راز چک سفید امضای بایدن به صهیونیست‌ها چیست؟

کد خبر: 1261369

وتوی قطعنامه پیشنهادی امارات در شورای امنیت، آشکارترین اقدام ضدبشری آمریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین مدعی حقوق‌بشر در جهان است. به راستی چه ملاحظات و زدوبندهایی باعث سومین رای منفی آمریکا به قطعنامه‌های ضدجنگ و بسترسازی برای تداوم نسل‌کشی در غزه شده‌است؟

راز چک سفید امضای بایدن به صهیونیست‌ها چیست؟

جنگ غزه از مرز دو ماه گذر کرده‌است وآتش‌بس موقت که مجموعا یک هفته نیز دوام نیاورد، نشان داد که آمریکا و رژیم‌صهیونیستی به‌دلیل ناکامی درکسب دستاورد، قصد پایان دادن به این بحران ضدانسانی را ندارند.درنشست عصرجمعه (۱۷آذر) شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی امارات به رای گذاشته شد که از ۱۵عضو شورای امنیت ۱۳عضو رای موافق، یک عضو یعنی آمریکا رای مخالف و یک عضو یعنی انگلیس، دیگر عضو این شورای رای ممتنع دادند. این نشست اضطراری شورای امنیت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود؛ چرا که نشست در پی فعال کردن ماده ۹۹ منشور ملل از سوی آنتونیو گوترش، دبیر‌کل سازمان ملل متحد تشکیل شده بود. گوترش با توجه به گستردگی تلفات انسانی در غزه در پی جنگ اسرائیل، نامه‌ای را با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل به رئیس شورای امنیت ارسال کرده بود. این اولین باری بود که گوترش از زمانی که در سال ۲۰۱۷ به سمت دبیر‌کلی سازمان ملل رسید، این کار را انجام داد. ماده ۹۹ منشور سازمان ملل که در تاریخ سازمان ملل متحد تنها ۹ بار مورد استفاده قرار گرفته است، بیان می‌کند که «دبیر‌کل می‌تواند هر موضوعی را که به نظر او ممکن است حفظ صلح امنیت بین‌المللی را تهدید کند، به شورای امنیت اطلاع‌رسانی کند.» تنها رای منفی به قطعنامه آن هم از سوی آمریکا از انزوای واشنگتن در حمایت سیاسی از غزه نشان داشت از این‌رو با انتقاد چین و روسیه، گروه‌های حقوق‌بشری و... مواجه شد. تمجید رژیم‌صهیونیستی از بایدن برای وتوی قطعنامه شورای امنیت از ناکامی آنها برای دستیابی به اهداف تا این مرحله از جنگ نشان دارد. شعارها و رجزخوانی‌های رژیم مبنی بر دستگیری همه فرماندهان مقاومت، پیدا کردن همه تونل‌ها، آزادی همه اسیران و نابودی حماس محقق نشده‌است.بر این اساس، این رژیم آبرو و حیثیتی را که چندین سال مانند ویترین توسط رسانه‌های غرب و آمریکا برای آن ساخته شده‌بود، از دست داده‌است. حتی وجهه این رژیم که به عنوان منطقه آزاد با امنیت کامل و دموکراتیک قلمداد شده‌بود نیز بین دیگر کشورها زیر‌سؤال رفته‌است. تل‌آویو می‌داند که پس از ادامه آتش‌بس، اتفاقاتی در داخل سرزمین‌های اشغالی همچون، برکناری و محاکمه نتانیاهو و یک شکنندگی مضاعف نسبت به آنچه که از قبل این رژیم را تهدید می‌کرد، به‌وجود خواهد آمد. از این رو اسرائیل تحت حمایت آمریکا آتش‌بس موقت را به بهانه‌های واهی نقض کرد و در زمان حضور آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در اراضی اشغالی، آنها حملات را از سر گرفتند تا شاید نتانیاهو در مرحله جدید بتواند دستاوردی داشته‌باشد. به آن امید که در مقابل کمک‌های بی حد و حصری که به نتانیاهو شده، وی بتواند یک بخشی از اهداف خود را به نتیجه برساند و پاسخگوی افکار عمومی داخلی و حامیان خود در خارج از جمله آمریکا و آیپک باشد.البته باید به این مسأله نیز توجه داشت که آمریکا از سال ۱۹۴۸ و تشکیل رژیم جعلی صهیونیستی، بزرگ‌ترین اعطاکننده کمک‌های خارجی به رژیم بوده‌است به طوری که سالانه ۳.۸میلیارد دلار به رژیم کمک می‌کند. اینک نیز بسته حمایتی ۱۴.۳میلیارد دلاری برای پشتیبانی از تل‌آویو در جنگ غزه اختصاص یافته‌است.این موضوع را نیز نباید از نگاه دور داشت که دولت بایدن با فشارهایی از سوی هم‌حزبی‌‎های دموکرات خویش، مقامات عرب و حتی بعضی از دیپلمات‌های آمریکایی مواجه است و آنها خواستار خاتمه حملات رژیم صهیونیستی وپایان دادن به کشتار کور زنان وکودکان بی‌دفاع وحمله به اماکن غیرنظامی‌ هستند.

با این تفاسیر، این پرسش به ذهن می‌رسد که چرا باز هم بایدن به حمایت از تداوم جنگ و نسل‌کشی در غزه ادامه می‌دهد؟

این پرسش را چند روز پیش جیمی کارتر، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا که اینک ۹۹ سال دارد، در یک مصاحبه پاسخ داد. وی با تاکید بر این‌که در این کشور هر دولتی باید از رژیم اسرائیل حمایت کند، گفت: «من به عنوان یک مسیحی در سیاست آمریکا به همراه خیلی‌های دیگر متعهد به یک قانون هستیم. آن قانون می‌گوید هرچه رژیم صهیونیستی هر زمان انجام داد، باید مورد حمایت قرار بگیرد و درعین حال باید با رسانه افکار عمومی را برای پذیرفتن آن متقاعد کرد... ما مامور به حمایت از سیاست‌های اسرائیل هستیم؛ هرچه که باشد.»البته بایدن نیم نگاهی نیز به انتخابات ریاست جمهوری پیش رو دارد؛ انتخاباتی که همانند دیگر ادوار گذشته، لابی یهودیان آمریکا با نام «ایپک» نقشی تعیین‌کننده‌ در آن ایفا خواهندکرد. بنابراین چک سفید امضای بایدن برای نتانیاهو در اجرای سیاست‌های نژادپرستانه و غیر انسانی را می‌توان در این چارچوب تفسیر کرد.

روزنامه جام جم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها