احتمال ارائه چند لیست انتخاباتی جریان اصولگرایی

کد خبر: 1267099

نایب رئیس خانه احزاب ایران گفت: میان شورای وحدت و شورای ائتلاف تعامل تقریباً خوبی وجود دارد ولی بعید است که به یک لیست واحد دست پیدا کنند و چند لیستی شاید چهار تا پنج لیست را از اینها شاهد باشیم.

 احتمال ارائه چند لیست انتخاباتی جریان اصولگرایی

 نایب رئیس خانه احزاب ایران گفت: میان شورای وحدت و شورای ائتلاف تعامل تقریباً خوبی وجود دارد ولی بعید است که به یک لیست واحد دست پیدا کنند و چند لیستی شاید چهار تا پنج لیست را از اینها شاهد باشیم.

حسین کنعانی‌مقدم، نایب رئیس خانه احزاب و دبیر سیاسی جبهه ایستادگی درباره راهکارهای افزایش مشارکت در انتخابات مجلس دوازدهم اظهار کرد: برای اینکه مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه مشارکت حداکثری تحقق پیدا کند باید یک سری فرآیندها طی شود. قطعاً با برنامه‌ریزی ساده و سطحی یک ماهه و دو ماهه مشارکت رقم نخواهد خورد؛ باید به مطالبات مردم به‌ویژه آرای خاکستری توجه شود و پاسخگویی به این مطالبات را در نظر گرفت.

وی افزود: ما امروز با ملتی روبه‌رو نیستیم که صرفاً با شعار تهییج شوند و به سمت صندوق‌‎های رأی بیایند؛ این ملت از مرحله شعار عبور کرده و مدیران عملگرا و صادق را طلب می‌کنند و لذا اگر صداقت و پاسخگویی صحیح به مطالبات در نظر گرفته شود قطعاً مردم به سمت صندوق‌ها خواهند آمد.

دبیرکل حزب سبز ایران اسلامی با اشاره به ترکیب و کیفیت آرای مردم گفت: به نظر می‌رسد 30 درصد آرای مردم به صورت سازمان‌دهی‌شده توسط احزاب و گروه‌های سیاسی به صندوق‌های رأی ریخته خواهد شد و از 70 درصد باقی هم 30 درصدش متعلق به کسانی است که گفتمان جدیدی را در انتخاب پیش می‌برند و باید مردم دقت کنند اگر می‌خواهند به گفتمان‌های جدید رأی بدهند آیا می‌توانند منجر به تغییر و تحول در مجلس شوند یا بیشتر شبیه به شعارهای شب انتخاباتی است؟ البته به این 30 درصد دوم آرای یخ‌زده هم گفته می‌شود که اگر مهارت به خرج داده شود و اعتماد مردم را با گفتمان کارآمد جلب کنیم می‌توان نظرشان را جلب کرد.

کنعانی‌مقدم ادامه داد: 40 درصد باقی‌مانده مردم هم بیشتر به دنبال این هستند مشکلاتشان حل شود و کاری به این ندارند که نمایندگان مجلس آینده متعلق به چه طیف و جناحی هستند و اینها را باید آرای خاکستری دانست که نقش مهمی در تحقق مشارکت حداکثری دارند. تقریباً انگیزه چندانی در این طیف وجود ندارد و جلب نظر آرای خاکستری برخلاف دسته دوم مشکل است و باید خیلی تلاش کرد.

کنعانی‌مقدم با اشاره به اینکه جناح‌های سیاسی باید گفتمان جدیدی را مطرح کنند، اظهار کرد: باید پذیرفت گفتمان‌های قبلی بیشتر جنبه شعاری داشته‌اند و محقق هم نشده‌اند. گفتمان جدید و کارآمد باید فراگیر باشد و مردم نسبت به آن احساس تعلق داشته باشند و این گفتمان مردم را برای حضور پای صندوق‌های رأی ترغیب کند.

نایب رئیس خانه احزاب ایران در بخش دیگری از این گفتگو درباره تأثیر ائتلاف‌های سیاسی بر گرم‌تر شدن تنور انتخابات گفت: به هر حال ائتلاف نقش مهمی در مشارکت دارد و نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد ولی مسئله‌ای که اکنون وجود دارد این است که ائتلاف‌ها نهایتاً بر مشارکت همان 30 درصد نخست تأثیرگذار باشد و خیلی برروی مشارکت دو دسته دیگر اثرگذاری خاصی ندارد. ائتلاف‌ها بیشتر برای رقابت‌های میان‌حزبی و یا حتی درون‌حزبی کاربرد دارند؛ مثلاً اصولگراها با هم ائتلاف می‌کنند و یا اصلاح‌طلب‌ها و یا حتی چند حزب اصولگرا در مقابل دیگر اصولگرایان دست به ائتلاف می‌زنند و این در مورد اصلاح‌طلبان هم کاربرد دارد. ائنلاف‌ها چندان نتوانسته‌اند آرای خاکستری را به خود جلب کند.

کنعانی‌مقدم به عملکرد شورای نگهبان در افزایش مشارکت حداکثری اشاره و تأکید کرد: همیشه عملکرد شورای نگهبان در افزایش مشارکت انتخاباتی مؤثر بوده و هست؛ وقتی مردم مشاهده کنند که نامزدهای محبوبشان تأیید صلاحیت شده‌اند برای حضور پای صندوق‌های رأی از خود علاقه و شور نشان می‌دهند ولی اگر چنین موضوعی را مشاهده نکنند امکان دارد با عدم حضور پای صندوق‌های رأی به نوعی نافرمانی مدنی را انجام دهند.

وی درباره وضعیت انتخاباتی اصولگرایان گفت: بنده هم در شورای وحدت و هم در شورای ائتلاف حضور دارم و این دو در سراسر کشور نامزدهای انتخاباتی معرفی کرده و خیلی از کسانی که نامزد شده بودند تأیید صلاحیت شده‌اند. میان شورای وحدت و شورای ائتلاف تعامل تقریباً خوبی وجود دارد ولی بعید است که به یک لیست واحد دست پیدا کنند و چند لیستی شاید چهار تا پنج لیست را از اینها شاهد باشیم. این را نباید به معنای اختلاف دانست بلکه شبیه به رقابت است؛ رقابتی که حتی می‌تواند به افزایش مشارکت شود.

منبع:  بولتن‌نیوز

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها