الزامات برگزاری انتخابات رقابتی

راهبرد انتخاباتی نظام

کد خبر: 1256765

برگزاری انتخابات پر شور می‌تواند مظهر قدرت ملی و بازدارنده از فشار دشمنان باشد که تضمین‌کننده آینده کشور است.

راهبرد انتخاباتی نظام

گروه سیاست سایت فردا - «مشارکت حداکثری» یکی از شاخصه‌های انتخابات‌های جمهوری اسلامی بوده که همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز قرار داشته است. سابقه‌ انتخابات در سال‌ها و دهه‌های اخیر هم نشان‌ داده که برای نظام سیاسی کشور مشارکت مردم فی‌نفسه اهمیت دارد. از همه مهم‌تر آنکه راه ایجاد تغییرات به شکل معقول و منطقی، حضور پای صندوق‌های رأی و ایجاد تغییرات به شکل مسالمت‌آمیز و اعمال حق رأی مردم از طریق صندوق‌های رأی است. 

چهلمین «انتخابات» در تاریخ انقلاب 44ساله کشورمان هم قرار است در روزهای پایانی سال 1402 برگزار شود تا نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری با رأی مردم آغاز به کار کنند. در خصوص انتخابات آتی نیز رهبر انقلاب، چهاردهم فروردین‌ماه در سخنرانی‌ نوروزی به اهمیت کیفیت برگزاری انتخابات پرداختند و متذکر شدند که مسئولان، راهبرد «مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت انتخابات» را از هم‌اکنون مشخص کنند تا انتخاباتی خوب، سالم و با مشارکت بالا داشته باشیم.

حضور مردم شاخص اصلی در افزایش مشارکت انتخاباتی محسوب می‌شوند که اگر بتوان اهمیت شرکت در انتخابات را برای آنان تبیین و روشنگری کرد، حضور حداکثری پای صندوق‌های رأی خواهند داشت. همچنان‌که رهبری نظام پیش از این تأکید کرده بودند: «حتی کسانی که نظام را قبول ندارند برای حفظ اعتبار کشور شرکت کنند؛ ممکن است کسی بنده را قبول نداشته باشد؛ اما در انتخابات شرکت کند.»

اما برگزاری انتخابات رقابتی و مشارکتی الزاماتی دارد که علاوه بر نقش مردم در رقم‌خوردن چنین انتخاباتی، عملکرد نهادها و دستگاه‌های اجرایی از جمله دولت و شورای نگهبان نیز در شکل‌گیری چنین انتخاباتی مؤثر است و تأثیر مستقیم در میزان مشارکت خواهد داشت.

همچنان‌که اگر دولت در پاسخگویی به مطالبات اقتصادی و سیاسی مردم موفق باشد و میزانی از سطح رفاه ایجاد کرده وعده‌هایش را محقق کرده باشد، می‌تواند در افزایش مشارکت مؤثر باشد یا بالعکس، عملکرد ضعیف دولت‌ها می‌تواند موجب کاهش مشارکت مردم در انتخابات شود. اما در این دوره از انتخابات، رهبری نظام یک راهبرد و شاخص دیگر را در کنار مشارکت مورد توجه قرار دادند و آن هم برگزاری انتخابات «رقابتی» است. شاخصی که حضور نماینده همه جناح‌ها و احزاب سیاسی در آن مورد تأکید است تا زمینه‌ساز یک انتخابات رقابتی شود. برهمین اساس، رهبر انقلاب در دیدار اخیرشان با فقها و حقوق‌دانان شورای نگهبان تأکید کردند: «همه وظیفه دارند زمینه برگزاری انتخاباتی پرشور را در اسفندماه امسال فراهم کنند.»

توصیه‌ای که به منزله تذکر به شورای نگهبان برداشت شده است تا در انتخابات آتی با دید بازتری، صلاحیت افراد را مورد بررسی قرار دهد . چراکه شرکت مردم در انتخابات و افزایش آن نشان‌دهنده‌ اعتماد عمومی و همچنین سرمایه‌ اجتماعی است. از‌این‌رو با توجه به آنکه ارقام مربوط به نتایج در انتخابات، همواره بازخورد و انعکاس قابل‌توجهی در رسانه‌های داخلی و خارجی داشته و کارشناسان سیاسی و اجتماعی آن را محل تحلیل خود قرار می‌دهند، برگزاری انتخابات پر شور می‌تواند مظهر قدرت ملی و بازدارنده از فشار دشمنان باشد که تضمین‌کننده آینده کشور است. / صبح نو

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها