چوب خط اظهارات جنجالی مولوی عبدالحمید
مواضع ساختارشکنانه امام جماعت مسجد مکی آنقدر مختلف و متعدد است که سئوال جدی را بوجود آورده که عبدالحمید در چه پازلی ایفای نقش میکند و تریبون وی به صدای چه کسانی تبدیل شده است؟
طرح حمایت از بهائیان، صلح با اسرائیل، برگزاری رفراندوم با دخالت خارجیها، اعلام زودهنگام عید فطر در منطقه بلوچستان با ادعای چشمهای قویتر از تلسکوپ، انتقاد از اعدام قاچاقچیان زنان و مواد مخدر و ... از جمله مواضع و محورهایی بوده که مولوی عبدالحمید را مورد توجه رسانههای بیگانه خصوصا ضدانقلاب قرار داده است. وی اخیرا اظهار نظر خاص دیگری هم در خصوص گفت و گو با گروهک تروریستی جیش الظلم آن هم پس از انجام یک عملیات تروریستی دیگر توسط این گروهک تروریستی داشته است. این درحالی است که افکارعمومی هنوز در خصوص مواضع وی درباره صلح با اسرائیل کنار نیامده بود. هر چند بعد از این اظهارات نیز بازهم شاهد اقدامات تروریستی دیگر از سوی این گروهک بودیم. این مواضع آنقدر مختلف و تعداد آن زیاد شده است که سئوال جدی را بوجود آورده که عبدالحمید در چه پازلی ایفای نقش میکند و تریبون وی به صدای چه کسانی تبدیل شده است. نکته حائز اهمیت اینکه برخی از کارشناسان و فعالان رسانهای و مجازی مطرح میکنند با اینکه امام جماعت مسجد مکی موضوع گفت و گو با تروریستهای جیش الظلم را به بهانه ایجاد امنیت مطرح کرده اما خود وی مواضعی داشته که مخل امنیت شده و ریشه و پایه برخی التهابات در این منطقه بوده است. به نظر میرسد بازخوانی این اظهارات جنجالی میتواند ماهیت تحرکات وی را به خوبی نمایان کند.
گفت وگوی با تروریستهای جیش الظلم
مولوی عبدالحمید در مسجد مکی زاهدان اظهار داشت: «ما همیشه از ناامنی هراس داریم و با خونریزی موافق نیستم.» او تاکید کرد که همیشه معتقد است که «گفتگو مشکلات را حل میکند و نه گلوله.»مولوی عبدالحمید به مسئولان گفت: «به مخالفانتان گوش کنید. با کسی که تند است هم بنشینید و گفتگو کنید. گفتگو مشکلات را حل میکند. گوشها را شنوا کنید، چشمها را بینا کنید.»
حمایت از تشکیل دولت اسرائیلی
امام جماعت مسجد مکی با ادعای این که «چاره بحران خاورمیانه، تشکیل دو دولت مستقل است، نه نابودی اسرائیل»، از حماس به خاطر حمله به غیرنظامیان انتقاد کرد و گفت چشمبسته از گروههای اسلامی حمایت نمیکند.(آبان 1402)
حمایت از بهائیان
وی با بیان اینکه "اگر نسلهای گذشته مذاهبی مانند بهائیان هم مرتد شمرده میشدند، نباید این حکم را به نسل جدید تسرّی داد و در حق آنان تبعیض قائل شد"، مدعی شده است که "بهائیها حقوق انسانی و حقوق شهروندی دارند و اگر کسی خدا را هم قبول نداشته باشد، حقوق انسانی دارد. اینکه در گذشته یکی از اسلام برگشته و به راه دیگری رفته یا ختم نبوت را انکار کرده، آن گذشته است و نسل جدیدی آمده که نمیتوان آنها را مرتد دانست." (دیماه 1401)
تبریک به نرگس محمدی
حساب کاربری مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در شبکه ایکس، اهدای جایزه صلح نوبل به نرگس محمدی را تبریک گفت و نوشت که او «در مسیر عدالتخواهی و حقوق و کرامت انسانی حبسهای طولانی، تهدیدها و مشکلات طاقتفرسایی را تحمل کرده است.»(مهرماه 1402)
حمایت از طالبان درماجرای حق آبه سیستان
امام جماعت مسجد مکی زاهدان از رئیس جمهور انتقاد کرد که چرا طالبان را ناراحت کرده و گفت: «رئیسجمهور در رابطه با حقابه صحبتهای تندی کرده است و از آنطرف مسئولان افغانستان نیز مقداری روی این موضوع ناراحت شدهاند. بهتر است این موضوع از طریق گفت وگو حل و فصل شود.»مولوی عبدالحمید یکبار دیگر نیز از طالبان حمایت کرده بود که در همین راستا کانون مدافعان حقوق بشر، در شهریور ۱۴۰۰ اعلام کرد که در اعتراض به حمایت مولوی عبدالحمید از گروه طالبان، جایزه «تلاشگر حقوق بشر» که دیماه سال ۹۳ عبدالحمید داده بود را پس میگیرد.در بیانیه این کانون تاکید شده است که مواضع امام جمعه اهل سنت زاهدان «در تضاد با موازین حقوق بشر و صلح پایدار جهانی» بوده و آقای عبدالحمید به تذکرات نیز توجه نکرده است. (اردیبهشت 1402)
خوبی اسرائیلیها!
امام جماعت مسجد مکی در اظهارات دیگری به دفاع از آنچه خوبیهای اسرائیل(!) میدانست پرداخت و در نماز جمعه ۲۷ مرداد 1402 گفت: «ما از بدیها و ظلم آمریکا و اروپا و اسرائیل متنفر باشیم، اما چرا خوبیهای آنها را نگیریم؟! چیز تعجببرانگیز در اعتراضات اخیر اسرائیلیها علیه حکومت این بود که در این اعتراضات هیچکسی از مردم کشته نشد. نیروهای اسرائیلی فلسطینیها را میکُشند اما ملت خودشان را نمیزنند، ملت با غیرملت فرق میکند.» (مرداد 1402)
رفراوندوم با حضور خارجیها
مولوی عبدالحمید امام جماعت مسجد مکی زاهدان که در هفتههای اخیر با تحریکات خود به ناامنی در سیستان و بلوچستان دامن زده، در خطبههای نماز جمعه خواستار برگزاری رفراندوم با حضور ناظران بینالمللی در جمهوری اسلامی شده، این در حالی است که پیشنهاد رفراندوم آن هم با حضور ناظران بین المللی مخالف استقلال کشور است.( آبان 1401)
سخنرانی علیه راهپیمایی اربعین
امام جماعت مسجد مکی زاهدان، (شهریور 1402) در سخنانی که مورد استقبال شبکههای معاند بیگانه ازجمله شبکه صهیونیستی اینترنشنال قرار گرفت، مدعی شد: «وقتی ما بعضی از آمارها را میبینیم حیران میشویم که برای بعضی از مراسمات مذهبی که در صدر اسلام و در حیات طیبه و سیرۀ آن حضرت صلیاللهعلیهوسلم و در سیرۀ حضرت علی و حضرت حسن و حضرت حسین و حضرت زهرا و حضرت خدیجه نبودهاند، میلیاردها هزینه میکنند.»او افزود: «وزیر کشور گفته بود که ۳هزار میلیارد برای مراسم مذهبی که در پیش است هزینه میشود و این را برای مهمانان داخلی و خارجی این مراسم هزینه میکنند. غذا و امکانات و دارویی که برای این مراسم صرف میشود که حدوحساب ندارد. در کشوری که ملت خودش در تهیه دارو با مشکل مواجه است و مجبور است یک آمپول را از بازار آزاد با قیمت گزاف تهیه کند آیا منصفانه و درست است که هزاران میلیارد برای فقط یک مراسم مذهبی آنهم از بیتالمال ایران و ملت نیازمند و محتاج ایران، هزینه شود؟» (شهریور 1402)
انتقاد از اعدام قاچاقچیان زنان و مواد مخدر
مولوی عبدالحمید در خردادماه سال گذشته در اظهاراتی بیان کرد: «با این همه اعدامهای بیرویه و فراوان و این همه تبعیض و نابرابری، چرا از خانه ملت صدایی بلند نمیشود؟ اگر نماینده نتواند بر اینها نظارت کند پس در مجلس چهکار میکند؟ بسیاری از معترضان را در ماههای گذشته زدند و کشتند. بگذارید آب و برق و راه نداشته باشیم، اما شرف و حیثیت این ملت معترض حفظ شود.»حال اینکه در هفته قبل از این اظهارات مجازات هایی شامل حال سه تروریستی که در محله خانه اصفهان به مردم و نیروهای حافظ امنیت با کلت و کلاش حمله کردند و سه نفر را کشتند، اعدام ۶ قاچاقچی عمده مواد مخدر و اعدام رئیس یک باند بینالمللی قاچاق زنان شد. (خرداد 1402)/فارس
دیدگاه تان را بنویسید