دادگاه منافقین آغاز مرگ فرزندان نفاق را رقم زد

کد خبر: 1262035

بالاخره منافقین بعد از عمری جنایت دادگاهی شدند. روز سه شنبه ۲۱ آذر اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین در شعبه یازدهم دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی دهقانی در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) به صورت علنی برگزار شد.

دادگاه منافقین آغاز مرگ فرزندان نفاق را رقم زد

بالاخره منافقین بعد از عمری جنایت دادگاهی شدند. روز سه شنبه ۲۱ آذر اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین در شعبه یازدهم دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی دهقانی در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) به صورت علنی برگزار شد. حضور پنج وکیل تسخیری برای دفاع از اعضای گروهک منافقین در این دادگاه هم از نکات جالب توجه بود. قوه قضائیه در حالی عزم خود را برای محاکمه تروریست‌هایی که قتل‌عام ۱۷ هزار ایرانی بی‌گناه را در کارنامه سیاه خود ثبت کردند، جزم کرده که براساس اعلام قاضی، این پرونده مشتمل بر کیفرخواست دریافتی از دادسرای عمومی و انقلاب تهران با موضوع اتهامات گروهک تروریستی منافقین موسوم به مجاهدین خلق به عنوان شخصیت حقوقی و همچنین علیه ۱۰۴ نفر از کادر مرکزی و عوامل اصلی آن است. قوه قضائیه به متهمان این پرونده هم ایمیل رسمی ارسال کرده تا دفاعیات خود را برای دادگاه ارسال کنند.

برگزاری دادگاه منافقین در رسانه‌های مختلف بین‌المللی هم بازتاب داشت. به عنوان مثال خبرگزاری شینهوای ژاپن درباره این دادگاه نوشت: متهمان به نقض قوانین ایران، امتناع از تحویل سلاح به مقامات پس از انقلاب اسلامی ایران در ۱۹۷۹، نفوذ غیرقانونی به سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی، دشمنی با مردم ایران و نظام اسلامی و ترور هزاران ایرانی در اقدامات تروریستی متهم هستند. این رسانه در ادامه به عملیات تروریستی سال ۱۳۶۰ اشاره کرد و نوشت: یکی از آن‌ها (عملیات‌های تروریستی منافقین) در سال ۱۹۸۱ مقر حزب جمهوری اسلامی را هدف قرار داد که در آن دست‌کم ۷۴ مقام دولتی جان باختند.

 

احکام منافقین در نهاد‌های بین‌المللی قابل پیگیری است

اکنون با برگزاری دادگاه منافقین برای مردم این سؤال ایجاد شده که آیا برگزاری این دادگاه علاوه بر بعد رسانه‌‎ای و تبلیغی، اثرات و پیامد‌های سیاسی و حقوقی در عرصه بین‌المللی هم دارد یا اینکه احکام این دادگاه چندان قابلیت پیگیری ندارد.

سیدمحمدجواد هاشمی‌نژاد، دبیرکل بنیاد هابیلیان که به خانواده شهدای ترور اختصاص دارد، در گفتگو با جوان به این سؤال پاسخ داده است. او این اقدام را بی‌سابقه توصیف می‌کند، چرا که با وجود همه جنایت‌های منافقین در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی، هیچ گاه این سازمان و اعضای اصلی آن در پای میز محاکمه قرار نگرفته‌اند و این اقدام از سوی قوه قضائیه مورد تقدیر است، چرا که همواره مورد مطالبه خانواده شهدای ترور بود.

هاشمی‌نژاد در ادامه با اشاره به اهمیت بین‌المللی این دادگاه می‌گوید: طبیعتاً احکامی که صادر خواهد شد ظرفیت زیادی را برای جمهوری اسلامی به وجود خواهد آورد تا در تعقیب جنایتکاران منافق در سطح بین‌المللی از این ظرفیت استفاده کند. برخی فکر می‌کنند این احکام در سطح بین‌المللی قابل پیگیری نیست، در حالی که این‌گونه نیست و احکام دادگاه قابلیت پیگیری دارند.

وی در توضیح این مسئله اضافه کرد: در هر سرزمینی که جنایتی رخ دهد دولت آن سرزمین صلاحیت رسیدگی حقوقی دارد. از سوی دیگر نبود و یا دسترسی نداشتن به فرد جنایتکار یا مثلاً قاتل دلیلی بر عدم برگزاری دادگاه نیست. همان‌طور که در کشور‌های مختلف بار‌ها شاهد برگزاری دادگاه‌هایی بودیم که متهم حضور نداشته و به صورت غیابی محاکمه شده است. بنابراین، این تلقی صورت نگیرد که، چون این افراد در دادگاه حضور ندارند، پس دادگاه بی معنا است و نتیجه خاصی در پی ندارد.

دبیرکل بنیاد هابیلیان در پاسخ به این سؤال که واکنش منافقین به برگزاری این دادگاه چه بود، هم گفت: کاملاً به هم ریخته‌اند و ترس و نگرانی را از وجود آن‌ها می‌توان احساس کرد. ما در مقابله با این تروریست‌ها از ظرفیت نهاد‌های حقوقی بین‌المللی کمتر در این سال‌ها استفاده کرده‌ایم و برگزاری دادگاه و صدور احکام باعث می‌شود که ما راحت‌تر و بیشتر در نهاد‌های بین المللی برخورد با این منافقین را پیگیری کنیم. طبیعی است که این امر موجب نگرانی منافقین شده است.

هاشمی‌نژاد همچنین با اشاره به این نکته که منافقین همواره ابزاری برای دولت‌های غربی در جهت تضعیف نظام جمهوری اسلامی ایران هستند، گفت: منافقین همیشه مورد استفاده دولت‌های غربی هستند. اگر در حال حاضر احساس می‌شود که قدری به حاشیه رفتند و قدرت چندانی ندارند، نه به دلیل عدم حمایت غربی‌ها از این سازمان، بلکه به دلیل قدرت جمهوری اسلامی ایران است که عملاً این گروه را منزوی و بی دست و پا کرده است. وی با ذکر مثالی ادامه داد: به عنوان مثال فرانسه همواره حامی این گروه بوده و سالانه بزرگ‌ترین همایش منافقین در کشور فرانسه و با حضور برخی شخصیت‌های سیاسی شناخته شده برگزار می‌شد. اما شما امسال دیدید که دولت فرانسه اجازه برگزاری این همایش را نداد و منافقین در نهایت مجبور شدند بعد از گرفتن رأی دادگاه به صورت ایستاده در یک خیابان، تجمع کوچکی را برگزار کنند. هاشمی‌نژاد تأکید کرد: این رویکرد دولت فرانسه نه به دلیل تغییر دیدگاه این دولت به منافقین بلکه به دلیل قدرت جمهوری اسلامی ایران است که حمایت از منافقین از سوی هر دولتی را برای آن، هزینه‌ساز کرده است. اگر ایران یک کشور ضعیف بود حمایت از منافقین برای هیچ کس هزینه‌ای نداشت؛ بنابراین برگزاری دادگاه و اقامه دعوای حقوقی علیه منافقین بیش از گذشته آن‌ها را محدودتر و منزوی‌تر کرده و هزینه حمایت از این گروه را افزایش می‌دهد و مقدمه‌ای برای مرگ کامل این گروه سرتاپا نفاق خواهد شد.

منبع: روزنامه جوان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد