شرکای رسانه ای جنایت رفح

کد خبر: 1294453

طی هفته های گذشته، شاهد روایتگری ساده انگارانه و سهل انگارانه رسانه های غربی در قبال جنایات تمام عیاری هستیم ک در رفح رخ می دهد.

شرکای رسانه ای جنایت رفح

گروه بین‌الملل سایت فردا - حنیف غفاری: اگرچه بمباران پناهگاههای محل اسکان آوارگان فلسطینی در رفح توسط صهیونیستها و با حمایت مطلق میدانی آمریکا صورت گرفته است، اما نباید شرکای رسانه ای و تبلیغاتی نتانیاهو را در این معادله خونین نادیده انگاشت یا از یاد برد. طی هفته های گذشته، شاهد روایتگری ساده انگارانه و سهل انگارانه رسانه های غربی در قبال جنایات تمام عیاری هستیم ک در رفح رخ می دهد. به عنوان مثال، یورونیوز و دویچه وله از زمان تهاجم اخیر صهیونیستها به رفح، تلاش کرده اند آن را عملیاتی بی اهمیت و مقطعی جلوه دهند.به عبارت بهتر، رسانه های غربی در صدد القای این گزاره کاذب به افکار عمومی دنیا هستند که هنوز جنگ رفح اتفاق نیافتاده است! 

فراتر از آن، هنوز افکار عمومی جهان به یاد دارد که درماه دوم جنگ و پس از شهادت هزاران فلسطینی، اولاف شولتس صدراعظم آلمان چگونه نسل کشی آشکار در نوار غزه را مصداق دفاع مشروع صهیونیستها از حقوق خود قلمداد کرد! در آن زمان یورونیوز، با آب و تاب فراوان ادعای شولتس را به مثابه یک "گزاره صحیح" مورد توجه و تاکید قرار داد. درجریان اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نیز یورونیوز چنین خیزشی را مصداق عینی یهودستیزی دانسته و در مقابل، از ورود پلیس به دانشگاه و سرکوب و دستگیری دانشجویان معترض حمایت کردند.در چنین شرایطی اعتراض ریاکارانه و بی خاصیت کارکنان نهادهای رسمی اتحادیه اروپا نسبت به جنایت وقیحانه و دهشتناک اخیر صهیونیستها در اردوگاه وارگان فلسطینی در رفح،  چیزی جز تمسخر افکار عمومی دنیا نیست. 

جوزف بورل و دیگر مقامات اروپایی در برابر واقعه ای موضع گیری می کنند که خود  در خلق ، استمرار و تثبیت آن دخیل بوده اند.بهتر است یورونیوز و دیگر رسانه های اروپایی باید در برهه کنونی  به سوالات مهم تری از جمله نقش نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی کشورهای آلمان و فرانسه در میدان نسل کشی غزه و مبادلات پنهانی و غیر رسمی غرب و صهیونیستها در حوزه لجستیک و تسلیحاتی پاسخ دهند.مهم ترین کارویژه رسانه های اروپایی ،  تقلیل سطح اعتراضات ضد صهیونیستی در غرب و متعاقبا، رادیکال و غیر منطقی جلوه دادن اعتراضات غیورانه دانشجویی است. این دور باطل رسانه ای در اروپا در طول سالها و دهه های اخیر، مورد تایید دو جریان سنتی سوسیال ددموکرات و محافظه کار بوده است. با این حال جنگ غزه تبدیل به یک نقطه عطف تاریخی در آگاهی عمومی مردم کشورهای اروپایی و آمریکا شده و اصلی ترین خروجی این آگاهی جمعی، در هم شکستن منظومه رسانه ای غرب خواهد بود.آنچه اخیرا در رفح رخ داد، نقطه آشکارساز همپوشانی مطلق رسانه ها و جریانات قدرت سخت و نرمم در اروپاست. طی سالها و دهه های اخیر بارها پیوستگی این اضلاع به اثبات رسیده است. رسانه های غربی مدعی استقلال تحلیلی و خبری خود بوده و گردش آزادانه اطلاعات را شاخصه اصلی فعالیت خود تلقی می کنند، با این حال چنین ادعای وقیحانه و مضحکانه ای بارها در بزنگاههای مهم تاریخی و بین المللی( ازجمله در برهه کنونی که شاهد اوج گیری جنگ غزه هستیم) به چالش کشیده و ابطال شده است. 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها