تکرار ادعاهای سیاسی گروسی درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ضمن تکرار ادعاهای سیاسی و تحریکآمیز درباره برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان مدعی شد که ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای موردنیاز برای تولید سلاح اتمی، چند هفته فاصله دارد.
«رافائل گروسی» در گفتوگو با شبکه آلمانی دویچهوله عنوان داشت: این بدان معنا نیست که ایران در این مدت زمان، سلاح هستهای خواهد داشت. وی تصریح کرد که هرچند غنیسازی اورانیوم در سطح بالا مایه نگرانی است، اما نمیتوان به این نتیجه مستقیم رسید که ایران دارای سلاح هستهای است. مدیرکل آژانس توضیح داد: «یک کلاهک هستهای فعال، به چیزهای دیگری به غیر از تولید مواد شکافتپذیر نیاز دارد.»
مدیرکل آژانس همچنین به تدابیر جبرانی ایران تحت برجام اشاره و ادعای کاهش دسترسیهای آژانس به مراکز اتمی ایران را تکرار کرد. وی مدعی شد: «من بارها به همتایان ایرانی خود گفتهام که ما دسترسی و دید لازم را که به اعتقاد من باید ضروری باشد، نداریم و این مسئله باعث گمانهزنی (درباره برنامه اتمی ایران) میشود.» وی مدعی شد: «وقتی همه اینها را کنار هم میگذارید، مطمئناً با علامت سؤالهای زیادی روبهرو میشوید.»
گروسی در بخش دیگری از این گفتوگو، ضمن تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی درباره فعالیتهای اتمی کشورمان افزود که این مسئله محور مذاکرات وی با مقامهای ایران است.
گروسی نزدیک به پنج سال است که ادعاهایی را به واسطه اطلاعات و ادعاهای غیرمستند علیه برنامه هستهای کشورمان مطرح میکند. این ادعاها ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد که با هدف امنیتیسازی پرونده هستهای ایران در اختیار رسانهها و مقامات آژانس قرار میگیرد. جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال اسفند گذشته در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران، به صورت داوطلبانه با فعالیتهای راستیآزمایی و نظارت بیشتر بازرسان این سازمان، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد. در پی این توافق (موسوم به بیانیه ۴ مارس) جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و با تعاملات انجامشده از ابتدای سال جاری تاکنون، ایران و آژانس پیشرفت قابل ملاحظهای در ارتقاء همکاریهای خود طبق بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ داشتهاند. در نتیجه این روند چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شده، گفت وگوها و تعاملات ایران و آژانس افزایش یافته و گفت وگو در مورد حل و فصل موضوعات فنی دیگری در جریان است.
مدیرکل آژانس درباره تهدید ادعایی رژیم صهیونیستی برای تجاوز به تاسیسات اتمی ایران تصریح کرد که چنین اقدامی «خلاف مقررات بینالمللی» و «ممنوع» است.
وی با اشاره به ادبیات مشابه وزیر کابینه رژیم صهیونیستی درباره حمله اتمی به غزه افزود: من معتقدم عادی سازی ادبیات در مورد سلاحهای هستهای، کاملاً تاسف بار است. ما پیمانی تحت عنوان عدم اشاعه تسلیحات هستهای داریم که از بروز جنگ اتمی و شرایطی که غیرقابل کنترل باشد جلوگیری میکند.
او درباره برخی گزارشهای ادعایی پیرامون مذاکرات پشت پرده میان ایران و آمریکا برای از سرگیری اجرای توافق سال ۹۴ هم گفت: این سؤال را باید ایالات متحده و ایران پاسخ دهند اما آژانس همواره بر لزوم گفتوگو تاکید کرده است.
گروسی سپس ادامه داد: چیزی که من به آن علاقه دارم گفتوگوی میان ما، یعنی آژانس و ایران است، زیرا موارد زیادی وجود دارد که باید روشن شود و به همین دلیل است که به زودی به تهران سفر خواهیم کرد. وی با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه اتمی کشورمان مدعی شد که پیام او در این سفر، این است که ایران باید برای حل و فصل مسائل پادمانی بیشتر همکاری کند.
به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که همکاریها با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب توافقنامه جامع پادمانی جریان دارد و این سازمان باید بدون جانبداری، مسائل باقیمانده را حل و فصل کند. محسن نذیری اصل سفیر کشورمان نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین چندی پیش به ایرنا گفت: از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران تنها راه تداوم همکاریهای داوطلبانه، ترسیم یک چشمانداز مشخص از همکاریها و ارائه اطمینان به ایران است.
کیهان
دیدگاه تان را بنویسید