آخرین لابی ها برای پاستور

کد خبر: 1307189

درحالی که به شمارش معکوس برای اعلام لیست کابینه نزدیک شده ایم، دهقان و فتاح حضورشان در دولت چهاردهم را رد کردند، شنیده های خراسان از گزینه های پزشکیان برای وزارتخانه ها را بخوانید

آخرین لابی ها برای پاستور

پنج روز دیگر از مهلت دو هفته ای مسعود پزشکیان برای ارائه فهرست 19نفره وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم به مجلس شورای اسلامی باقی مانده و هنوز مشخص نیست دقیقا چه افرادی این شانس را پیدا می کنند که با رای اعتماد بهارستان به پاستور راه یابند. با این حال رسانه ها هر روز گمانه زنی های جدیدی از احتمالات کابینه منتشر می کنند که به نظر می رسد برخی قطعی و برخی هم هنوز تا قطعی شدن فاصله دارند که می‌توان از آن‌ها به عنوان احتمالات یاد کرد . یکی از نکاتی که باعث شده همچنان لیست نهایی بسته نشود استعلامات هر گزینه از سوی نهادهای نظارتی است که هنوز به صورت کامل دریافت نشده و قانون می‌گوید بدون رسیدن جواب مثبت استعلام نمی توان افراد را منصوب کرد . محمد جواد ظریف رئیس شورای راهبری دولت چهاردهم در این خصوص به خبرآنلاین گفته است: فشاری از سوی نهادهای نظارتی نیست بلکه یکی از مقررات کشور این است که برای همه کسانی که قرار است وزیر و یا معاون رئیس جمهور شوند، باید استعلام امنیتی صورت بگیرد. البته این فرایند مخصوص ایران هم نیست و در کشورهای دیگر هم وجود دارد و به آن security clearance می‌گویند. در آمریکا هم وجود دارد یعنی باید صلاحیت امنیتی افراد مشخص شود و این استعلام‌ها شکل بگیرد.وی تاکید کرد : در مجموع آن ها با رد کردن یا پذیرفتن استعلام نمی‌توانند در شکل کابینه تغییر ایجاد کنند، به این ترتیب که اگر فردی مشکل داشته باشد، آقای رئیس جمهور این حق را دارد که فرد دیگری را تعیین کند و همین کار را هم خواهد کرد لذا آن ها نمی‌توانند فردی را برای کابینه رئیس جمهور تعیین کنند.در ادامه گزارش سعی کردیم به برخی احتمالات قوی تر بپردازیم و در کنارش احتمالات ضعیف تر را نیز بررسی کنیم.

ظریف: عراقچی سیاست‌ها و روش اجرای خود را خواهد داشت

به نظر می رسد قطعی ترین گزینه در دولت چهاردهم عباس عراقچی برای وزارت امورخارجه باشد که حالا همه قبول کرده اند گزینه محتمل دیگری وجود ندارد. شنیده های خراسان حاکی است با توجه به این که وزارت خارجه از جمله وزارتخانه‌هایی است که باید موافقت رهبر انقلاب هم اخذ شود، عباس عراقچی در این حوزه نیز مشکل چندانی ندارد. روز گذشته محمد جواد ظریف، یار قدیمی عباس عراقچی در گفت‌وگویی با خبرآنلاین در پاسخ به این نقد منتقدان که وزارت خارجه عراقچی ادامه وزارت ظریف خواهد بود واکنش نشان داد و گفت: سیاست‌های جمهوری اسلامی، در وزارت خارجه دنبال می شود و آقای عراقچی مجری بسیار خوبی برای سیاست‌های جمهوری اسلامی بوده و در آینده هم خواهند بود. آقای عراقچی، آقای عراقچی است و ظریف هم ظریف است. او سیاست‌ها و روش اجرای خود را خواهد داشت نه الزاما روش اجرای بنده را .یکی دیگر از احتمالات نزدیک به قطعیت موضوع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که اگرچه گزینه های متعددی مطرح بودند اما سرانجام بر روی سید عباس صالحی وزیر ارشاد دولت روحانی و رییس فعلی موسسه اطلاعات جمع بندی صورت گرفته و به احتمال بسیار زیاد وی سکان این وزارت خانه مهم را در دست می گیرد .دیگر گزینه نزدیک به قطعی موضوع حضور سید رضا صالحی امیری در وزارت ورزش و جوانان است. وی در دولت روحانی وزیر ارشاد بود و چندین سال هم ریاست کمیته ملی المپیک را بر عهده داشت . صالحی امیری در دوران انتخابات هم از همراهان پزشکیان محسوب می شد . در این وزارت خانه همچنان نام هایی از جمله امیرخادم و تندگویان به گوش می رسد. دیگر گزینه محتمل ریاست علیرضا تابش بر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که ظاهرا در آستانه قطعیت است. تابش رئیس کمیته فرهنگ و ارشاد را در هفته های قبل بر عهده داشت . با وجود این، همچنان نام عزت ا... ضرغامی نیز در میان است. یکی از گزینه هایی که به نظر می رسد از دولت شهید رئیسی در دولت پزشکیان باقی بماند عباس علی آبادی وزیر صمت دولت سیزدهم است که ظاهرا گزینه اصلی برای وزارت نیروست . این موضوع با انتقاد عباس عبدی از حامیان اصلاح طلب رئیس جمهور روبه‌رو شد. وی در توئیتی گلایه آمیز نسبت به طیب نیا مشاور عالی رئیس جمهور نوشت: درباره انتخاب وزرا حساسیت زیادی ندارم چون دست آقای پزشکیان خیلی باز نیست پس ایشان باید اعتماد کند. از جمله اگر آقای علی‌آبادی برای نیرو معرفی شود به واسطه حمایت کامل مشاور عالی آقای رئیس‌جمهور است و مسئولیت وضعیت آینده برق را آقای مشاور پیشاپیش از طریق این حمایت پذیرفته‌اند.

