آخرین شنیده ها از کابینه چهاردهم

کد خبر: 1307556

کمتر از 24 ساعت تا اعلام فهرست پیشنهادی دولت برای 19 وزارتخانه دولت چهاردهم باقی است و لابی ها و گمانه زنی ها به اوج رسیده اند. منابع آگاه به خراسان گفته اند امروز این ماراتن 5 هفته ای که از فردای انتخابات 15 تیر آغاز شد به پایان می رسد و همه یاران نزدیک رئیس جمهور در دفتر پزشکیان جمع اند تا لیست ها را ببندند. شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس جمهور و سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز

آخرین شنیده ها از کابینه چهاردهم

گفته اند روز یک شنبه فهرست وزرای پیشنهادی تقدیم مجلس خواهد شد. با این حال محمد جواد ظریف که این روزها محوریت کار را برعهده دارد و هنوز در شورای راهبری دولت چهاردهم به شدت فعال است در فضای مجازی گزارش جدیدی منتشر کرد و نوشت: پنج شنبه روز سنگین و پرچالشی بود. در دیدارهای جداگانه از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب، مدیران ستاد تهران و اعضای کمیته‌های بهداشت، نفت و سیاست خارجی، با صمیمیت و صراحت، دیدگاه‌ها و انتظارات خود را بیان کردند. وی ادامه داد: ‌در جلسه ۲۰۰ دقیقه‌ای شورای راهبری، گزارش این دیدارها و نیز گفت وگو با اعضای کمیته‌های محیط زیست، زنان، رفاه، جوانان، اطلاعات و دیگر نخبگان و فعالان جامعه مدنی را ارائه کردم. اعضای شورای راهبری همچنین گزارش رئیس دفتر محترم رئیس جمهور را از مصاحبه‌های دکتر پزشکیان بزرگوار با برخی نامزدها (که به معنی قطعی بودن هیچ یک از آنان نیست و بعضاً برای یک مسئولیت با چند نفر مصاحبه شده است) و آخرین وضعیت گزینه‌های عضویت در هیئت دولت شنیدند و دیدگاه‌های خود را جهت انتقال به ریاست محترم جمهوری به ایشان بیان کردند. ‌

معاون راهبردی رئیس‌جمهور ادامه داد: همچنین نگرانی‌ها نسبت به برخی شایعات توسط اعضای محترم شورای راهبری بیان گردید. ‌لازم است از توجه و حساسیت مردم عزیز نسبت به روند و نتایج تعیین اعضای هیئت دولت قدردانی نمایم. این یک تجربه جدید شفافیت و دموکراسی در مسیر پیچیده و دشوار انتخاب وزراست. بی‌گمان هر تجربه جدیدی با ایرادها و چالش‌های فراوانی روبه روست که مهم ترین آن مقاومت در برابر تغییر و باور نداشتن به نوآوری و سپردن کار به جوانان است. ‌خوشبختانه رئیس جمهور محترم با شجاعت و باور به تغییر، نوآوری و جوانان گام نخست را در این مسیر دشوار و پرفراز و نشیب برداشته‌اند که شایسته قدردانی و سپاس است.

آخرین شنیده ها از کابینه چهاردهم

اما رصد فضای مجازی و شنیده های خراسان از دنیای سیاست در مورد کابینه جدید نتایج جالب و حواشی شنیدنی دارد که در این ساعات باقی مانده خالی از لطف نیست .

شنیده های ما حاکی است رئیس جمهور با توجه به وعده های انتخاباتی خود توانسته مجوز حضور دو وزیر زن و اهل سنت را در کابینه بگیرد. با این حال برخی معتقدند حضور اهل سنت در کابینه در سطح معاون رئیس جمهور خواهد بود همچنین حضور چند عضو کابینه شهید رئیسی در دولت پزشکیان هم قطعی است.

 یکی از وزارتخانه های پرحاشیه در 48 ساعت گذشته وزارت آموزش و پرورش بود که در عین ناباوری هواداران پزشکیان، مطرح شد که رضا مراد صحرایی و وزیر دولت رئیسی قرار است ابقا شود. این خبر با واکنش بعضا  منفی در فضای مجازی روبه رو شد تا سرانجام پنج شنبه شب گفته شد صحرایی از روی میز کنار گذاشته شده و گزینه های دیگری مطرح شده اند. یکی از این گزینه های پروین داداندیش است که از شخصیت های نزدیک به دولت روحانی و همسر محمود واعظی است. گزاره دیگر اما جالب تر است و شنیده شده ممکن است محسن حاجی میرزایی که دو هفته پیش از سوی رئیس جمهور به عنوان رئیس دفترش منصوب شد حالا ممکن است به عنوان وزیر آموزش و پرورش معرفی شود. وی وزیر دولت روحانی در همین سمت نیز بود.

یکی از گزینه های ابقا در دولت رئیسی حجت الاسلام اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات دولت سیزدهم است که گفته شده با توجه به عدم تایید گزینه های پیشنهادی در بخش های عالی نظام، معرفی خواهد شد هرچند هنوز کاملا قطعی نیست.

در مورد وزارت بهداشت اگرچه تا چندی قبل دکتر ظفرقندی به عنوان مهم ترین گزینه مطرح بود اما گویا  برخی ابهامات در استعلام های نظارتی باعث شده تا گزینه های دیگر هم مطرح شوند از جمله ویس کرمی.

برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که از جمله وزارت خارنه های ثروتمند دولت محسوب می شود قوی ترین گزینه سید کامل تقوی نژاد است اما در کنار وی محمد کبیری و حتی احمد میدری نیز همچنان مطرح هستند .

این احتمال وجود دارد که در وزارت جهاد کشاورزی با ابقای محمد علی نیکبخت و در وزارت دادگستری با ابقای امیر حسین رحیمی روبه رو شویم و در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گزینه امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده جانشین فعلی ستادکل نیروهای مسلح بیتشر مطرح شده هرچند از امیر سرتیپ شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش و امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع دولت روحانی نیز به عنوان دیگر گزینه ها یاد می شود.

حاشیه ها در مورد وزارت راه و شهرسازی نیز کم نیستند. در حالی که به نظر می‌رسد محتمل ترین گزینه خانم صادق باشد اما برخی از مجلسی ها که با وزیر شدن یک خانم در وزارت راه و شهرسازی مخالف هستند سعی دارند تا محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی دولت رئیسی و وزیر راه دولت روحانی را به این وزارت خانه برگردانند.

از دیگر وزارت خانه های پر حاشیه در 48 ساعت اخیر وزرات نفت بوده که گزینه‌های جالبی برای آن مطرح شده، از عماد حسینی گزینه اهل سنت تا جهانگیری معاون اول سابق، امین نژاد از مدیران   نفتی و نوذری وزیر نفت دولت احمدی نژاد. به ویژه این گمانه که نوذری قطعی شده و گزینه های دیگر هر کدام به دلیلی کنار گذاشته شدند اعتراضات زیادی در فضای مجازی به همراه داشت. سن  بیش از 71 سال نوذری و سابقه حضور در دولت احمدی نژاد بیشترین دلیل منتقدان است با این حال به نظر می رسد همچنان گزینه اصلی نفت نوذری باشد.

در عین حال پزشکیان هنوز به گزینه نهایی وزارت کشور نرسیده است و مجید انصاری که در میان گزینه ها بیشتر نامش به گوش می رسد همچنان گزینه نهایی این وزارتخانه نیست.

فضای پرحاشیه و بعضا با لابیگری و منفعت های شخصی برخی افراد و احزاب انتقادهایی هم در بر داشته است از جمله محمد فاضلی از جامعه شناسان مطرح کشور در توییتی نوشت: داشتن آدم‌هایی از همه کابینه‌ها، توافق‌سازی یا ساختن دولت وفاق ملی نیست. خصوصا که برخی آدم‌های همه دولت‌ها، نمادهای بدی هستند، نماد آدم‌هایی که شخص شخیص ‎«سرمایه اجتماعی» با شنیدن نامشان غش می‌کند، کهیر می‌زند و از دست می‌رود.  برخی اسامی، فقط اسم نیستند، نمادند، نماد ناجور! نچسب!»

ظریف در گفت وگو با خراسان: یک رای بیشتر ندارم اما از نتیجه خرد جعی حمایت می کنم

با این حال برخی هم نوک پیکان انتقادها را به سوی ظریف بردند. رئیس شورای راهبری دولت چهاردهم در گفت وگو با خراسان در مورد برخی نام ها که برای برخی وزارتخانه ها مطرح و حاشیه ساز شده، به صراحت گفت: من شخصا نامزدها را نمی شناسم و هیچ ترجیحی برایم نداشته و از هیچ کس برای هیچ مسئولیتی پشتیبانی نکرده ام. تنها از یک رای خودم  استفاده کرده ام و در جلسات خارج از شورای راهبری نیز بر اساس احترام به نظر کارشناسی و خرد جمعی صرفا بر گزینه های کمیته‌ها و شورای راهبری تاکید کرده‌ام.

خراسان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها