مجتبی توانگر: منطقی کردن تعرفه اینترنت در اسرع وقت صورت گیرد
رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با بیان اینکه تعرفه اینترنت از سال ۹۶ تا کنون تغییری نداشته در حالی که هزینه اپراتورها تا ۱۰ برابر افزایش داشته است، گفت: عدم امکان سرمایه گذاری برای توسعه زیرساختها یکی از آسیبهای این اتفاق است که وزارت ارتباطات باید هرچه سریعتر به سمت منطقی کردن تعرفهها حرکت کنند.
رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با بیان اینکه تعرفه اینترنت از سال ۹۶ تا کنون تغییری نداشته در حالی که هزینه اپراتورها تا ۱۰ برابر افزایش داشته است، گفت: عدم امکان سرمایه گذاری برای توسعه زیرساختها یکی از آسیبهای این اتفاق است که وزارت ارتباطات باید هرچه سریعتر به سمت منطقی کردن تعرفهها حرکت کنند.
مجتبی توانگر در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال(تلکامپ) که امروز(شنبه، 2 دی ماه) برگزار شد با بیان اینکه در اقتصاد دیجیتال، دادهها بهعنوان یک دارایی با ارزش محسوب میشوند که نقش مهمی نیز در زیستبوم ایفا میکنند، گفت: حکمرانی داده شامل قوانین و استانداردها، روشهای مدیریت داده برای اطمینان از حفظ حریم خصوصی و امنیت دادهها است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: اگر می خواهیم مخاطب داخلی از همه این زیرساختها اعم از ابعاد سختافزاری مثل فیبر نوری یا اپلیکیشنها که در حال شکلگیری در کشورمان است، استفاده کند نیازمند آن هستیم که اعتماد شهروندان به استفاده از نرمافزارها و اپلیکیشنهای داخلی جلب شود که از طریق تصویب قانون حفاظت از دادههای شخصی محقق خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه ما در کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس طرحی را برای حفاظت از دادههای شخصی آماده کرده بودیم که با درخواست کمیسیون اقتصاد دیجیتال دولت مقرر شد تا با همکاری دولت و بهطور مشخص وزارت ارتباطات لایحهای در خصوص آن ارائه شود، عنوان کرد: البته از طریق دکتر باقریاصل، مطلع شدم پیشنویس این لایحه در وزارت ارتباطات پایان یافته و برای طی مراحل تقنینی به دولت ارائه شده است.
توانگر ادامه داد: از این رو ضروری است هر چه سریعتر لایحه حمایت و حفاظت از دادههای شخصی از سوی دولت به مجلس ارائه شود که در همین راستا ریاست مجلس نیز که همواره اقتصاد دیجیتال را یکی از پیشرانهای اقتصاد ایران می داند قول داده در صورتی که این لایحه از سوی دولت ارائه شود در اولویت بررسی و تصویب در مجلس یازدهم قرار گیرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم همچنین داده و اطلاعات را سرمایه ای دانست که باعث رشد و شکوفایی اقتصاد دیجیتال می شود و افزود: البته شرط لازم آن، اعتماد مردم و حرمت دادن به داده و اطلاعات شخصی است و باید برای حریم شخصی در فضای مجازی قانونگذاری کنیم و بدانیم که نباید این امر مهم که زیربنای مشارکت مردم در اقتصاد دیجیتال است مورد بیمهری و غفلت قرار گیرد.
وی در ادامه تأکید کرد: متأسفانه بخش خصوصی ما انسجام ندارد در حالی که تنوع و تکثر وقتی خوب است که مانع همکاری و همافزایی نشود لذا امیدوارم در برگزای نمایشگاههای حوزه ICT به هم افزایی برسیم.
توانگر در ادامه با بیان اینکه وضع زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی کشور خوب نیست، گفت: عدم تخصیص ارز از یک طرف و کاهش درآمد اپراتورها و حتی زیرساخت به دلایل مختلف از سوی دیگر مانع سرمایه گذاری لازم و به موقع شده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه با بیان اینکه در سال ۱۳۹۵ سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری در این صنعت داشتیم که به تنهایی برای اهداف اقتصاد دیجیتال کافی نیست، اظهار داشت: از همان سال، این عدد نه تنها بالای ۵۰۰ میلیون نرفته بلکه به زیر ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است.
وی اضافه کرد: از ابتدای تاسیس، بخش مخابرات و ارتباطات روی پای خودش ایستاده و با مشارکت مردم، هم، در ودیعهگذاری برای دریافت یک خط تلفن یا موبایل و هم، با پرداخت تعرفه، مشارکت در توسعه انجام میگرفت. توقف تعرفهها از سال ۱۳۹۵ تاکنون یعنی کاهش جریان نقدینگی که کاهش سود را به دنبال دارد و نتیجه آن کاهش سرمایهگذاری است.
توانگر در ادامه یکی از موانع رشد صنعت تلکامپ و عدم انگیزه برای سرمایه گذاری در این صنعت را نامتناسب بودن تعرفه ها و تعرفه دستوری دانست و افزود: از سال ۹۶ تا کنون تعرفه اینترنت تغییری نداشته این درحالی است که هزینه اپراتورها در این شش سال چندین برابر و به روایتی ده برابر شده است.
نماینده مردم تهران ادامه داد: به همین دلیل اپراتورها و مخصوصا اپراتورهای همراه اصولا امکان سرمایه گذاری برای توسعه زیرساختها را ندارند و دود این مسأله به چشم کل اقتصاد دیجیتال کشور رفته است.
رئیس کمیته دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی در پایان خطاب به مسئولان وزارت ارتباطات تأکید کرد: منطقی کردن تعرفه ها باید در اسرع وقت انجام شود./خانه ملت
دیدگاه تان را بنویسید