فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم
روز گذشته نتیجه بررسی صلاحیتهای داوطلبان راهیابی به مجلس دوازدهم، از سوی شورای نگهبان به وزارت کشور ابلاغ و همچنین از عصر جمعه روند اعلام نتایج به متقاضیان آغاز شد.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی مراحل خود را پشت سر میگذارد و نوبت به اعلام نتایج بررسی صلاحیتها توسط هیئت نظارت استانی رسیده است.
فرآیندهای این انتخابات طبق قانون جدید که از این دوره اعمال شد، از نیمهی مردادماه امسال شروع شد و مرحلهی پیشثبتنام که اولین گام محسوب میشود بهصورت غیرحضوری و الکترونیک از 16 تا 22 مرداد بهطول انجامید و حدود 48 هزار نفر اسم نوشتند.
این روند ادامه داشت و با تشکیل هیئتهای اجرایی مرکزی و حوزههای انتخابیه، بررسی مدارک و انجام استعلامات و همچنین بررسی اعتراض داوطلبان تا 26 مهرماه نهایی شد و کسانی که از نظر مدارک و شرایط اعلامیِ ثبتنام مشکلی نداشتند، مشخص شدند.
27 مهرماه تا 3 آبانماه نامنویسی قطعی از متقاضیان راهیابی به مجلس دوازدهم انجام گرفت و حدود 24 هزار نفر ثبتنامشان را نهایی کردند. این مرحله هم طبق قانون جدید، از طریق سامانهی وزارت کشور و غیرحضوری صورت گرفت.
بعد از این مرحله، هیئتهای اجرایی که متشکل از 8 عضو اصلی از معتمدان محلی و 3 عضو اداری شامل فرماندار، دادستان و رئیس ثبت احوال که امور اداری هیئت را پیشمیبرند، بررسی صلاحیتهای داوطلبان را از 4 آبان تا 18 آبان انجام دادند. 19 و 20 آبان نتایج این بررسیها به داوطلبان اعلام شد.
هیئت نظارت استانی بررسی صلاحیتهای داوطلبان را از 25 آبان تا 14 دی انجام داد و این نتایج از روز گذشته بهطور رسمی توسط فرمانداران حوزههای انتخابیه به داوطلبان ابلاغ شد. داوطلبانی که به این نتایج اعتراض دارند میتوانند تا 19 دیماه شکایاتشان را در سامانه «داوطلب» ثبت کرده و یکماه فرصت برای بررسی مجدد وجود دارد و سرانجام، 19 بهمنماه نظر قطعی شورای نگهبان توسط هیئت نظارت استان به ستاد انتخابات کشور یا فرمانداری اعلام خواهد شد.
20 بهمنماه نتیجه بررسی شکایات داوطلبانی که تأیید و یا احراز صلاحیت نشدهاند ابلاغ شده و درباره داوطلبانی که در مراحل قبل توسط شورای نگهبان مورد تأیید قرار گرفتند، به هیئت نظارت استانی اعلام نظر میشود.
دریافت شکایت از داوطلبانی که در سیر مراحل قبلی تایید شده لیکن شورای نگهبان نظر به عدم تایید یا عدم احراز دارد از 21 تا 23 بهمنماه صورت خواهد پذیرفت.
بررسی مجدد صلاحیتها تا 30 بهمنماه بهطول میانجامد و بالاخره 1 اسفند 1402 نظر شورا درخصوص ردصلاحیت همه داوطلبانِ ردصلاحیتشده ابلاغ و اسامی نامزدهای تأییدشده منتشر میشود.
بر اساس این گزارش، سخنگوی شورای نگهبان درخصوص آمار تأییدصلاحیتشدگان گفته در این دوره بیش از 21 هزار پرونده از واجدین شرایط در هیاتهای نظارت استانی مورد بررسی قرار گرفت که بیش از 52 درصد واجدین شرایط تایید صلاحیت شدند. بیش از 11 هزار نفر تایید صلاحیت شدند که این رقم نسبت به دوره قبل (تعداد افرادی که در هیاتهای نظارت استانی تایید صلاحیت شدند) دو برابر است.
در گزارشهای بعدی به ادامه فرآیند برگزاری انتخابات، تا موارد معیّن در روز 11 اسفندماه خواهیم پرداخت.
به گزارش تسنیم، جمعه 11 اسفند انتخابات مجلس دوازدهم و همچنین ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید