نوبت اعتراف صهیونیستها به «اشتباه محاسباتی» رسید
با گذشت چند روز از عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی ترکشهای روانی این عملیات موفقیتآمیز همچنان مقامات نظامی و سیاسی تلآویو را درگیر کرده است.
با گذشت چند روز از عملیات موشکی و پهپادی ایران به سرزمینهای اشغالی، صهیونیستها تازه به این فکر افتادهاند که در محاسباتشان نسبت به قدرت نظامی ایران دچار اشتباه شده بودند و انتظار اینگونه واکنش را نداشتند و لذا خواستار عدم پاسخ اسرائیل به عملیات اخیر شدهاند تا از ضربات مهلک ایران در امان بمانند. غربیها هم که به عواقب سرشاخ شدن با تهران آگاهند، برای اینکه به صهیونیستها دلگرمی داده و آنها را راضی نگه دارند، به سناریوی منسوخ شده تحریم روی آوردهاند.
با گذشت چند روز از عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی ترکشهای روانی این عملیات موفقیتآمیز همچنان مقامات نظامی و سیاسی تلآویو را درگیر کرده است. به گزارش شبکه المیادین، طی روزهای گذشته محافل رسانهای به ویژه روزنامههای رژیم صهیونیستی با انتشار گزارشهای مختلف به قدرت نظامی ایران و ضعف این رژیم که در عملیات وعده صادق نمایان شد، اذعان کردند. در این میان مقامات کنونی و سابق رژیم صهیونیستی نیز با اظهارنظرهایی بر قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران صحه گذاشتهاند. متان ولنایی، معاون سابق وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و ژنرال نیروهای ذخیره ارتش این رژیم روز چهارشنبه اذعان کرد: «این تصور ما که میتوانیم مانع حماس و ایران شویم و در برابر آنها قدرت بازدارندگی داشته باشیم اشتباه بود.» روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز اذعان کرد که پایگاه هوایی «نواتیم» هدف حمله موشکهای ایران قرار گرفته است. برخی منابع پیشتر اعلام کرده بودند که کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل زمانی که حمله به کنسولگری ایران در دمشق را طراحی کرد، تصور نمیکرد که ایران در واکنش به این جنایت پاسخ قاطعی نشان دهد و به همین خاطر دچار اشتباه محاسباتی شدند. اما عملیات سپاه پاسداران به صهیونیستها اولتیماتوم داد که قبل از هرگونه اقدام نسنجیده علیه منافع جمهوری اسلامی همه عواقب آن را در نظر بگیرند، چرا که دوران بزن در رو تمام شده است. عملیات گسترده و ترکیبی ایران، مقامات صهیونیستی را به وحشت انداخته و تلاش میکنند سران تلآویو را از اقدام مقابله به مثل بازدارند.
در این رابطه، ایهود اولمرت، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی دیروز به رادیو ارتش این رژیم گفت: ما انگیزهای برای محدود کردن یا ممانعت از احتمال توسعه این جنگ داریم. ما روز شنبه با کمک کشورهایی مانند امریکا، انگلیس، فرانسه و چند کشور عربی بهطور قابلتوجهی با حملات ایران مقابله کردیم که بسیار مهم است و به نظر من این یکی از شگفتانگیزترین دستاوردهای نظامی اسرائیل تا به امروز بوده است.» اولمرت همچنین در ادامه اظهاراتش ادعا کرد: بنابراین، من فکر میکنم ما به آنچه نیاز داشتیم دست یافتیم، نه از طریق اقدامات خصمانه یا تنبیهی، ما آنها را با روشی قوی مجازات کردیم که در سراسر جهان طنینانداز خواهد شد. نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفت: «پاسخ دردناک علیه ایران منجر به دور دیگری از حملات آنها و ضد حملات ما خواهد شد که دقیقاً همان چیزی است که ما میخواهیم از آن جلوگیری کنیم.» ترس صهیونیستها از پاسخ به عملیات موشکی ایران، درحالی است که مقامات تهران در روزهای اخیر هشدار دادهاند هرگونه اقدامی علیه تمامیت ارضی و منافع ایران در منطقه پاسخ دردناکی به همراه خواهد داشت و لذا سران تلآویو دچار سردرگمی شدهاند و از تصمیمگیری درباره نوع واکنش به عملیات سپاه پاسداران درمانده شدهاند.
سناریوی منسوخ شده غرب
امریکا و اروپاییها هم که به عواقب تشدید تنشها با ایران پی بردهاند، برای اینکه صهیونیستها را راضی نگه دارند تا از واکنش نظامی جلوگیری کنند گزینههای منسوخ شده خود را دوباره روی میز گذاشتهاند. جک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا سهشنبه شب گفت که واشینگتن طی روزهای آتی تحریمهای جدیدی را علیه ایران اعمال خواهد کرد. به گزارش رویترز، سالیوان گفت که این تحریمها برنامه موشکی و پهپادی و سازمانها و نهادهایی را که از سپاه پاسداران و وزارت دفاع ایران پشتیبانی میکنند در بر خواهد گرفت و واشینگتن انتظار دارد متحدانش نیز از این اقدام امریکا پیروی کنند. سالیوان افزود: «به توسعه پدافند هوایی و موشکی خود در خاورمیانه برای مقابله و سرکوب توانایی موشکی و پهپادی ایران ادامه خواهیم داد.»
دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس هم که برای دلگرمی و تقویت روحیه سران رژیم صهیونیستی در پی پاسخ تنبیهی ایران به سرزمینهای اشغالی سفر کرده، گفت: ما باید در کنار اسرائیل بایستیم و دیدگاهمان را درباره گام بعدی روشن کنیم. به گزارش الجزیره، وی پس از دیدار با رئیس رژیم صهیونیستی گفت: «مشخص است که اسرائیلیها در حال تصمیمگیری برای اقدام هستند. امیدواریم که اقدام آنها تا جاییکه ممکن است باعث تشدید نشود و همانطور که گفتم، هوشمندانه و در عین حال قوی باشد.» کامرون گفت: «ما خواهان وضع تحریمهای هماهنگ علیه ایران هستیم. بریتانیا در چارچوب نظام تحریمی خود، سپاه پاسداران و دهها نفر در ایران را تحریم کرده است، اما به نظرم ما میتوانیم اقدامات بیشتری را صورت دهیم تا نشان دهیم که در یک جبهه هستیم.» تحریمهای جدید درحالی است که در چهار دهه گذشته این رویه نتوانسته جلوی پیشرفت نظامی ایران را بگیرد و پس از عملیات موشکی و پهپادی، غرب و صهیونیستها برای اولین بار به طور عملی بخشی از توان زرادخانه جمهوری اسلامی را لمس کردند.
منبع: روزنامه جوان
دیدگاه تان را بنویسید