پاسخ فتاح به پزشکیان: در ستاد اجرایی می‌مانم

با این حال تا دو روز قبل فتاح مهم ترین رقیب علی آبادی محسوب می شد اما بیانیه روز گذشته فتاح نشان داد وی با وجود دریافت این پیشنهاد از سوی رئیس جمهور، ترجیح داد تا در ستاد اجرایی فرمان امام باقی بماند. او در متنی نوشت: از حسن نظر و اعتماد رئیس‌جمهور محترم جناب آقای دکتر پزشکیان قدردانی می‌کنم. إذن ادامه خدمت در سنگر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) موجب افتخار است. با عزمی راسخ و با تمام توان در راستای اجرای منویات رهبر انقلاب و همچنین حمایت مؤثر از دولت چهاردهم، خدمتگزار مخلص مردم خواهم ماند.اما شنیده های خراسان حاکی است مهم ترین گزینه ها برای وزارت علوم تحقیقات و فناوری عبارتند از: نیلی‌احمدآبادی،  جعفر توفیقی و علی اکبر صالحی که نیلی‌احمدآبادی؛ جدی‌ترین گزینه است.همچنین برای وزارت آموزش و پرورش گزینه هایی همچون جواد حسینی، عمادی و رضوان حکیم زاده مطرح شده اند  و برای بنیاد شهید نیز نام هایی همچون سعید اوحدی، جعفرزاده ایمن آبادی و شجاع پوریان به گوش می رسند. مجید انصاری و سردار علایی برای وزارت کشور و مصطفی پورمحمدی و اسماعیل خطیب وزیر فعلی اطلاعات برای وزارت اطلاعات در دولت چهاردهم مطرح هستند .برای وزارت اقتصاد مهم ترین گزینه تا امروز عبدالناصر همتی است که از حمایت طیب نیا هم برخوردار است و نام حجت میرزایی نیز به گوش می رسد .در مورد سازمان انرژی اتمی تقریبا محمد اسلامی قطعی شده و به نظر می رسد یکی از گزینه‌های ابقا از دولت سیزدهم خواهد بود .در مورد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، مهم ترین گزینه دکتر ظفرقندی است و رئیس کرمی هم مطرح است. برای سازمان حفاظت از محیط زیست هم خانم شینا انصاری نامش به گوش می‌رسد اما دو وزارتخانه مهم و پولدار همچنان سرنوشت نامعلومی دارند و رقابت برای رسیدن به بالاترین طبقه آن ها در جریان است .در وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی صحبت از میدری، کبیری، محسنی بندپی و تقوی نژاد است ولی هیچ افق روشنی برای آینده این وزارت خانه وجود ندارد. در وزارت نفت نیز ابهامات زیاد است و از اسحاق جهانگیری با سابقه تا امین نژاد جوان اما مدیر موفق نفتی به گوش می رسند. حتی نام نوذری یکی از وزرای نفت احمدی نژاد نیز شنیده

می شود .در این بین،حسین دهقان، رئیس بنیاد مستضعفان گفت: به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی مسئولیتی را که مقام معظم رهبری در بنیاد مستضعفان به بنده سپردند رها نخواهم کرد.به نظر می رسد به شمارش معکوس برای اعلام لیست کابینه نزدیک شده ایم و ممکن است امروز یا شنبه این فهرست منتشر شود. ساعات آخر بستن لیست، داغ‌ترین ساعات لابی برای حضور در پاستور است و پزشکیان در نهایت باید تصمیم بگیرد چه کسانی می توانند همکاران ارشد او در دولت چهاردهم باشند . از لحظه تقدیم نامه پیشنهادی وزرا به مجلس شورای اسلامی ، نمایندگان یک هفته زمان دارند تا اسامی را در کمیسیون های تخصصی بررسی کرده و سپس جلسات رای اعتماد نظر نهایی خود را اعمال کنند.

خراسان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها