به مقر‌ها و تجهیزات جاسوسی رژیم صهیونیستی در شمال اراضی اشغالی را برعهده گرفت. حسن عزالدین، عضو پارلمان لبنان از حزب‌الله روز چهارشنبه تأکید کرد: «هیچ‌گونه انصرافی از مسئله پاسخ دادن، وجود نخواهد داشت و تمامی صحبت‌هایی که به تازگی مطرح شدند در خصوص تصمیم حزب‌الله برای به تعویق انداختن پاسخ جهت اطلاع از اینکه چه اتفاقی در مذاکرات فردا درباره آتش‌بس غزه مطرح رخ خواهد داد، حرف‌های بی‌اهمیت هستند.» وی افزود: «حزب‌الله لبنان بر این باور است که به مذاکرات با نتانیاهو که پیش از این پنج پیشنهاد آتش‌بس را رد کرده، امیدی نیست و آنچه در مذاکرات اتفاق خواهد افتاد، هرگز بر تصمیم حزب‌الله برای پاسخ تأثیری نخواهد گذاشت.»

منبع: روزنامه جوان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها