«فردا» گزارش می‌دهد:

شرایط ویژه انتخابات مجلس دوازدهم و آزمون بزرگ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان

کد خبر: 1274851

اصلاح‌طلبانی که در انتخابات شرکت نمی‌کنند باید بدانند بعد از این در جرگه اپوزیسیون قلمداد می‌شوند.

شرایط ویژه انتخابات مجلس دوازدهم و آزمون بزرگ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان

گروه سیاست سایت فردا: شرایط این دوره از انتخابات با دوره‌های پیش متفاوت است. تفاوت هم لزوما در آرایش سیاسی جناح‌ها، گروه‌ها و احزاب سیاسی بلکه انتخابات این دوره معنای فراانتخاباتی دارد و اگر مشارکت حداکثری به وقوع بپوندد بی‌تریدد تأثیر مثبت این مهم در عرصه سیاست خارجی، سیاست داخلی، اقتصاد و البته امید اجتماعی مشاهده خواهد شد؛ به ویژه آنکه اکنون انتخابات این دوره نوعی اثبات مقبولیت نظام سیاسی نزد مردم تلقی می‌شود و می‌تواند دشمنان نظام و انقلاب را به عقب براند.

در این شرایط مسئولیت گروه‌های سیاسی قدری نسبت به گذشته متفاوت است؛ به این معنی که اگر در گذشته آنها صرفا باید تمرکز خود را بر پیروزی انتخابات می‌گذاشتند اکنون باید انتخابات را به مثابه حمایت از نظام در بگیرند. نتایج عملی این موضوع هم متفاوت از گذشته می‌شود؛ یعنی اگر قبل از این گروهی انتخابات را تحریم می‌کرد می‌شد گفت که در بالاترین حالت به شورای نگهبان معترض است یا تصمیم شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها را قبول ندارد اما اکنون که منافع مشارکت حداکثری متوجه انقلاب اسلامی و مردم است، عدم حضور هر یک از گروه‌های سیاسی در انتخابات به معنای پشت‌کردن به نظام است. این موضوع بیشتر به اصلاح‌طلبانی بازمی‌گردد که با ادبیات خاص خود معنای تحریم انتخابات را رواج می‌دهند. طبیعی است چنین اصلاح‌طلبانی اگر در عرصه انتخابات حضور نداشته باشند و از سرمایه اجتماعی خود نخواهند که در انتخابات شرکت کنند باید بپذیرند که در جرگه اپوزیسیون قلمداد می‌شوند و در آینده هم نباید انتظار داشته باشند بتوانند به ادامه سیاست‌ورزی رسمی بپردازند زیرا حتی عدم دعوت مردم به حضور در انتخابات دقیقا همان کاری است که ضدانقلاب انجام می‌دهد و طبیعی است قابل پذیرش نیست همان حرفی که از شبکه‌های معاند شنیده می‌شود از یک تشکیلات سیاسی داخلی شنیده شود.

وظیفه دیگر متوجه اصولگرایان است زیرا گرچه همه آنها در انتخابات شرکت می‌کنند اما همین هم کافی نیست و باید زمینه‌ای را فراهم کنند تا مشارکت بالا برود. بی‌تردید اگر اصولگرایان بخواهند دست به رقابت درونی با یکدیگر بزنند بر مشارکت عمومی تأثیر منفی گذاشته‌اند. اصولگرایان اگر به صورت یکپارچه وارد انتخابات شوند عموم جامعه تصور نمی‌کند که آنها برای سهم‌خواهی از قدرت سیاسی به میدان آمده‌اند و مردم امیدوار به بهبود شرایط می‌شوند و با اطمینان پای صندوق رأی‌گیری حضور می‌یابند. با این اوصاف اصولگرایان هم باید از منافع شخصی و گروهی عبور کنند و برای تحکیم جایگاه نظام سیاسی با یکدیگر به وحدت برسند تا زمینه‌های انتخاباتی هرچه پرشورتر فراهم شود.

در پایان فرای اصولگرایی و اصلاح‌طلب همه هم باید متوجه این موضوع باشند که هم نتایج مثبت مشارکت حداکثری و هم نتایج منفی کاهش مشارکت نصیب همه می‌شود؛ اعم از مردم و مسئولان و صدالبته نظام و کشور. بنابراین به ویژه در این دوره باید انتخابات یک امر کاملا ملی در نظر گرفته شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها