جام جم/ آمریکا از خلق گرههای کور به کجا رسیده؟
جام جم نوشت: آیا تدوین، طراحی و حتی پیاده سازی یک منظومه استراتژیک به معنای موفقیت آن است؟ قطعا پاسخ این سؤال منفی بوده و یکی از مصادیق آن نیز استراتژی خلق گرههای کور راهبردی توسط آمریکاست.
گروه سیاست سایت فردا- تاکنون بارها از استراتژی خلق گرههای کور راهبردی در نظام بینالملل توسط دولت آمریکا پرده برداشته شده است. استراتژیستهایی مانند هنری کسینجر و برژینسکی در قرن ۲۰مدعی بودند حفظ هژمونی آمریکا در نظام بینالملل در گرو کاهش نسبی قدرت رقبای بالقوه و بالفعل آن بوده و اصلیترین راه برای تحقق این موضوع، خلق تنشهای مزمن امنیتی و گرههای کور ژئو پلیتیک و منازعات مستمر در حوزه پیرامونی آنهاست.
روزنامه جام جم با ذکر این مطلب نوشته: آیا تدوین، طراحی و حتی پیاده سازی یک منظومه استراتژیک به معنای موفقیت آن است؟ قطعا پاسخ این سؤال منفی بوده و یکی از مصادیق آن نیز استراتژی خلق گرههای کور راهبردی توسط آمریکاست.
بحرانهای ایجاد شده فقط در صورتی میتواند برای واشنگتن مفید باشد که هزینه آن نسبت به فایدهاش در هر دو بعد فرامتنی و متنی بیشتر باشد اما این قاعده حداقل در قبال دو جنگ غزه و اوکراین صادق نیست! هر دو جنگ تبدیل به نقطه آشکارساز شکست تاکتیکی و راهبردی آمریکا در درک واقعیات جهانی و منطقه ای و فراتر از آن، تبدیل به اهرمهایی برای امتیازگیری بیشتر کشورها، بازیگران و جریانات مخالف کاخ سفید در آینده شدهاند.
آمریکا درست مانند جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی که بحران را خلق کرده است اما بار دگر در ایجاد موازنه مثبت میان هزینهها و فواید آن به بن بست رسیده است.
دیدگاه تان را بنویسید