پالتیکو: نفس آمریکا از بیم حملات سایبری ایران در سینه حبس شده

کد خبر: 1253761

یک نشریه آمریکایی در گزارشی با اذعان با توانمندی‌های ایران در زمینه فعالیت‌های سایبری، مطرح کرد که در پی جنگ غزه، اف‌بی‌آی و نهادهای امنیت سایبری و زیرساختی آمریکا نگران حملات سایبری «گروه‌های هکری وابسته به ایران» به سازمان‌های دولتی و زیرساخت‌های مهم آمریکا هستند.

پالتیکو: نفس آمریکا از بیم حملات سایبری ایران در سینه حبس شده

دولت آمریکا در پی حمایت‌هایش از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در جنگ غزه، آماده آماج حملات سایبری تلافی‌جویانه ایران می‌شود.

نشریه پالتیکو در این باره نوشت که مقامات رسمی آمریکایی با ادعای محتمل بودن این حملات از سوی هکرهای وابسته به ایران، می‌گویند فقط رژیم صهیونیستی هدف این حملات نخواهد بود و آمریکا و دیگر کشورهای حامی رژیم اشغالگر قدس نیز اهداف احتمالی این حملات هستند.

«کریستوفر رای» رییس اف‌بی‌آی در جلسه‌ کمیته امنیت ملی و امور دولتی سنای آمریکا مدعی شد: « می‌توان انتظار داشت که در صورت گسترش درگیری(جنگ غزه)، حملات سایبری به منافع و زیرساخت‌های مهم آمریکا که پیشتر شاهد بوده‌ایم توسط ایران و بازیگران غیردولتی مانند ایران انجام شوند، همچنین تهدید حملات(سایبری) کینتیک گسترش پیدا کند.»

چندین نهاد فدرال آمریکایی تاکید کرده‌اند که هنوز اطلاعاتی مبنی بر وجود نشانه‌هایی از برنامه‌ریزی ایران برای حمله‌ای قریب‌الوقوع به زیرساخت‌های مهم آمریکا نیافته‌اند. اما در سطح بالایی از آماده‌باش قرار دارند امیدوارند تدابیر دفاعی جدید ایجاد شده پس از حمله روسیه به اوکراین که نگرانی‌ها درباره حملات به آمریکا را تا حدی افزایش داد که قابل چشم‌پوشی نبود، بتواند با تهدیدها در حوزه‌های مختلف تطبیق پیدا کند.

پالتیکو مدعی شده است که ایران از یک شبکه اپراتورهای سایبری پیچیده‌ مشابه فعالیت‌های روسیه و چین حمایت می‌کند که ظرفیت نفوذ به سامانه‌های دولتی و از کار انداختن کل شبکه‌های رایانه‌ای شرکت‌ها را دارند. تهران در گذشته نیز علیه آمریکا دست به حملات سایبری زده است اما با وجود جنگ غزه، خطر آن بالاتر و جدی‌تر است.

در ادامه این گزارش آمده است: «مایکل چرتف» وزیر امنیت ملی آمریکا در دولت بوش در این باره گفت «احتمال آن را پیش‌بینی می‌کنم. ما باید آمادگی اقداماتی برای حمله به زیرساخت‌های مهم، مانند شبکه برق، سامانه ‌حمل‌ونقل یا آب را داشته باشیم.»

یکی از مقامات رسمی وزارت امنیت ملی آمریکا به شرط فاش نشدن نامش به خبرنگاران گفت که در روزهای پس از عملیات گسترده و غافلگیرانه «طوفان الاقصی» توسط جنبش مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی در ۷ اکتبر (۱۵ مهر)، این وزارت‌خانه با اف‌بی‌آی و دیگر نهادها که با تقریبا ۴ هزار نیرو وظیفه اجرای قانون را دارند، تماس گرفت تا درباره هرگونه تهدید سایبری بالقوه یا محسوس ناشی از این درگیری گفت‌وگو کند.

این مقام رسمی از ارائه جزئیات این خطرها و تهدیدها خودداری کرد اما گفت که وزارت امنیت ملی آمریکا وضعیت اراضی اشغالی را به منظور تهدیدهای احتمالی علیه آمریکا «به طور فعالانه رصد می‌کند.»

آژانس امنیت سایبری و زیرساختی وزارت امنیت داخلی آمریکا که مدیریت هرگونه پاسخ به حملات احتمالی را انجام می‌دهد، گفت که پس از ۷ اکتبر، تلاش‌ها برای رصد موج جدیدی از حملات سایبری علیه زیرساخت‌های مهم آمریکا را افزایش داده است. «اریک گلداشتاین» مدیرعامل امنیت سایبری این آژانس در بیانیه‌ای گفت که آژانس یادشده «از زمان وقوع این حملات تروریستی هولناک، هماهنگی و همکاری مداومی با شرکای اسراییلی داشته است.»

یک سخنگوی آژانس امنیت سایبری و زیرساختی آمریکا نیز گفت که این آژانس در حال بروزرسانی یک سامانه هشدار است که در زمان حمله روسیه به اوکراین ساخته شد تا بتواند تدابیر دفاعی در قبال حملات سایبری ایران را تقویت کند. این برنامه شامل توصیه‌ها و دستورالعمل‌های راهنما برای اپراتورهای مهم زیرساختی در زمینه چگونگی حفاظت از شبکه‌هایشان در قبال حملات سایبری مخرب بالقوه است.

این نشریه در ادامه با اشاره به این که «ایران پیشتر توانمندی‌های خود در زمینه حملات سایبری و هکری را علیه سازمان‌های آمریکایی نشان داده است»، با تلاش برای مرتبط ساختن تصمیم جنبش مقاومت برای انجام دادن عملیات «طوفان الاقصی» با ایران، موضوعی که به گفته وزیر امور خارجه ایران،«یک تصمیم کاملا فلسطینی بوده است»، نوشت: تهران همچنین در تلافی حملات به سازمان‌های ایرانی نیز سریع عمل کرده است. این یعنی، اگر اسراییل یا متحدانش تصمیم بگیرند به جبران حمله حماس و به عنوان حمله‌ای به این گروه شبکه‌های ایران را مورد حمله قرار دهند، ایران به سرعت می‌تواند به طریق مشابهی ضدحمله انجام دهد.

در بخش پایانی این گزارش ادعایی آمده است: «توماس واریک» یکی از اعضای اندیشکده شورای آتلانتیک و کارشناس خاورمیانه به قانون‌گذاران آمریکایی هشدار داد که مراقب «حس عجیب قرینه‌سازی» ایران در پاسخ به حملات سایبری آمریکا باشند. او با ادعایی علیه ایران متذکر شد که وقتی آمریکا در سال ۲۰۱۲ دیتای کامپیوترهای وزارت نفت ایران را حذف کرد، گروه‌های وابسته به ایران با حملات سایبری گسترده علیه شرکت ملی نفت آرامکوی عربستان پاسخ دادند. به گفته واریک، «تهدیدهای سایبری از سوی ایران قطعی و ادامه‌دار هستند و این حوزه‌ای است که ایران می‌تواند دست به یک اقدام بهت‌آور راهبردی بزند.»

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین