افراطیون اصلاحات کماند، اما صدای بلندتری دارند
مطمئن باشید قاطبه اصلاحطلبان درفرایند تجارب سیاسی دو دهه گذشته، به دیدگاه اعتدالی متمایل و نزدیک شدهاند و وزن تفکر اعتدالی در میان اصلاحطلبان سنگینتر است؛ تغییرات ظاهری نظیر جایگزینی خانم «آذر منصوری» به جای شخصیتی همچون «بهزاد نبوی» نباید این مفهوم را به اذهان تداعی کند که رویکرد اعتدالی در جبهه اصلاحات تضعیف شده است؛ جنبههای ظاهری تغییرات ساختارها و آدمیان نباید ناظران عرصه سیاست کشور را دچار انحراف دیدگاه و فریب کند.
عضو حزب کارگزاران با تأکید بر اینکه وزن تفکر «اصلاحطلبی غیر خشن» در اصلاحات سنگینتر است، میگوید که اگر افرادی بتوانند گفتمان اصلاحات را نمایندگی کنند باید از آنها در انتخابات حمایت کرد.
محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در گفتگو با مهر، با اشاره به راهبرد اصلاحطلبان برای چگونگی ورود به انتخابات مجلس دوازدهم، اظهار کرد: من همچنان بر این باورم که گفتمانِ اعتدال و اصلاحطلبی قانونمند و آرام و غیر خشن در نهاد جبهه اصلاحات پایدار و فایق است و بر جنبهها و قرائتهای رادیکالیستی برتری دارد؛ البته کسانی هستند که بیان افراطی دارند و معمولاً در فضای نا آرام، صدای رادیکالیستها بلندتر است و بیشتر به گوش میرسد؛ شعارهای ساختارشکن و حریمشکن ذهنها را به خود متوجه میکند؛ تخریب هم همیشه کار راحتی است.
وی با اشاره به احتمال سنگینشدن سایه رادیکالیسم بر جبهه اصلاحات با توجه به جایگزینی «آذر منصوری» به جای «بهزاد نبوی» گفت: مطمئن باشید قاطبه اصلاحطلبان درفرایند تجارب سیاسی دو دهه گذشته، به دیدگاه اعتدالی متمایل و نزدیک شدهاند و وزن تفکر اعتدالی در میان اصلاحطلبان سنگینتر است؛ تغییرات ظاهری نظیر جایگزینی خانم «آذر منصوری» به جای شخصیتی همچون «بهزاد نبوی» نباید این مفهوم را به اذهان تداعی کند که رویکرد اعتدالی در جبهه اصلاحات تضعیف شده است؛ جنبههای ظاهری تغییرات ساختارها و آدمیان نباید ناظران عرصه سیاست کشور را دچار انحراف دیدگاه و فریب کند. عطریانفر گفت: اساساً هدف از تأسیس حزب، کنشگری ایجابی است؛ حزب تشکیل میدهیم که در امر انتخابات که رکن ساختارمند فعالیت سیاسی است، کنشگری کنیم و دستاورد داشته باشیم؛ هنر این نیست که صرفاً دور هم جمع شویم، اما کار ایجابی نکنیم؛ به تعبیری در جبهه اصلاحات «اتحاد نکردهایم که اتحاد نکنیم». فعالیت ما ایجابی و اثباتی و پرهیز از ساختارشکنی است؛ هدف ما مشارکت و کسب قدرت سیاسی از طریق رفتارهای مشروع است.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران ضمن اشاره به تاکتیک انتخاباتی و ائتلافی اصلاحطلبان برای ورود به انتخابات پیشرو نیز گفت: ممکن است در انتخابات پیشرو فیالمثل چهار نفر در چند حوزه انتخابیه پیدا شوند که گفتمان اصلاحات را نمایندگی کنند و رقابت معنادار شکل گرفته باشد، لذا دلیلی ندارد در رقابت منطقی در آن حوزهها، از آن نامزدها حمایت نکنیم.
عطریانفر با انتقاد از نحوه سیاستورزی اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری گذشته گفت: در جریان انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، دوستان اصلاحطلب، نصاب مناسبی به جا نگذاشتند و نتیجتاً به این رهیافت نایل شدند که به رغم صلاحیت ذاتی اصلاحطلبانه آقای عبدالناصرهمتی وی نتوانست گفتمان اصلاحطلبی را به طور فراگیر نمایندگی کند. وی افزود: مناسب است فهرستی از افرادی که برای انتخابات مجلس ثبتنام کردهاند و احیاناً به گفتمان اصلاحطلبی نزدیک باشند، تدوین شود؛ چنانچه آنها تأیید صلاحیت شوند، شاید برای اصلاحطلبان مطلوب باشد که در حوزههای مرتبط با فرض رقابتآمیز بودن مشارکت، فعال باشند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران تأکید کرد: منطق رفتار حزبی و نفس سیاستورزی حکم میکند در میان اصلاحطلبان این آمادگی فراهم باشد؛ چنانچه کاندیداهایی بیابیم که گفتمان ما را نمایندگی کنند و قابلیت رقابت داشته باشند، مورد حمایت قرار گیرند. وی تأکید کرد: ما مشتاق هستیم به پیام مقام معظم رهبری پیرامون برگزاری یک انتخابات مشارکتی و رقابتی، لبیک بگوییم و به اقتضای مطالعه تک تک حوزههای انتخابیه و به شرط فقدان شرایط امتناعِ امر مشارکت، تلاش سیاسی معنادار داشته باشیم؛ البته تأکید جدی داریم که رفتارهای ضد مشارکتی برخی نهادهای مسئول انتخاباتی، اصلاح شود.
منبع: روزنامه جوان
دیدگاه تان را بنویسید