«فردا» گزارش میدهد:
چهار فرضیه درباره سیاستورزی کارگزاران؛ از مجلس تا ریاستجمهوری
کارگزاران در وهله نخست میخواهد برخلاف طیفهایی از اصلاحطلبان اپوزیسیون نشود و در وهله بعد بتواند در انتخابات مجلس و ریاستجمهوری تأثیرگذار باشد.
گروه سیاست سایت فردا: کارگزاران سازندگی نسبت به سایر احزاب و طیفهای اصلاحطلب هم منسجمتر عمل میکند و هم برای آینده برنامه دارد. این حزب از مدتها پیش اعلام کرده بود که عزم راسخی برای ورود به انتخابات مجلس دوازدهم دارد و حالا هم روزنامه سازندگی، ارگان مطبوعاتی این حزب، اعلام کرده است که سید حسین مرعشی، اسحاق جهانگیری و محسن هاشمی سه نامزد اصلی حزب برای ریاستجمهوری 1404 هستند. فارغ از آنکه این شخصیتها قابلیت ریاستجمهوری را دارند یا خیر یا آنکه با اقبال عمومی مواجه میشوند یا نه اما گویا کارگزاران با اعلام چنین موضوعی چند هدف را دنبال میکند
یک: کارگزاران در وهله نخست میخواهد پایگاه سیاسی خود را حفظ کند و به نوعی خط خود را از نیروهای رادیکال جبهه اصلاحات جدا کند. کارگزاران به نوعی میخواهد اعلام کند که اگرچه طیفهایی از اصلاحطلبان مسیر نهضتآزادیشدن را طی میکنند اما کارگزاران نمیخواهد در قالب یک اپوزیسیون داخلی قرار بگیرد. به همین دلیل سران این حزب با صراحت میگویند تحت هر شرایطی در انتخابات شرکت میکنیم.
دوم: کارگزاران البته نگاهی عینی به انتخابات مجلس دارد و تصور میکند اگر بتواند همگرایی با احزاب نزدیک به خود ایجاد کند ولو با طیفهای مستقل میتواند نیروهایش را وارد مجلس کند و دستِکم اقلیتی در مجلس را به دست بگیرد. نگاه کارگزاران در عرصه سیاسی واقعگرایانه است و همواره سران این حزب به پیروی از اندیشه سیاسی اکبر هاشمی رفسنجانی میگویند تا وقتی امکان حضور در انتخابات را داشته باشیم، شرکت میکنیم؛ ولو بتوانیم یک نماینده را وارد مجلس کنیم.
سوم: کارگزاران برای ادامه مسیر هم برنامه دارد و همین که گفته میشد مرعشی، جهانگیری و هاشمی نامزدهای کارگزاران در انتخابات ریاستجمهوری خواهند بود یعنی کارگزاران از حالا تصور میکند میتواند در انتخابات ریاستجمهوری هم اثربخش باشد.
چهارم: کارگزاران نشان داده است برخلاف رادیکالهای اصلاحات، انعطافپذیر است و هیچ بعید نیست این حزب بخواهد ائتلافی مجدد با اعتدالیها شکل دهد؛ چه در انتخابات مجلس البته در صورت غیاب اصلاحطلبان چه در انتخابات ریاستجمهوری مثلا بار دیگر بر فردی مانند حسن روحانی. آنها فکر میکنند میشود بار دیگر به روش انتخابات ریاستجمهوری سال92 فضای سیاسی را به دست گرفت؛ موضوعی که البته در جبهه اصلاحات مخالفان به شدت سرسختی دارد.
دیدگاه تان را بنویسید