دومین روز سفر رئیسی به کردستان / دیدار رئیسی با اهالی فرهنگ و هنر/رئیسی در جلسه شورای اداری: بروکراسی‌های اداری همه را خسته کرده است

کد خبر: 1253892

‌رئیس جمهور کشورمان در ادامه سفر استانی خود به کردستان، صبح امروز ‌وارد سقز شد.

دومین روز سفر رئیسی به کردستان / دیدار رئیسی  با اهالی فرهنگ و هنر/رئیسی در جلسه شورای اداری: بروکراسی‌های اداری همه را خسته کرده است

سیدابراهیم رئیسی امروز جمعه در دومین روز از سفرش به استان کردستان و برای بهره برداری از فرودگاه سقز وارد این شهر شد.در این سفر قرار است چند طرح وزارت نیرو از جمله بهره‌برداری از تصفیه‌خانه بوئین به شهرستان مرزی بانه انجام شود.رئیسی در ادامه در بانه با مردم نیز دیدار خواهد داشت و سالن ورزشی 1200 نفره این شهر را هم افتتاح می‌کند.

چشم مردم سقز به فرودگاه روشن می‌شود

دومین شهرستان پرجمعیت استان کردستان، پس از سال‌ها انتظار شاهد تکمیل و بهره‌برداری فرودگاه سقز خواهند بود.حدود 27 سال از آغاز مطالعات پروژه احداث فرودگاه سقز می‌گذرد، پس از چند سال وقفه، از سال 1396 پروژه احداث فرودگاه سقز با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای به شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران واگذار شد.

پس از عملیات جهادی و تخصصی که پیرو دستور ویژه رئیس دولت سیزدهم مبنی بر بهره‌برداری از فرودگاه سقز انجام شد، این فرودگاه توسط مهندسان ایرانی با 180 هکتار مساحت و 2 هزار و 500 مترمربع مساحت ترمینال به اتمام رسیده است.

باند فرودگاه سقز 2 هزار و 600 متر طول دارد و 450 متر تاکسی وی، دو هزار و 500 متر مساحت پارکینگ، یک هزار و 300 متر روشنایی معابر، برج مراقبت، دستگاه‌های کمک بازرسی و ساختمان‌ پلیس از دیگر ویژگی‌های این فرودگاه است./تسنیم

رئیسی

 انتظار رئیس جمهور از اهالی فرهنگ و هنر‌/ با ‌رصد تهدیدات فرهنگی زنگ هشدار ‌را به موقع به صدا درآورید

رئیس جمهور اهالی فرهنگ و هنر را دیده‌بان‌های تیزبین مرزهای فرهنگی کشور توصیف کرد و گفت: انتظار داریم که در این دیده‌بانی با رصد تهدیدهای پیش‌رو و تهاجمات فرهنگی برنامه‌ریزی شده علیه هویت و فرهنگ ایران زنگ‌های هشدار را به موقع به صدا درآوردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی پنج‌شنبه شب در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر استان، تلاش برای حفظ هویت و فرهنگ غنی و تمدنی کردستان را مهمترین تکلیف و وظیفه فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر این خطه دانست و اظهار داشت: مسئولیت دولت‌ها نیز در این جهت ایجاد بستر و زمینه فعالیت فرهیختگان است.

وی با بیان اینکه فرهنگ و هویت مردم کردستان در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی مانع تحقق خواست معاندان، ضدانقلاب و تجزیه‌طلبان در این استان شده است، گفت: مسئولیت حفظ این فرهنگ غنی و ارزشمند، برعهده فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر کردستان است.

رئیس جمهور در ادامه نرخ پایین آمار جرم و جنایت در کردستان با وجود برخی محرومیت‌ها و تنگناهای معیشتی را ناشی از فرهنگ بالا و تمسک مردم این استان به فرهنگ و تمدن غنی برآمده از سابقه تاریخی و دینی کردستان ذکر و تصریح کرد: متأسفانه در سال‌های گذشته به‌دلیل وقوع برخی رخدادها و حوادث در کردستان به مسائل فرهنگی و شاخص‌های هویتی و تمدنی استان کم توجهی شده که باید با تلاش مضاعف عقب‌ماندگی‌ها در این زمینه را جبران کنیم.

وی اهالی فرهنگ و هنر را دیده‌بان‌های تیزبین مرزهای فرهنگی کشور توصیف کرد و افزود: انتظار از فرهیختگان و اهالی علم و ادب و فرهنگ و هنر این است که در این دیده‌بانی با رصد تهدیدهای پیش‌رو و تهاجمات فرهنگی برنامه‌ریزی شده علیه هویت و فرهنگ اصیل قومی، ملی و دینی، زنگ‌های هشدار را به موقع به صدا درآورده و برای مقابله با این تهدیدات، راهکارهای لازم را ارائه دهند.

رئیسی همچنین با بیان اینکه نگاه و اندیشه بلند فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر برای دولت مغتنم و ارزشمند است، بر ضرورت تولید محتوای فرهنگی بیشتر و مؤثرتر، با بهره‌گیری از جدیدترین دستاوردهای ارتباطاتی و فناوری اطلاعاتی برای رشد جامعه و مصون‌سازی هویت فرهنگی تأکید کرد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود ایستادگی و پایمردی ملت فلسطین در برابر جنایات ضدبشری رژیم غاصب صهیونیستی را نشأت گرفته از فرهنگ و هویت اصیل فلسطینیان دانست و یادآور شد: قطعاً اگر فرهنگ غربی یا سازشکاری در ملت فلسطین اثرگذار بود، امروز اثری از مقاومت در برابر رژیم جنایتکار صهیونیستی وجود نداشت.

پیش از سخنان رئیس جمهور چند تن از هنرمندان کردستانی از جمله فردین صادق ایوبی نقاش، شاعر و نویسنده؛ فریدون حامدی نویسنده، کارگردان و بازیگر؛ حسین جلالی تهیه کننده تلویزیون و اسماعیل احمدی نویسنده و محقق به بیان دغدغه‌ها و مسائل حوزه فعالیت خود پرداختند.

همچنین فرید رحیمی خواننده کردستانی نیز دقایقی در حضور رئیس جمهور به اجرای حیران‌خوانی از آوازهای اصیل کردی پرداخت.

رئیسی

 رئیس جمهور سالن ورزشی ۱۲۰۰ نفری بانه را بعد از ۱۴ سال افتتاح کرد/‌ امید ‌در دلِ جوانان مرزنشین زنده شد

سالن ورزشی ۱۲۰۰ نفری بانه بعد از گذشت ۱۴ سال با حضور رئیس‌جمهور در شهر مرزی بانه مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بانه، همزمان با دومین روز از سفر رئیس‌جمهور به استان کردستان و ورود به این شهرستان، سالن 1200 نفری بانه با حضور وزیر ورزش، مسئولان استانی و شهرستانی مورد بهره‌برداری قرار گرفت و رئیسی امید را در دلِ جوانان مرزنشین زنده کرد.

سرپرست اداره‌کل ورزش و جوانان استان کردستان در این رابطه به خبرنگار تسنیم گفت: سالن یک‌هزار و 200 نفری، یکی از پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی کردستان در شهرستان مرزی بانه است که عملیات ساخت آن سال‌ها پیش آغاز و اکنون آماده بهره‌برداری شده است.

آمنه غلام‌ویسی افزود: کلنگ این پروژه ورزشی با حضور مسئولان وقت در سال 1388 بر زمین زده شده و پس از برآورد هزینه‌ها و ارائه نقشه‌های عملیاتی، ساخت آن در اوایل سال 1389 آغاز شد.

وی خاطر نشان کرد: این پروژه با 4 هزار و یکصد مترمربع زیربنا در زمینی به مساحت 7 هزار و یکصد مترمربع احداث شده و از همان اوایل آغاز عملیات ساخت با مشکل کمبود بودجه مواجه شد و بعد از گذشت 10 سال حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما در این دولت مورد توجه قرار گرفت.

سرپرست اداره‌کل ورزش و جوانان استان کردستان عنوان کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و با وعده تکمیل پروژه‌های ورزشی نیمه‌تمام استان، این پروژه در دستور کار دولت قرار گرفت و دولتمردان با اهتمام ویژه و اختصاص بودجه‌های ضربتی روند احداث آن را به شیوه چشمگیری سرعت بخشیدند و امیدها به تکمیل آن در دل جوانان زنده شد.

رئیس‌جمهور پس از این در دیدار مردمی با مردم صحبت می‌کند و سپس سد امیرآباد-رمشت را به بهره‌برداری خواهد رساند.

14020812000162_Test_PhotoN

رئیسی: استکبار هرگز نمی‌خواهد انقلاب اسلامی پایدار بماند

رئیس جمهور عنوان کرد: استکبار هرگز نمی‌خواهد این انقلاب و نظام پایدار بماند و در طول تاریخ برای دستیابی به این هدف از هیچ تلاش و توطئه‌ای فروگذار نبوده است.

آیت‌الله رئیسی در دیدار مردم شهرستان بانه که هم‌اکنون در حال برگزاری است، اظهار کرد: خرسند هستیم که امروز در جمع مردم عزیز شهرستان بانه هستم و به شهدای عالیقدر این شهرستان درود می‌فرستم، برای جانبازان و ایثارگران از خداوند متعال طلب عافیت دارم.

رئیس جمهور افزود: ایستادگی مردم منطقه کردستان و شهرهای این استان مرزبانان وفادار که در دوران جنگ تحمیلی حقیقتا مرزبانی کردند و دفاع کردند و شهدای بسیاری را تقدیم کردند باید همواره زحمات و ایستادگی مردم این سامان مورد تقدیر قرار گیرد.

وی افزود: جریان حق و باطل در طول تاریخ وجود داشته است، جریانی که به دنبال حق‌گرایی و عدالت‌خواهی و به دنبال مقابله با فساد، کجی‌ها و زشتی‌هاست و جریانی که به دنبال ایجاد فساد و انحراف است.

رئیسی تصریح کرد: آنچه در پیروزی انقلاب اسلامی دیدیم آن بود که مردم در جبهه حق‌خواهی و عدالت‌خواهی بودند و جریان فساد به دنبال زیادخواهی، فساد و استکبار و خودخواهی و بت‌پرستی بود.

وی عنوان کرد: آنچه در کشور دیدیدم ثمره دوران‌های قاجاری و پهلوی اشاعه فساد و از بین بردن آزادی مردم و هویت مردم عزیز بود به دنبال ایجاد سلطه غربی و آمریکایی‌ها در این کشور بودند ارزش یک سرباز انگلیسی و آمریکایی از یک صاحب منصب نظامی ما بیشتر و بالاتر بود.

به گفته رئیسی، آنچه دانش‌آموزان و دانشجویان ما را برآن داشت که در مقابل حکومت استکباری ایستادگی و 13 آبان را که یادآور دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی جوانان این دیار است را رقم زد.

وی عنوان کرد: 13 آبان یادآور تلاش برای حاکمیت حق و برداشتن نفاق از چهره استکبار بود 13 آبان روزی است که باید بیش از پیش به جوانان معرفی شود و بدانند که جوانانی ایران زمین برای اعتلای کلمه حق تلاش کردند و جان خود را در طبق اخلاص کردند.

وی با بیان اینکه باید تاریخ کشور را بیشتر بشناسیم، گفت: باید بدانیم زنان و مردان حماسه‌ساز در تاریخ این مرز و بوم چگونه حماسه‌سازی کردند و نظامی که با اراده مردم تشکیل و تثبیت شد چه ایثارگری‌های صورت گرفت.

رئیس جمهور تصریح کرد: استکبار هرگز نمی‌خواهد این انقلاب و نظام پایدار بماند و در طول تاریخ برای دستیابی به این هدف از هیچ تلاش و توطئه‌ای فروگذار نبوده تا جاییکه در آغازین روزهای پیروزی انقلاب جنگ تحمیلی را به این ملت تحمیل کرد و با بمباران شهرها هزاران نفر زن و بچه بی‌گناه را به خاک و خون کشید.

وی تصریح کرد: همان جریانی که دیروز شهرهای کردستان و خوزستان را با بمباران ویران کرد امروز خانه‌های مردم فلسطین را خراب می کند 4 هزار کودک را به خاک و خون می‌کشد این جنایت در کجا مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

وی گفت: تردید نداریم فلسطین پیروز می‌شود و جبهه حق پیروز است مردم بانه نتیجه این صبر و بردباری خود را در مقابل هجمه‌های دشمنان در این سال‌ها دیده‌اند در بانه و شهرها و روستاهای کردستان به برکت انقلاب اسلامی و تلاش مجاهدان و حضور جوانان کار بسیار انجام شده است.

وی افزود: در حوزه رفع محرومیت در کردستان طی این سال‌ها کارهای خوبی انجام شده اما هنوز نیاز به تلاش و کار مضاعف داریم ظرفیت در کشور بسیار است کشور ایران کشور با ظرفیت است جوانان باید تلاش کنند و همچنان که در عرصه‌های علمی، ورزشی و حوزه‌های مختلف صنایع کاری پیشرفته درخشیدند و توانستند کارهای بزرگ را رقم بزنند ولی زمینه و ظرفیت برای کار بسیار است و باید تلاش بیشتر صورت بگیرد.

رئیس جمهور تصریح کرد: شهدا و مجاهدان به ما آموختند که نباید متوقف شویم و دچار ایستایی شویم باید همواره در حال حرکت و تلاش باشیم کشور ایران در حال پیشرفت است همه معتقدند که علرغم تمام توطئه افکنی ها پله های پیشرفت با سرعت در حال بالا رفتن است.

وی تصریح کرد: دشمنان با ایجاد اغتشاشات برای ناامیدی مردم تلاش کردند اما موفق نشدند مردم بیش از هر زمانی امیدوار هستند و زمینه‌های تلاش و کار و کوشش در کشور فراهم است.

وی ادامه داد: آمار نشان از رشد اقتصادی، تولیدی و فرهنگی دارد اما باید با کار و تلاش همگرایی مشکلاتی که وجود دارد را حل و نیازها را مرتفع کرد.

جیره‌بندی آب در بانه به ایستگاه آخر رسید

وی با تقدیر از تلاش‌هایی که در اجرای پروژه سالن ورزشی بانه انجام شد، گفت: نسبت به مشکل آب جیره‌بندی آب که مردم این شهرستان را رنج می‌داد امروز با تلاش‌هایی که صورت گرفت حل شده است که باید از همه کسانی که در تحقق این مهم نقش داشته‌اند تقدیر کرد.

وی افزود: انشاءالله در گام بعدی بتوانیم موضوع سد را دنبال تا بتوانیم تامین آب شرب و کشاورزی را به صورت پایدار در این شهرستان بانه حل کنیم.

رئیسی گفت: مسئله تجارت از مسائل مهم است، استان کردستان ظرفیت‌های فراوانی دارد که یکی از این ظرفیت‌های مهم مرز به عنوان یک فرصت است، ما مرزها را فرصت می‌دانیم و باید از این فرصت‌ها استفاده کرد.

وی تصریح کرد: زمینه‌های خوبی در حوزه تجارت و داد ستد در این استان وجود دارد باید به نحوی اقدام شود که ساماندهی تجارت مرزی در بانه به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.

رئیسی با بیان اینکه با اجرای منطقه آزاد بانه و مریوان شکل تجارت در این منطقه به نفع تجار و مردم تغییر پیدا می‌کند، عنوان کرد: مسئله مهمی که در استان وجود دارد و از ظرفیت‌های این استان محسوب می‌شود، فعال شدن بازارچه‌های مرزی است که به عنوان یک فرصت می‌توانند داد و ستدها را در بین دو کشور به صورت قانونمند محقق سازند.

به گفته وی، اقتصاد گردشگری از صنعت‌های پرسودی است و با توجه به استعدادهای استان در این حوزه باید صنعت گردشگری به صورت پیشرفته در این کردستان دنبال شود.

رئیسی با تاکید براینکه دولت تمام امکانات را برای توسعه صنعت گردشگری در کردستان بکار می‌گیرد و نقش مردم نیز در این حوزه حائز اهمیت است، گفت: مسئله صنایع دستی از دیگر ظرفیت‌های مهم در کردستان است که می تواند بستر توسعه اقتصادی را در این استان رقم بزنند صنایع دستی که توسط زنان و مردان کردستان تولید می شود قابلیت تجاری را دارد.

ایجاد بازارچه‌های دائمی عرضه صنایع دستی در ورودی شهرهای کردستان

وی اضافه کرد: دستورات لازم برای تاسیس بازارچه‌های دائمی عرضه صنایع دستی در ورودی شهرهای استان  به استاندار داده شده است.

رئیس جمهور افزود: بستر برای اشتغال جوانان تنها نباید به پشت میزنشینی خلاصه شود باید زمینه پیشرفته‌سازی صنعت، معدن و کشاورزی را با بهره‌گیری از ظرفیت جوانان تحصیلکرده در کردستان و کل کشور فراهم سازیم.

وی گفت: تحصیلات باید به سمت و سوی رفع مشکلات و توسعه ظرفیت‌های کشاورزی، صنعتی و غیره در کشور سوق داده شود، تحصیلات باید در خدمت رفع مشکلات مردم قرار گیرد.

وی با بیان اینکه جوان تحصلیکرده ما باید زمینه بازگشایی گره‌ها در کشور فراهم شود، تصریح کرد: زمینه برای اشتغال در کشور و استان فراهم شده است اما تلاش مضاعفی باید صورت بگیرد و بخش های مختلف در این خصوص فعال شود تا زمینه بکارگیری تمام جوانان فراهم شود.

پاسداشت خون شهدا گره گشایی از کار مردم است

وی اضافه کرد: ما خون مطهر شهدا ایثار ایثارگران و تلاش مردمان سخت کوش را باید پاس بداریم و پاسداشت خون مطهر شهیدان و مجاهدت مجاهدان در کار و تلاش و توکل به خدا و گره‌گشایی کردن از زندگی مردم است.

رئیسی گفت: انتظار داریم تک‌تک خادمان دولت با کار و تلاش جهادی و روحیه ایثارگری در خدمت مردم باشند و در مسیر رفع مشکلات و آبادسازی شهرها و روستاها تمام توان خود را بکارگیرند.

وی افزود: جوانان دختران و پسران باید با امید تلاش کنند، آینده روشن است بدانید دشمنان ما روز به روز مایوس‌تر می‌شوند و استیصال آنها نسبت به ملت ایران بیشتر خواهد شد بدانید که دشمنان در این 40 و چند سال هرچه توطئه و فتنه‌گری داشتند نقشه برآب شد و درخت تن‌آور انقلاب اسلامی روز به روز محکم تر می‌شود.

رئیسی اضافه کرد: انقلاب اسلامی نهال نوپایی است که 40 چند سال پیش با خون بهترین انسان ها آبیاری شده و همواره محکم و تنومند باقی می‌ماند و این وعده الهی است که از خون انسان‌های عزیز هرگز نخواهد گذشت.

 رئیس جمهور سالن ورزشی ۱۲۰۰ نفری بانه را بعد از ۱۴ سال افتتاح کرد/‌ امید ‌در دلِ جوانان مرزنشین زنده شد + فیلم

 

سالن ورزشی ۱۲۰۰ نفری بانه بعد از گذشت ۱۴ سال با حضور رئیس‌جمهور در شهر مرزی بانه مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بانه، همزمان با دومین روز از سفر رئیس‌جمهور به استان کردستان و ورود به این شهرستان، سالن 1200 نفری بانه با حضور وزیر ورزش، مسئولان استانی و شهرستانی مورد بهره‌برداری قرار گرفت و رئیسی امید را در دلِ جوانان مرزنشین زنده کرد.

رئیس‌جمهور:‌ نشاط اجتماعی گسترش یابد‌

 آیت‌الله رئیسی در حاشیه افتتاح سالن ورزشی 1200 نفری بانه با قدردانی از دست‌اندرکاران، احداث این پروژه را اقدامی ارزشمند، ماندگار و مبارک دانست و اظهار داشت: جا دارد که از همه مسئولان وزارت ورزش، استانی و شهرستانی و پیمانکاران و کارگران که برای اتمام سالن تلاش کردند، تشکر کنم.

وی گفت: امیدواریم  که جوانان در چنین محیط‌های ورزشی، ورزش کنند و روز به روز نشاط و سلامت جسم و روح‌شان بیشتر شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه توجه به جوانان بسیار مهم است، افزود: حمایت از ایجاد امکانات از جمله سالن‌های ورزشی مورد توجه دولت است.

این سالن می‌تواند میزبان مسابقات کشوری باشد

کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان نیز با تبریک به همه مردم به ویژه جوانان اظهار کرد: کلنگ‌زنی این سالن از سال 88 آغاز و تا قبل از دولت سیزدهم 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشت که در دو سال اخیر تکمیل و به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: این سالن یکی از بزرگترین طرح‌های ورزشی استان کردستان بوده که می‌تواند میزبان مسابقات کشوری باشد.

وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: این پروژه با 4100 مترمربع زیر بنا در زمینی به مساحت 7100 مترمربع احداث و برای ساخت آن اعتباری بالغ بر 48 میلیارد تومان صرف شده است.

اهتمام ویژه در تکمیل سالن 1200 نفری بانه

سرپرست اداره‌کل ورزش و جوانان استان کردستان در این رابطه به خبرنگار تسنیم گفت: سالن یک‌هزار و 200 نفری، یکی از پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی کردستان در شهرستان مرزی بانه است که عملیات ساخت آن سال‌ها پیش آغاز و اکنون آماده بهره‌برداری شده است.

آمنه غلام‌ویسی افزود: کلنگ این پروژه ورزشی با حضور مسئولان وقت در سال 1388 بر زمین زده شده و پس از برآورد هزینه‌ها و ارائه نقشه‌های عملیاتی، ساخت آن در اوایل سال 1389 آغاز شد.

وی خاطر نشان کرد: این پروژه با 4 هزار و یکصد مترمربع زیربنا در زمینی به مساحت 7 هزار و یکصد مترمربع احداث شده و از همان اوایل آغاز عملیات ساخت با مشکل کمبود بودجه مواجه شد و بعد از گذشت 10 سال حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما در این دولت مورد توجه قرار گرفت.

سرپرست اداره‌کل ورزش و جوانان استان کردستان عنوان کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و با وعده تکمیل پروژه‌های ورزشی نیمه‌تمام استان، این پروژه در دستور کار دولت قرار گرفت و دولتمردان با اهتمام ویژه و اختصاص بودجه‌های ضربتی روند احداث آن را به شیوه چشمگیری سرعت بخشیدند و امیدها به تکمیل آن در دل جوانان زنده شد.

رئیس‌جمهور پس از این در دیدار مردمی با مردم صحبت می‌کند و سپس سد امیرآباد-رمشت را به بهره‌برداری خواهد رساند.

 رئیس‌ جمهور: تنش آبی ۱۰ روستا ‌در دولت سیزدهم برطرف می‌شود/ ۳۵۰۰ روستا رفع مشکل شد

رئیس‌جمهور گفت: در ابتدای دولت ۱۰ هزار روستا دچار مشکل و تنش آبی داشتند که با کار جهادی ۳۵۰۰ روستا مشکلشان حل شد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی هیئت دولت و وزیر نیرو با حضور در محل ایستگاه پمپاژ آب شرب (بوئین) بانه اظهار داشت: در ابتدای دولت 10 هزار روستا دچار مشکل و تنش آبی داشتند که با کار جهادی 3500 روستا مشکلشان حل شد و مابقی تا پایان دولت برطرف می‌شود.

 وی با اشاره بهاینکه 10 طرح بزرگ در استان اجرا شده که هر یک در جای خود بسیار اثربخش است، افزود: 2 سدی که امروز مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و همچنین تصفیه‌خانه‌ها و سایر کارهای اساسی که در حوزه آب، فاضلاب و برق انجام شده است، در جهت رفاه حال مردم عزیز کردستان است.

رئیس جمهور با بیان اینکه بدون تردید 50 درصد از تنش‌های آبی در استان کردستان رفع شده است و این باعث خرسندی ما است، گفت: خوشبختانه با احداث سد و این طرح‌های آبی مشکل جیره‌بندی آب در بانه برطرف شد.

وی با بیان اینکه دولت امروز در جایگاهی قرار دارد که علیرغم کمبود نزولات آسمانی،‌ بتواند کمبود آب در کشور را برطرف کند، تصریح کرد: در این دو سال با مدیریت جهادی وزارتخانه نیرو،‌ مدیریت آب و برق به خوبی انجام می‌شود تا مردم کمبود آب و برق نداشته باشند.

رئیس‌جمهور آب و برق را از زیرساخت‌های مهم زندگی و توسعه کشاورزی، صنعت و توسعه‌یافتگی منطقه دانست و تصریح کرد: کردستان، استان کشاورزی، گردشگری و صنایع‌دستی و استان بازرگانی و تجارت است و از همه مهم‌تر، استانی بوده که تولید محوریت دارد، یعنی مولد و تولیدکننده است.

وی افزود: باید زیرساخت‌های این استان کاملاً فراهم شود تا برای مردم آرامبخش باشد.

رئیسی از همه مسئولان و خانواده‌های صبور آنان که برای اتمام این پروژه همکاری و همراهی کردند، قدردانی کرد و ابراز داشت: امیدواریم وزارت نیرو طرح‌های حوزه آب در سراسر کشور را به نحو احسن به اتمام برسد تا مردم از آن بهره‌مند شوند.

وی پیگیری را شرط موفقیت کارها دانست و خطاب به مسئولان یادآور شد: بارها در دولت و جلسات گفته‌ام که شرط به رسیدن کارها، پیگیری مجدانه و جهادی است، با دستور دادن فقط کار انجام نمی‌شود.

رئیس‌جمهور پروژه‌های وزارت نیرو در استان کردستان را با اعتبار بروز بالغ بر 14 هزار میلیارد تومان افتتاح کرد.

با افتتاح این طرح‌ها و پروژه‌ها عمده چالش‌های چند دهه حوزه آب و برق کردستان که از مطالبات بحق و مورد انتظار سنوات گذشته مردم استان بود، مرتفع می گردد.

افتتاح این پروژه ها کمک شایانی به اشتغالزایی، مهاجرت معکوس، توسعه کشاورزی و بهبود وضعیت اقتصادی مردم منطقه می‌کند.

 رئیسی: دولت ‌نباید گرفتار حاشیه‌ شو‌د/ همه از بروکراسی‌های اداری ‌خسته شده‌اند/ ‌شجاعت را از مدیران نگیرید

رئیس‌ جمهور گفت: این دولت نباید گرفتاز حاشیه‌ها شود بلکه اولویت خدمتگزاری به مردم است، بسیاری از دولت‌ها گرفتار همین حاشیه‌ها شدند، باید مردم را در کارگشایی، مشارکت در انجام و پیشبرد کارها امیدوار کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز در جلسه شورای اداری استان کردستان بادابراز خرسندی از این حضور اظهار داشت: تحقق مصوبات سفر نخست حاصل زحمات مسئولان استانی است و تهران نقش هدایتگری و تنظیم‌گری، پیگیری و تخصیص اعتباری را داشته است.

عده‌ای می‌خواستند کردستان را ناامن‌کنند

وی با بیان اینکه زمینه کار و تلاش در استان کردستان وجود دارد و ظرفیت‌های زیادی وجود دارد؛ افزود:عده‌ای می‌خواستند کردستان را ناامن‌کنند اما نتوانستند.

‌رئیسی نام‌گذاری کردستان به عنوان استان فرهنگی توسط رهبری را حکیمانه و نگاه ارزشمند دانست و با تاکید بر اینکه باید این حفظ شود، بیان کرد: مردم کردستان در مقابل دشمنان ایستاده‌اند و استان و مرزها را حفظ کرده و هزاران شهید تقدیم کرده‌اند.کردستان فرهنگی باید حفظ شود و تعریفمان از کردستان، همان تعریف رهبری است.

همه تصمیمات باید با حفظ هویت مرز و بوم باشد

رئیس‌جمهور با گرامیداشت یاد و خاطره شهید شیخ‌الاسلام که همواره می‌گفتند برخی به نام‌ توجه به کرد و فرهنگ کردی، سوءاستفاده و نفوذ کرده و تنها چیزی که دنبالش نیستند فرهنگ کردی است، تصریح کرد: قوم کرد یکی از قدیمی‌ترین اقوام ایرانی و دارای ویژگی‌ها و خصوصیات فرهنگی، تمدنی و هنری است.

وی خطاب به مسئولان استانی افزود: همه تصمیمات باید با حفظ هویت مرز و بوم باشد چراکه نباید این هویت گم شود، این هویت جامعه را در برابر دشمن حفظ می‌کند.

تاریخ تمدنی مردم کُرد ‌کاملا برجسته است

رئیس جمهور از کردستان به عنوان استانی با سابقه تمدنی و شاخص‌های قابل توجه مدنیت نام برد و تصریح کرد: ‌شاخص‌های علم و ادب و فرهنگ و هنر آن در تاریخ تمدنی مردم کُرد جایگاه کاملا برجسته است.

رئیسی با بیان اینکه ‌دشمن در حمله و تهاجم و شبیخون فرهنگی به همه فرهنگ‌ها و خرده‌فرهنگ‌ها می‌خواهد داشته‌های اعتقادی یک ملت جلوه نداشته باشد،از مدیران کردستان خواست تا حفظ هویت این مرز و بوم در تصمیمات مدیریتی حفظ شود چرا که سرمایه‌ای است که مردم را در برابر هجوم دشمن حفظ می‌کند.

ملت فلسطین را پیروز جنگ با اسرائیل می‌دانیم

رئیس‌جمهور جنایات اسرائیل را محکوم کرد و بیان داشت: مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی ناشی از داشتن همین هویت اصلی اسلامی است. اسرائیل تصور کروه که می‌تواند شکست در عملیات جبه مقاومت را با کشت و کشتار جبرا‌ن کند که سخت در اشتباه است؛ آمریکایی‌ها بزرگ‌ترین حامیان جنایات هولناک علیه بشریت هستند چراکه 4 هزار ‌کودک شهید و بیش از 10 هزار نفر را به شهادت رسیده‌اند، جبهه حق در مقابل استکبار پیروز است.

رئیس جمهور ‌با بیان اینکه ملت فلسطین را پیروز جنگ با اسرائیل می‌دانیم، گفت: در مقابل این صحنه‌ها مسئله اسلام، یهودیت و غیره نیست هرکسی در کسوت انسانی باشد نمی‌تواند این جنایت را قبول کند.

صنایع دستی کاملا باید مورد حمایت قرار بگیرد

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه صنایع دستی کاملا باید مورد حمایت قرار بگیرد، تاکید کرد: حتما بازار دائمی برای محصولات و صنایع دستی ایجاد شود که ارزش افزوده نصیب دلالان نشود.‌ تسهیلات هم باید به آنان پرداخت شود که بتوانند کارگاه‌ها را فعال کنند و افراد بیشتری مشغول به کار شوند؛ صنایع دستی،صنایعی است که باید کاملا مورد حمایت قرار گیردو دولت باید بتواند از آنها حمایت کند.

وی ظرفیت‌های متعدد در استان از جمله اقتصاد گردشگری، مرز، تبادل مرزی، معاون، صنایع‌دستی را ظرفیت بزرگ برای استان دانست و تاکید کرد: کردستان این زمینه را دارد که در تبادل ظرفیت‌ها با کشور همسایه ایفای نقش کند.

تقویت بخش کشاورزی به ویژه در حوزه تولید کالاهای اساسی

رئیس‌جمهور بر ضرورت تقویت بخش کشاورزی به ویژه در حوزه تولید کالاهای اساسی برای کشور همچون گندم به منظور حفظ استقلال و عدم نیاز به بیگانگان تاکید و عنوان کرد: بازارچه دائمی حتما در شهرستان‌ها راه‌اندازی و باز فروش برای آنان پیدا شود تا رنج و زحمت آنان نصیب دلال نشود. شهرداران و فرمانداران این مهم را پیگیری و تسهیلات به فعالان این عرصه پرداخت شود.

رئیسی ابراز داشت: دانشگاه‌ها باید بر اساس نیاز کشور دانشجو بگیرند، این جزو سیاست شورای عالی انقلاب فرهنگی است، تا بعد از فارغ‌التحصیلی متناسب با نیاز، وارد بازار کار شوند.دانشگاه را به عنوان اتاق فکر دولت دانسته که باید نظام‌ مسائل کشور را شناخته و حل مسئله کنند.

جوانان به میدان کار بیایند و دنبال پشت میزنشینی نباشند

رئیس‌جمهور در بخشی دیگر از سخنان خود افتتاح پروژه‌های آبرسانی در کردستان را حاصل مدیریت آب و بهره‌برداری درست دانست و گفت: باید با فکر، اندیشه و برنامه‌ریزی کارهای توسعه‌ای انجام داد.

وی خطاب به استاندار اظهار کرد: با همکاری و عضویت معاون اجرایی، وزیر راه، دانشگاه‌ها و مدیران استانی مربوطه برای رفع مشکل اشتغال کار جدیدی انجام داد، چراکه تحصیلکرده کم نداریم. کما اینکه جوانان به میدان کار بیایند و دنبال پشت میزنشینی نباشند.

بنای دولت عبور از چاله‌ها به دور از چاره‌اندیشی نیست

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مسئله اشتغال مهم و دغدغه دولت است، عنوان کرد: بنای دولت عبور از چاله‌ها به دور از چاره‌اندیشی نیست، اینکه پروژه‌ای که 17 سال مانده، باز بماند، این نگاه را مردود دانسته و باید موانع را از پیش‌روی مردم برداشت.

وی تصریح کرد: نهضت مسکن ملی باید حتما در کشور اجرایی و به اتمام برسد. این دولت نباید گرفتاز حاشیه‌ها شود بلکه اولویت خدمتگزاری به مردم است، بسیاری از دولت‌ها گرفتار همین حاشیه‌ها شدند، باید مردم را در کارگشایی، مشارکت در انجام و پیشبرد کارها امیدوار کرد.

مسئولان باید با روحیه جهادی ‌در جهت خدمت به مردم کار کنند

‌رئیسی  با تاکید بر اینکه مسئولان باید با روحیه جهادی و تلاش مجاهدانه در جهت خدمت به مردم کار کنند، ابراز داشت: اتفاقات بزرگی در کشور و استان افتاده و باز ادامه خواهد داشت. انتظار می‌‌رود که مسئله اشتغال در استان به صورت ویژه دنبال شود.

وی اجرای مناطق آزاد در کشور به ویژه کردستان را ضروری دانست و افزود: نباید مناطق آزاد تبدیل به محل واردات شوند بلکه باید مرکز تولید و صادرات شود. البته واردات مواد اولیه و تجهیزات کارخانجات باهدف رونق تولید و رعایت مقررات دولت مشکلی ندارد.

رئیس‌جمهور گفت: فعال شدن مناطق آزاد در استان به منظور ساماندهی کوله‌بران و تبادلات مرزی حتما دنبال شود.

نشست نخبگان به صورت ماهانه و منظم برگزار شود

وی استفاده بهینه از امکانات را ضروری دانست و  اظهار کرد: 101 هزار عضو هئیت فعال در کشور داریم که سرمایه ملی و ارزشمند برای کشور هستند و با استفاده از این ظرفیت‌ها، بسیاری از گره‌ها حل می‌شود.

رئیس‌جمهور عنوان کرد: نشست نخبگان به صورت ماهانه و منظم برگزار و از نقطه نظرات اساتید جهت رفع مشکلات استفاده شود.

وی بر ضرورت اجرای قوانین درباره بهبود فضای کسب و کار، رشد تولید و حوزه علم و فناوری باید اجرا و به حساسیت دنبال شود. فضای کسب و کار باید تضمین‌شده باشد.

بروکراسی‌های اداری همه را خسته کرده است

رئیسی یا اذعان به اینکه بروکراسی‌های اداری همه را خسته کرده است، افزود: گاهی پیچیدگی‌های کاری چنان کارآفرینان و دانشجویان را خسته کرده، که از ورود به فلان رشته پشیمان می‌شوند که چرا به این حوزه آمده‌اند، نباید این رویکرد جاری باشد.

وی تصریح کرد:  تلاش کنیم که موانع پیش‌روی تولید برداشته شود و مخاطب آن ما مسئولان هستیم. باید ضمن اینکه کارها را دقیق ببینیم اما نباید گرفتار نظرات کارشناسی و منتظر فلان همکار شد، گاهی اوقات شخصا کارهای حوزه‌های مختلف از جمله محیط‌زیست را دنبال می‌کنم.

برخی نظریات کارشناسی کشور را دچار قفل می‌کند

رئیس‌جمهور اذعان کرد: برخی نظریات کارشناسی کشور را دچار قفل می‌کند، احترام به نظریات کارشناسی قابل قبول اما قفل کردن فضای کسب و کار هرگز؛ مدیران در انجام کارها دست و دلشان نلرزد و شجاعت و شهامت داشته باشند، سریع کارها را دنبال کنند.

وی درباره تعلل در کارها عنوان کرد: نظارت ارزشمند است اما نباید شجاعت را از مدیران بگیرد چراکه دیگر شاهد خلاقیت و ابتکار و پیشبرد کارها نخواهیم بود و به نفع کشور نیست. نظارت را قبول دریم اما باید شجاعت مدیران محفوظ بماند.

مهار تورم را از طریق رکود نباید پیگیری کنیم

رئیسی درباره شعار سال تاکید کرد: مهار تورم را از طریق رکود نباید پیگیری کنیم بلکه باید  از طریق رشد تولید دنبال کرد؛ کسری بودجه و رشد نقدسنگس عامل تورم است اما اگر هدایت و نقدینگی به سمت تولید هدایت شود، نگران‌کننده نیست.

وی درباره وضعیت اقتصادی این استان، تصریح کرد: بالا بودن نرخ تورم در کردستان باید دنبال و پیگیر شود.

رئیس‌جمهور گفت: استاندار وضعیت تلکابین باهدف توسعه زیرساخت‌های گردشگری را دنبال کند چراکه ظرفیت و جاذبه‌های گردشگری متعدد و باید مورد استفاده قرار گیرند.

رشد اقتصادی ‌در شش ماه نخست ‌به 6.2 درصد رسید

وی خطاب به مسئولان؛ رشد اقتصادی و افزایش بهره‌وری را ضروری دانست و اعلام کرد: رشد اقتصادی سال گذشته 4 درصد و در شش ماه نخست سال‌جاری 6.2 درصد است، حفظ این وضعیت مهم و سپس باید ارتقا داد تا شاهد کاهش تولید نباشیم.

رئیس‌جمهور در پایان امنیت پایدار و وحدت و انسجام در کردستان را قابل تقدیر و زمینه توسعه‌یافتگی استان دانست و خواستار حفظ خون شهدا و حفظ جایگاه خانواده‌های معظم شهدا شد.

باید از این فرصت در جهت رفع مشکلات گام برداشت

وی با بیان اینکه توسعه کشاورزی، رشد تولید و انجام کارها نیازمند روحیه جهادی است، خطاب به مسئولان یادآور شد: این دولت و مسئولیت‌ها نیز زمانی بوده و باید از این فرصت در جهت رفع مشکلات گام برداشت، در غیراینصورت رنج‌آور خواهد بود.

رئیسی با اشاره به اینکه اقتصاد کشور شامل دولتی، تعاونی و بخش خصوصی است، تاکید کرد: مدیران بخش خصوصی را حمایت و تقویت کنند، اجازه دهید کار مردم توسط خود مردم دنبال شود. بخش خصوصی و تعاونی‌ها فعال شود. بسیاری از کشورها، کارهای بزرگ را به خیرین و خیریه‌ها سپرده‌اند.

 ‌رئیس‌ جمهور‌: اولویت مدیران بومی‌گزینی باشد/ با بیکاری فارغ‌التحصیلان ‌مواجه هستیم

رئیس‌جمهور با تأکید براینکه اولویت بومی‌گزینی و استفاده از نیروهای استانی در دستور کار قرار گیرد، گفت: بکارگیری و استخدام باید بر اساس تخصص و رشته در جای جای کشور دنبال شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آیت‌الله سید‌ابراهیم رئیسی رئیس جمهور امشب در جمع‌بندی سفر دو روزه خود به استان کردستان، در نشست با اصحاب رسانه ضمن قدردانی از تلاش‌های اصحاب رسانه در این سفر، اظهار داشت: خبرنگاران‌ پل ارتباطی بین مسئولان و مردم هستند و می‌توانند اقدامات را منعکس کنند. در این سفر علاقه داشتم که در همه شهرهای استان حضور پیدا کنم که فرصت نشد، امیدوارم در سفرهای بعدی این‌ زمینه فراهم‌ شود.

وی با بیان اینکه حضور ما در این سفر با هدف پیگیری مصوبات سفر قبلی بود که گزارش معاون اجرایی بنده و وزرا از جمله وزیر راه و شهرسازی و وزیر نیرو، حاکی از انجام اقدامات خوبی بود، گفت: نتیجه کارهای صورت گرفته حاصل پیگیری‌های مجدانه یک سال اخیر بود که این رویکرد همچنان ادامه خواهد داشت.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: امیدواریم کارها با پیگیری مسئولان، بخش خصوصی و مردم دنبال شود.

اتمام پروژه‌های نیمه تمام مورد انتظار مردم است

وی در پاسخ به سئوال نخست یکی از خبرنگاران که چطور در یک سال اخیر کلی پروژه نیمه‌تمام استان کردستان که سال‌های سال مردم چشم‌انتظار آن بودند را به اتمام رساندید؟ توضیح داد: پروژه‌های نیمه تمام مورد انتظار مردم است که بخشی از آن انجام در قبل و بخشی دیگر نیز در دو سال اخیر با روحیه جهادی دنبال شد. در یک سال اخیر 10 پروژه در حوزه آبرسانی و در این سفر 12 پروژه با ارزش 32 هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که بسیار ارزشمند بود.

رئیسی از ساخت 30 هزار واحد مسکن در استان کردستان خبر داد و بیان کرد: تاکنون 5 هزار واحد تحویل متقاضیان داده شده و 25 هزار واحد دیگر نیز در حال ساخت و پیگیری است.

وی در پاسخ به سئوال دیگر که برای اشتغال چه برنامه‌ای دارید؟ اظهار کرد: نگاه به مسائل استان از جمله اشتغال اولویت کاری ماست، فعال کردن بخش‌های گردشگری، صنایع و کارخانجات و بازگشت کارگاه‌های تعطیل به چرخه تولیدرا دنبال می‌کنیم؛ بخشی از اشتغال، ایجاد شده اما باز کافی نیست.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: در حوزه بیکاری برای غیر فارغ‌التحصیلان مشکلی نداریم اما در بخش فارغ‌التحصیلان با مشکل مواجه هستیم که باید تحصیلات خود را در کنار تخصص قرار دهند و وارد بازار کار شوند.

وی سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در استان را ضروری دانست و ادامه داد: در این سفر شرکت‌های بزرگ که تمکن مالی خوبی داشتند، به استان دعوت شده‌اند و سرمایه‌گذاری را آغاز می‌کنند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ساماندهی و توسعه تبادلات مرزی در قالب مناطق آزاد بانه و مریوان و بازارچه‌های مرزی باید دنبال شود، عنوان کرد: در حوزه‌های مختلف از جمله گردشگری، معادن و مرزها در استان کردستان ظرفیت‌های بسیار خوبی وجود دارد که باید دنبال شود.

به گفته وی، کردستان نیروهای ارزنده و تحصیلکرده زیاد دارد که باید از آنان در حوزه‌های مختلف کشوری و استانی استفاده شود کما اینکه استفاده کرده‌ایم، بر اساس گزارش استاندار 80 درصد از مدیران استانی بومی و اهل‌سنت هستند.

اولویت بومی‌گزینی باشد

آیت‌الله رئیسی با تأکید براینکه اولویت بومی‌گزینی و استفاده از نیروهای استانی در دستور کار قرار گیرد، ابراز داشت: کردستان با توجه به سابقه تاریخی و فرهنگی، استان چهره‌های فاخری بوده که باید از ظرفیت آنان استفاده شود، بنده در این سفر با جوانان نخبه، هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر و علما نشست برگزار کردم که خروجی و داشته زیادی داشت.

وی در پاسخ به این سئوال که تکلیف با مسئولانی که عمداً در اتمام پروژه‌ها ترک فعال کنند، چیست ؟ اذعان داشت: پروژه‌های نیمه تمام را جهت بهره‌برداری واقعی دنبال می‌کنیم نه اینکه همانند فرودگاه سقز ناتمام‌ افتتاح کنیم چراکه این یک نوع برخی بی‌صداقتی با مردم است. در هر دوره‌ای کسانی‌ که مسئولیت دارند اگر حوادث و قضایایی اتفاق افتاد که از اختیار آنان خارج بود، همانند اینکه چرا گردشگردی در دوران کرونا توسعه نیافته است، مشکلی نیست اما اگر توجیه نداشته نباشند باید مطرح و پیگیری شود.

رئیس‌جمهور بر ضرورت تقویت بخش‌های فرهنگی و هنری در استان تأکید کرد و گفت: در استان کردستان کارهای فاخر هنری و فرهنگی زیادی انجام و تقویت کتابخانه امام خامنه‌ای در سنندج بسیار ارزشمند است. باید در سطح استان فعالیت‌ها بیشتر شود و دولت زمینه آن را فراهم کند.

رضایت رئیس‌جمهور از اقدامات حوزه فرهنگی کردستان

وی افزود: باید وزارت ارشاد فعال‌تر شود کما اینکه به اذعان خود هنرمندان کردستانی در نشست روز گذشته، کارهای خوبی در دو سال اخیر سطح استان کردستان صورت گرفته و به تقویت این حوزه توجه شده که در سال‌های گذشته توجه نشده است.

رئیسی درباره استخدام نیروهای فارغ‌التحصیل توانمند عنوان کرد: بکارگیری و استخدام باید بر اساس تخصص و رشته در جای جای کشور دنبال شود، حتما باید از نیروهای توانمند که از لحاظ علمی و تخصص لازم را دارند، استفاده و شایسته‌سالاری ایجاد شود.

رئیس‌جمهور در پایان سخنان خود از همه مردم که روز گذشته و امروز در مراسمات و برنامه‌های این سفر با حضور گسترده و استقبال پرشور شرکت کردند، تشکر کرد و ابراز داشت: این حضور مردمی که بی‌نظیر بود، بنده را شرمنده و وظیفه در جهت خدمتگزاری را بیشتر کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد