هزینه کلان «من و تو» از کجا می‌آمد؟

کد خبر: 1256246

یکی دو روز قبل از آنکه بیانیه موسوم به بیانیه تعطیلی شبکه تلویزیونی من و تو منتشر شود، داریوش همایون، از مجریان شبکه‌های ماهواره‌ای ضدانقلاب، در مذمت من و تو و بی‌بی‌سی و اینترنشنال و صدای امریکا سخنانی گفته بود و ایرانی‌ها را از اعتماد به آن‌ها بر حذر داشته بود

هزینه کلان «من و تو» از کجا می‌آمد؟

 یکی دو روز قبل از آنکه بیانیه موسوم به بیانیه تعطیلی شبکه تلویزیونی من و تو منتشر شود، داریوش همایون، از مجریان شبکه‌های ماهواره‌ای ضدانقلاب، در مذمت من و تو و بی‌بی‌سی و اینترنشنال و صدای امریکا سخنانی گفته بود و ایرانی‌ها را از اعتماد به آن‌ها بر حذر داشته بود.

همایون در آن سخنان با تأکید بر اینکه «فریب آنچه را که می‌بینید، نخورید؛ این رسانه‌ها به شما دروغ می‌گویند» گفته بود که «دنیا توسط رسانه‌ها اداره می‌شود و جهانخواران از طریق در اختیار گرفتن رسانه‌ها، افکار عمومی جهان را در اختیار می‌گیرند و به آن سمتی که می‌خواهند می‌برند.»

جالب آنکه بیشتر محتوای بیانیه من و تو درباره وضعیت مالی رو به وخامت شبکه من و تو بود و همایون هم تأکید کرده بود که «آن‌ها از شما پول نمی‌خواهند، آن‌ها تماشاگر می‌خواهند. برای اینکه هر قدر بیشتر دیده شوند، بیشتر می‌توانند ذهن جامعه را در اختیار بگیرند.» او در ادامه تصریح کرد «متأسفم که این را عرض می‌کنم؛ شما ملت ایران در مشت اینترنشنال و من و تو و بی‌بی‌سی و صدای امریکا هستید.» پیش از این هم حسن اعتمادی، از مؤسسان من و تو و پدر رها اعتمادی، مجری و تهیه‌کننده سرشناس این شبکه، طی سخنانی یک افشاگری جنجالی از پشت پرده منابع مالی این شبکه انجام داد. او گفته بود که «من از قبل از آغاز به کار شبکه در تیم این شبکه بودم. وقتی کیوان و رها بودجه مورد نیاز شبکه را گفتند، من با ناباوری گفتم که خیلی عجیب است (به دلیل بالا بودن رقم)».

این بودجه را یک فرد نمی‌تواند بپردازد و نهاد‌های وابسته به دولت این کار را می‌کنند. اسپانسر‌ها یا نمایندگان آن‌ها نخستین بار در امریکا کیوان (عباسی) و رها (اعتمادی) را ملاقات کردند. کسانی هم که در این گفتگو حاضر شدند، امریکایی بودند.»

او با طرح این سؤال که این عناصر امریکایی وابستگی فکری‌شان چه می‌تواند باشد و این پول از کجا می‌آید، گفته: «بودجه شبکه من و تو، دولتی است و مال پنتاگون (وزارت دفاع امریکا) است. بودجه شخصی نیست و نمی‌تواند باشد.»

مدیران من و تو هیچ گاه در خصوص منابع مالی این شبکه توضیحی نداده‌اند و چند سال پیش هم که موج مطالبه شفافیت مالی من و تو در توییتر به راه افتاد، سکوت کردند. در ویکی‌پدیا هم در این خصوص آمده که «طبق گزارشی که یک اتاق فکر انگلیسی به نام فارین پالیسی سنتر در سال ۲۰۱۱ منتشر کرده‌است، این شبکه که به مرجان و کیوان عباسی تعلق دارد بودجه خود را از تعدادی سرمایه‌گذار خطرپذیر دریافت می‌کند، اما این گزارش هیچ نامی از این سرمایه‌گذاران خطرپذیر نبرده‌است. به گفته خبرنگار رویترز، کیوان و مرجان عباسی خود را از توجه رسانه‌ها به دور نگه می‌دارند و مانند دیگر مقامات شبکه من و تو، با وجود درخواست‌های مکرر برای اظهارنظر، حاضر به مصاحبه نیستند. به نوشته فایننشیال تایمز، هویت حامیان مالی این شبکه مخفی مانده‌است، اما برخی از تحلیلگران ایرانی معتقدند که این شبکه به صورت تعمدی و با ظرافت به تبلیغ حکومت شاهنشاهی پهلوی می‌پردازد.

سعید کمالی دهقان، روزنامه‌نگار گاردین، نوشت برداشت عمومی چنین است که شبکه به سلطنت‌طلبان نزدیک است. شبکه به صورت گسترده به ایران پیش از انقلاب می‌پردازد و آن دوران را باشکوه جلوه می‌دهد. ترازنامه مالی شبکه نشان می‌دهد که طی سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به میزان ۳۳ میلیون پوند ضرر کرده‌است. شبکه از سال ۲۰۱۲ به این سو نحوه تأمین بودجه‌اش را مخفی نگه داشته و به درخواست‌های شفاف‌سازی پاسخ نداده‌است.» در بیانیه تعطیلی این شبکه، گفته شده که تا پیش از این از تبلیغات تلویزیونی کسب درآمد می‌کردند که حرف عجیبی است و بعید است جز مخاطبان سطحی من و تو کسی آن را باور کند، چراکه این بودجه هنگفت نمی‌تواند از تبلیغات تأمین شود. خصوصاً که معلوم نیست چرا این تبلیغات کذایی دیگر تأمین کننده نیست!

منبع: روزنامه جوان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین