نخستین مجمع دانشجویان شورای ائتلاف برگزار شد

کد خبر: 1254765

نخستین مجمع دانشجویی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با حضور معاون احزاب شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و ۲۰۰ نفر از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی برگزار شد.

نخستین مجمع دانشجویان شورای ائتلاف برگزار شد

 نخستین مجمع دانشجویی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با حضور عبدالحسین روح الامینی معاون احزاب شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و شرکت ۲۰۰ نفر از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی از ۲۵ دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای جلسه محمد غلامیان دبیر کمیته دانشجویی شورای ائتلاف گفت: از ۲۵ دانشگاه از شهر تهران در این جلسه حضور یافته‌اند و ما این مجمعی که در حال حاضر شکل گرفته را از دل شوراهای معینی که در دانشگاه‌ها شکل گرفت به‌وجود آمده است، تشکیل داده‌ایم.

وی افزود: این جمع و حضور دانشجویان از دل یک دغدغه برون آمده است و آن هم تاکید زودهنگام رهبر انقلاب درباره بحث مشارکت است، و اصلی ترین وظیفه دانشجوی انقلابی جدا از هر سلیقه سیاسی که دارد پیروی از خط رهبر انقلاب مبنی بر تلاش برای بالا بردن مشارکت در انتخابات است.

غلامیان اظهار داشت: در مکاتب فکری غرب نگاه مشارکت نشان دهنده قدرت مضاعف بر حکومت است، اما در نظریه جمهوری اسلامی و نگاه حضرت امام و حضرت آقا، حضور مردمی اساس کار اسلام است.

وی تصریح کرد: امروز چهار جریان در داخل و خارج کشور به دنبال کاهش مشارکت در انتخابات هستند، اول جریان سلطنت طلب، دوم جریان سرویس‌های خارجی و رسانه‌های غربی که تبلیغات هم می‌کنند، سوم جریان غرب گرایی داخلی است که نمی‌تواند مردم را به دنبال خود بکشاند و با کاهش مشارکت می‌خواهد بگوید مردم طرفدار ما هستند و جریان چهارم افرادی هستند که می‌گویند با مشارکت کم خودمان به مجلس برویم.

غلامیان در ادامه گفت: جریان ضد انقلاب به دنبال این است که با القای نا امیدی بگوید دولت ناکارآمد است، مجلس انقلابی نیست و نمی‌تواند کاری کند و قوه قضائیه هم اقدام خاصی انجام نمی‌دهد.

وی افزود: دانشگاه فرصتی بسیار خوبی برای ارتباط با بدنه جامعه است، ما فقط در تهران ۴۵۰ هزار دانشجو داریم که هر کدام شأن به مثابه یک بلندگو در اطرافیان خود می‌توانند تأثیر گذار باشند و جامعه را به سمت مشارکت سوق بدهند.

غلامیان در پایان تاکید کرد: نگاه ما در کمیته دانشجویی شورای ائتلاف همان راهبرد رهبر انقلاب در رابطه با مشارکت است و سعی‌مان این است که در دانشگاه تحولی در این مدت کم درباره این موضوع به‌وجود بیاوریم و امروز هرکدام از ما دانشجویان انقلابی باید از خودمان بپرسیم ما در ۴۵ روز آینده چه کنیم که صحن جامعه و دانشگاه آماده کنش گری مؤثر در انتخابات باشند.

در ادامه جلسه هر کدام از معاونت‌های کمیته دانشجویی شورای ائتلاف گزارشی از روند فعالیت دانشجویان در استان‌های کشور و برنامه‌های پیش روی این کمیته ارائه دادند.

بعد از این سخنان، نمایندگان تشکل‌های دانشجویی از دانشگاه‌های مختلف تهران نقطه نظرات و نکات خود را در رابطه با انتخابات پیش رو، فضای فعلی دانشگاه‌ها، انتظاراتی که از شورای ائتلاف دارند و انتقاداتی که وجود دارد را بیان کردند.

در ابتدای این بخش از این جلسه، فاطمه پازوکی از اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات در رابطه با عدم انطباق پژوهش‌های دانشگاهی با مسائل کشور نکاتی را ارائه کرد و راه کارهای جریان دانشجویی برای این مسئله را بیان نمود.

در ادامه رحیم پور از دانشگاه شاهد در رابطه با برنامه شورای ائتلاف در بکارگیری بانوان در ارکان شورای ائتلاف سخن گفت و خواستار توجه ویژه این نهاد انقلابی به بانوان شد.

بعد از سخنان نماینده دانشگاه شاهد نوبت به سید محمد جواد طباطبایی از امیر کبیر رسید، این فعال دانشجویی با بیان انتقاداتی از عملکرد بعضی از نمایندگان و فضای فعلی دانشگاه خواستار توجه ویژه شورای ائتلاف و نمایندگان به دانشجویان نخبه کشور شد.

امیرحسین آقا میرتبار چهارمین دانشجویی بود که در این جلسه به نمایندگی از دانشجویان به بیان نکات خود پرداخت و در رابطه ساختار سیاسی کشور در مسئله انتخابات نکات و راه حل‌هایی را ارائه کرد.

در ادامه حسین امانی از دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در رابطه با کادرهای هیئت علمی و منابع آموزشی دانشگاه‌ها نکاتی را ارائه کرد و خواستار توجه ویژه مجلس به نخبگان شد.

امیرحسین زندی از دانشجویان انجمن مستقل دانشگاه تهران با اشاره به جریان‌های گفتمانی موجود در دانشگاه‌ها نکاتی را در رابطه با کمک دانشجویان به مسئله مشارکت و پرشور شدن انتخابات آینده بیان کرد و آخرین سخنران دانشجوی این جلسه بود.

حقیقتاً باید به جنایات غزه خون گریه کنیم

در بخش پایانی این جلسه نوبت به عبدالحسین روح الامینی معاون احزاب و تشکل‌های شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و نماینده مردم تهران در مجلس که از فعالین سابق دانشجویی به شمار می‌رود رسید.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ابتدای سخنان خود با اشاره به جنایات صهیونیست در غزه گفت: امروز زیاد نمی‌خواهم در رابطه با مسئله فلسطین سخن بگویم چرا که همه در زمینه جنایت کار بودن صهیونیست‌ها هم نظریم و موضوع این جلسه هم چیز دیگری است، اما حقیقتاً باید خون گریه کنیم به جنایاتی که در غزه رخ می‌دهد و آرزوی همه ماست که روزی آزادی این خطه از مقاومت را در جهان جشن بگیریم.

وی در ادامه با بیان خاطراتی از دوران دانشجویی خود گفت: ما جوان که بودیم علاقه داشتیم به سازمان آزادی بخش فلسطینی که چگونه شکل گرفته و ساختار آن چگونه است و اینکه اینها چگونه این قدر دقیق هم مسائل سیاسی و هم چریکی را آموزش می‌دادند.

روح الامینی با بیان فعالیت‌های دوران دانشجویی خود خاطرنشان کرد: شروع آن کارها و همه فعالیت‌های ما اعم از تسخیر لانه جاسوسی و فعالیت‌های سیاسی، از دانشگاه‌ها و کارهای دانشجویی بود.

وی در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: حلقه وصل ما برای کارهای دانشجویی همان تشکیلات و کارهای دانشجویی بود و شما باید اینها را قدر بدانید و نا امید نشوید و از این فضاهای دانشجویی استفاده کنید چرا که تهرانی مقدم‌ها و احمدی روشن‌ها از دل همین دانشگاه‌ها بیرون آمدند.

وی افزود: اقتضا جریان دانشجویی همیشه این بوده که در زمان خودش مطرح نبوده اقتضایش این بوده که به فراخور نیاز جامعه یک تشکیلاتی را بوجود آورده است و کمکی به فضای جامعه خود کرده است.

وی در ادامه گفت: شهید دانشمند هسته‌ای ما از همین دانشگاه امیر کبیر آمد، شما دست کم نگیرید فضایی که در پیش دارید و آینده‌ای که باید رقم بخورد از دل کارهای شما رقم می‌خورد.

روح الامین تصریح کرد: فعالیت‌های قبل انقلاب، تشکیل تحکیم وحدت، تسخیر لانه جاسوسی، انقلاب فرهنگی، ورود به جنگ و سپاه، اتحادیه انجمن اسلامی لندن و بعد اروپا همه و همه از دل همین کارهای دانشجویی بیرون آمد.

روح الامین در ادامه با بیان خاطره‌ای از رهبر انقلاب گفت: سال ۶۵ بعد از کربلایی پنج خدمت آقا رسیدیم یک جریان دانشجویی بودیم که در پروژه‌های مرتبط با جنگ در حال فعالیت بودیم، بعد از جلسه آمدیم همراه آقا کنار درب ماشین، بعد از کربلای پنج فشار زیادی به روی جنگ بود و بحث کمبود نیرو، از آقا پرسیدیم که بعضی دوستان ما می‌گویند برویم جبهه یا این پروژه را انجام بدهیم، آقا گفتند باید بمانید و این پروژه را پیگیری کنید.

وی افزود: در حال حاضر امید رهبر انقلاب به نسل جوان و انقلابی است و شما دیدید همین روزهای اخیر آقا در حکمی که به آقای دهقان به عنوان رئیس جدید بنیاد مستضعفان دادند، چند ویژگی برای یک جوان ذکر کردند، آقا گفتند در به کارگیری نیروها از جوانان متخصص، انقلابی و جهادی استفاده کنید.

روح الامین در پایان گفت: اگر بخواهم یک نکته مهم در رابطه با فعالیت دانشجویی و تأثیر آن بگویم آن هم این است که طوفان الاقصی سال ۵۷ همان تسخیر لانه جاسوسی و سفارت سابق آمریکا در ایران بود.

در پایان این نشست، مرامنامه کمیته دانشجویی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی به امضای نمایندگان تشکل‌های دانشجویی رسید. متن این مرامنامه بدین شرح است:

قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُمْ بِوَاحِدَةٍ ۖ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَیٰ وَفُرَادَیٰ ثُمَّ تَتَفَکَّرُوا- آیه ۴۶ سوره مبارکه

یکی از مهمترین موضوع‌هایی که امروز در کشور با آن رو به رو هستیم، موضوع حکمرانی به معنی خلق، مدیریت و یا بهینه سازی نظام‌ها، خرده نظام‌ها، ارتباط میان آن‌ها و تمام جریان‌هایی است که به واسطه‌ی عمل‌کرد آن‌ها به وجود می‌آیند. به بیان بهتر، مدیریت منابع و شبکه ارتباطات میان آنها با هدف ایجاد بیشترین بهره وری و کاهش فاصله‌ی وضع مطلوب و وضع موجود.

حال آنکه، یکی از اصلی‌ترین موضوع‌ها برای چنین مدیریتی، شناخت و تشخیص مسأله و سپس اقدام برای رسیدن به راه حل است.

رهبر کشور، یک دهه پیش فرمودند: العلم السلطان. یعنی جایگاه علم و دانش را رفیع می‌دانند. این پیام مهم می‌بایست برای تمام نهادها و مسئولین است که در مجلس شورای اسلامی، دولت و … یک اصل فراموش‌ناپذیر باشد.

صدها سال است در دنیا و ده‌ها سال است در ایران که برای دسترسی به دانش، یک نظام و ساختار به نام دانشگاه به وجود آمده که وظیفه‌ی اصلی آن انجام فرایند پژوهش برای سرعت بخشیدن به یافتن بهترین راه حل و یا تشخیص مسائل پیش رؤ ست.

امروز ما دانشجویان دانشگاه‌های مختلف کشور به‌عنوان اصلی‌ترین عنصر حل مسائل حکمرانی کشور با استعانت از درگاه الهی و به پیروی از مجاهدان عرصه علمی ایران اسلامی؛ از کاظمی آشتیانی تا پروفسور سمیعی، از مصطفی چمران تا محسن فخری زاده، با آگاهی و صدای رسا ضمن اعلام موجودیت " کمیته دانشجویی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب " اعلام می‌داریم:

علم به‌عنوان نخستین نیاز پیشرفت و تعالی می‌تواند حکمرانی ما را ترفیع ببخشد، دانش می‌تواند به ما ابزاری دهد که صحیح‌ترین و بهترین راه‌حل را برای مشکلات انتخاب کنیم.

امروز ما دانشجویان به‌دنبال آن هستیم که با تکیه بر عقلانیت ذاتی دانش و با آگاهی از واقعیت‌های حکمرانی کشور، میان اصحاب دانش و دانشگاه و عرصه حکمرانی کشور گفتگو و تعامل صورت بپذیرد.

امروز اگر اراده‌ی ما متمرکز بر ساخت آینده ایران اسلامی است، باید به دنبال ترفیع جایگاه دانش در حکمرانی باشیم.

اگر تصمیم سازی های‌مان در نهادهایی که شاکله اصلی تصمیم گیری کشور هستند را به نخبگان، اندیشمندان و صاحبان دانش بسپاریم، حتماً، حتماً و حتماً آینده از آن ماست.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

منبع: مهر

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها