خالد قدومی: دنیا وارد مرحله پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی شده است
خالد قدومی، نماینده جنبش حماس در ایران به مناسبت روز غزه، نماد مقاومت فلسطین، با قدردانی از حمایت های ملتهای مسلمان و غیراسلامی بخصوص یمن و آفریقای جنوبی به تسنیم گفت که دنیا وارد مرحله پاسخگو کردن رژیمی شده که قبلا بابت جنایات خود پاسخگو نبود.
همزمان با فرارسیدن 29 دی، «روز غزه؛ نماد مقاومت فلسطین»، خبرگزاری تسنیم در گفتگویی ویژه با «خالد قدومی»، نماینده جنبش حماس در تهران ، به بازخوانی تحولات پرونده فلسطین به ویژه پس از نبرد طوفان الاقصی پرداخته است.
قدومی در این گفتوگو به ارزیابی دستاوردهای جبهه مقاومت فلسطین در این جنگ، حمایت های بین المللی اعم از برگزاری راهپیمای ها و تظاهرات های مردمی در سراسر جهان، طرح دعاوی و شکایت های قضایی بین المللی علیه رژیم صهیونیستی و رویکرد افکارعمومی در سطح بین المللی در پشتیبانی از مردم غزه پرداخته است.
تسنیم: جناب آقای دکتر خالد قدومی، نماینده جنبش حماس در تهران، ضمن عرض سلام، از اینکه دعوت خبرگزاری تسنیم را برای انجام این گفتوگو پذیرا شدید، تشکر میکنم. روز 29 دی ماه که در ایران با عنوان «روز غزه؛ نماد مقاومت فلسطین» شناخته می شود، در تاریخ و فرهنگ فلسطینی به «یوم الفرقان» شهرت دارد. دلیل این نامگذاری در فرهنگ عربی و در میان فلسطینیان چیست؟
** خالد قدومی : به نام خدا. اگر با رویکرد علمی و عمیق به این مسئله توجه کنیم در می یابیم که بین طوفان الاقصی و یوم الفرقان که به معنای روز جدایی حق از باطل است، مشابهت هایی وجود دارد. در این روز بود که برای اولین بار مردم غزه با اتکا به توانایی و ظرفیت های مقاومت مردمی خویش در برابر یورش و حمله رژیم صهیونیستی صف کشیدند. تا قبل از آغاز نبرد طوفان الاقصی ما شاهد 4 نبرد میان مقاومت فلسطین در غزه و دشمن صهیونیستی بودیم که اولین آنها نبرد فرقان بود.
البته دشمن صهیونیستی از این نبرد با عنوان لکه ننگ (بقعه الزیت) یاد میکند. هدف صهیونیست ها از این نبرد آن بود که بتوانند از طریق تهاجم نظامی، این لکه ننگ- که به مانند یک لکه روغن که بر روی پارچه می ریزد و به تدریج پخش می شود و گسترش پیدا میکند- مقصودشان قدرت مقاومت فلسطین در غزه را برای همیشه نابود کنند؛ حماس را نابود کنند، جهاد اسلامی را نابود کنند، تمامی جنبش های مقاومت اسلامی فلسطین را برای همیشه نابود کنند، که به لطف خدا نه تنها در این امر توفیقی نداشتند بلکه بعد از آن شاهد جنگ های متعدد دیگری میان مقاومت فلسطین و دشمن صهیونیستی بودیم که آخرین مورد آن همین نبرد اخیر طوفان الاقصی است.
بنابراین همان طور که شما فرمودید این روز تاثیراتی بس شگرف در سطح جهانی داشته و به همین خاطر است که از روز 29 دی که سالگرد وقوع جنگ مزبور در سال 2009-2008 است، با عنوان یوم الفرقان یاد می کنند.
تسنیم: شما به این نکته اشاره کردید که از همان جنگ 22 روزه تا امروز نبردهای متعددی بین مردم و گروه های مقاومت فلسطینی و اسرائیل رخ داده که به صورت موشک باران و بمباران، حملات زمینی و.. بوده که نماد بارز این درگیری را در عملیات طوفان الاقصی شاهد بودیم.گروه های مقاومت چگونه توانستند با تحمل چنین سطح از فشار به مقاومت خود ادامه دهند؟ اسرائیل به واقع رژیمی است که از حمایت همه جانبه دیپلماتیک، نظامی و امنیتی کشورهای اروپایی و غربی برخوردار است. مردم غزه در شرایط تحت محاصره و بدون دسترسی های مشابه صهیونیست ها چگونه توانستند به مقاومت خود ادامه دهند؟
**خالد قدومی : شما به نکته درستی اشاره کردید. نوار غزه تنها به یک محدوده جغرافیایی 365 کیلومتر مربعی و نواری ساحلی محدود شده و در عمل قدرت مانور نظامی چندانی ندارد. در چنین شرایطی شما امکان هیچ گونه اقدام نظامی و عملیاتی چشمگیری ندارید. همزمان شما شاهد رویکرد نفاق آمیز و سکوت دولت های جهان در قبال محاصره مردم غزه بودید. همه اذعان دارند که 75 سال است جنایات جنگی علیه فلسطینیان در حال رخ دادن است، اما در عمل هیچ واکنشی را شاهد نبوده ایم. فلسطینیان ساکن در سرزمین های 1948 تا 1967، قدس، غزه، کرانه باختری همواره تحت ظلم و ستم قرار گرفتند و طبیعی است که اگر همین روند ادامه پیدا کند مسئله فلسطین به تدریج به فراموشی سپرده می شد.
در چنین شرایطی ما فلسطینیان حتی بدون عملیات طوفان الاقصی و فرقان نیز در عمل کشته می شدیم و بچه هایمان در اتاق های خوابشان هدف حملات اسرائیل قرار گرفته و به شهادت می رسیدند. به همین خاطر بود که همگان با درک این واقعیت به سراغ آرمان آزادی فلسطین و شهادت عزتمندانه رفتند.
تسنیم: پس می توانیم اینگونه بگوییم که فلسطینی ها بین مرگ و شهادت، گزینه شهادت را انتخاب کردند...
**خالد قدومی : احسنت، بله شهادت را انتخاب کردند، ما نیز معتقد به عدالت هستیم و بر همین اساس می گویم که اساسا راه حل دیگری جز شهادت پیش روی ما وجود ندارد. در حقیقت مقاومت گزینه اجباری و ضروری پیش روی ما فلسطینیان است.
اگر امروز دنیا قادر بود تا جنایات رژیم کودک کش صهیونیستی را متوقف کند و شاهد هیچ جنگی نبودیم. چرا باید سراغ جنگ و مقاومت میرفتیم؟ آیا کسی دوست دارد پسرش یا دخترش بدین شکل شهید شود؟ خیر، اگرچه شهادت در راه خدا امری متعالی است اما کسی دوست ندارد به این شکل جان خود را از دست بدهد. در نتیجه چاره ای جز مقاومت و شهادت پیش روی ما نیست.
در حقیقت شهادت به مثابه ستون اصلی ایستادگی مردم ما در فلسطین و عامل پیروزی مقاومت است. در واقع این توفیق الهی، عدالت و ایمان راسخ به آرمان فلسطین است که این موفقیت ها را رقم زده است. اگر مردم فلسطین ما را همراهی نمی کردند، به هیچ عنوان پیروزی حاصل نمی شد.
تسنیم: فارغ از همین انگیزههایی که در نزد مردم فلسطین وجود داشته است و شما آن را تبیین کردید، ما اکنون پس از گذشت بیش از یکصد روز از آغاز عملیات طوفان الاقصی، شاهد حجم گسترده بمباران ها در مناطق مختلف غزه هستیم، اما هرگز شاهد هجوم فلسطینیان به سمت مرزها برای خروج از این باریکه و ترک غزه نبودیم. این مسئله نشان می دهد که اهالی غزه کاملا با ایده مقاومت همدل هستند. به نظر می رسد بازه یکصد روزه، زمان مناسبی است که بتوانیم ارزیابی دقیقی از تحولات نبرد طوفان الاقصی داشته باشیم. به نظر شما تحولاتی که در خلال طوفان الاقصی رخ داد، اعم از حملات رژیم صهیونیستی و مقاومتی که از سوی فلسطینیان رقم خورد به چه نحو قابل ارزیابی است، دستاوردها و آسیب های ناشی از این نبرد بر مقاومت فلسطینی به چه شکل بوده است و تا چه اندازه می توانیم به آینده امیدوار باشیم؟
**خالد قدومی : ما در فلسطین اصلا ارتش نظامی کلاسیک نداریم و صرفا گروه هایی به مانند جهاد اسلامی و حماس به صورت چریکی فعالیت می کنند. منظورم این است که اولا جنگ اخیر اجباری بود که بر فلسطینیان تحمیل شد؛ دوم اینکه دستاوردهای اصلی روز هفتم اکتبر و مقاومت ما در فلسطین و به ویژه در غزه ثابت کرد که می توان اسرائیل را شکست داد؛ ما می توانیم با اسرائیل مقابله کنیم و در نبرد نیز پیروز شویم. مسئلهای که بسیاری پیش از این، آن را دور از واقعیت میدانستند که مقاومت بتواند اسرائیل را نابود کند.
اکنون ثابت شده که این مسئله امری تخیلی و به دور از واقع نیست و امری در دسترس و تحقق پذیر است. امروز رزمندگان مقاومت فلسطین در حماس و جهاد اسلامی و دیگر دوستان در مقاومت ثابت کردند که با سلاح ایمان، اعتقاد و پیشرفت می توانند به این مسئله جامه عمل بپوشانند. ما مقاومت خود را با پرتاب سنگ آغاز کردیم اما هم اکنون به لطف خدا موشک هایی با برد 200 کیلومتر در اختیار داریم. از روز نخست تا به اکنون کارها و فعالیت های مقاومت، رفته رفته رو به پیشرفت بوده است.
نکته دوم که آن هم امری بی سابقه است، صبر و تحمل ملت فلسطین در برابر این جنایات رژیم صهیونیستی است. به نظر بنده این مسئله نیز دستاورد بزرگی است که امروز علیرغم بحران انسانی بیسابقه ناشی از جرایم جنگی رژیم صهیونیستی بر ملت فلسطین عارض شده و مردم ما نیز تا به امروز به لطف خدا ایستادگی کرده و حتی از رهبران مقاومت مطالبه انتقام بزرگ را می کنند. این روند را باید تا آزادی یا حداقل رفع محاصره و تحقق زندگی کریمانه و عزتمندانه فلسطینیان در غزه و جلوگیری از هتک حرمت مقدسات اعم از قدس شریف و حتی اماکن مقدسه مسیحیان به پیش برد.
به نظر بنده علاوه بر دستاوردهای نظامی، در حوزه های دیگر نیز شاهد دستاوردهایی بودیم. عملیات طوفان الاقصی در حوزه سیاسی و دیپلماسی و رسانهای چه در سطح فلسطینی، چه در سطح منطقه ای و چه در سطح جهانی موفقیت هایی را رقم زده است. امروز حتی شهروندان و دولت بولیوی که اصلا نه عرب، نه مسلمان و نه حتی فلسطینی هستند، با اسرائیل قطع رابطه می کنند. این همان حس انسانیت است که یک انسان، با درد و رنج یک انسان دیگر احساس همدلی می کند.
این سوال برای همگان ایجاد شده است که چرا فلسطینیان باید این جرایم جنگی را متحمل شوند آن هم در شرایطی که نیروهای اشغالگر صهیونیست تنها اشغالگران بازمانده از جنگ جهانی دوم به شمار می رود. بعد از این بود که شاهد همبستگی مردم آمریکا، انگلیس، آلمان و آفریقای جنوبی با فلسطینیان بودیم. این یعنی همان پیروزی روایت انسانی برابر روایت رژیم صهیونیستی.
امروز دولت آفریقای جنوبی از لحاظ سیاسی و اقتصادی یک کشور عادی و بی طرف در این بحران است، اما سوال این است که چرا آنها به سراغ دادگاه بین المللی رفته و علیه جنایت اسرائیلی ها طرح شکایت کرده اند؟ اسرائیل برای نخستین بار در طول 75 سال گذشته در مقام پاسخ گویی بابت جنایات خود قرار گرفته است. این برای نخستین بار در تاریخ است و در نتیجه می توان گفت این خود یک پیروزی در سطح روایت است.
در سطح سیاسی نیز، اسرائیل دچار انزوا شده است. آمریکایی ها برای کمک به صهیونیست ها اقدام به راه اندازی یک پل هوایی به کمک جنگنده هایشان کردند و حتی در برخی روزها بیش از 50 هواپیمای آمریکایی برای ارسال کمک ها، رهسپار سرزمین های اشغالی می شوند. در نتیجه می توان گفت بخشی از دستاوردهای مردم فلسطین در خلال عملیات طوفان الاقصی در سطح میدانی رقم خورده است. امروز صدها هزار صهیونیست علیه اسرائیل، نتانیاهو و رهبران فاسد نظامی اسرائیلی در خیابان های تل آویو اجتماع می کنند.
پیروزی های سیاسی اسرائیل به حاشیه رانده شده و امروزه حتی شخصیت های برجسته دیپلماسی جهان از قدم زدن با دیپلمات های صهیونیستی اکراه دارند، چرا که اصلا تحمل شنیدن انتقادات را ندارند. این امر نشان میدهد که پیروزی در سطح روایت نیز دستاوردی مهم است. به عبارت دیگر می شود گفت اسرائیل تبدیل به یک سربار اخلاقی برای سازندگان خود شده است و نیروهای غربی حتی نمی توانند پاسخ مردم خودشان را بدهند.
تسنیم: شما به مسئله مشارکت مردم دنیا در اعلان همبستگی و حمایت از مردم فلسطین و غزه اشاره کردید، معتقدم که مسئله حمایت مردم دنیا از مردم غزه یا فلسطین پیش از این نیز وجود داشت. اما این بار بسان یک موج جدید و نفس تازهای بر پیکره مقاومت فلسطین دمید. حتی تعداد افرادی که برای تظاهرات در حمایت از مردم فلسطین به خیابان ها می آمدند نیز بسیار چشمگیر بود. آیا فکر میکنید این حضور میدانی مردم کشورهایی مثل انگلیس، آلمان، آمریکا یا کشورهایی که خودتان نام بردید، میتواند بر روی دولتمردانشان تاثیرگذار باشد و نظر آنها را عوض کند و اساسا حضور مردم دنیا در صحنه تا چه حد میتواند در ترسیم آینده آرمان فلسطین و تحقق آزادی این سرزمین موثر باشد؟
** خالد قدومی : شما به دو نکته اشاره فرمودید؛ اول اینکه آیا این مشارکت مردمی در قیاس با گذشته متفاوت است؟ و مسئله دوم اینکه آیا این مشارکت گسترده مردمی بر تصمیمات رهبران این کشورها اثرگذار است؟
در مورد پرسش اول باید بگویم که این مشارکت واقعا امری بی سابقه است. در سال 2021 و در خلال نبرد شمشیرالقدس نیز روایت اسرائیل شکست خورد، اما با وجود کشتار گسترده در آن نبرد، شاهد شکل گیری تجمعات مردمی در حمایت از فلسطین نبودیم. ولی امروز می بینیم که نه تنها روایت اسرائیل شکست خورده، بلکه روایت فلسطینی در خلال این نبرد پیروز شده است.
این تفاوت، مسئله ای حائز اهمیت است. ما می بینیم که رفته رفته مردم آلمان یا فرانسه از دولت های خود این سوال مهم را مطرح می کنند که ما چرا از اسرائیل حمایت می کنیم؟ سوال اصلی این است که اگر اسرائیل دوست ما به شمار می رود، چرا علی رغم ارتکاب جرایم و جنایات جنگی از این رژیم حمایت به عمل میآورید؟ این سوال بسیار مهمی است که بیانگر این واقعیت است که این مطالبات رفته رفته در حال شکل گرفتن است.
اما نکته دومی که شما در مورد آن سوال کردید این است که آیا این اعتراضات مردمی واقعا بر نظر رهبران سیاسی کشورهای مزبور تاثیر گذار است؟ بله، بایدن امروز در انتخابات 5 ایالت بزرگ شکست خورد و بعد از آن بود که شاهد برقراری آتش بس و وقفه انسانی بودیم. البته این مسئله نه به دلیل جنایات جنگی رژیم صهیونیستی بلکه صرفا به دلیل تاثیر فشار افکار عمومی آمریکا بر دولت بایدن بود که علاوه بر شکست وی به ناکامی حزب دمکرات نیز منجر شد.
امروز شاهد نقش برجسته افکار عمومی حتی در مشرق زمین از اندونزی گرفته تا مراکش هستیم. قبلا تصور می کردیم که ما شرقی ها درک درستی از مفهوم افکار عمومی در علم ارتباطات نداریم، اما امروز شاهد هستیم که چگونه در مالزی، دولت آقای انور ابراهیم، اجازه عبور شناورها و کشتی ها با پرچم اسرائیل در سواحل مالزی را نمی دهد. علاوه بر این شاهدیم که در اندونزی تمامی مساعی و تلاش های صورت گرفته با هدف عادی سازی بین دولت این کشور و رژیم صهیونیستی به دلیل اعتراضات مردمی متوقف شده است.
این رویه به تدریج در نزد افکار عمومی کشورهای غربی مثل آمریکا و انگلیس نیز نفوذ کرده است. برای مثال در دانشگاه هاروارد آمریکا که مرکزی صهیونیستی به شمار می رفت، اکنون هزاران فعال حوزه حقوق بشر علیه رژیم صهیونیستی در خیابان و دانشگاه حضور پیدا می کنند. این برای نخستین بار از سال 1974 میلادی است که اقداماتی صورت گرفته که تا پیش از این کسی جرات انجام آن را نداشت. برای مثال در آمریکا کسی جرات نمی کرد علیه اسرائیل حرف بزند، حتی یادم میآید در سال 1970 میلادی کتابی به نام «کسی جرات دارد علیه اسرائیل حرف بزند؟» توسط یکی از سناتورهای آمریکایی، آقای جان فینلی که امروزه نیز همایش های بزرگی را در نقد و محکومیت نقش اسرائیل در سیاست گذاری آمریکا برگزار میکند، نوشته شد تا نشان دهد اسرائیل چگونه قادر به مداخله در فرایند تصمیم سازی سیاست خارجی آمریکا است و حتی لابی های صهیونیستی امروز از این که به سراغ حمایت از نتانیاهو بروند، گریزان هستند.
تسنیم: اتفاق جدیدی که در خلال یکصد روز نخست طوفان الاقصی رخ داده شکایتی است که آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی ارائه داده است، این تحول از جهات مختلف حائز اهمیت است؛ چرا که این نخستین شکایت مطروحه از رژیم صهیونیستی در یک دادگاه بین المللی است و حتی مقامات ارشد رژیم صهیونیستی نیز مجبور به حضور در دادگاه برای پاسخ گویی شده اند. نکته دوم این که این اقدام در شرایطی از سوی دولت آفریقای جنوبی انجام شده است که این کشور، نه کشوری مسلمان است و نه حتی در منطقه غرب آسیا حضور دارد و صرفا تلاش دارد تا با اتکا به جنبه های انسانی حقوق فلسطینیان را استیفا کند. شما این اقدام را چگونه ارزیابی می کنید و فکر می کنید که مسیر پرونده مزبور به کجا ختم خواهد شد و آیا می تواند موجب توقف حملات اسرائیلی ها شود؟ آیا صهیونیست ها اساسا به این پرونده وقعی می نهند یا خیر؟
**خالد قدومی : شما به خوبی به این نکته اشاره کردید که اولا کشور آفریقای جنوبی از لحاظ جغرافیایی از منطقه ما بسیار دور است اما از لحاظ تاریخ و فرهنگ حامی فلسطین هستند و مخالف هرگونه آپارتاید و تبعیض نژادی هستند؛ فلذا آنها درک کردند که این مسئله به واقع قضیه ای انسانی و حقوق بشری است. آنها احساس کردند که یک وظیفه انسانی برای دفاع از مردم فلسطین در برابر جنایات جنگی رژیم صهیونیستی دارند. فقط شهروندان آفریقای جنوبی هستند که میتوانند کاملا درک کنند که مردم فلسطین چه سختی را متحمل می شوند!
تسنیم: همین طور مردم یمن، این ملت ها درک می کنند که مردم غزه چه فشاری را متحمل می شوند و به همین خاطر با تمام توان وارد میدان شدند...
** خالد قدومی : بله ما درود و سلام خود را نثارمردم یمن می کنیم؛ اما باید بگویم این حمایت ها از سوی مردم یمن امر تازه ای نیست. به مردم یمن می گوییم واقعا این مردم الگویی برای کل انسانیت هستند، نه فقط عرب و مسلمان. آنها بدون هرگونه محاسبه گری سیاسی و اقتصادی به عرصه نبرد آمدند. مفهوم انسانیت همین است که فرد ناگهان به خود می گوید «چگونه ساکت بمانم؟» امروز شاهد بودیم که چگونه دوستان عزیز یمنی به ویژه انصارالله با دست پر وارد میدان نبرد شدند و می توانند ایده های خلاقانه را به معرض اجرا بگذارند و تنها به سخنرانی اکتفا نکنند.
آنها با اتکا به قوانین بین المللی اعلام کردند کلیه کشتی ها با پرچم اسرائیل نباید در مرزهای ما حضور پیدا کنند. اسرائیل در ابتدا باید جنایات جنگی خود را متوقف کند و بعد در دریا و حتی دورتر از مرزهای یمن تردد کند. آنها حتی کمک به اسرائیلی ها را ممنوع اعلام کردند. فلذا اقدامات یمنی ها حقیقتا الگویی برای سایرین است که شما هم می توانید این ایده های خلاقانه را به مرحله اجرا درآورید.
آفریقای جنوبی نیز اقدامی خلاقانه و بی سابقه را ترتیب داد، امروز رژیم کودک کش صهیونیستی برای اولین بار در تاریخ در جایگاه پاسخ گویی نسبت به جنایات خود قرار گرفته است. آنها واقعا نگران هستند، چرا که رفته رفته کشورهای دیگر نیز از این اقدام آفریقای جنوبی حمایت کردند؛ می توان گفت در سطح جهانی این ایده مقبولیت زیادی پیدا کرده است.
شاهد آغاز مرحله ای جدید هستیم. مرحله پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی؛ قبلا به هیچ عنوان این رژیم کودک کش پاسخگو نبود. آنها در سوریه، تونس و حتی مالزی دست به حمله می زدند و به هیچوجه محاکمه نمی شدند. اما اقدام اخیر افریقای جنوبی گامی خلاقانه در مواجهه با رژیم صهیونیستی است. در حقیقت در میدان، شاهد راکت ها و توان نظامی مقاومت فلسطین هستیم و در خارج از این قلمرو نیز تحرکات دیپلماتیک حتی توسط کشورهای غیراسلامی برای حمایت از مردم فلسطین را شاهد هستیم. این نقش آفرینی حقوقی، این روزها در قالب شبکه های اجتماعی نیز بسیار مهم است و به زبان دیپلماتیک حتی اهمیت مضاعفی دارد.
در حقیقت امروز جهاد ما در خارج از فلسطین صرفا جنگ برای دفاع از انسانیت است و ربطی به دین و مذهب و نسل ندارد. جنگ بر سر یک امر درست و نادرست است. اینکه شما در کدام سمت قرار دارید. مسئله فرقان و طوفان این است که پیش تر خدمتتان عرض کردم.
تسنیم: با توجه به تمام این فرمایشاتی که داشتید به نظرتان آینده مسئله فلسطین به چه سمتی در حال حرکت است؟ آیا به سمت نور و روشنایی حرکت میکنیم یا با تمام این دستاوردها و اقداماتی که انجام شده امکان دارد دوباره ماجرای فلسطین در سرازیری عادی سازی (تطبیع) و فراموشی از ذهان همگان پاک شود؟
** قدومی : تاریخ این درس را برای ما دارد که وقتی گروهی از مردم جهان تصمیم بگیرند از آزادی خود دفاع کنند، این آزادی محقق خواهد شد. ممکن است تحقق این آزادی امروز رخ ندهد ولی بدون تردید در آینده ای نزدیک رقم خواهد خورد. ماهیت و سرشت طوفان الاقصی به گونه ای است که نمی توان به قبل از آن بازگشت. هدف این طوفان، ایجاد یک تغییر بزرگ و ریشه ای حتی در میان آن دسته از فلسطینیانی است که به راهکارهای سیاسی سازشکارانه علاقه نشان میدادند. طوفان الاقصی، مسئله فلسطین را دوباره به صدر اولویتهای جهان اسلام بازگرداند و از فراموشی نجات داد. این عملیات نشان داد که فلسطین و به ویژه مقاومت و مکتب مقاومت حکیمانه از این ابتکار عمل برخوردار است که هم زمان شروع جنگ را تعیین کند و هم زمان مذاکره را، هم از مردم محافظت کند و هم گزینههای روی میز را به کلی تغییر دهد.
این مسیر طلیعه ای است که ما را از وضعیت ذلت بار پیش از هفتم اکتبر به سوی پیروزی و آینده ای روشن رهنمون می سازد. این یک انگاره قرآنی و وظیفه همگانی ماست که ایستادگی کنیم. همراهی بخش های مختلف محور مقاومت نیز در این عملیات برای نخستین بار در سطحی چشمگیر ایده «وحدت میادین» را به اجرا درآورده اند؛ چه در یمن و چه از سوی حزب الله لبنان و چه در عراق. علاوه بر این در مانورهای دیپلماتیک ایران نیز شاهد چنین روندی هستیم.
طوفان الاقصی، محور مقاومت را از سطح یک مکتب صرف فکری، وارد مرحله عملیاتی ساخت.اکنون مقاومت به یک ایده الهام بخش برای تمامی مردم جهان مبدل شده و دیگر لازم نیست ساکت بمانیم. امروز دیگر حل و فصل سیاسی و عادلانه مسئله فلسطین برای جهانیان به یک اولویت تبدیل شده است. اکنون جهان دریافته که رژیم صهیونیستی به هیچ قراردادی احترام نمی گذارد. کاری که اکنون باید به انجام آن همت بگماریم عبارت از توقف نسل کشی، رفع محاصره نوار غزه، تبادل اسیران، توقف هتک حرمت مقدسات و تحقق زندگی عزتمندانه برای مردم فلسطین است.
وضعیت انسانی غزه در این مدت به شدت بغرنج شده و برای مثال بسیاری از دوستان ما که همگی تحصیلکرده، پزشک، مهندس و حتی استاد دانشگاه هستند، به دلیل محاصره ظالمانه در گرسنگی به سر می برند. این مسئله ساده ای نیست. تعداد زیادی از اهالی غزه اکنون سرپناهی ندارند و حتی از منابع آب آشامیدنی سالم نیز محروم هستند. باید به این فکر کنیم که چرا کشورهای اسلامی نتوانستند با اعمال فشار علیه اسرائیل گذرگاه رفح را باز کنند؟ توقف جنگ اولویت قطعی و عاجل امروز ماست. باید مسلمانان و جهان عرب با اتحاد رژیم صهیونیستی را وادار به تغییر رفتار کنند.
دوستان عزیز و گرانقدر مصری تا به امروز پذیرای افسران نتانیاهو بوده اند، آنها مدعی می شوند که گذرگاه رفح بر روی فلسطینیان گشوده است، اما در عالم واقع بیشتر از 100 کامیون نمی تواند از طریق این گذرگاه وارد غزه شود. امروز براساس آمار سازمان ملل غزه نیازمند دست کم ورود روزانه 1000کامیون به غزه است. اما در شرایط جنگی حاضر مصری ها ادعا می کنند که این گذرگاه باز است اما اگر شما به فرایند ترخیص کامیون ها نگاه کنید می فهمید که همه کامیون ها در ابتدا پس از عبور از گذرگاه رفح مسافتی 60 کیلومتری را تا گذرگاه کرم ابوسالم طی می کنند و پس از آنکه محموله های موجود در کامیون ها توسط دشمن صهیونیستی بازرسی شد مجددا به گذرگاه رفح باز میگردند و پس از بازرسی مجدد توسط 4 نهاد بین المللی اجازه ورود به باریکه غزه را پیدا می کنند. روشن است که با این شرایط ظرفیت تردد کامیون ها در طول 24 ساعت حتی به کمتر از 100 کامیون در روز کاهش پیدا می کند.
سوال مهم این است که ما چرا باید قبول کنیم که نظامیان رژیم صهیونیستی که کودکان فلسطینی را قتل عام کنند برای ما شرط و شروط تعیین کنند؟ این سوال باید همواره مطمح نظر قرار گیرد. نباید این سوال را مطرح کنیم که آینده جنگ چگونه رقم خواهد خورد؟ بلکه باید خواستار آن باشیم که این جنگ و نسل کشی در سریع ترین زمان ممکن متوقف شود.
تسنیم:جناب آقای قدومی به نکات خوبی در این گفتگو اشاره کردید. ما در این مصاحبه به دستاوردهای طوفان الاقصی، پیشینه جنگ 22 روزه، همبستگی مردم دنیا و افق پیش روی مردم فلسطین پرداختیم و امیدواریم تا در سریع ترین زمان ممکن جنایتی که در این روزها علیه مردم فلسطین در حال وقوع است، خاتمه پیدا کند. از شما و همه بینندگان این برنامه به خاطر همراهی تان سپاسگزارم.
**خالد قدومی : من هم از شما تشکر می کنم./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید