جوان: فرق بسیجی ما با نسل Z امریکا امروز روشن شد!

کد خبر: 1259238

همزمانی هشدار نیوزویک که «نسل جوان امریکا دیگر حاضر نیست برای کشورش بجنگد!» با حضور بسیجیان در دیدار با رهبری برای مخاطبان باید معنای روشنی داشته باشد.

جوان: فرق بسیجی ما با نسل Z امریکا امروز روشن شد!

همزمانی هشدار نیوزویک که «نسل جوان امریکا دیگر حاضر نیست برای کشورش بجنگد!» با حضور بسیجیان در دیدار با رهبری برای مخاطبان باید معنای روشنی داشته باشد. من این دو را به دو خبر و تحلیل دیگر هم پیوند می‌زنم. یکی سخن اخیر محمد البخیتی از رهبران انصارالله یمن که در پاسخ به تهدید‌های امریکا گفت: «ما از پاسخ دشمن نمی‌ترسیم، ترس ما از عذاب الهی است، زمانی که به کمک مردم غزه نشتابیم»؛ و دیگری سخنان اخیر جاناتان گرینبلت، مدیر مؤسسه «ای. دی. ال» امریکا که گفت: «تعداد جوانانی که معتقدند کشتاری که به دست حماس انجام شد، موجه است، به‌طور بهت‌آور و هولناکی بالاست، بنابراین ما واقعاً مشکل نسل Z [نوجوانان و جوانان]داریم.»

چند سال پیش در گزارشی خواندم که پنتاگون درباره دشواری اشغال ایران برخلاف همسایگان به یک مانع اصلی اشاره کرده است. مضمون آن گزارش و اشاره این بود: «ایران با افغانستان یا عراق تفاوت دارد. در ایران اگر بخواهیم نیروی زمینی خود را [مانند آنچه در عراق و دستگیری صدام انجام شد]تا تهران و خیابان پاستور پیش ببریم، باید از روی جنازه ۵ میلیون بسیجی که حاضرند بمیرند، اما چنین صحنه‌ای را نبینند، رد شویم و این نشدنی است.»

اکنون نیوزویک هشدار می‌دهد: «ارتش امریکا دنبال جذب نیروست تا شکاف آشکاری را که با نسل جدید دارد، پر کند، اما حقیقت پیچیده‌تر آن است که نسل جوان حاضر نیست برای امریکا بجنگد!» این نشریه امریکایی به نظرسنجی‌های بعد از ۷ اکتبر و حمله اسرائیل به حماس، اشاره می‌کند و می‌نویسد: «نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اگر ایالات متحده وارد یک جنگ بزرگ شود، اکثر بزرگسالان امریکایی حاضر به خدمت در ارتش نیستند و به نظر می‌رسد اعتماد عمومی به نیرو‌های مسلح رو به کاهش است. نظرسنجی مؤسسه تحقیقاتی Echelon Insights می‌گوید ۷۲ درصد گفته‌اند در صورت ورود امریکا به یک درگیری بزرگ، تمایلی به خدمت داوطلبانه در نیرو‌های مسلح ندارند و در مقام مقایسه فقط ۲۱ درصد مایل به خدمت داوطلبانه‌اند. همچنین در آغاز ماه اکتبر، یک نظرسنجی که آن را J. L. Partners برای دیلی‌میل انجام داد، نشان می‌دهد با آنکه اکثریت امریکایی‌ها گفته‌اند در صورت ورود ایالات‌متحده به جنگ، حاضرند برای کشورشان جان بدهند، ولی این نسبت بر اساس سن متفاوت است و در میان افرادی که ۱۸ تا ۲۹ سال دارند، کمترین میزان است. نظرسنجی گالوپ نیز در ژوئن ۲۰۲۳ نشان داده که اعتماد به ارتش برای ششمین سال متوالی کاهش یافته و به ۶۰ درصد رسیده است.»

نیوزویک از قول «یوستیس» که ۲۶ سال در گارد ملی مینه سوتا خدمت کرده می‌گوید جوانان هدف اصلی ارتش برای نیرو‌های جدید هستند، یعنی همان نسل Z یا متولدان پس از ۱۹۹۷. او استدلال می‌کند که بزرگ شدن در عصر اینترنت آن‌ها را به «لذت فوری» عادت داده است. نیوزویک همچنین می‌نویسد: «کسانی که در کار استخدام برای نیرو‌های نظامی هستند، می‌گویند نسل کنونی نیز کمتر با اعضای ارتش تعامل دارد. یوستیس به این نکته اشاره می‌کند که پدرش، که در کره خدمت می‌کرد، شاهد خدمت هفت فرزند از ۱۰ فرزندش در ارتش بوده ولی الان دیگر از این خانواده‌ها پیدا نمی‌شود.»

ارتش امریکا یک مشکل جدی دیگر هم دارد: «تا سه سال پیش ۷۷ درصد از افراد ۱۷ تا ۲۴ ساله به دلایل پزشکی، مصرف مواد یا سوابق کیفری فاقد صلاحیت بودند.»

اگر به سخنان رهبر یمنی بازگردیم که می‌گوید ما برای آخرتمان می‌جنگیم و به آن گزارشی که پنتاگون از جانفشانی بسیجیان برای رهبرشان (ودرواقع برای اسلام) خبر می‌دهد، رمز گزارش نیوزویک از اینکه چرا جوان امریکایی دیگر حاضر نیست برای امریکا بجنگد و بمیرد، گشوده می‌شود.

دو هفته پیش به سخنان جاناتان گرینبلت که یک مؤسسه با اهداف حمایت از یهودیان را اداره می‌کند، اشاره تفصیلی داشتم، اما اینجا لازم است بخشی از آن را بازخوانی کنیم. او به نخبگان یهودی می‌گوید: «ما یک مشکل نسلی بسیار بسیار عظیم داریم. تمام نظرسنجی‌هایی که دیده‌ام، از نظرسنجی مؤسسه ای. دی. ال، نظرسنجی دیوان کیفری بین‌الملل و نظرسنجی مؤسسه‌های مستقل، نشان‌دهنده این است که مسئله حمایت امریکا از اسرائیل یک موضوع مربوط به احزاب چپ و راست نیست، مسئله پیر و جوان است. آقایان! تعداد جوانانی که معتقدند کشتاری که به‌دست حماس انجام شد، موجه است، به‌طور بهت‌آور و هولناکی بالاست، بنابراین ما واقعاً مشکل نسل Z داریم.»

این چهار خبر و تحلیل در کنار هم حرفی دارد: نقطه تفاوت ما با جهان که ریشه همه درگیری‌های آن‌ها با ما شده است، معاداندیشی ماست. البخیتی درست گفت که «ما از عذاب الهی می‌ترسیم نه از عذاب امریکا» و این دلیل بودن ما و دلیل باقی ماندن ماست.

منبع: روزنامه جوان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها