انتخابات در ایران الگوی صداقت و سلامت
با وجود گذشت چند روز از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان، همچنان در بین مردم و رسانهها بحث و گفتوگو و پرداختن به موضوع انتخابات ادامه دارد. انتخاباتی که یکبار دیگر پیشبینیهای متوهمانه و تلاشهای دلسردکننده شاید یکساله رسانههای معاند و دشمنان این ملت برای زمینهسازی مشارکت زیر 20 درصد را به باد داد.
با وجود گذشت چند روز از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان، همچنان در بین مردم و رسانهها بحث و گفتوگو و پرداختن به موضوع انتخابات ادامه دارد. انتخاباتی که یکبار دیگر پیشبینیهای متوهمانه و تلاشهای دلسردکننده شاید یکساله رسانههای معاند و دشمنان این ملت برای زمینهسازی مشارکت
زیر 20 درصد را به باد داد. تلاشهایی که در یک سال اخیر تشدید شده بود وگرنه این خط القایی و جنگ روانی و تبلیغی شبهه رسانههای آلت دست دشمنان این ملت و سرزمین سالهاست که هر روز ساعتها در بیش از 200 شبکه فارسیزبان و با بهکارگیری پرحجم شبکههای اجتماعی و هرگونه امکان و فرصت دیگر ادامه داشته است و دارد.
علاوهبر فعالیتهای روزمره و پرحجم این شبکه رسانهای، هر بار که قرار است در کشورمان انتخاباتی برگزار شود و مردم برای تعیین تکلیف اداره کشور از طریق انتخاب نمایندگان مجلس یا رئیسجمهور و... پای صندوقهای رای بیایند، این فعالیت رسانهای و جنگ تبلیغی علیه این ملت بهطور چشمگیری افزایش مییابد و تبدیل به کار ویژه گردانندگان این شبکههای وابسته میشود.
در این راه بیان تکراری برخی اتهامات بیپایه برای زیر سؤال بردن اصل و سلامت و تاثیر انتخابات در ایران یک خط مشترک برای به تردید انداختن مردم و بازداشتن آنها از مشارکت در انتخابات بوده است. اما هر بار مشارکت قابل توجه مردم و نشان دادن اعتماد به سلامت و تاثیر انتخابات در کشورمان برگ دیگری بر دفتر ناکامی دشمنان افزوده است.
شاید بتوان پروژه بودن این اتهامات بیپایه به نظام انتخاباتی جمهوری اسلامی ایران را با مرور شبههآفرینی و تردیدپراکنی در خصوص نتایج مشارکت با شکوه مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 بهتر متوجه شد. آنجا که بدون سند و به دروغ و در شرایطی که فاصله رای رئیسجمهور منتخب با نفر دوم بیش از 11 میلیون رای بود، دشمنان و معاندین از طریق رسانههای متنوع خود و کمک پادوهای داخلی پروژه فتنهانگیزی، در اقدامی برنامهریزی شده از قبل به دروغ تقلب و دستکاری در نتایج دامن زدند.
دروغی که آنقدر پرحجم بود که چند روزی برخی از مردم فریبخورده را نیز همراه خود کرد، مردمی که خیلی زود متوجه اصل ماجرا و دروغ بودن ادعای تقلب شدند و از سران فتنه و زمین طراحیشده دشمن فاصله گرفتند. آن روز کسانی برای خدشه به
رای ملت تلاش میکردند و در مقابل نظام و در راس همه رهبر انقلاب با همه وجود پای صیانت از رای مردم ایستادند چون بهواقع میزان را رای مردم میدانستند.
دیری نگذشت که برخی عناصر دخیل در فتنه اعتراف کردند که هیچگونه تقلبی در انتخابات سال 88 رخ نداده و اساساً امکان تقلب و تغییر آرا در انتخاباتی با سازوکار انتخابات در ایران ممکن نیست، از اعتراف «تاجزاده» که خود زمانی مسئولیت برگزاری انتخابات در دولت اصلاحات را داشت تا «ابطحی» که در جلسه دادگاه اعتراف کرد تقلب اسم رمز فتنه بود و از همه مهمتر اعتراف رئیس دولت اصلاحات در دیدار با جمعی از دانشجویان به اینکه «معتقد نیست در انتخابات تقلب صورت گرفته است»؛ اعترافی که صوت آن نیز موجود است اما هیچگاه این اعتراف از سوی او علنی نشد.
اینجا نیز یکبار دیگر سلامت انتخابات و صداقت مسئولان جمهوری اسلامی ثابت شد و روسیاهی ماند برای سران فتنه و معاندان و دشمنان طراح این سناریو.
این ایستادگی پای رای مردم را چند سال پیش از این هم رهبر معظم انقلاب به صراحت نشان داده بودند. آنجا که در آستانه برگزاری انتخابات مجلس هفتم، تلاشها و زمزمههایی برای تاخیر در برگزاری آن انتخابات از سوی برخی سیاسیون و محافل سیاسی مطرح میشد، همان زمان ایشان در دیدار با جمعی از مردم در 15 بهمن سال 1382 انتخابات را مظهر حضور و قدرت مردم در اداره کشور برشمردند و قاطعانه فرمودند: «انتخابات مجلس حتی بدون یک روز تاخیر، در اول اسفند برگزار خواهد شد.»
سالها بعد در جریان حضور پرشور مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 وقتی آقای روحانی رئیسجمهور منتخب در عرصه رقابت انتخاباتی با کمتر از یک درصد رای بیشتر از حد نصاب توانست
بر کرسی ریاست قوه مجریه بنشیند، یکبار دیگر سلامت انتخابات و تلاش صادقانه و میلیمتری نظام و برگزارکنندگان انتخابات برای امانتداری و صیانت از رای مردم بهطور ویژه به اثبات رسید تا باز هم روسیاهی سران فتنه تشدید شود و مردم از آنها بپرسند چطور نظامی را که از کمتر از یک درصد رای هم نمیگذرد به تقلب 11 میلیونی در انتخابات سال 88 متهم کردید؟
در انتخاباتهای سالهای اخیر هم این تهمت نخنما از سوی بیچارگان اجارهای استودیوهای وابسته تکرار شده است، اما مگر میشود صداقت و سلامت اثبات شده را با تهمتهای بیسند خدشهدار کرد؟
این سلامت در برگزاری انتخاباتی که برگزارکنندگان آن که خود مردم هستند از انبوه معلمان زحمتکش تا کسبه و معتمدان محل و جوانان پاکدست حاضر در صحنه برگزاری انتخابات در شعب اخذ و شمارش آرا و مسئولان بالادست برگزاری انتخابات و خود را متعهد به صیانت از رای مردم میدانند نمیتوان بهراحتی زیر سؤال برد.
در دو سه انتخابات اخیر شاهد کاهش چند درصدی مشارکت در انتخابات بودهایم که دلایل مختلفی از جمله گلایه مردم از شرایط معیشتی و اقتصادی میتواند مهمترین علت آن باشد، با این حال اعلام دقیق و صادقانه میزان مشارکت مردم بدون کم و کاست از سوی مسئولان خود گواهی دیگر بر صداقت آنها و سلامت انتخابات در ایران است. اگر بنا بر صداقت و سلامت انتخابات نبود، نمیتوانستند مثلاً میزان مشارکت را بالاتر از این اعلام کنند؟
بهواقع انتخابات در ایران را میتوان به عنوان یکی از سالمترین و صادقانهترین الگوهای انتخابات در جهان دانست، انتخاباتی که
به علت واقعی بودن و سلامت در برگزاری، خواست و رای مردم بدون هیچ شائبهای به کرسی مینشیند. نمونه واضح آن تغییر مختلف رای اعتماد مردم به جناحها و گرایشهای سیاسی متنوع طی سالهای گذشته در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری از جمله در انتخابات چند روز گذشته است که شاهد تغییرات گسترده و معنیدار در ترکیب منتخبان نهائی بسیاری از حوزهها نسبت به دوره گذشته هستیم.
در این انتخابات است که «میزان، رای ملت است» وگرنه در انتخاباتی مانند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گاه شاهد بودهایم در یک سازوکار عجیب فردی به عنوان رئیسجمهور انتخاب شده است که رای مردمی کمتر داشته است. آیا واقعاً در چنان انتخاباتی رای و نظر مردم به کرسی مینشیند؟
باید بیش از پیش هم مردم و هم مسئولان قدر این نظام انتخاباتی سالم و مؤثر را بدانند، البته مردم ما حتی آن کسانی که ممکن است رای سفید در صندوق بیندازند هم به ساختار و سلامت انتخابات در کشور اعتقاد دارند و همانطور که گفته شد، بخش عمده و اکثریت آن عده از هموطنانی که در پای صندوق رای حاضر نشدند نه از روی بیاعتمادی به انتخابات بلکه به دلایلی همچون گلایه از شرایط معیشتی و اقتصادی تصمیم به عدم مشارکت گرفتهاند که البته وظیفه مسئولان دولتی و نمایندگان فعلی و منتخبان جدید مجلس را در رفع مشکلات مردم و جلب رضایت و بازگشت انگیزه مشارکت آنها دوچندان میکند؛ هرچند مشارکت تقریباً مشابه انتخابات چهار سال قبل مجلس و کاهش نیافتن محسوس آن با وجود افزوده شدن مشکلات اقتصادی و پررنگ شدن دشمنیهای خارجی، میتواند یک معنی داشته باشد و آن اینکه مردم همچنان به اصلاح امور و رفع مشکلات و تلاشهای انجام شده در این دولت و مجلس امیدوارند.
مسئولان محترم باید بهطور ویژه قدر این رای و مشارکت مردمی را بدانند. رای جهاد گونهای که روز گذشته رهبری در خصوص آن فرمودند: «از ملّت ایران به خاطر حضورشان در پای صندوقهای رأی تشکّر میکنم. ملّت ایران با این حضور، هم یک وظیفه اجتماعی و تمدّنی را انجام دادند، هم یک جهاد انجام دادند. میگوییم «جهاد»؛ چرا؟ چون در مقابل تبلیغات دشمنان بود. تقریباً حدود یک سال، دشمنان ملّت ایران، دشمنان ایران اسلامی، دشمنان جمهوری اسلامی از اطراف دنیا تلاش کردند که مردم را از [شرکت در] انتخابات منصرف کنند و انتخابات را از رونق بیندازند. مردم با حضور خودشان در پای صندوقها، در مواجهه با این حرکت دشمنان، یک حرکت بزرگ و حماسهآمیزی را انجام دادند؛ بنابراین، این یک «جهاد» بود.»
کیهان
دیدگاه تان را بنویسید